Fognini vyřadil obhájce titulu, Giraldo vyzrál na Chelu

5. 2. 2011, 13:53
Aktuality 2
ATP SANTIAGO - Do semifinále antukového turnaje v Santiagu se nedostal žádný ze čtyř nejvýše nasazených hráčů, ale ani jeden nenasazený. V pátek se o vyřazení obhájce titulu Bellucciho postaral Ital Fognini, Kolumbijec Giraldo zastavil Chelu a letos už podruhé postoupil do semifinále.
Fabio Fognini

Fabio Fognini postoupil popáté do semifinále, poprvé od léta 2009. Italský tenista v Santiagu potvrzuje oblíbenost antukových povrchů a po třech porážkách v řadě z úvodu sezony se dostává do herní pohody.

V Chile si dokonce připsal skalp obhájce titulu Thomaze Bellucciho, kterého zdolal 1-6 6-2 7-6.

"Jsem s dnešním zápasem spokojený, protože jsem ho nevzdal. Začal jsem špatně a ve třetím jsem ztratil vedení 4-0. Je to pro mě cenné vítězství," komentoval třiadvacetiletý Fognini. "Postup chci věnovat trenérovi, který tu se mnou nemůže být, protože se stal otcem," vzkázal na dálku Pablu Martinovi.

O premiérové finále na okruhu ATP se utká s šestým nasazeným Tommym Robredem, se kterým v jediném vzájemném souboji - předloni na antuce - získal jen čtyři hry. Osmadvacetiletý Španěl ve čtvrtfinále smetl Argentince Maxima Gonzaleze 6-3 6-1, když odvrátil všechny tři brejkboly.

"Byl to rychlý zápas. Ale ze začátku to bylo těžké, oba jsme měli šance na brejk. Od stavu 3-3 to už ale bylo rychlé. Když jsem vyhrál první set, začal jsem si více věřit a necítil jsem se pod tlakem," řekla bývalá světová pětka Robredo.

Nyní bude hrát o první finále po téměř dvou letech, kdy získal během dvou týdnů tituly na antukách v brazilském Costa do Sauipe a argentinském Buenos Aires. Loni se na antuková klání do Jižní Ameriky nevydal a poprvé od roku 2005 nevyhrál žádný turnaj, přesto zakončil desátou sezonu v řadě v top 50. Letos se rozhodl zavzpomínat na dva roky staré úspěchy a zatím potvrzuje, že mu místní antuka vyhovuje.

"S Fogninim čekám těžké utkání. Sice bych mohl být odpočatý, protože jsem vyhrál ve dvou setech a on v tie-breaku třetího, ale na to se nemohu spoléhat," dodal Robredo.

Skvělou formu si drží Santiago Giraldo. Třiadvacetiletý Kolumbijec si na začátku sezony zahrál poprvé v semifinále na rychlém povrchu v Aucklandu a těnto týden vyrovnal své maximum i na antuce v Santiagu. Po třísetové bitvě s Andrejevem si poradil i se čtvrtým nasazeným Juanem Ignaciem Chelou.

"Chela je hráč s mnoha zkušenostmi, neustále hledal řešení, jak zápas otočit," všiml si Giraldo. "Bylo to dost náročné, snažil jsem se hrát hlavně konzistentně a postupně být čím dál více agresivnější. Našel jsem rytmus a nakonec můžu být se zápasem spokojený. Před sezonou jsem tvrdě trénoval a v prvních týdnech se mi to teď vrací ve výsledcích."

O první finále si zahraje s druhým italským semifinalistou Potitem Staracem. Také on jako jeho krajan Fognini si postup přes Argentince Horacia Zeballose zajistil až ve zkrácené hře třetí sady.

"Vím, že to proti Giraldovi bude hodně těžké. Hraje teď velmi dobře, má dobré výsledky. Ale já si zvedl sebevědomí výhrou v tie-breaku na Zeballosem. Byl by úžasné, kdybych zítra vyhrál a zahrál si finále s krajanem a velkým kamarádem Fogninim," uvedl Starace.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
páteční výsledky (04. 02. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Robredo (6-Šp.) - M. Gonzalez (Arg.) 6-3 6-1
Fognini (7-It.) - Bellucci (3-Braz.) 1-6 6-2 7-6(0)
Giraldo (8-Kol.) - Chela (4-Arg.) 6-4 6-3
Starace (5-It.) - Zeballos (Arg.) 6-7(9) 6-3 7-6(2)

Semifinálové dvojice: Starace (5-It.) - Giraldo (8-Kol.), Robredo (6-Šp.) - Fognini (7-It.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. V prvním setu byl jasně lepší. Pak se, ale Fognini zlepšil a karta se obrátila. Jinak si myslím, že zbytek turnaje bude v režii Robreda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist