Fogniniho trápí kotník. Zoufalý Ital možná bude muset na operaci

26. 10. 2018, 12:31
Aktuality 4
Fabio Fognini ve druhém kole halové akce ATP ve Vídni ve třech setech podlehl Mártonovi Fucsovicsovi. Jednatřicetiletého Itala už několik měsíců trápí zranění kotníku, přesto prožívá jednu z nejlepších sezon své kariéry, během níž získal tři tituly. Fognini je teď však zoufalý a s kotníkem možná bude muset podstoupit operační zákrok.
Profily hráčů
Fabio Fognini

"Když je zápas dlouhý a náročný, tak už nemůžu běhat," svěřil se Fognini portálu Tennis World Italia. "Po asijské šňůře jsem vůbec nemohl trénovat a nyní musím dokončit sezonu s tím, co mám. Nechci se vymlouvat, bohužel mě to opravdu bolí."

Tenisový rok se blíží ke konci a Fognini chce odehrát ještě Masters v Paříži, které je na programu v příštím týdnu. "V Paříži budu hrát stoprocentně, ale stejně jako před Stockholmem nebudu trénovat. Musím vše probrat se svým týmem, bude hodně záležet na tom, jak se bude zranění kotníku vyvíjet. Musím se přiznat, že už pomýšlím i na operaci."

Kotník ho trápí už od března, přesto letos dokázal vyhrát tři turnaje - v březnu triumfoval na antuce v Sao Paulu, v červenci ovládl antukový podnik v Bastadu a v srpnu nenašel přemožitele na betonech v mexickém Los Cabos. Před halovou akcí ve Vídni se dostal na třech předchozích turnajích minimálně do semifinále.

"Jsem v kontaktu s fyzioterapeuty. Na kurtu zápasy vydržím jen díky lékům, ale za tu cenu, že musím občas vynechat trénink. Už nevím, co mám dělat," zoufal si. "Uvidíme, co řeknou lékaři po skončení sezony. Třeba na operaci nebudu muset. Pokud existuje jiná možnost, určitě ji zvolím. Se zápěstím jsem také nebyl na operaci, takže bych rád nešel ani s kotníkem."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Torn
Snad se dá brzo dokupy, Fóňovi fandim...je to italskej pirát!
Reagovat
gigin
má kotník evidentně v pořádku:

https://www.facebook.com/ATPWorldTour/videos/756028771400485/
Reagovat
gigin
Jinak Fogno, přeju brzké uzdravení, jsi jeden z klenotů na okruhu, chyběl bys mi fest.
Reagovat
Maracaibo
Chudáčik, dúfam, že sa mu to dá dokopy, áno je pravda, že mu občas prepne, ale na jeho hru sa naozaj krásne pozerá :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist