French Open zvyšuje odměny, ve hře bude celkem 22 milionů eur

15. 4. 2013, 16:08
Aktuality 12
Trend zvyšování dotací na grandslamech pokračuje. Organizátoři Roland Garros dnes zveřejnili, že oproti loňskému roku přidají více než tři miliony eur a rozdají tak celkem 22 milionů eur. Vítězové dvouhry si odvezou 1,5 milionu, o 250 tisíc eur více než před rokem.
French Open

Ze zprávy o navýšení dotace může mít radost nejen Rafael Nadal a další spolufavorité Roland Garros, ale také ti, kteří si na grandslamový titul z Paříže zuby nebrousí. Zatímco vítěz vyhraje o čtvrt milionu eur více než před rokem, zkrátka nevyjdou ani tenisté vyřazení v prvním týdnu. Ti, kdo vypadnou ve druhém až čtvrtém kole, získají o 25 procent více peněz než loni.

Ředitel turnaje Gilbert Ysern dnes navíc prozradil, že trend stoupajících dotací bude pokračovat. Do roku 2016 by se měla celková suma navýšit až o dalších deset milionů eur.

V posledních měsících si tenisté už vydobyli zvýšení prémií na Australian Open a US Open. Právě v lednu v Melbourne rozdělení odměn na grandslamech kritizovali.

Nejštědřejší odměny nabízí US Open. Letos si jeho účastníci rozdělí 33,6 milionu dolarů a jeho organizátoři podobně jako pořadatelé French Open zveřejnili plán zvyšování prémií až do roku 2017. Druhý je Australian Open, protože ten letošní měl dotaci 30 milionů australských dolarů. Roland Garros zaujme třetí příčku a Wimbledon měl loni prize money ve výši 16,1 milionu liber.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Mayo
môj najobľúbenejší grandslamový turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj zase nejméně oblíbený. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tak vzhledem k oblíbenosti hráčů je to i docela pochopitelné. Já mám nejraději Wimbledon, ale pak nedokážu určit další.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak nedokážeš, přece Happy slam!:-/:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že ti šašci nemají na to, bay udělali alespoň na centru osvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně!
Reagovat
smazaný uživatel
To si Petra přijde na pěkný peníze až ho letos vyhraje :)
Reagovat
freeteepek
Už jsem na ní vsadil. Kurs má stejnej, jako 2011 před Wimbledonem:-)
Reagovat
Roger_Federer
Vyhozone penize, 4 kolo je strop.
Reagovat
smazaný uživatel
já nesázím, já fandím a věřím ji..
Reagovat
Gracias_Mendoza
kde to porad kradou ze se to zvysuje na vsech grandslamech porad?
Reagovat
freeteepek
Jenom ty firmy převáděj prachy zpátky z daňovejch rájů, než si na ně došlápne francouzskej berňák a napaří jim 70% daň. To to radši vrazej do tenisu. Aspoň pak vypadaj líp před veřejností, kdyby ty jejich daňový úniky z předchozích let náhodou praskly:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist