Finalistka Australian Open Bradyová v Dauhá schytala výprask od Kontaveitové

1. 3. 2021, 16:03
Aktuality 10
WTA DAUHÁ - Jennifer Bradyová si na letošním Australian Open zahrála své premiérové finále na grandslamech, ale vstup do turnaje v Dauhá se jí vůbec nepovedl. Nasazená sedmička s Anett Kontaveitovou z Estonska uhrála pouhé tři gamy.
Jennifer Bradyová

Jennifer Bradyová v posledním roce patří k nejlepším hráčkám na tvrdém povrchu, což mimo jiné potvrdila loni v srpnu ziskem svého premiérového titulu v Lexingtonu, semifinálovou účastí na US Open a postupem do finále letošního Australian Open, ve kterém prohrála s Naomi Ósakaovou.

Tuto roli však v Dauhá nepotvrdí, nasazená sedmička v katarské metropoli skončila hned na úvod. S Anett Kontaveitovou, proti níž spáchala 25 nevynucených chyb a nevypracovala si jediný brejkbol, za necelou hodinu prohrála 1-6 2-6. Estonka se v dalším kole utká s Angelique Kerberovou.

Vstup do turnaje naopak zvládla Garbiñe Muguruzaová a přes první soupeřku přešla i na čtvrtém letošním turnaji. Ve skvělé formě hrající dvojnásobná grandslamová šampionka, která měla v osmifinále Australian Open mečboly proti pozdější vítězce Ósakaové, na úvod přehrála 6-2 7-6(4) Veroniku Kuděrmetovovou.

"Veronika byla velmi těžká soupeřka. Pamatuju si, že jsme spolu hrály před rokem a bylo to hodně náročné. Jsem šťastná, že jsem vyhrála a ukončila to ve dvou setech," komentovala Muguruzaová.

Muguruzaová se v Dauhá musí obejít bez trenérky Conchity Martínezové, která je v nemocnici s mírnými příznaky nemoci Covid-19. O čtvrtfinále si zahraje s nasazenou trojkou a obhájkyní titulu Arynou Sabalenkovou.

"Myslím, že (Sabalenková) hraje skvěle. Loni i letos jsem viděla, jak hraje dobrý tenis a získává tituly. Jsem nadšená, že se mohu čelit těmto elitním tenistkám," těší si dvojnásobná grandslamová šampionka.



Azarenková vyhrála dvousetovou bitvu s Kuzněcovovou

Viktoria Azarenková a Světlana Kuzněcovová dnes po pěti letech čekání svedly jubilejní 10. vzájemný duel. Popáté v řadě a znovu bez ztráty setu uspěla jednatřicetiletá Běloruska, výhru 6-2 6-3 ale vydřela až po téměř dvouhodinovém boji.

Bývalá světová jednička získala pět z dvanáct gamů až přes shodu, v páté hře druhého setu se přes ní 'šlo' dokonce jedenáctkrát. Zápas ukončila po využití až šestého mečbolu, vzájemnou bilanci s o čtyři roky starší Ruskou upravila na 6-4.

Běloruská šampionka z let 2012 a 2013 Azarenková v Kataru hraje poprvé od roku 2015, kdy ve finále podlehla Lucii Šafářové. Ve druhém kole čeká na lepší z dvojice Rybakinová-Siegemundová.

Čtyři měsíce po operaci achillovky se na kurty vrátila Nizozemka Kiki Bertensová, v prvním zápase se na něm však dlouho nezdržela. Světová jedenáctka v prvním kole prohrála jednoznačně 0-6 2-6 s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

V hlavní soutěži budou startovat tři Češky. Karolína Plíšková a Petra Kvitová mají v úvodním kole volno. Plíšková čeká na lepší ze souboje Ons Džabúrová - kvalifikantka Anna Blinkovová, Kvitová narazí na Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, nebo krajanku a kvalifikantku Kristýnu Plíškovou. Ta úspěšně prošla tříkolovou kvalifikací.

Do soutěže deblistek vstoupily vítězně Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Nejvýše nasazené Češky, které ve dvouhře vypadly ve 2. kole kvalifikace, začaly obratem 5-7 6-3 10-3 proti Číňankám Saisai Zheng a Lin Zhu.

• WTA 500 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 565.530 dolarů
pondělní výsledky (01. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kontaveitová (Est.) - Bradyová (7-USA) 6-1 6-2
Azarenková (8-Běl.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-2 6-3

Muguruzaová (Šp.) - Kuděrmetovová (Rus.) 6-2 7-6(4)

Kerberová (Něm.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-4 6-2
Ostapenková (Lot.) - Bertensová (Niz.) 6-0 6-2
Sakkariová (Řec.) - Šarífová (Egypt) 6-0 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Saisai Zheng/Lin Zhu (Čína) 5-7 6-3 10-3
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Kr. Plíšková (7-ČR) - Bucsaová (Šp.) 6-2 6-2
Pegulaová (1-USA) - Doiová (8-Jap.) 6-2 6-2
Siegemundová (2-Něm.) - Curenková (Ukr.) 7-6(4) 6-4
Blinkovová (6-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-2 6-3
• Rozlosování kvalifikantek •
Siegemundová (Q-Něm.) - Rybakinová (Kaz.)
Kr. Plíšková (ČR) - Pavljučenkovová (Rus.)
Pegulaová (Q-USA) - Qiang Wang (Čína)
Blinkovová (Q-Rus.) - Džabúrová (Tun.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
SydneyOpen
Nemluvilo se o ní před třemi lety že to je nová Kvitová? No zápas v hlavní soutěži WTA vyhrála naposledy přesně před rokem v Lyonu a set a k tomu i zápas vyhrála na posledy v Sprnu v kvadlě Cincinaty. Hustý výkonnostní pád
Reagovat
EllNino
Neco jako drive Schmiedlova ... Viki je uplne mimo
Reagovat
slacker
To je skoda ze ten vyprask neschytala radeji v semifinale AO
Reagovat
Nola
chuda Penko, utrpela debakel po operacii smile
upravte si expresku..

damsky tenis nejde na SK vobec sledovat v TV, sice som videla kusok na YT, ale nie to to prave orechove, este aj Rotterdam osekali na ES, dnes iba vecerne zapasy, skoda Digi
Reagovat
Carter
V telke nedávajú, ale na stránke rtvs ide práve priamy prenos Azarenka/Kuznetsova ;)
Reagovat
Ela-fon-isi
Jestli tyhle šokující porážky favoritek budou pokračovat, tipuju jako vítězku Týnu.
Reagovat
tommr
škoda, že Brady takhle nehrála proti Mušce v semifinále AO ... smile
Los Petry Kvitový se každopádně po dnešku jeví trochu schůdnější ... smile
Reagovat
Torn
Tak pro Petru to byla v zásadě jediná větší hrozba. Zbytek holek zná, pokud nebude jančit, porazí je.
Reagovat
tommr
jj za normálních okolností bych taky řek, že ted má Petra volnou cestu minimálně do semifinále. V dnešní době ale není nic jistýho. Bude záležet na tom v jaký je Petra formě a kondici a to je momentálně neodhadnutelný ...
Reagovat
Torn
No, jestli do SF avizuješ Káju, tak se obávám, že se z toho složí jako v Madridu. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist