Fritz: Moje nejbolestivější porážka. Po zápase se mi chtělo brečet

7. 7. 2022, 08:56
Aktuality 47
Za nejbolestivější v kariéře označil americký tenista Taylor Fritz středeční porážku ve čtvrtfinále Wimbledonu, ve kterém po pětisetové bitvě prohrál 6-3 5-7 6-3 5-7 6-7 s vítězem rekordních 22 grandslamů Rafaelem Nadalem.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© AFP)

Nadala opět trápily problémy s tříslem a dokonce to vypadalo, že zápas vzdá. Šestatřicetiletý Španěl ale našel sílu ve čtvrtém setu vyrovnat a v rozhodující páté sadě obrat završil triumfem 10-4 v tie-breaku.

"Tohle bolí víc než jakákoliv předchozí prohra. Nebojím se říct, že to je rozhodně moje nejbolestivější porážka v kariéře," smutnil Fritz, který v Londýně poprvé došel do grandslamového čtvrtfinále.

"Když zápas skončil a já seděl na lavičce, chtělo se mi brečet. Něco takového jsem ještě nezažil. Ještě nikdy se mi po prohraném zápase nechtělo brečet," přidal čtyřiadvacetiletý Američan.

Fritz si po zápase rovněž posteskl, že fanoušci na centrálním dvorci byli zcela na straně španělského favorita. Byl totiž přesvědčený, že podpora tribun by mu v kritických chvílích určitě pomohla.

Za zlé to však příznivcům neměl. "Rozhodně nejsem naštvaný. Přece jim nebudu vyčítat, že fandí někomu takovému. Vždyť je to Nadal!" prohlásil Fritz, který v All England Clubu nedokázal navázat na nedávné vítězství nad Nadalem z finále v Indian Wells.



Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
TheRoyalBlue
Už aj racionálne je nezmysel nastupovať a ohroziť tak svoje šance na USO. Ale dokonca aj z hľadiska poverčivosti to podobne vychádza - Wimbledon je ovenčený pre Nadala temnou aurou, naopak USO prináša šťastie sem-tam. Rafa, neblbni.
Reagovat
turista
U Nadala nelze hledat racionalitu. Úspěch povýšil nade všecko i nad to zdraví.
Reagovat
Nola
a ty by si zmyslal inak? chce vyhrat, pre mna je to uplne pochopitelne, ty tu stale omielas dokola nieco o jeho zdravi, ale on vie sam, ako na tom zdravotne je, nie si jeho lekar, ani trener, podla medii a vyjadreni vasho fyzioterapeuta uz mal davno skoncit, takze ber tieto vsetky reci s rezervou
Reagovat
Ondrej2280
spravne Nola:)
Reagovat
Drzymalski
Úžasná zábava. Výkony obou sice měly kolísavou úroveň ale drama vše vynahradilo.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je mi Taylora fakt líto, jeden z největších sympaťáků na okruhu, poctivý dříč, jehož přístupu nelze nic vytknout. Třeba jeho chvíle v budoucnu ještě přijdou, vyhrál už Masters, určitě vyhraje i další a třeba i na GS to finále jednou vyjde. Přeju mu jen vše dobré smile
Reagovat
aape
chce to ještě zapracovat na taktice a taky, nepo..lat se z profláklého jména
Reagovat
Ela-fon-isi
Když to pos..l potřetí, taky jsem málem plakala. Na druhou stranu chápu, že možnost porazit Nadala svazuje tělo i mozek.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
brixner
More, nebul! Dneska vodfrčí Rumunka do Bukurešti, to budeš taky natahovat?smilesmile
Reagovat
annah
Bohužel asi neodfrci. Vidím to naopak. Místo do Bukurešti pofrci do dalšího kola. :-(
Reagovat
brixner
Ehm...no...nic tetasmilesmile
Reagovat
Krisboy
To nic Taylore, všichni pláčeme.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/06/kyrgios-pense-estaria-aqui-creia-oportunidad-habia-pasado

*
Kyrgios je prekvapeny, ale nadseny, ze tak daleko dosel, myslel, ze jeho sance uz prosvihl...

Na Nadala se tesi, mysli si, ze to bude jeden z nejlepsich zapasu ever:))) Dale rika, ze oba maji k sobe velky respekt...

Podekoval svemu tymu, ktery ho vede... pred rokem myslel o konci, ale bylo hodne lidi, kteri chteli aby dal hral... takze se znovu nasel:)

Wimbledon chce vyhrat, ke kazdemu zapsu pristupuje stejne.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/06/garin-kyrgios-mejor-saque-del-circuito

*
Po zapase byl se svym pusobenim ve Wimbledonu spokojeny. Dle neho hral proti nej. hraci se servisem na okruhu a mysli si, ze Kyrgios Wimbledon vyhraje.:)

No Christian je ok, ale zapomina o returnu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Na letosnim Wimbledonu slavime ruzne udalosti:) 100 let Centr Kurtu.

A take 3 roky absence NEXTGEN v SF na Grand Slamu. Naposledy jsme tuhle zajimavost mohli zaznamenat v roce 2019, prave ve Wimbledonu :D

A kdo vi jak dlouho si jeste pockame :D
Reagovat
GaelM
Kdo vlastně patří do nextgen? Ono se to v čase asi trochu posouvá, před pár lety byl Kyrgios taky mladá puška smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zverev, Tsitsipas, Sinner, Rublev, Mussetti, FAA, Alcaraz myslim, ze tam pocitaji take Berrettiniho...ale asi jak kdo...:) Je to vzdy nastavene vekem, dle TM NEXT GENERATION, takze samozrejme nekteri potom uz vypadavaji z te skupiny, a pak jen zalezi jestli je tam jeste nekdo pocita, nebo ne... myslim, ze snad Zverev uz je mimo Next Gen.
Ale paddy to mozna rozcisne lepe:)
Reagovat
Tennisfan77
Tsitsipas, Zverev a Rublev nejsou podle mě už dávno NextGen, spíše se blíží LostGen jako Dimitrov, Raonič atd.

Oproti nim mají tu výhodu, že zažijí odchod BIG3 a můžou nějaké GS určitou náhodou vyhrát, což se prostě i sebelepším hráčům z lostgen podařit nemohlo, většinou pro GS museli porazit dva hráče z BIG3, v případě Berdycha i tři. smile
Reagovat
Nola
Tsitsipas porazil ako Nadala, tak aj Federera na GS, je podla mna buducnost tenisu, ani Fedex v jeho veku az tak neexceloval....uz aj na trave sa zlepsil, nechajme sa prekvapit.....
Reagovat
Tennisfan77
Děláš si srandu že? smile

Federer měl ve věku tsitispase 23 titulu, 4 GS a dva turnaje mistrů a byl světová jednička smile
Reagovat
turista
Každý to má trochu jinak. Tsitsipas je moc dobrý.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
on fakt nebrečel?smile Tak to je potom chlapsmile
Reagovat
brixner
Jojo, chlapče, posral sis to sám, Nadal ti to SF nabízel tolikrát, ale ty né, asi sis řikal, že semíčko ve Wimblu je pod tvojí úroveň! Ale stane se, měls smůlu, že se Rafa zase ňák zranil, zdravýho bys ho určo dal..smile
No, tak se vybul, vezmi tu svojí kočku někam na kebab, zkontroluj pálky, jestli to třeba nebylo křivejma vejpletama, potrénuj a na USO, kam tě asi jako hodnýho hošíka pustěj, můžeš zase předvést velký věci! Hru na to máš, len tá hlava...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D boze...
Reagovat
turista
Fritz to zbytečně hrál Nadalovi moc do FH. Kdyby mu pořádně vyprášil BH tak se do SF dostal.
Reagovat
brixner
Přesně, přesně!!! Todle byl kámen úrazu!!! Ne, že by Rafa neuměl bekhend, vobčas to sou koule jako u Verdunu, ale nezvykle často z BH čopoval(OK, co měl dělat...) a toho měl Frič využívat, prostě tlouct mu to do BH, co jen to šlo! Ten Rafův FH je prostě Steffi s koulema, on si s ním v podstatě dělá, co chce, ty křížný forhendy sou jednoduše nehratelný! Von si to Frič uvědomí, určitě Rafu porazí někde v Zimbabwe, ale tady včera...No, pozdě bekhendovýho bycha honit..smile
Reagovat
turista
No jo. Rafa Nadal má velmi solidní bekhend křížem, ale jeho bekhend po čáře je zranitelný a i z toho důvodu málo používaný. Novak Djokovič přes Rafův bekhend vybojoval většinu svých výher. Pokud mu to cpal do forhendu jako letos na RG tak prohrál. Hrát Nadalovi do forhendu je jako by soupeř nabíjel Nadalovi kanón mířící zpátky na protihráče.
Reagovat
Fandina
Fritz hrál solidně všechno, ale v STB, MTB, tam to podcenil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Fritz si po zápase rovněž posteskl, že fanoušci na centrálním dvorci byli zcela na straně španělského favorita. Byl totiž přesvědčený, že podpora tribun by mu v kritických chvílích určitě pomohla.

*
Taylor zapomnel, ze v Anglii je tradice tlacit bud domaciho hrace nebo outsajdery:) Chlap nepochopil, ze byl v zapase favoritem:D Toz to je pak tezke vyhrat zapas...jak se to nechape:)
Reagovat
turista
No je podivné, že fanoušci v Anglii tlačili Španěla a ne Američana.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ani ne, vzdyt pisu, ze tam je tradice tlacit outsajdery, a jeste po MTO...eh...jasny.
Reagovat
Fandina
úsměvf smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Fritz vs. zraněný Djokovič 2:3
Fritz vs. zraněný Nadal 2:3
Shapovalov vs. zraněný Nadal 2:3
Zverev vs. zraněný Nadal 0:1 a přetržené vazy
Medveděv 2:0 na sety 4:3 40:0 - 2:3

Vyhraje někdy někdo pětiseťák s BIG3? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Wawrinka vyhral s Meditatorem:)
Reagovat
Tennisfan77
Wawrinka to je jiná kategorie, věřím, že kdokoliv jiný by s Nadalem na AO14 ve finále prohrál, třeba Fritz smile
Reagovat
Amputace
Tak on Wawrinka též nebyl daleko od toho si to ještě solidně dos.rat. Hrát proti očividně zraněnému soupeři, který to odmítne vzdát, určitě není z kategorie toho jednoduchého.
Reagovat
Tennisfan77
To je téměř to nejhorší, co tě může potkat.
Reagovat
Vlk-v-trave
DelPo s Fedexem:)
Reagovat
Tennisfan77
Ale furt DelPa si myslím, že to prostě Federer prosral ten zápas, ale takový Čilič, nebo Wawrinka na FO, AO s Djokovičem, ti si to prostě uhráli.

Winner na MB Wawrinky na FO prakticky hovoří za vše, to je úder dekády smile
Reagovat
dappe
To není pravda, Potro porazil Federera v hodně dobré formě, v jedné z nejlepších. Federer hrál na AO i USO 09 tenis blížící se jeho nejlepší výkonnosti kolem roku 2007, v pěti setech ho porazil Nadal a právě DelPo, Argentinec hrál neskutečný tenis, kterým se těmto hráčům vyrovnal, s nějakým Cilicem úplně nesrovnatelné.
Reagovat
Tennisfan77
Čilič byl na USO totálně nehratelný, tam nešlo dělat v tom zápase vůbec nic.
Reagovat
dappe
A Federer docela za zenitem, kdy každý třetí zápas měl problém s koncentrací. Potro porazil Federera na vrcholu sil, což se povedlo Safinovi, Nadalovi, Djokovičovi a jemu.
Reagovat
Tennisfan77
To jo, ale furt ten zápas Federer výrazně pokazil mimo to, že DelPo hrál dobře.
Reagovat
Vlk-v-trave
a pozor...
Rosol s Nadalem :D
Reagovat
Usm
no když jsem viděl highlights Rosola s Nadalem, tak ten kurt byl rychlý brutálně...ten poslední gem, to bylo bum prásksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist