Limitovaný Nadal vyhrál i 8. wimbledonské čtvrtfinále. Fritze udolal až v rozhodujícím super tie-breakuu

6. 7. 2022, 20:51
Aktuality 362
WIMBLEDON - Rafael Nadal ve Wimbledonu vyhrál i své osmé čtvrtfinále. Dnes v něm navzdory potížím s břišními svaly, které ho limitovaly hlavně při servisu, udolal po 4 hodinách a 21 minutách boje 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6(10-4) Američana Taylora Fritze a na grandslamech vyhrál i 19. letošní zápas. O první finále v All England Clubu po 11 letech si španělský šampion z let 2008 a 2010 zahraje s Nickem Kyrgiosem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal letos ovládl Australian Open i Roland Garros a letošní grandslamovou neporazitelnost drží i ve Wimbledonu. Už 19. výhru v řadě přidal ve čtvrtfinále proti Tayloru Fritzovi, kterému oplatil porážku z letošního finále v Indian Wells.

Tehdy španělský tenista hrál s únavovou zlomeninou žebra a zdravotní potíže ho limitovaly i dnes. Poté co ztratil úvodní sadu, vyžádal si ve druhém setu zdravotní pauzu kvůli bolavým břišním svalům. Ty si poranil při jednom z podání. Navzdory obtížím, které jej limitovaly hlavně při servisu, však v duelu pokračoval. Nic na tom nezměnila ani gestikulace jeho otce z hlediště, aby duel skrečoval.

"Musel jsem najít způsob, jak podávat jinak. Častokrát mě napadlo, že nebudu schopný ten zápas dokončit," řekl po utkání Nadal. "Nakonec to bylo velmi těžké odpoledne a vůbec ne jednoduchý zápas. V břiše něco není v pořádku," doplnil.

I přes bolesti získal Španěl druhý set a po ztrátě třetího dokázal v koncovce vyhrát čtvrtou sadu. V rozhodující pátém dějství podával dvakrát na udržení v zápase, dramatické momenty ale ustál. V následném super tie-breaku si navíc vypracoval brzy vedení 5:0, a i když Fritz později snížil na rozdíl dvou bodů, rodák z Mallorky další sérií čtyř bodů utekl do náskoku, který už nepustil.

Po čtyřech hodinách a 20 minutách proměnil Nadal druhý mečbol. Američanovi v prvním grandslamovém čtvrtfinále nepomohlo ani 19 es. Zahrál také stejně jako Nadal 56 vítězných míčů.



Nadal startuje ve Wimbledonu popatnácté, čtvrtfinále hrál poosmé a i po dnešku v něm udržel neporazitelnost. Až do finále se dostal celkem pětkrát, naposledy v roce 2011. V letech 2008 a 2010 triumfoval.


O celkově o 31. grandslamové finále se majitel rekordních 22 grandslamových trofejí Nadal utká s Nickem Kyrgiosem. S Australanem, který si poradil s Chilanem Cristianem Garínem a v semifinále grandslamu je poprvé, vede ve vzájemné bilanci 6-3, ve Wimbledonu si každý připsal po jedné výhře.

"Nick letos hraje na trávě výborně, tenhle povrch jeho hře sedí. Doufám, že budu v pátek do semifinále připravený. Musím být ve stoprocentním stavu, abych měl nějakou šanci. Určitě se o to ale pokusím," dodal Nadal.



První semifinálovou dvojici vytvořili už v úterý Srb Novak Djokovič a domácí Cameron Norrie.

• WIMBLEDON 2022 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 40.350.000 liber
středeční výsledky (06. 07. 2022)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Nadal (2-Šp.) - Fritz (11-USA) 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6(4)
Kyrgios (Austr.) - Garín (Chile) 6-4 6-3 7-6(5)
• Čtyřhra juniorů - 2. kolo •
Nicod/Bailly (4-ČR/Belg.) - Kim/Williams (USA) 6-7(4) 6-3 10-8
Menšík/Pieczkowski (6-ČR/Pol.) - Dietrich/Feldbausch (Švýc.) 6-4 7-6(5)
Gorzny/Michelsen (USA) - Bartoň/Artnak (8-ČR/Slovin.) 6-3 7-6(3)
• Smíšená čtyřhra - semifinále •

N. Skupski/Krawczyková (2-Brit./USA) - Pavič/Mirzaová (6-Chorv./Indie) 4-6 7-5 6-4

Ebden/Stosurová (Austr.) - Sock/Gauffová (USA) 6-3 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

362
Přidat komentář
expert69
Hoši, takové slohovky jsem tu nečekal. Já zažil brutální přestřelky mezi Messifans a Ronaldofans na různých fórech a musím říct, že tohle je slabý odvar ten hejt na rafu. Občas k zasmání, občas je to přes čáru, ale to tak bývá, když jeden z rivalů prožívá top sezónu. Každopádně mně většina hejtů nevadí. Příjde mi, že to tady občas přehání pouze Patik a Pe3k. U Tennisfan 77 mi přišlo, že se od antukového jara dost uklidnil. Kamilos a forhend, to byli jiní střelci smilesmile
Reagovat
Nola
si asi zaspal cas, Pe3K v poslednej dobe iba postne nejake video z YT a nehejtuje, ale ak aj, celkom inteligentne, nevyplakava, Patik zase pise prilis vela prispevkov, ale od hatera ma daleko, to boli casy, ked sa tu vadili 3 tabory fanusikov, resp. 4, ked bol Andy Murray na vrchole smile
Reagovat
expert69
Jo to jo, jenom sem reagoval na letošní sezónu, kde opravdu ti dva měli nejvíc hejt momentů pod rafa články. Možná ještě soloo, ale je pravda, že Pe3K poslední dobu nic mocsmile Jinak mně vždy přišlo, že nejvíc rozumní jsou tady nolefans z těch 3 táborů, ale poslední dobou se hůře rozeznává nolefan od rafahater.smile
Reagovat
W.G.M.
Gigin byl moc prima, co s nim vubec je?
Reagovat
Nola
Gigin uz nefandi Novakovi, presiel ku Gulbisovi uz davno - pradavno, teraz je fanusik asi vsetkych australanov, najma Gyrosa, ale podporoval ho vlani na FO, asi nejake spomienky, kedy fandil v minulosti outsiderovi, ma rad outsiderov, je to celkom fajn, lebo stresovat sa, pre nejakeho svojho idola je uplne zbytocne, skutocny zivot ti tvoj idol nezaplati, nevytvori ti rodinnu pohodu a uz vobec ta neuzivi....
Reagovat
W.G.M.
Diky. Gulbise jsem jeste zaregistrovala, ale prislo mi, ze Noleho uplne nepustil... Nicmene uz je to davno, myslim, ze zrovna v te dobe uz jsem to tu pomalu prestavala stihat sledovat. Mela jsem rada jejich debaty s Titemsmile
Reagovat
Nola
tito a Matti, to boli najlepsi fans Rafu, podobne ako rod_laver u Fedexa, myslim, ze obaja su asi aktivni na TP, ale uz sa nevyjadruju
Reagovat
Nola
iste, pretoze Nolefans si zvykli na mainstream, kde je vykreslovany ako nejaky Avar, ktory prisiel na koni, nema ziadne vychovanie, je to iba primitiv, a takto zial funguje dnesny svet, kde vladnu anglosasi a kolonizatori minuleho sveta, Slovania su pre nich iba podriadene narody, ale nie sme az tak slusni, aj ja uz mam toho ponizovania plne zuby smile, zraneny hrac Novak je najvacsia hanba tenisu, zraneny Rafa je hrdina smile
Reagovat
expert69
Tak to promiň, ale ty noleho kreace když je zraněný, jak se tam vždy vyvrací zakopává atd.. to je fakt cirkussmile
Reagovat
Ondrej2280
Zas ti anglosasi na tenisovej scene?")))
Reagovat
Nola
uz si sa uplne odhalil, gratulujem smile
Reagovat
Ondrej2280
A co si odhalila?:))
Reagovat
Nola
smile, Kamiloss to aspon priznal, no nebud srab aspon smile
Reagovat
Ondrej2280
Pozri..pises v diskusii o tenise... o anglosasoch,kolonizovani sveta,zlom mainstreame a spiknutiach...tak ako co mam ku tomu napisat?:))))
Reagovat
Nola
co tak neodchadzat o temy a priznat konecne farbu?
Reagovat
Ondrej2280
No nic..vidim ze smerujes jednym svojim smerom...:))
Reagovat
Nola
prvy ta odhalil tusim Vlk a teraz Marduch.... tie smajliky si si mohol odpustit, davas ich prehnane vela smile
Reagovat
Ondrej2280
Nedavam..lebo sa na tom fakt bavim ako tu bludis:))
Reagovat
Nola
bavime sa evidentne obaja, tak ako v minulosti, pekne spomienky, ci? smile
Reagovat
Ondrej2280
Niekto by tu mal Nole vyvratit jej chybne zavery:)
Reagovat
smazaný uživatel
prvy ta odhalil tusim Vlk a teraz Marduch.... tie smajliky si si mohol odpustit, davas ich prehnane vela smile
Reagovat
Ondrej2280
Aj ty Anonym?:))
Reagovat
turista
Novak to má těžké. A ještě si to zkomplikoval tím, že nechce včeličky, je umíněný a je ochotný pro to i obětovat možné trofeje. Ale ten poslední titul z antuky z Říma 2022 nás v Djokolandu fakt těší.
Reagovat
Patik
tak ja som si vážne priznal že som to prehnal..jednak som oslavoval a mal v sebe čašu dobrého vína čo ma neospravedlňuje ale hej prestrelil som..alebo som možno vykreslil veci nesprávnym štýlom s väčšou otvorenosťou a úprimnosťou..veci ktoré si možno bežne myslia aj tu ostatní len ich nevyslovia alebo nenapíšu..každopádne už je to jedno už to späť nevrátim..
Reagovat
W.G.M.
smilePalec nahoru za sebereflexi a take za tu predposledni vetu. To ma v sobe, myslim, uvnitr ukryte vetsina z nas, kazdeho nekdy napadnou osklive veci.
Reagovat
Patik
tak ale o čom to teda je..ak máme teda všetci nejakú temnú stránku alebo nejaké to zlé Ja ktoré si so sebou nosíme..potom sa teda súdime za úprimnosť a otvorenosť alebo sme teda pokrytci a obviňujeme niekoho za veci ktoré máme sami v sebe ? sebareflexia je veľmi dôležitá pre môj osobný rast..
Reagovat
Marduch
Haha, Forehand a Kamilos alias Ondrej2280 a Tennisfan77 v nových reinkarnacích se zatím poměrně ovládají, i když tendenční jsou víceméně oba jaksmile za starých časůsmile
Reagovat
Ondrej2280
Zas dalsi:)))..kontaktujte niekto toho FH,nech to tu konecne objasni:))
Reagovat
Marduch
Bylo jasné, že při aktuálním vývoji goat race ve prospěch Rafy a řádění Kamila s Patikem to mimo TP dlouho nedášsmile RG musel být absťák jak BRNOsmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Ondrej2280
Najviac sa na tom.musi bavit skutocny FH
..a potom tesne v zavese...ja:))))
Reagovat
Marduch
Forehand je mrtvý, ať žije Ondrejsmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
FH urcite zije a raz to cele objasni....dufam teda:))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nějak se nám v poslední době TP zaplevelil - někdo tvrdí, že hejty na Rafu, jiní zas, že jich stále není dost...

Ukazuje se, že k Rafovi nejlépe pasují nejrůznější Mirečci Dušínové.

Např. JohnB se tu krásně rozepsal o hejterství a tenisové výchově syna. Člověka by to až zahřálo u srdce, nebýt to příspěvek od někoho, kdo sám nechodí pro hejt daleko, ať vůči hráčům/kám nebo diskutérům.

Rafaeoli perlí denně a už přes záři svého idolu pomalu nevidí nic jiného. Tento jeho příspěvek je už opravdu silné kafe:
turista: ...Ano. Ale může skončit jako invalida. O tom žádná. Pak je otázka zda mu to za to stojí.
Rafaeoli25: On sport miluje a já být na jeho místě budu také pokračovat, já tedy s jeho rozhodováním nemám problém.
Blahopřání Taylorovi ke kvalitnímu výkonu je už jen třešnička na dortu.

Ondrej2280 - kdyby FH neměl dceru, řekl bych, že to je jeho syn. Problémy s porozuměním psaného textu jsou u něj bohužel časté podobně jako nesmyslné výroky. Jeden za všechny - Odmítl mé tvrzení, že Rafa při Jokerových problémech na AO kritizoval jeho rozhodnutí ohledně vlastního zdraví - zde tedy jasný důkaz o opaku: I went through the COVID, I have been vaccinated twice. If you do this, you don´t have any problem to play here. That´s the only clear thing.
https://www.independent.co.uk/sport/tennis/novak-djokovic-vaccine-news-rafael-nadal-b1987777.html

Výjimečně překvapil Amputace - většinou s ním nesouhlasím a to hlavně proto, že příspěvků k tenisu jako takovému nemá moc, ale většinou reaguje jen na uživatele, co se kriticky vyjádří k Rafovi. Nicméně v posledních příspěvcích projevil střídmost a věcné hodnocení zápasů, líbilo se mi, že u Rafy rozebíral údery, pohyb a srovnával je s těmi z minulosti. Škoda, že takové rozbory nedělá častěji a třeba i u Rafových soupeřů.

Budu doufat, že se TP nezvrhne ještě více, cítím, že tu panuje jiná atmosféra než cca před půl rokem. Jako by byl TP na nějaké dietě...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
s většinou souhlas... lidé, co si tu stěžují na ostatní, by si ale každopádně měli zamést před vlastním prahem a naučit se rozdíl názor vs. vulgární příspěvek nebo nonsens přející to a to.

nemusíte se bát, komentáře sem tam sleduji a varování/ban občas také padnou.
Reagovat
W.G.M.
Pane Jirásku, při vší úctě, je vidět, že jste osobně též zainteresován a chybí vám nadhled. S chutí jste si teď přisadil, když se tu kritizují Nadalovi fanoušci, ale nesmysly, agresivitu, provokace a urážky druhých jste se tu ani neobtěžoval okomentovat, a ještě se opovažujete tvrdit, že ti, kdo si stěžují, by si měli zamést před vlastním prahem. To je snaha o pochopení a objektivitu jako víno...

Já tu čtu diskuze asi tak od roku 2009 (a pár tu ještě takových je, co tu byli dokonce ještě dřív), vím, jak to tu vypadalo, pamatuji si spoustu uživatelů, kteří už zde nejsou jen proto, že se opovážili oponovat, a dokonce oplácet stejnou mincí. Na TP zjevně zákon akce a reakce není znám, jinak si nedovedu vysvětlit, že se tu vždycky hledá hůl jen na ty reakce...
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Přát Nadalovi zlomené nohy, jeho rodině, aby trpěla jeho porážkami, říkat o něm, že je proradná sv.ně, to je asi v pohodě, špatné je se nad tím pozastavovat. Asi jsou tu vítané negativní emoce, ale jak u koho, někdo za ně pyká, jiní ne. Zvláštní to spravedlnost..
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne, ze vam nadhled nechybi:) Pri vsi ucte...:)

Krom toho pise nize, ze posledni BAN byl dan fanouskovi Federera :) A jeste to okomentoval, coz se da vpoho dohledat, ihned reagoval, dal koment.

Dobre je poradne cist co pise, nebo trebas jini lide co pisi.

Krom toho lisak to napsal dost obecne...neda se na tom nic moc najit... pouze vy jse do toho naprala zaujate emoce.:)
Reagovat
W.G.M.
Já jsem to četla, že dostal SwissMaestro, ale znáte to, jedna vlaštovička jaro nedělá...

A pokud jde o tu obecnost: tak já bych si zde asi dovolila upozornit na aktuální členění výpovědi. Zakládající příspěvek je zcela jasně a jednoznačně o fanoušcích Nadala, načež pan Jirásek na toto konkrétní téma reaguje (navíc ještě slovy "s většinou souhlas") a rozvíjí ho tím, že lidé, co si stěžuji (tj. ti farizejští Nadalovi fanoušci), by si měli zamést před vlastním prahem.

Co je na tom, prosím, obecného?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
aha, takže já nesmím souhlasit s nějakým příspěvkem. i když jsem redaktor, vystupuji v komentářích i za sebe a mám názor na každého z vás jako přispěvovatele, osobně vás neznám, takže jako člověka vás soudit samozřejmě nebudu.

kde jsem psal, že fanoušci Nadala by si měli zamést před vlastním prahem? to bylo myšleno na všechny, bez ohledu na to, kdo komu fandí. tady je krásně vidět, kdo z nás dvou je zaujatý. já se tady snažím udržovat nějakou normální diskuzi a je mi jedno, jestli je fanda toho, či toho. neumíš se chovat, dostaneš ban.
Reagovat
Amputace
Jste šílený alibista. Kdybyste alespoň přiznal barvu. Tady přispěvatel (byť slušně a v rámci mezí) zrube fanoušky Nadala, z nichž ani jeden z těch jmenovaných tady na nikoho sám od sebe neútočí, ale pouze se brání hejtům (jež k fórům samozřejmě patří), a vy s ním souhlasíte a v reakci na to se ještě vykrucujete, že o fanoušky Nadala vlastně nešlo...

Ten Tomášův příspěvek byl zcela EXPLICITNĚ o fanoušcích Nadala. Všiml jste si? A vy jste ho zcela EXPLICITNĚ v jeho názoru na ně podpořil, byť nic špatného tady nedělají. Nebo ano? Řekněte mi co. Že "brání" Nadala před hejtem? To snad normální není, když hejtování teda normální je?
Reagovat
peRFect
sry, ale že by bylo zcela EXPLICITNĚ vztaženo na fandy Rafy, to může napsat jen vztahovačnej fanda Rafy. Mně to z toho patrné není, naopak tady konečně někdo napsal, jak to je. U většiny diskuzí se už ani neloguji, protože si přečtu prvních 10-20 řádků a pořád je to stejné urážení se a obviňování. Diskuze co diskuze. Jinak Kamilos i Forehand chybějí, bavili mě.
Reagovat
W.G.M.
Tak ja bych ti to s dovolenim osvetlila smile. Kdyz je neco explicitni, je to konkretne a bez metafor a nejakych jinotaju ci naznaku vyjadrene. Hlavni prispevek v sobe nese slovni spojeni jako "farizejsti fanousci Nadala", "k Rafovi nejlepe pasuji", nasledne vycet nekterych mistnich Rafovych fanousku. Vsechno smeruje k Rafovi a jeho fanouskum, nikdo jiny tam "explicitne", ale ani implicitne neni zminovan (mozna tak v uvodu, kde se pise, ze hejtu na Rafu neni dost, coz reprezentuje jeho odpurce).

To je to explicitni, je tam Rafa, je tam Nadal a jsou tam vyjmenovani jeho fanousci.

Kdo jiny by se k tomu mel vztahovat? Nola nebo zrovna treba ty?
Reagovat
Ondrej2280
Myslim,ze tomu velmi dobre rozumie kazdy..ved to tam v podstate aj napisal:)
Reagovat
W.G.M.
No peRFect asi ne, kdyz pise, ze mu to z toho patrne neni a ze to muze napsat jen vztahovacnej fanousek Rafy.
Reagovat
Ondrej2280
To je_ no perfect:)takze vo vsetkom neni perfektny:)))
Reagovat
peRFect
Rozkošné,ale zkus se na to dívat trochu periferně a uvědomit si,na co jsem reagoval.
Amputace napsal,že O.Jirásek reaguje jen na fanoušky Nadala,neb byl koment explicitině o fanoušcích Nadala.
A to jednoduše není pravda - O.Jirásek zcela výslovně a doslovně napsal že lidé co si stěžují na ostatní si mají zamést před svým prahem.Takže buď nejsi schopna porozumět psanému textu,anebo za lidi považuješ jen fanoušky Rafy.Jiné vysvětlení není.
Reagovat
W.G.M.
Ja schopna rozhodne jsem :-), za tim si stojim. Ostatne porozumeni textu a studiu textu jsem venovala docela dost dlouho...
Reagovat
Ondrej2280
Kasli na to ,kto nechce ,nechape:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nic ve zlém, jen malá poznámka - nabalilo se tu spousta rozborů textu O. Jiráska, on i přiznal nejasnou formulaci, ovšem... Jestliže se oháníš citem pro text, pak bys mohla rozpoznat, že to byla kusá reakce psaná komplet malými písmeny. Tedy je v tomto případě oddělení vět spíše logické, než by vycházelo z pravidel češtiny. Podobné texty se používají na mobilech nebo i rychlém psaní na pc, což znamená, že to nebyl ten nejlepší text na jazykovědný rozbor. Já si toho hned nevšiml, přebral jsem jen smysl a přijal ho neutrálně. Ondra si tedy poměrně nevinně slízl kritiku za neobjektivitu, která byla do značné míry nespravedlivá - netušil, jako odezvu tím vyvolá, jinak veřím, že by se přidržel pravidel spisovné češtinysmile
Reagovat
W.G.M.
Nezlobte se, ale zatahovat do toho psaní malých písmen? Není mojí chybou, že lidé už neumějí (nebo dost možná pravděpodobněji nechtějí) psát, neznají gramatiku a neumějí vystavět text nebo mu porozumět.

Psaní malých písmen na začátku vět, chybějící interpunkce, nadužívání výpustek apod. jsou poměrně časté jevy v písemné komunikaci, takže já opravdu nejsem schopna rozlišit, kdo to dělá v důsledku spěchu a kdo to dělá rutinně.

A je přirozené, že ho hájíte, když s vámi souhlasí, a hledáte jakékoliv argumenty na jeho podporu. Je to kavalírské.

Ovšem o nestrannosti pana Jiráska lze směle pochybovat a pochybovat o ni budu nadále. Je těžké pro vás to pochopit (všimla jsem si i jiných vašich příspěvků, z nichž je patrné, že nemáte rád Nadala), protože to přesně vystihuje ono okřídlené sytý hladovému nevěří. Jelikož jste ve skupině, která nečelí ostouzení, tak si toho tolik nevšímáte, obzvláště když s těmi odsudky i vnitřně třeba souhlasíte.

No nic, už bych to asi nechala, prostě tu narážejí na sebe dvě perspektivy, těžko najít průnik. Přeji Vám pěkný den.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Snažíte se být příjemnou osinou v zadku?smile Sama jistě dobře víte, že to je oxymoron, tedy alespoň pro většinu populace.
K věci a pro mě (aspoň doufám) naposledy:

1/ V této diskuzi se tyká, Vy vykáte, i to o Vás něco vypovídá
2/ K tomuto tématu už jste se vracet nechtěla, ale vrátila
3/ Snažíte se o manipulaci a myslíte za druhé, někomu to nevadí, mnně ano
4/ Malá písmena byl jasný argument, který jsem ovšem našel mimochodem (ne proto, abych O.J. hájil), díky Vaší předchozí reakci. Tedy pracujete selektivně jen s tím, co se Vám hodí do krámu. Na jednu stranu tu zdůrazňujete svou zálibu v jazykových rozborech a pak, i přes sledování místní diskuze, tvrdite, že nerozpoznáte odlišný styl vyjádření redaktora...
5/ Bývalý zdejší nick blixa také dokázal rozebírat kdeco, ale hlavně psal o tenisu
6/ Toto opravdu není stránka o jazyku českém, jakkoli se jeho znalost u redakce předpokládá. Myslím, že zrovna O Jirásek nepatří v tomto směru k těm zatraceníhodným.
7/ Myslím, že než zbytečně zatěžovat TP takovýmito rozbory, je lepší sledovat třeba SF W naší dvojice a popřát jim k postupu Já tak vzápětí učiním, Vaše rozhodnutí o působení zde je samozřejmě na Vás.
Reagovat
W.G.M.
Ach jo, mám tolik připomínek, ale opravdu to nechám, nikam to nevede...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Děkuji a oceňuji. Upřímně. Připomínky klidně do PM. Pokud to bude stravitelné, rád se k tomu vyjádřím.
Reagovat
Ondrej2280
Ked skonstatujem.ze si blb,neznamena to ,ze sa na teba stazujem:)
Reagovat
Amputace
Ano, napsal jsem, že Ondřej reaguje pouze na fanoušky Nadala, protože příspěvek, s nímž vyjádřil souhlas, je pouze o nich. Navíc když bych to vzal do důsledku, svoji souhlasnou reakci na příspěvek ("s většinou souhlas") dostatečně neoddělil od zbytku, aby mohlo být patrné, že se již vztahuje k něčemu jinému. Tři tečky a dále malé písmeno, to v normální stylistice značí vztah k tomu samému, co vyjadřuje první část věty. "nemám rád fanoušky Federera... ale ne všichni jsou špatní." Logicky by sis myslel, že v obou částech věty mluvím o fanoušcích Federera. Ne, dle vaší pro mě teda totálně nepochopitelné logiky by se to dalo myslet i tak, že část věty za trojtečkou je už mířena třeba na fanoušky tenisu obecně. Píšeš o porozumění psanému textu, přitom je to úplně naopak. Kdo mu rozumí, vyloží si to, co napsal Ondřej, zcela přirozeně jako já s W.G.M., protože v opačném případě je to zkrátka jen špatně a nesrozumitelně napsáno (což ostatně Ondřej uznal později sám, že je též možnost).
Reagovat
peRFect
a sklenice je poloprázdná,nebo poloplná?
Reagovat
Amputace
Chybí další argumenty?

Hele, mně to je vlastně jedno, už jsem vychladl, na první dobrou jsem to pochopil, jak píšu, důvody, proč jsem to tak pochopil, jsou podle mě vcelku slušně opřeny o zkušenosti spojené s chápáním psaného textu, s jeho formami a projevy v literatuře. Rozhodně to nebyl důsledek mé vztahovačnosti, ale prosté zkušenosti z přečtení stovek a stovek tisíců slov textu. Napsat to touto formou, v takové podobě mi zkrátka přijde nešťastné a reakcím z tábora fanoušků Rafy se přece nikdo soudný nemůže divit. Viz můj příklad z předešlého komentáře.
Reagovat
W.G.M.
Ach jo, na to už nevím, jak reagovat. Asi jen tím, že tady spoustě lidí opravdu chybí schopnost porozumět textu... Je to hrozný nešvar, který stojí za mnohými neshodami.

Vysvětluji tomu, co potkal vlka v zimě, proč jsem došla k názoru, že se v tomto sporu nejste objektivní a proč se nedomnívám, že jste psal obecně. To, že píšu, že s tím souhlasíte, neznamená, že si myslím, že nemůžete s ničím souhlasit, proboha.

Je to jen konkrétní citace, abych ukázala, že na téma (farizejští fanoušci Nadala a jejich popis) jste reagoval rématem (s většinou souhlasím), načež jste navázal, že ti, co si stěžují (farizejší fanoušci Nadala - kdo jiný by to měl být, když o jiných nebyla řeč?), by si měli zamést před vlastním prahem.

Pokud jste to myslel jinak, měl jste to také jinak napsat. Protože tak, jak jste to napsal, se to dá vyložit jednoznačně. Vezmeme-li navíc v úvahu celý kontext těch diskuzí a jejich obsahu, domnívám se, že má logika je správná (navíc tak trochu opřená i o lingvistické vzdělání).
Reagovat
Amputace
Výborně shrnuto. Prostě týpek reaguje na příspěvek, co je uveden přímo "Fanoušci Nadala", souhlasně, nějak ho rozvede a pak se diví, že fanoušci Nadala si ono rozvedení vztáhnou na sebe :D Lidi prostě nečtou, neví, jinak si tyhle chyby (na internetu obecně dost časté) v komunikaci a porozumění neumím vyložit.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dobře já si to pro sebe rozeberu zase takhle... že si někdo stěžuje na hejty napsal Tomáš pouze o JohnoviB, pokud si dobře pamatuju, a Tomáš si vlastně také stěžuje na ostatní viz jeho příspěvek.

já napsal: lidé, co si tu stěžují na ostatní, by si ale každopádně měli zamést před vlastním prahem a naučit se rozdíl názor vs. vulgární příspěvek nebo nonsens přející to a to.

takže Tomáš, JohnB a kdokoli další, proč by to mělo být jen na fandy Nadala? své komentáře k jednotlivým jménům jsem umístil níže. tyhle věci je lepší každopádně probírat osobně, protože psaný text je, jak už tady bylo několikrát zmíněno, docela neplechou v tom, že si lidé neporozumí tak, jak to bylo vážně myšleno.

takže ještě jednou, zameťte si před vaším prahem, někteří víc, někteří míň. já můžu přemýšlet leda nad tím, abych psal více srozumitelněji. jakoukoli zaujatost odmítám, nemám k ní sebemenší důvod.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemel jsem cas nejak reagovat. Pracuji a u toho jsme jeste koukal na holky jak si poradi z tezkym oriskem SF + pratelstvi. A musim je pochvalit, hodne bojovaly. Byly na kurte videt...predvedly pekne vymeny...(chyby se daji odpustit v tehle situaci)

Ale vidim, ze jste to tady rozjeli...:) (necetl jsem...jen preletel) Ale i tak nemam uz co k tomu moc rict...
Za mne jen - mnoho emoci, trochu jak na piskovisti, kde se kazdy citi byt ublizeny, ze mu tu jeho babovicku nekdo nepochvali.

Vytahnete moralni argument o nadhledu, sirsim pohledu, ale ten vam same chybi... nebot preci tu komentuje ruzne veci... a tady se shodl s jednim Smidem na vetsine z nich, ne na vsem, jako se zase shodne s jinyma a ne na vsem v jinych pripadech atd... Snadno dohledatelne....Krom toho je jednoduche anonymne mu neco napsat, on je v te druhe roli... mnohem tezsi...

Proto jedinou "chybu", kterou mohu tak videt, ze na to reagoval, tedy ze neco vubec napsal...:) ikdyz normalne, ok... ale furt riziko, ze ta diskuse je anonymni, a on ne... nerovny boj trochu...

Uz ted je to dlouhe, ztrata casu... nadhled si predstavuji rozhodne jinak.

Hezke odpoledne:)
Reagovat
W.G.M.
Hezke odpoledne i vam. Mate pravdu, ze je tu moc emoci a ze je to tu jako na piskovisti. Je take skoda, ze jste si neprecetl, co jsem psala (ze jste to jen preletl), mozna byste lepe porozumel mym vyvodum.

Jinak nadhled vzdycky take nemam, ale vzdy se maximalne snazim byt spravedliva a divat se na veci z ruznych uhlu. Ano, v pripade nejake osobni emocionalni angazovanosti je to nesmirne slozite, az nemozne. Ale me zrovna v soucasne dobe uz ten tenis tolik nezajima, ztratila jsem kontakt (vinou prace, materstvi a na to navazujicich povinnosti), hrozne dlouho jsem nevidela ani zapas, hodne dlouho jsem si tu neprecetla ani clanek. Takze moje fanouskovstvi (Rafa, Roger) je uz spise takove nostalgicke, neni to tak zive, moc to neprozivam.

Tudiz si troufam rict, ze nejsem tak zazrana jako ostatni do jednotlivych akteru. Co mi ale vadi je takova ta nevyvazenost diskuze, kterou vnimam docela citlive (ja jsem velky knihomol a miluju texty a jejich zkoumani). Proto jsem tu zacala po letech zase reagovat vyhradne netenisove (coz je chyba a, s prominutim, zasirani diskuze, vim...) a hodnotim jen to, co se pise, a komentuji na zaklade analyzy a statistiky, ktera mi pri cteni porad bezi hlavou, stav zdejsich diskuzi a povahu prispevku. Pro me je to skoro az takova lingvisticka sonda a rozbor.

Asi bych se za to mela omluvit, ale nemuzu si pomoct, texty jsou moje uchylka. Nebudu tu zase ostatne moc dlouho, tak to tu nikdo nebude muset cist :-).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No nevím, když Ondra napíše: lidé, co si tu stěžují na ostatní, by si ale každopádně měli zamést před vlastním prahem, tak to podle tebe znamená, že obhájci Nadala? Souhlasím s vlčkem, že je tam jistá vztahovačnost. Za mě to platí pro všechny, co by něco takového dělali a jestli to primárně dělají obhájci Nadala, to je pak věc jiná.
Reagovat
W.G.M.
Viz vyse, snazim se tam vysvetlit. Uz to sem nebudu psat potreti, bylo by to uz preci jen moc, jelikoz se to necte moc lehce a je to dlouhe...
Reagovat
Amputace
Ondřeji, netvrdím, že je mi Rafaeoli svým až přehnaným bráněním Nadala, svým neustálým vnucováním respektu k ostatním hráčům a dáváním sebe sama za vzor nějak blízký. Ale pořád je třeba říct, že tady nedělá nic špatného, na nikoho sám od sebe neútočí (na hráče ani uživatele) a nikomu nic špatného nedělá. Přesto on má být tím kritizovaným? Tím, kdo by si měl zamést před vlastním prahem? Tomu nerozumím. Před jakým prahem by si měl zamést: on tady snad někoho hejtuje?

Další věc. Píšete o rozdílu mezi názorem a vulgárním příspěvkem. Vy tady snad ty vulgární příspěvky, které nemají už vůbec nic společného s nějakým nesouhlasným názorem či neřku-li konstruktivní kritikou vůbec nic společného, vy je tady snad nevidíte? Jen kolem zápasu Nadal-Fritz bych vám jich našel nejméně 20. Tohle snad ani nemůžete myslet vážně...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já ale neřekl, že Rafaeoli dělá něco špatného... nebo ano?

tak si pojďme nalít čistého vína... jen upozorňuju, že varování, bany ani nic podobného to neovlivní, je to jen můj čistě názor na uživatele, které Tomáš zmínil...

JohnB: jestli se nepletu, viděl jsem od něj několik hejtů směrem k hráčům/kám i diskutérům, check.

Rafaeoli: tak to je hodně zvláštní člověk, já ho mám za moralistu a trochu tam vidím pasivně-agresivní chování, často už i ironii, což je pochopitelné, když tu pořád Nadala brání. a jak si napsal, člověku pořád vnucuje respekt a neustále opakuje to, že on by tohle nikdy neudělal, s čímž je neskutečně otravnej, ale já ho chápu a nezazlívám mu to. za mě má nasazené růžové brýle ohledně výkonů Nadala, ale to je jedno, to je jeho věc, za nic ho nekritizuju, každý jsme nějaký.

Ondrej2280 - myslel jsem si zpočátku, že je to FH a třeba je :D se zbytkem nemůžu souhlasit, protože o tom nic nevím.

Amputace - ty jsi evidentně dost vzdělaný člověk a tvoje příspěvky často mají hlavu a patu, ale na mě si asi až moc vzdělaný v tom smyslu, jakým způsobem píšeš a jak se tu chceš nebo opravdu v životě prezentuješ, nerozuměli bychom si. každopádně jsem si také všiml, že většinou reaguješ jen na kritiku Nadala, málokdy napíšeš sám něco od sebe, ale třeba se pletu.

proto jsem napsal, že s většinou souhlas, ale spousta lidí tady stejně tvrdí, že jim na názoru ostatních nezáleží, "neznáš mě" atd., tak nechápu, v čem je problém.

ještě jednou zopakuji, ať je kdokoli fanda kohokoli, pokud se bude chovat normálně, může tu působit dál, pokud ne, varování a pak ban... nevěřím tomu, že jsem neobjektivní a schytávají to tu třeba fandové Nadala více než ostatních táborů... zamyslete se ale nad tím, proč to tak je, určitě to není tím, že bych byl zaujatý. navíc jsem tu několikrát psal, že z Big 3 nefandím nikomu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano Ondro, v tom pohledu jsme ve shodě, hlavně na Rafaeoliho - pasivní agresivita je výstižná charakteristika jeho příspěvků. Dá se s ním diskutovat, ale ten přístup je skutečně otravný. Neupozorňoval jsem ho na to jen já, ovšem nic naplat. Je to škoda, protože při střídmějších komentech by byl ok. Advokacie Rafy proč ne, ovšem pod tím bombardováním se TP trochu dusí.
U Amputace je fakt škoda, že nedělá víc rozborů a postřehů, protože to, že je fanouškem Rafy by bylo absolutně nepodstatné a TP by jeho postřehy prospěly.
Mimochodem, Pe3k zmizel nebo byl zmizen?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Pe3k nevím, kde je, ban ode mě určitě nedostal.
Reagovat
Amputace
Pokud jste mi ve zprávách napsal, že hejtování ke sportovním fórům patří a dokud to nejsou konkrétní výpady vůči uživatelům, je to v pořádku, pak mi tedy řekněte, co je v nepořádku na tom, když se někteří vůči těmto hejtům vymezují a nesouhlasí s nimi? To máme tupě čumět a přihlížet, jak tady Nadala sdírají z kůže? Já mu fandím 15 let, sem chodím cca od roku 2010, přispívám od 2013, a nic podobného jsem tady nezažil. Vždy se tu hodně řešily goat debaty, tábory se neustále přetahovaly, kdo je lepší, házely se argumenty, často dost ostré, ale pořád to alespoň bylo o tenise. Sem tam samozřejmě byl nějaký ten hater (ať už z té nebo té strany), který do Nadala rýpl ohledně jeho plešatění nebo do Federera ohledně toho, že má ošklivou ženu. Nonsens, jak píšete. Ale to byli dva tři jednotlivci. Teď je situace zcela opačná. Číst tady stovky stále se opakujících konspirací o tom, jak Nadal jen simuluje, jak si vymýšlí zranění, jak bylo AO zinscenováno tak, aby vyhrál apod., věřte mi, že to jeho fanoušky opravdu nebaví, ne proto, že se jde proti Nadalovi, ale proto, že se na to nedá nijak konstruktivně reagovat, nedá se o tom diskutovat, jsou to prostě jen výpady, nic jiného.

A vy namísto toho, abyste v tom udělal pořádek, přidáte se s úplně klidnou tváří na stranu agresora. Budiž. Pak mi tedy ale vážně nenamlouvejte, že jste nezaujatý.
Reagovat
Nola
nikdy si nic podobneho nezazil? tak to ja som zazila celkom dost, taky spaniel si servitku nikdy pred usta nedaval o Forehandovi radsej pomlcim, v minulosti Pe3K - ten sa nejak zklidnil a Kamiloss smile tam boli osobne utoky, nielen na hracov, ale vyslovene si sli po krku a nikto sa tu z toho nezrutil, boli to dobre casy, mne tie casy naopak chybaju, tu same udavanie a vyplakavanie smile
Reagovat
Amputace
Nic z toho se tomuto neblížilo. Nadalovci měli svého FH, Rogerovci svého času Petříka či později spaniela (kterému už došli nervy, tak začal též hejtovat). Ale celé to pořád bylo z 90% o tenise. Snižovaly se výkony toho a toho, devalvovala se období a konkurence v těch obdobích - ale tohle? Rozbořil to právě Kamilos (o jehož identitě mám svůj názor), ale byl de facto sám. Teď je to tady každý třetí přispěvatel, co opravdu jen blije, aniž by měl vůbec ambici napsat něco o tenise. Nesrovnatelné s dobou, kdy jsem sem přicházel, srovnávaly se rekordy, člověk byl neustále nucen nějaké argumentace. Často to bylo sice v dost nepřátelském duchu, ale pořád se na tom dala stavět diskuze. Na tomto už nelze. Jestli si Nadal vymýšlí, jestli začne záměrně servírovat 160km/h, protože něco fejkuje... to už jsou zkrátka jen sra.čky, kolem kterým neumotáš nic.
Reagovat
Nola
co pises o Rafovom servise a hejtovani, presne to iste sa pisalo o Novakovi na AO, ale nikto tu z toho z Nolefam nerobil aferu, iba vy ste citlivi, to nemozes rozporovat, a ja si teda pamatam dost, trebars gigina a jeho glosky, nadaval ako pominuty a kazdy to tu bral s rezervou, alebo mu to v podobnom duchu vratil, ja som tu od roku 2012 a tu boli teda ine hejty, to mi teda ver
Reagovat
W.G.M.
Předtím ještě byl Armstrong (dodnes jsem přesvědčena, že to je současný Pe3k, ale důkazy nemám; ovšem dnešní argumentační polohy Tennisfana mi to teda taky připomněly) a Barney. Barney tu byl jediný, kdo šel po Rogerovi. Byl dost nevybíravý a vulgárně napadal i Mirku, ale v důsledku to byla taky často reakce na to, co si tu psali spaniel s Armstrongem a ještě dalšími, jejichž přezdívky jsem už úspěšně zapomněla.

Geneze těch sporů se mi zdála být vždycky stejná: přesila Rogerových fanoušků, kteří si tu na konkurenta Nadala vylévali žluč, tak se tu ukázal jeden či dva, kteří opláceli. A to je víceméně pořád. Mezitím byli nezůčasnění, kteří si přišli poklábosit (moc ráda jsem četla třeba Sojku).

Ale tehdy se tu přeci jen trošku více psalo o tenise, teď to zůstalo akorát v článcích pod ženskými zápasy.
Reagovat
W.G.M.
No, mně by tyhle časy chyběly asi jen proto, že jsem tenkrát byla mnohem mladší, bezdětná a měla spoustu času sledovat tenis. Jinak to tu byla taky slušná žumpa, a mnohem vulgárnější. Teď tu zůstalo takové zákeřné a zlé pomlouvání a vymýšlení konspiračních teorií. Což je taky hnusný, ale alespoň to už není sprostý.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ano, hejtování ke sportovnímu světu opravdu patří, uvidíte to všude, právě kvůli táborům RN, RF a ND například. ale musí to mít nějaké hranice. pokud jsou překročeny a člověk nerespektuje ani varování, pak ať si je překračuje dále, ale nikoli na TP.
Reagovat
Amputace
Pokud jste mi ve zprávách napsal, že hejtování ke sportovním fórům patří a dokud to nejsou konkrétní výpady vůči uživatelům, je to v pořádku, pak mi tedy řekněte, co je v nepořádku na tom, když se někteří vůči těmto hejtům vymezují a nesouhlasí s nimi?

Jestliže totiž souhlasíte s Tomášem, který ve svém příspěvku fanoušky Nadala za to "bránění" Nadala kritizuje, pak jistě musíte být schopen říct, co je na tom špatného, když hejtování je současně v pořádku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já to bránění naprosto chápu, kdyby to byl můj oblíbený tenista, tak ho bráním také, to je přirozené. bude nejlepší, když si přečteš, s čím vlastně souhlasím. já tam nevidím, že by Tomáš kritizoval Nadalovy fanoušky za to, že ho brání...

já vidím toto:

JohnB: stěžuje si na hejty a sám to dělá

Rafaeoli: přes záři Nadala nevidí skutečnou situaci, s čímž souhlasím, Fritz prostě měl vyhrát a rozhodně kvalitní výkon nepředvedl vzhledem k situaci, s čímž musíš souhlasit soudě z komentářů, které jsem od tebe k zápasu četl.

Ondrej2280: s tím o tom, že je to Forehand, jak jsem psal

Amputace: viz můj předchopí příspěvek...

já nechápu, co tě tak žere na tom, že souhlasím s většinou toho, co Tomáš napsal, prostě to tak cítím, to ale neznamená, že jste špatní lidé nebo nemáte právo či byste neměli svého idola bránit. tohle je fakt strašná kravina, co tady řešíte.
Reagovat
Ondrej2280
Zdravim
Nie som FH ako ma tu uz niekolko ludi nazvalo..nepoznam ho..viem ,ze tu posobil a cital soom aj jeho prispevky..by the way za co schytal ten ban?;)nech som plne v obraze:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
za urážení diskutérů a neochotu s tím přestat, když o to byl žádán.

stejně si myslím, že seš on, ale nevadí :) jinak si moc nedokážu představit, proč by tě to zajímalo. ono je to vlastně jedno, pokud někdo porušuje pravidla, stejně poletí.
Reagovat
W.G.M.
Myslím, že je jasné, že nejsi Forehand smile. On psal úplně jinak, měl jiný styl i obsah, nemluvě (bez urážky!) o pravopisu. Styl je velmi subtilní věc, ale lidé, kteří jsou v tomto směru vnímaví, dovedou rozeznat různé osoby. Mě osobně tohle strašně baví analyzovat smile.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale člověk, který má ban a chce tu působit dál pod jiným nickem, tak logicky změní vyjadřování, aby ho nikdo nepoznal, nebo ne? :)
Reagovat
W.G.M.
No, to moc snadno nejde; pokud píše hodně příspěvků, odhalí se. Přirozenost nejde dokonale a soustavně potlačovat. Provalí se to, stačí i různé argumentační strategie, smysl pro humor, komolit pořád gramatiku je také dost náročné. No zkuste si to někdy smile. Pamatuji si, že tu byla taková kauza. Nick Sylvie, byli tu na ni strašně hnusní, protože měla trošku problém s psaním (tuším dyslexie), navíc byla Rafovou fanynkou. Chtěla se těch hejtů zbavit, tak se zaregistrovala pod jiným nickem a psala jako muž, stejně byla ale po čase odhalena.
Reagovat
Amputace
Též jsem si téměř jistý, že to není FH. FH měl - krom stylistiky, která se dá ještě do jisté míry vědomě korigovat, zvláště má-li někdo spisovatelské sklony - především svůj specifický smysl pro humor i způsob, jakým své oponenty "stíral" :) To nikdo jiný tady nemá. Byl to sice hater, ale na rozdíl od mnohých - jak jsem rád připomínal - měl při tom hejtování jistou grácii a styl. Uměl být v psaném projevu vtipný, což rozhodně není žádný standard či obvyklá věc. Dobře se to zkrátka četlo (chápu, že fanouškům protistrany zřejmě moc ne :)).

Nicméně co si myslíš o vazbě Kamilos a Tennisfan? Tam je to podle mě skoro tutáč, ne?
Reagovat
W.G.M.
To bohuzel nevim, Kamilosovy prispevky, ostatne ani ten nick, si moc dobre nevybavuji. Asi tu zacal pusobit v dobe, kdy ja uz jsem byla na odchodu. Nemam s cim srovnavat.

Ale Forehanda jsem mela nacteneho docela dost, a jak pises, mel svuj osobity humor, ktery mi velmi konvenoval :-). Mam rada sarkasmus, ironii a nadsazku, coz FH umel velmi dobre pouzit. Byl navic inteligentni, takze jeho prispevky mely strukturu a vnitrni soudrznost. U Ondreje, ac teda opet musim konstatovat, ze jsem tu cetla jen par jeho prispevku, to postradam. Ano, vcera u jineho clanku mel 2, o nichz bych si rekla, ze by je FH klidne mohl napsat, ale obecne se mi nezda, ze by to byl on (byt pouzivani tech smajliku je netradicni).
Reagovat
Ondrej2280
Tak este raz;)NIE SOM FOREHAND:))a pytal som sa preto,lebo si asi 3-4 co ma.oznacuje za Forehanda tak ma zaujimalo za co schytal ban,aby som ho nahodou nenapodobnil:)
A vsimol.si si ,ze by som tu teda ja niekoho urazal?
Reagovat
Ondrej2280
Konecne rozumna rec:)
Reagovat
Ondrej2280
Ako uroven komentaru kde typek co v zivote nerobil sport zela niekomu zranenie,zlomenu nohu a podobne..alebo si tu zela nejake ponizovanie v ramci sportoveho zapasu je OK?
Ako ano tak to mozete v pohode pustat aj vulgarne prispevky,pretoze na taketo nieco sa vyslovene pyta aj vulgarna reakcia a pasovala by ku tomu..
Reagovat
Tennisfan77
Ale zase se z toho nemusíme zesrat ne? Je to fórum, ne měsíčník farnosti.

Abychom se pak nedostali na úroveň sázkových kanceláří, kde člověk nemůže říct ani prd, nesmí používat capslock, do fóra Hokej nesmí vložit tiket, který obsahuje fotbal, nesmí psát vulgárně, věta "ten černej hraje špatně" je na ban, administrátorům je třeba zásadně pouze vymetat anus - jinak ban.

Nechme si trošku tý svobody, vždyť je to prdel. smile
Reagovat
Nola
kde su tie casy, ked si hejtoval Rafu a Novaka a nikto ti nedal BAN smile, dnes sa tu kazdy druhy hra na policajta, to nech sa radsej vrati Forehand, ten si vedel s hatermi poradit, bez nejakych ublizeneckych a placlivych komentov
Reagovat
Ondřej.Jirásek
napište mi do vzkazů konkrétní případ s odkazem, je možné, že jsem to přehlédl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano nejsi FH, ten by ti totiž napsal, ať to nebereš tak vážněsmile
Zranění se nemá přát nikomu, ale myslím, že se to stalo výjimečně, pod vlivem a dotyčný se k tomu postavil čelem.
Reagovat
Tennisfan77
Bez komentáře, mě baví pouze tohle "já být na jeho místě budu také pokračovat, já tedy s jeho rozhodováním nemám problém."

Předtím to bylo "Já bych děti nechtěl, za mě udělal Rafa chybu, měl to nechat po kariéře"

A to vše ti říká člověk, který děti nemá, což je na tom absolutní top.
Reagovat
Rafaeoli25
Já vím, že jsem asi největším trnem v tvém oku. Řeknu jediné: jsou to moje názory a je mi lhostejné, co si o nich myslíš, Já si o tobě taky myslím své.
Reagovat
Tennisfan77
Nejsi, jsme na anonymním fóru, neznám tě a ani nechci poznat. Spíše mě fascinuje, že si vůbec ze své pozice dovoluješ něco hráči jako je Nadal doporučovat, nebo vytýkat, to je neskutečně vtipný.
Reagovat
Rafaeoli25
No ty jsi vtipný, ty ho tady hejtuješ den co den a mně napíšeš, že mám tu drzost vyjádřit nějaký názor. To je vrchol, fakt. Každý máme své názory a já mu nic nedoporučuji ty kašpare. Jen říkám, že v jedné věci s jeho počínáním souhlasím, v druhé ne. To ale nic nemění na mém postoji k němu, nic na něm neměnil ani jeho postoj ke covidu a k dalším věcem. Radši už mlč, co píšeš to se skutečně nedá číst. Každopádně terčem pro tebe nebudu, tím si buď jistý, jak ty ke mně tak já k tobě. To je jediná obrana, nelze být slušný neustále.
Reagovat
Tennisfan77
Hejtuju? Pokud vím, hejtuju spíše jeho soupeře, že jsou totální mentálové, kteří neporazí polomrtvého hráče a ještě mu nahrávají, poté říkám, že s jeho filosofii sebedestrukce nesouhlasím a střílím si z tebe, že mu tady od PC radíš, jaké má v životě přijímat rozhodnutí. Nikomu neříkám ať umře, ať se zraní, nic takového. Máš o hejtu trošku zkreslené představy.
Reagovat
Amputace
Zase z nás nedělej debi.ly, nebo alespoň ze mě. To, že tady pár dnů působíš vcelku solidně, vyjadřuješ se rozumně a slušně a člověk by si až myslel, že tomu tenisu vcelku rozumíš a dalo by se o něm s tebou slušně bavit, kdybys neměl tak extrémní pifku na Nadala, neznamená, že jsme všichni zapomněli, co jsi tady předváděl během AO nebo FO.
Reagovat
Tennisfan77
Pozor, možná to vypadalo jinak, ale já nemám pifku na Nadala, mám pifku na systém, geopolitické vlivy a vše ostatní, co tenis ovlivnilo a ovlivňuje. Tohle mi vadí, to že z toho těží Nadal je nad vesmír jasné všem, s tím jsem se v pohodě smířil.smile
Reagovat
Amputace
Tak FO o politice nebylo a choval ses stejně.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
O FO jsem psal, že to byl jediný normální GS od COVIDU, to, že i tam měl Nadal štěstí, není lež.
Reagovat
Amputace
Jde o to, jak to píšeš. Teď to píšeš normálně, tehdy jsi to normálně nepsal. Dohledávat to nebudu, sám víš moc dobře, odkud vítr vane a já zase vím, co jsem tady dva týdny s tebou "zažíval".
Reagovat
Tennisfan77
Je možný, že jsem předtím chlastal, měl jsem dovolenou, kdo ví. smile
Reagovat
HolyMotors
Amputka asi nečetl tvé konspiračky k zápasu Djokovic - Sinner a snad i k některým dalším, jinak by snad tohle nemohl napsat..
Reagovat
Rafaeoli25
Chápeš vůbec význam slov? Já nikomu neradím a určitě ne zrovna jemu, to bych se neopovážil. Tenhle člověk ví lépe než kdo jiný, jaká dělat rozhodnutí. Jen jsem se pozastavil nad změnou jeho postoje, že děti až po ukončení kariéry, to říkal celou dobu, deset dvanáct let, teď názor tedy změnil, tak jsem to okomentoval. Už i to je zakázané, vyjádřit nějaký svůj postoj na jakoukoli věc? Si děláš srandu ne?
Reagovat
Tennisfan77
Dělej si co chceš, ale mimo adorování Nadala píšeš strašně okaté pochvaly tenistům, které ti prostě nevěřím, ale možná to myslíš vážně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to tady jak z Orvella :D Takova farmicka. Ze po sobe jdou prispivatele...se hadaji, ok, kdyz nemaji nic jineho na pracu a se nudi:)

Horsi ale je, ze od doby, co se lide dovedeli, ze BAN tu zacal fungovat se zacinaji vzajemne praskat. Nebo hlasit, ze nekdo je na BAN a jeste k tomu davaji ty sve moralni rozbory... na internetu, a anonymni diskusi:DDD

To je choroba kamo... a ta tva Amputace se jeste pod neco takoveho podepise... eh... vubec ty lidi neznas...takze zbytec i tenhle rozbor... nic proti:)

S*r na ne a na to... v zivote si je nevidel... nevis ani jak ziji... mozna bys je v realu poslal do hajzlu i se mnou :DDD
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hele, vlčku, budeš asi překvapený, ale lidi se tu nepráskají, počet případů spočítám na prstech jedné ruky... každopádně vtipný je, že se tu někteří oháněli tím, že by nikdy na nikoho nebonzovali a o pár dní později mi přišel vzkaz smile
Reagovat
Tennisfan77
Jinak Ondro, trošku mě zklamal ten Váš dotazník. Čekal jsem trošku prostor na názor, inovace atd, vše to bylo jenom kolem loga. smile

Mě by se osobně tady líbila sekce tipů, která by byla dostupná pro všechny, hlasování k zápasů, případně komentář na pár znaků, ať má člověk inspiraci, co Vy na to? smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
třeba bude více dotazníků, redesign nemám na starosti, ale bylo vybráno pár lidí, kterých se pak budeme ptát na názor ohledně dalších věcí, zřejmě :)

s těmi návrhy se můžeš obrátit na redakce@tenisportal.cz
Reagovat
Tennisfan77
Jasně, když budu mít čas, zkusím to nějak zkompletovat. Líbí se mi právě některá zahraniční fóra, kde jsou k jednotlivým zápasům vypsány 2-3 tipy, uživatelé poté volí to, co si myslí, někde je možno napsat krátký komentář proč a proč ne, myslím, že tady tenisu pár lidí rozumí a přísun kvalitních tipů by přinesl nové uživatele a návštěvníky stránek, což je samozřejmě pro celý byznys zásadní že jo. smile
Reagovat
Patik
mne by sa páčilo keby bolo možno sem pridávať foto/obrázok aj keď asi na portáloch neviem či takéto možnosti sú či to nieje len na fórach.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
za mne vpoho, jen jsem si vsiml, ze ted si tady vic lide leci asi nejake bolistky... ty posty kdo by mel mit BAN atd... se nejak vice objevuji...a ty hadky, kdo koho praska:) jak na piskovisti pred materskou skolkou...:)

Jinak uprimne, bylo to tady mnohem, mnohem horsi:) Jako fan Karliccky jsem si musel joooo nacist vulgarit na jeji adresu... atd. a nehnula se tehdy ani mys. To, co ted se pise o Rafovi...:D vpoho...v porovnani s tim, co se psavalo na Karlicku nebo i jine hracky, hrace.

Ale stojim si za tim, aby se mel na to Smid vykaslat. Fakt si tim clovek jen kazi den. A jeste to zustava v nem a stejne ty lidi nezna... Ja si zaznacil par lidi, co jsou v poho... a zbytek preskakuji, obcas neco prectu, ale spis se uz zasmeji...nebo ironicky reaguji, nebo absurdne:)

...mam jiste pro Tomase Smida pochopeni, to jo, ne jednou jsem z TP pelasil... a i proto mu pisu, aby se na to vykaslal...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale tak ho nech, Tomáš je jedním z nejslušnějších uživatetů tady, tedy aspoň za mě z těch, co tu přispívají nějak pravidelně :)

urážky a přání tady rozhodně tolerovat nebudu, pokud někdo CSN urážel dříve (dokážu si asi představit v jakém slova smyslu), tak je mi to líto, každopádně můžu slíbit, že to se už dít nebude, pokud to budu mít nadále na starost :)

jinak poslední ban dostal SwissMaestro, nebo jak se jmenoval. tohle je informace pro všechny, byl to jeden z mála za poslední dobu, ale pořád rozdávám dárky.
Reagovat
Vlk-v-trave
no prave, ze je tak vpohode, tak aby se z toho jeste nezvencnul:) Delam si starosti:)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak s Amputací si nerozumím dávno, jen výjimečně se s ním dá souhlasit.
Neměj strach, mám své důvody a takovéto konfrontace mi nevadí. Do hlavy mi to neleze, spíš do času, ale někdy můžu při práci jindy ten čas prostě je, jindy ho bude míň...
Rád jsem nablízku tenisu a rád píšu.
Reagovat
Amputace
Na druhé straně jsou zde pak také k přečtení výroky (a není jich málo) jako: "Zranený Nadal je lepší rýchlejší svižnejší presnejší ako zdravý Nadal" Pak těžko něco střídmě a věcně hodnotit. Těm, co jmenuješ, se vůbec nedivím. Zažíváš možná poslední sezónu u hráče, kterému fandíš 15 let, a místo toho, abys toto jeho odcházení komunitně sdílel s dalšími jeho fanoušky, přicházíš do stoky, kde už nepanují ani poslední zbytky nějakého respektu či slušného chování. Každá strana má dvě mince. A nikdo by neměl potřebu chovat se jako Mirek Dušín, kdyby tady na Nadala neustále někdo neplival - a to neberu kritiku či snižování jeho úspěchů třeba v rámci goat debaty, ale doslova hnusné hejty, na něž už se nedá reagovat konstruktivně, viz včera Patik.
Reagovat
Rafaeoli25
No ale třeba to, co tu včera napsal Patik, to už ss jinak než záští nazvat nedá. Nebylo to vulgární, ale silně to zapáchalo. Ale to se dá říct o většině věcí, které tu na adresu Nadala padnou. Já jsem ale přesto demokrat a za nějaké bany se nikdy přimlouvat nebudu, to dělají jiní, já je určitě následovat nebudu.
Reagovat
Rafaeoli25
No napsal jsi to správně - před půl rokem tu panovala jiná atmosféra. A víš proč? Protože Nadalovi hateři byli na začátku roku vysmátí, považovali ho za sportovně mrtvého a už je ani nebavilo do něj moc kopat, byl jim hlavně pro smích po loňské sezoně, jen čekali na ohlášení konce nebo na to jak všude kam přijede dostane nakládačky a bude vždy potupně opouštět se svěšenou hlavou kurt. A hle, chyba v Matrixu, on takhle celý půlrok válí. Tak ty, co mu nepřejí stihl doslova amok a už nevědí, co by ze zlosti napsali..tak to je realita tady, reakce na jeho úspěchy.
Reagovat
Tennisfan77
Tyhle za mě "minihejty" nejsou doménou pouze TP, ale všech českých i zahraničních fór včetně sociálních sítí. 99% se točí kolem toho, že zraněný hráč s chronickým onemocněním vyhrává pětisetové duely úplně v klidu. Mrkni na Twitter, Facebook, Instagram, fórum Tipsportu, Fortuny, je to všude stejný.

Ti lidé tomu vesměs nerozumí a neřeší, že třeba podává o 50km pomaleji, prostě vidí, že hraje a vyhrává, což plodí tyhle hejty.
Reagovat
Ondrej2280
Tomasko,este raz s porozumenim mas problem asi ty:)kde mas v tej vete kritiku na djokovica???
Je to konstatovanie,ze kedze neni zaockovany sam si moze za to ze na AO nehra..tot vse..
Reagovat
Marduch
"He likes to do it...he likes to intimidate me by ending the swing like that. He knows I don't like it," joked Djokovic.

https://www.eurosport.com/tennis/wimbledon/2022/he-likes-to-intimidate-me-novak-djokovic-admits-son-stefan-impersonates-rafael-nadal-in-practice-at-_sto9019743/story.shtml
Reagovat
soloo
Zranený Nadal je lepší rýchlejší svižnejší presnejší ako zdravý Nadal
Reagovat
brixner
Ale míň upocenej...sem si všiml..smilesmile
Reagovat
Marduch
tak mi prijdesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ježíš to jsou řeči. Kam na to chodíte? Podívej se na zápasy z let 2005-08 jak běhal.
Reagovat
brixner
Jojo, běhal jako Bolt, OK. Ale včera nebyl upocenejsmile
Reagovat
Katreska
Chcela by som sa spytat redakcie a majitelov TP, či je v poriadku, že nechavaju priestor narušenému človekovi, ktorý šíri hnev a nenávisť..Dlhodobo a chronicky.

"Ja si to každopádne vychutnávam čím viac tu rozkladaju postupne vsetci Nadala tym lepšie pre moje potešenie..dneska to začalo dobre 5 setakom potom ho snáď Kyrgios dostane do ďalšieho 5 setaku a urobí si z neho aj nejakú prdel na kurte a ak to Nadal prežije tak potom si pozriem Djokovica ako ho rozloží a ponizi pred celym štadiónom a očami jeho rodiny.. Premna ideálna koncovka"
Reagovat
Mayo
To je tazky nonsens ten chlapec smile
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Ondrej2280
Tu je takych jednicov viac, ale je pravda, ze tento typek skutocne vycnieva...a je dost za hranou nejakeho normalneho spravania sa ...nic konstruktivne, len same bludy o nejakom ponizovani a podobne:)))
Reagovat
W.G.M.
Uff, to fakt napsal? Teda ne že by se to nedalo implicitně dovodit z toho, co tu píše a jak to píše, ale že takhle vyloží karty na stůl... Asi by se hodilo Langerovo: hoďte na něj síť.
Reagovat
Ondrej2280
hej, napisal, takze mne z toho vyplyva, ze asi je ponizovany on osobne:)) lebo takato k..na by nemohla napadnut niekoho len tak..))
Reagovat
W.G.M.
No, zjevně je tam nepřirozená obsese Nadalem - pořád o něm píše, chce ho vidět poníženého...Já jsem skoro nezaznamenala, komu fandí, zato vím, že Rafu nenávidí do morku kostí. Je to rozhodně patologické myšlení, ale není v tom sám, a jelikož v redakci to vidí podobně, tak holt tady všichni můžou vesele psát, co je napadne, ať je to sebehrubějšího zrna.

Ostatně to napsal Simone ve svých memoárech (https://sport.aktualne.cz/tenis/nadopovany-nadal-sirili-jsme-pomluvy-byl-moc-dobry-odhalil-t/r~982a2fec18f811ebb115ac1f6b220ee8/). A takových bláznů, co si svoji bezvýznamnou dušičku chtějí ohřívat na výsluní popularity a slávy jejich idolu a kteří se asi osobně cítí být ušpiněni a uraženi tím, že jejich idol už není tak výjimečný, v důsledku čehož se pak stane smyslem jejich života tupit a hanět hlavního rivala, je poměrně hodně.

Osobně tomu nerozumím, neumím si představit, jaké životy žijí ti lidé, že mají tolik času a energie na psaní tak četných hanopisů na konkurenta.
Reagovat
Patik
úprimne žijem asi len taký život že občas si kladiem otázku čo tu vlastne robím a prečo sem chodím..niesom ani nechodím na sociálne siete pretože som toho názoru že ľudia chodia na internet častokrát robiť pózu o tom aké krásne veci majú a aký dobrý život žijú pritom sú niekde v kútiku len smutní dušou chudobní alebo osamelí a zabúdajú aký život by bez týchto všetkých vecí sociálnych sietí mohli mať keby reálne žili pre seba a najbližších a nežili len polovične pre ľudí ktorí zato ani nestoja..komunikovali so sebou osobne a nie cez aplikácie..išli sa niekam najesť bez toho aby druhým odfotili jedlo..čiže myslím že žijem stále lepší život ako drvivá väčšina ľudí na tejto planéte..samozrejme či ja alebo ty alebo niekto tu ruku hore kto má dnes dokonalý život aj napriek tomu že má všetko po čom túži..? myslím že nikto..takže len tolko v krátkosti.
Reagovat
Patik
JéžišMárja..akoby som tu niekoho vulgárne napadol..šírenie hnevu a nenávisti..desaťtisíc ľudí na štadióne kričí Rafa a pozerajú sa Fritzovi do očí keď sa mu nedarí..že si želám aby hráč ktorému nefandím podstúpil čo najťažšiu skúšku prípadne aby ho už konečne niekto poslal domou..úprimne by som si chcel naliať s ľudmi čistého vína a možno by bolo zaujímavé sledovať myšlienky ľudí ktorí sa hrajú na tých slušných a dobrých ..verím že tých najhorších by som našiel niekde v kostole..možno som volil príliš zákerné slová a ak si zato zaslúžim BAN tak budiš..nikoho z vás som tu nikdy osobne nenapadol..čo sa tu o mnohých na môj účet povedať nedá..
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale takový příspěvek plný záště se jen tak nevidí - ponížení před očima rodiny, co to je za ubohost? Nedokážu si představit, že bych to samé napsal o rodině Noleho. Co ti udělali tak hrozného, že jim to přeješ? Můžeš nenávidět Nadala, i když i to je mimo chápání, ale přát špatné věci i jeho blízkým je přes čáru. Ještěžes nedodal, aby Xisca potratila a dobře si to tak zapamatovala. Nechápu.
Reagovat
Patik
tak pozor prrr..zase odtiaľ potiaľ..sám mám dieťa a nikdy by som neželal takéto veci ani najhoršiemu nepriateľovi to by som si sám nezaslúžil žiť za také slová.. čo sa detí týka..deti sú to najväčšíe šťastie alebo dar v živote človeka a Xisce rozhodne želám zo srdca nech porodí v zdraví zdravé dieťatko..to že nefandím Rafovi je jedna vec ale hovorím Rafovi som nikdy neželal chorobu alebo zdravotný problém ..písal som s takým nadhladom že za hentie reči čo furt omiela o zranení by si jedno skutočné zaslúžil pretože je to neúcta voči tým ktorí museli ukončiť kariéru kvôli zraneniu alebo boli dva roky mimo hru.
Reagovat
dappe
Takový příspěvek se samozřejmě jen tak vidí, vlastně se vidí na internetu úplně všude, není na něm vůbec nic mimořádného. Příspěvek je sice divný, ale stejně tak je divné to takto vážně řešit a analyzovat.
Reagovat
Patik
Nie..majú naozaj pravdu..ten príspevok som prestrelil prehnal som to...nechal som sa uniesť emóciami..asi ako vždy keď vidím zraneného muža bežať 4 hodiny..je zvláštne ale že ľudia ktorí ma tu častokrát odsudzovali tiež takto odsudzovali Djokoviča minulú sezónu že vyhral s podobným problémom ako mal včera Rafa..a to im človek ešte nevidel do hlavy aké negatívne myšlienky tam majú.
Reagovat
Rafaeoli25
Fajn, že to tedy uznáš, tohle bylo fakt moc. Já jen zopakuji, že ač Noleho v oblibě nemám a mám k němu výhrady, tak nade vším ční můj obrovský respekt k němu jako k legendě tohoto sportu, to samé k Rogerovi. Bylo by dobré, aby tento vzájemný respekt a úcta existovaly u všech, lze kritizovat, mělo by to ale mít úroveň a meze.
Reagovat
Patik
Lenže to si ty..ja taký niesom..tu na portáli určite nie..toto je premňa virtuálny svet športu nič viac..ľudia súdia moju osobu na základe pár viet čo sem napíšem z toho vydedukujú že mám vraj prázdnu dušu a pritom ani nevedia že posielam peniaze na charitu a vediem útulok pre zvieratá..teraz si určite myslia že človek čo píše také veci nemôže konať nejaké dobro lebo oni ťa poznajú na základe príspevkov na portáli..ale nepoznajú nevedia o tebe nič.
Reagovat
Katreska
Čistokrvné zlo a prázdna duša ten uzivatel Patik, taky nechápu. Jeho temné predstavy, ktoré sa snaží bagatelizovat sú nasobne horšie, než by boli prvoplánové výpady voči ostatným uzivatelom. Komu TP patrí, im to nevadí?
Reagovat
Patik
nepoznáš ma nevieš o mne nič..a na základe príspevkov na TP to ani nezistíš..tak prosím o mne ani nepokračuj..ja o tebe nezačínam.
Reagovat
Nola
zase nejaky novy nick tu ide robit poriadky a udavat ako maly Janko, nechaj Patika na pokoji, on je jeden z tych slusnejsich, skontroluj si vas fanklub - trebars Frantza a Safi smile
Reagovat
Patik
Neviem čím som si to zaslúžil..Ďakujem Nolasmile
Reagovat
Nola
tak ja som si zastala aj Kamilossa, ked mu Forehand spolu so spanielom kontrolovali jeho Facebook, co mi prislo ako nemiestne, otocili to k jeho manzelke a pod. Amputka si asi nespomina, ja ano, takze tolko o tych osobnych utokoch, ktore sa tu snazi Amputka zamiest pod koberec a nikto, ale nikto ich vtedy nezablokoval..... v dnesnej dobe cenzura funguje na plne obratky, tak snad nebudem aj ja bloknuta.... mne tu chybaju ti povodni, dlhorocni uzivatelia, okrem hejtov, totiz riesili aj tenis, to taky Rafaeoli vacsinou neriesi, Amputka ano, a o tom ma byt TP, ak uzivatelia hejtuju ich idol, najlepsou odpovedou je vratit im to inteligentnou gloskou a nie vyzadovat BAN
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/07/fognini-no-cree-lesion-nadal

* Fabio sice nechtel vyhodit do povetri letosni kurty ve Wimbledonu, ale hodil slusnou bombu medialni:D

Rozhodne neveri vcerejsimu MTO, nebo jeho zranenim :D
Je treba vzit v uvahu, ze jednak Fabio je jeden z nejotevrenejsich hracu na okruhu, ale take, ze vztahy s Nadalem jsou - rekneme eufemicky - chladne, :DDD

Nastesti neni Fabio Fognini na TP, jinak by mu jeste hrozil BAN :D
Reagovat
seshitec
Takový špičkový tenista ten Nadal, ale má to zapotřebí? Vždyť už je všem pro smích a ty jeho ufňukany simulace mu nemůžou věřit ani jeho největší fandové...prostě když prohraje tak se ctí a ne že jednou žebro, pak prej už 15 let bolavá pata teď zas bříško. Ať s tím přestane protože po RG mu tuhle mind game žádnej soupeř nesežere akorát se ztrapňuje
Reagovat
Amputace
Takže ta logika je taková, že prohraje set, řekne si, "rozhodím soupeře", vezme si MTO, vrátí se na kurt a aby to nevypadalo nápadně, začne podávat rychlostí kolem 160km/h, čímž dá soupeři prakticky okamžitou možnost to ukončit? Tomu snad nemůže věřit ani jeho největší hater...

Uvědomuješ si, že i kdyby tomu tak nakrásně bylo, tím, že přestal servírovat normálně, se o veškerý profit z případných mind games připravil? Prostě vyhrát na trávě zápas s takovým servisem je SKORO nemožné. Ani Nadal nemohl předpokládat, že to Fritz zadrbe tímto způsobem. Ale vyšel ze zkušenosti, ví, že stát se může mnohé a zranění nejspíš bylo spíše bolestivé než vážné, takže si řekl, že to zkusí. Vrátil se to dohrát bez servisu a ono to opravdu stačilo, neb mu hrál Fritz stále jen na FH.
Reagovat
JohnB
hele to je marný
Reagovat
turista
To žádná simulace zranění nebyla. Fritz měl hrát Nadalovi víc do BH a pak by nejspíš vyhrál. Ale takticky to zadrbal jak píšeš. Ale nerozumím tomu, proč Nadal tvrdí, že chce být do SF ve stoprocentním stavu. Jak toho chce dosáhnout to nevím. Medicínsky to prostě není možné. Analgetiky lze pouze potlačit bolest. Vyřešit problém s pohybovým systémem za 2 dny nelze.
Reagovat
Amputace
Nezapomínej, za jakých okolností Djokovič vyhrál loňské AO.
Reagovat
turista
To byl jeden opravdu problematický zápas ze strany Novaka. Nadal ale vyhrál letos všech 7 zápasů na RG na analgetických injekcích. Ortopéd Cotorro holt kouzlí. Uvidíme co udělá tady v Anglii.
Reagovat
Martan1
No jasně ty inteligente, on kvůli tomu že prej simuluje zranění žebra tak pak vynechá svoje Monte Carlo i svojí Barcelonou a to jen aby to vypadalo že to myslí vážně. Máš problém s logikou a je vás takových spousty. Neuvěřitelný, normálně by mě za to nestálo reagovat ale protože je tu spousta takových "logiků" (je zajímavý že víc že Slovenska) jeden který nemá informace a čte vaše příspěvky by i mohl uvěřit té absurditě protože je tady neustále opakovaná.
Reagovat
expert69
No bylo to ubojovane, ale ten forhend to je něco. Každopádně Fritz to měl ukončit do 4 setu. Pak už zabraly prášky. Next gen prostě na to nemá. Sem rád za rafu, že to není ta noha. Břicho by mohl namasírovat, vyležet + nějaký painkiller. V pátek vamos, věřím, že to finále dá a pak 60. Djodal. Norrie je pro djoka joke, ale domácí hráč ,co víš. smilesmile
Reagovat
brixner
Masáže nepomůžou! To chce přivézt ze Španěl novej sval a přišít mu ho tam, na ty dva mače by možná stačila sponkovačka...smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
třeba měl jen zaražený prdy. Veď to je taká bolesťsmile A ty obličeje, co tam házel, by tomu odpovídaly.
Reagovat
smazaný uživatel
smile je pravda, že ten jeden brisak má už Rafa takový povadlý
Reagovat
brixner
Ani se neptej, kde sem po ránu povadlej já...smilesmile
Reagovat
expert69
Tak to je špatné, ranní erekce je cesta ke zdraví smile
Reagovat
brixner
Chlape, vo čem to tu píčeš?? Já myslel tu ranní povadlost v mysli, tzn. na h0vno nálada...ale dam kávu, cígo, sto svejch kliků na jednom prstu a sem zas cajksmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Pořád se snažím vcítit do myšlení těch, pro které je vším ne pozitivní emoce, tedy aby jejich oblíbenec vyhrál, ale ta negativní, tedy aby prohrál ten, kterého ne nemají rádi, ale patologicky nenávidí. Docházím ale k závěru, že do hlav těchto lidí raději ani vidět nechci smile
Reagovat
Tennisfan77
A my bychom rádi viděli to té tvoji. Tvou stájový kolega uzná, že Nadal je úplně mimo, značně omezeny pohybem a první vážnější soupeř jej skoro vyřadil, ty za tím vidíš fenomena, bojovníka a neskutečný obrat.

Tvoje objektivita směrem k tvému idolu je totálně nulova, Ja jsem fan Federera a když odvrátil 7 matchballu Sangrenovi na AO tak jsem ani nezajasal protože jsem věděl, že ta výhra neřeší absolutně nic.

Ty to slavis jako zisk GS smile
Reagovat
JohnB
Kamile, my vime, ze si fan Federera smile
Reagovat
Amputace
On je trošku problém, že když jsi fanda Federera, může se ti snadno posuzovat objektivita jiných, ale ty sám už to neprožíváš, kecy, útoky, hádky, tvůj kůň už je de facto mimo hru, takže si můžeš z pozice jeho fanouška snadno hrát na mravokárce, ale opravdu ti to nikdo nebaští, to mi věř. Až Nadal ukončí kariéru, taky sem nebudu lozit a napadat fanoušky třeba Tsitsipase, že slaví jeho výhru, která přitom byla totálně nezasloužená a jim tudíž chybí objektivita. Navíc nemáš pravdu. Fritz se sice opravdu totálně složil, nedokázal dorazit zdevastovaného soupeře bez servisu, pravdu má však také Rafaeoli, a sice, že je třeba přiznat kredit také Rafovi. 99 tenistů ze 100 by to v ten moment zabalilo, nebo přinejlepším za stavu 1:2, Rafa ale věděl, že vždy existuje šance, na tom má postavenou celou filosofii úspěchu, která se mu včera znovu vyplatila. Fritz by se v životě nevyházel a takto to nezes.ral, kdyby to Rafa vzdal. Rafaeolimu možná chybí objektivita při obdivu svého oblíbence, tobě však zase zoufale chybí (a to myslím dlouhodobě) objektivita při hejtu tvého neoblíbence. Pokud jde o mě a mnou nastavené hodnoty, volím jednoznačně první variantu. Vždy raději to pozitivní (i když nezdravě přestřelené) než to negativní. To je stejné jako v životě.
Reagovat
Tennisfan77
Naopak pozor, já jsem tady vyzdvihl tvůj, za mě na fandu Nadala celkem objektivní názor, že se Fritz posral.

Naopak já nesdílím filosofii Nadala, že musí vyhrát za každou cenu i přes zdravotní komplikace a možné vedlejší dopady do budoucího života.

Nicméně Rafa má ty hodnoty postaveny jasně a jeho včerejší projev mě více utvrdil o tom, že letos tomu obětuje vše včetně zdraví a skončí. Zda to tak, bude nebo nebude, ukáže čas.
Reagovat
Ondrej2280
to suhlasim, Nadal ide tento rok aj cez bolest, proste dava tam vsetko..
Reagovat
Tennisfan77
Ano, to mě utvrzuje o tom, že to letos zabalí.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale nezabalí, pojede až do olympiády.
Reagovat
Tennisfan77
To se uvidí. Já tipuju poslední sezónu, v prosinci se pobavíme.
Reagovat
turista
Pokud Nadal takhle jede doslova na krev tak je otazné co bude dál. Žádná tělesná schránka není ze železa.
Reagovat
Amputace
To není podstatné, jak to máš postavené ty. Podstatné je, že Nadal to má postavené jinak a nebýt toho, jak to má postavené Nadal, včera by se ten zápas pravděpodobně vůbec nedohrál. Je to tak? Je to tedy také Nadalova zásluha, nikoli jen to, že se Fritz pos.ral. A to tady tvrdí Rafaeoli a samozřejmě (coby fanoušek) křičí i po tom kreditu a slov uznání za to, že se Nadal nevzdal. Tobě se z pozice fanouška Federera může objektivita jiných posuzovat opravdu velice snadno, protože sám nedáváš nic všanc. Ty jsi zase neobjektivní při hejtu Nadala. Je to jedno s druhým.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak samozřejmě, že má Nadal na výhře svůj podíl, už jen proto, že tam zůstal a bojoval, to je jeho věc a pokud mu to za to stojí, tak ať se mu daří.

Moc dobře ví, že stačí vracet a v 99% odejde jako vítěz, což se také stalo.
Reagovat
Rafaeoli25
To je jeho věc. Ty to říkáš s takovým opovržením, současně ti to ale strašně vadí, že prostě neodejde a dobrovolně neprohraje. Bože to je myšlení..ale já fakt nechápu jednu věc: proč ti to vadí jen u Nadala, když jde o Djokera, tak může jít přes bolest a klidně jen vracet, to je v pohodě. Ale protože je to Nadal, tak je to červený hadr.
Reagovat
Tennisfan77
To není opovržení, spíše můj názor na to, že v mých očích je bojovnost Nadala sice obdivuhodná, ale dávat všanc své tělo na úkor úspěchů je dost diskutabilní. Ale každý má možnost volby.
Reagovat
soloo
Nadal je teď pořád zraněný a stejně vyhrává..
Reagovat
Rafaeoli25
Tys tu chyběl..
Reagovat
Patik
Furt čakám na nadpis limitovaný Nadal prehral (co sa tak nejak od limitovanych očakáva) a ono to je stále limitovaný vyhral.. Fňuk smile
Reagovat
Rafaeoli25
No hlavně čekáš na nadpis, že konečně prohrál, jedno jak, tak to je ne? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, určitě se dočkáš. Když vidím, jak tu jeho oponenti trpí, tak jim fakt přeju, aby se jim tenhle jejich sen splnil. Už se radovali z jeho prohry v IW, pak v Madridu a Římě, ale už je prostě na čase nějaká velká porážka na velkém turnaji, první od loňské Paříže. Určitě se dočkáte, snad se vám pak uleví smile
Reagovat
soloo
ja to Rafovi prajem pokial je najlepsi aby si vedel! Je obdivuhodne zranený dokaže vyhravať zapasy grandslamy a pripadá mi čim viac je zranený tým viac je rýchlejší, svižnejší a pohyblivejší
Reagovat
brixner
No vidíš a já když se zranim, beru si tři měsíce neschopenku a sem přikurtovanej k posteli! A pak že je na světě spravedlnost...smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
hraji SF, toz ja jssem spokojeny:) Jinak dost neskutecne dva lidske i tenisove protipoly... Jedno maji ovsem spolecne... usili si na sebe slusny "bic". Jeden prohlasil, ze chce Wimbledon vyhrat, a druhy prohlasil, ze je nejlepsim hracem na trave.
Takze si v tom SF aspon slusne maknout, aby si to finale mohli zahrat.:D)

Organizatori turnaje musi byt spokojeni, meli dva petisetaky Noleho a Rafy...maji necekane Brita v SF, no a divacky australsky tahak v SF plus B2. Takze se jim ten zpackany turnaj vlastne ve finale povedl:)

Britsko Australske finale buje jiste hezkou teckou za tim zvlastnim turnajem :DDD
Reagovat
No-le
Rafa to vyhraje celé. Hraje nesmírně chytrý, cela dvorcové tenis. Kyrgios s ním neudrží krok celé tři vítězné sety. A Novak? V rozhodujících chvílích kazí víc než než Rafa a jeho rozhodnutí (volby úderů) jsou někdy hodně nepochopitelné. Rafa vyhraje i US Open. Je to krutá realita a my fanoušci Noleho se s tím budeme muset naučit žít. Amen.
Reagovat
soloo
tak 2.35 kurz Nadal tak to si asi dam,a to som silny fanusik Djoka
Reagovat
Ondrej2280
To si dam aj ja:))
Reagovat
turista
Nepiš blbosti. Nadal tady Novaka neporazí. Drtí nejen soupeře, ale také vlastní tělesnou schránku a dojede na to. Dřív či později.
Reagovat
JohnB
To se říkalo na letošním RG taky, že ho nemůže porazit. Pak se říkalo, že nemůže porazit Medvedeva na AO. A po Wimbledonu se možná bude říkat, že jakože stejně ten 4. GS neudělá... smile
Reagovat
turista
Djokoviče tady Nadal nikdy normálně neporazil. Pouze skreči před 15 lety. Djokovič minimálně chybuje. A má za sebou těžkou zkoušku. Pokud mu osud postaví do cesty Nadala tak si s ním poradí. Tady Nadalovi nepomůže high bounce jako na RG.
Reagovat
Rafaeoli25
Podle některých expertů měl jezdit na vozíčku už před tak sedmi osmi lety.. smile
Reagovat
No-le
Vždyť já to nepopírám. Vyhraje to. Pokud mu něco nerupne, vyhraje všechno.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale nejdřív za tři roky alespoň smile
Reagovat
Marduch
Musím říct, že mi to v tuhle chvíli taky vychází. Cítím z něj, že se vnitřně i dohromady s týmem prostě rozhodl, že ten calendar GS udělají. I proto, že tahle konstelace se už na 98% nebude opakovat. A podle mě má i adekvatne natrénováno, i přes ty všechny řeči o zraněních, slabé přípravě, atd.
Reagovat
Ondra979
tak to je celkem zrejme, ze po tom jde a jde evidentne pres zavit..muze na to doplatit, ale treba taky ne..ja porad myslim, ze kombno Kyrgi/Djok uz by na nej melo byt moc..ale deji se ruzne veci, tak uvidime a NAdal tam jednoznacne necha naprosto vse, to je opravdu jistota na kterou se lze spolehnout, takovy Gyros kdyz mu to od zacatku nepujde, tak to klidnme vypusti a bude delat blbosti..DJoko ne, ale nevypada, ze by byl v lonske forme, takze muze byt hratelnejsi, proto bych vitezstvi NAdala uplne nevylucoval.
Reagovat
Patik
potom ako ho Sinner takmer vyradil už Novak nedopustí žiadne ďalšie podobné zlyhanie..a obzvlášť s Nadalom nie po tej prehre na RG..čakám niečo na štýl finále AO19
Reagovat
turista
Novak nejdříve musí porazit Camerona aby se do finále vůbec dostal. Pokud Nick porazí zraněného Rafu tak by Nole potenciálně dostal do finále soupeře, kterého nikdy neporazil což by byl docela malér. Pokud by Nick SF zbabral jako Taylor Fritz tak Novak dostane do finále soupeře, kterého zná jako své boty a 30x ho porazil. V Djokolandu bychom byli rádi za jakýkoliv další průběh turnaje s 21.GS pro Novaka na konci. Případné vrácení Nadala z oblak na zem by byla třešnička na dortu.
Reagovat
Tennisfan77
Mě to včera potvrdil kolega, co má v Manacoru rodinu (psal jsem to včera).

Tahle se sezóna je vyloženě Nadalova labutí píseň, poslední pouť, každý z jeho rodného města je přesvědčen o tom, že prostě letos končí, potvrdil mi to i můj kamarád, bývalý hráč TOP300.

Nadal do toho dá vše, injekce, komplet se obětuje a letos končí, myslím si to taky.
Reagovat
Ondrej2280
tak ak ti to potvrdil kamarat, tak neni o com:)))jedna otazka na teba, ty aj niekomu fandis ci len pises komenty a la hater?:)
Reagovat
Tennisfan77
Kamarád bývalý ATP hráč, který se pohybuje v kruzích nám nepřístupných + jiného kamaráda rodina, která v Manacoru žije - tuhle část věty jsi tradičně vypustil.
Reagovat
Patik
jedna babka v Manacore povedala..Nadal už ukončuje kariéru snáď 10 rokov..podľa mňa dá ešte jednu dve sezóny..nemá dôvod končiť keď vyhráva GS a končiť kvôli zdraviu ? veď zdravie bolo vždy u neho vedlajšie.
Reagovat
JohnB
Prosím tě, však chce být jen důležitej Kamil zas smile
Reagovat
Martan1
To si nemyslím protože jeho otec chtěl ať to skrečuje. Myslím si že vzdá zítra v průběhu utkání.
Reagovat
turista
Je pravda, že rodina na něj gestikulovala ať to skrečuje. Mají obavy. Ale Nadal pro ty poháry to zdraví obětoval a obětuje. Je to posedlost. Snad mu to budoucí děťátko ukáže, že nejsou na světě nejdůležitější ty vyhrané trofeje.
Reagovat
JohnB
Ono upřímně, každý úspěšný člověk vždy měl, má a mít bude odprůce, hatery. Tak to bohužel j. Vždy je jednodušší hledat chyby na druhých rýpat do nich, urážet je, než si zamést před vlastním prahem a udělat něco málo proto, aby byl člověk ve svém životě šťastný a spokojený.

Nadal tenisu obětoval úplně vše od té doby, co se přeučil z pravorukýho na levorukýho tenistu poté, co do sebe píchá injekce, aby vůbec přeběhl na druhou stranu dvorce. Samozřejmě, že ze zdravotního hlediska to není ideální, ale Nadal si může dovolit ty nejlepší doktory na světě a rozhodně by nikdy nešel do rizika, že skončí na kriplkáře jen kvůli 21. a dalšímu GS. Vždy chtěl a brzy bude mít rodinu a synovi bude chtít být plnohodnotným otcem.

Myslete si co chcete, ale já mám sám malýho syna, kterýho vedu ke sportu a právě Rafu mu dávám rád za příklad, je to dříč a pokud ho někdo chce na kurtu porazit, musí ho nadneseně řečeno zabít, jinak to nejde. Dneska to bylo krásně vidět.
Reagovat
JohnB
synovi/dceři smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel hejtování už úplně zatemnilo zdravý rozum smile
Reagovat
JohnB
bohužel, tohle je lidská mentalita po celým světě, u nás to ale bohužel je možná snad nejhoršího... narovinu - všichni hateři mají smutný život, protože nikdo úspěšný nemá zapotřebí srážet ostatní... každý, kdo si svůj úspěch opravdu vybojoval od nuly, byl na dně a dostal se nahoru, bude přát druhým... zná totiž zákon přitažlivosti
Reagovat
Rafaeoli25
Je směšný, když střeva, co málem neodpinknou ani míček, tu rádoby učeně stírají Fritze a další, jakoby to oni byli schopni zahrát aspoň tak dobře jako ti, které mrskají. K pláči smile
Reagovat
soloo
pokial je Nadal lepsi ako Djokovic tak mu gratulujem. ale preco zdravy rozum prehral? preco nemozem povedat ze zo zranenim hra divadlo? to neni hate!
Reagovat
JohnB
Můžu se zeptat, jaké hrál divadlo? Měl problém s břišním svalem, což bylo vidět celý zápas hlavně na servisu, ale i na pohybu a úderech... jakýpak divadlo?
Reagovat
Ondrej2280
A ty si to posudil od monitoru...:)))frajer..;))naco vobec chodia ku doktorom ked staci oslovit teba;))
Reagovat
Rafaeoli25
Takže hraje divadlo, v jehož rámci sám sebe poškozuje tím, že podává xkrát nižší rychlostí a tím dovoluje soupeři se daleko víc dostávat do hry. To fakt myslíš vážně?
Reagovat
dappe
Ona je otázka, zda názor typu, že Fritz to totálně svou dnešní neschopností zazdil, je hejtování Nadala. :) Skoro bych se vsadil, že není. Dokonce bych šel dál a řekl bych, že považovat to za hejtování Nadala, je známka toho, že fandění zatemnilo zdravý rozum někomu jinému.
Reagovat
Ondrej2280
Videl som asi milion zapasov kde hraci typu fritza,sinnera a podobne prehrali zapas s big4 ked to mali vcelku dobre rozohrate...co povazujes na to za divne?
Reagovat
JohnB
Hele, ty zrovna patří k těm rozumným, tudíž určitě víš, že tohle zrovna hate není, já mám na mysly jiné jedince...
Reagovat
Rafaeoli25
A stejná slova jsi použil i včera v případě Sinnera? Jen se ptám, nečetl jsem.
Reagovat
dappe
Pro mě je trochu šok, že tyhle dva zápasy je někdo schopný srovnávat, tedy pozici Sinnera a Fritze v těchto konkrétních zápasech, to už je k tomu asi vše.
Reagovat
Ondrej2280
Obaja to mali dobre rozohrate a prehrali s legendami..co na tom nevies porovnat?:)
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Jenže jde o Nadala a u něj se musí umenšit kazde jeho vítězství, jedno které, vždyť podobné nářky tu byly v Austrálii, když porazil Šapa a pak i Medvěda, v Paříži po zápase s FAA a Zverevem, dnes zase, když porazí Kyrgiho tak znovu a na USO ani nemusíme čekat, co se asi dočteme..je to průhledné.
Reagovat
Ondrej2280
Ved tu sa v podstate staaale len place nad tym ako Nadal vyhral a ako nabuduce uz isto prehra:))Toto by sa malo nazvat Nadalportal:))
Reagovat
Rafaeoli25
Taky mám pocit, že už to pro některé není o ničem jiném. Jsou jím tak posedlí, že je to skutečně už diagnóza.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to jsi asi šokovaný i z Wilandera a Corretjy, když mluvili o dnešním, tedy teď už včerejším zápase jak mluvili. Asi jsou úplně mimo no, znalci z TP tomu rozumí určitě mnohem líp než nějaké legendy smile
Reagovat
dappe
Rozhodně, to jsem dokonce psal i vedle. Tenhle jejich názor je hodně k zamyšlení (respektive to, proč to řekli), stejně jako, že Nakashima - Kyrgios byl skvělý zápas. Ne, nebyl to skvělý zápas, byl hrozný. A ano, zcela nepochybně sem chodí/chodili lidé, kteří tenis hodnotí daleko lépe než Wilander. Je to také důvod, proč sem často chodím.
Reagovat
JohnB
Wilander není žádný odborník, pamatuju si jeho památnou větu, kdy řekl, že Isnerova hra je stavěná na antuku.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Wilander není žádný odborník, ne, jen uměl tenis tak báječně, že se stal jedním z nejlepších v historii. Co takový blbec má do toho co kecat smile
Reagovat
Tennisfan77
Moment, kde je řečeno, že dobrý tenista je dobrý odborník a komentátor, kde je řečeno, že dobrý hráč je dobrý trenér a dobrý podnikatel dobrý kouč?

Wilander je za prvé hejtr Federera, mele absolutní sračky a je zaujatý.

Jestli srovnává zápas Sinner-Djokovič se zápasem Nadal - Fritz, tak pouze potvrzuje svou hloupost.

Ty dva zápasy neměly společného vůbec nic, Sinnera bych spíše přirovnal k Tsitsipasovi ve finále FO, jou, vyhrál 2 sety na GS, ale od té doby dělal komparz stejně jako Řek v Paříži.

Fritz měl oproti tomu zápas zcela ve svých rukou a mentálně nebyl schopen sotva polovičního Nadala porazit, hrál jako tupec pořad do forehandu i přesto, že Nadal z BH jenom vracel a kdyby na to měl hlavu, vyhrál včera 3:1 a moc dobře to ví, proto byl tak smutný.
Reagovat
dappe
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná se jim líbí zápasy, kdy je jeden z hráčů zraněnýsmile
Btw, Nakashima hrál ještě o level dva hůř než Taylor.
Reagovat
JohnB
To srovnávat samozřejmě absolutně nejde, dappe, v tom jsme za jedno. Fritz tohle vyhrát měl, nezvládl to nejen v hlavě, ale ani takticky. Nemá zkušenosti takhle daleko na GS v souboji s takovými hráči.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Patik
Veľa dospelých ľudí čo som počul a čítal vedie svoje deti k takému prístupu v športe ako ma Nadal..len akosi zabúdajú ze v prípade (nedajbože) nejakého problému sa im nedostane takej liečby ako ma Nadal..v týchto veciach je potrebné podľa mňa obzvlášť u detí vedieť ich dobre nasmerovať lebo deti často nevedia co všetko sa skrýva za úspechom..
Reagovat
JohnB
Pokud se někým v životě inspiruješ neznamená to, že ho 100% kopíruješ.
Reagovat
Patik
Tak napísal si ze dávaš rad dieťaťu za príklad Nadala.. Inšpirovať sa je iná vec..ale rozumiem ti..
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodně tento člověk je příkladem svým přístupem ke sportu, vztahu k němu, proto, že nikdy nic nevzdává, kolik takových je?
Reagovat
Ondrej2280
Skor asi myslel ,nezlomnost nadala a jeho.pristup...isto deti neprekonavaju zranenia ako profici;))
Reagovat
JohnB
Ale tady je krásně vidět to, když někdo chce rýpat, tak si vždy najde možnost. Z Nadalových předností, kterých je hodně nevybere žádnou, ale samozřejmě to, že ho někdo dává za příklad shodí. smile ale říkám, takový je dnešní svět a lidi, smutné ale je to tak - asi největšém příkladek tady je Kamilos aka tennisfan
Reagovat
Ondrej2280
Ved jasne..vybral vec ktora sa tyka profi sportu dospelych;))
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Vést dítě ve šlépějích Nadala je za prve hloupost už jen z hlediska zdravotního, druhak si dítě minimálně do 12-13ti let má hrát - ne závodně sportovat.

Pak se člověk diví, že 98% děti se sportem konci s odporem.
Reagovat
TheRoyalBlue
Trochu OT, ale suhlasim inak. Pamatam ked moj mladsi bracho zacal hravat turnaje (ja som nikdy zavodne nehral, raketu som zobral do ruky prilis neskoro na take veci). Ti rodicia a tie deti, to bola cista psychiatria. Rodicia chodili spoza krikov svoje deti koucovat, deti zacali vydavat naschval hlasite zvuky pri uderoch ked prehravali, ak prehrali tak plac a hystericke sceny obcas nechybali. Pristup rodicov by som zhrnul do vety "kupim ti a dovolim ti vsetko co chces, len vyhravaj turnaje nech mozem na teba byt hrdy". Samozrejme, sem-tam boli aj normalni rodicia a normalne deti, ale celkove tam bola prevaha chorych ludi.

Viem si predstavit, ze takymto pristupom ako som opisal boli vychovani tito moderni psychousi ako Zverev, Tsitsipas, Tomic apod.

Ale zas aby som sa vratil k prispevku JohnB, tak on to asi nemyslel tak, ze chce zo svojho dietata vychovat fanatika posadnuteho vidinou vitazstva za kazdu cenu. Ale ako si ty napisal, do urciteho veku by to malo byt hlavne o zabave. Skor by som daval svojmu dietatu za vzor - pozri aku ma ten Nadal chut do hry aj ked ide vsetko proti nemu :) Lebo o tom to je, ze Nadala nedrilloval nejaky trener s tym, ze raz z neho spravi sampiona. Proste Nadal po skole siel na futbal a potom hned na tenis, lebo ho to bavilo.
Reagovat
JohnB
Jak rikam - inspirovat se nekym
neznamena ho 100% kopirovat. Ale prispevek Kamila me neprekvapujesmile
Reagovat
Ondrej2280
treba sa inspirovat( a aj deti Kyrgiosom:)) robis to proste blbo a vybral si uplne zly vzor:)) Nadala..ved kto by chcel hrat ako Nadal...)))
Reagovat
Tennisfan77
To je k diskuzi, z té knihy (nečetl jsem celou) vyplývá, že ho Toni vyloženě drtil a měl štěstí na to, že to Nadal unesl.

Pokud vím, jeho otec chtěl z něj fotbalistu, možná by Nadal hrál za Real Madrid, kdo ví, nicméně za příklad lze dávat Nadala z pohledu, který říkáš ty, jemně, možná trošku pár věcí k němu přirovnat, ale to, co musel zažívat Rafa za mlada muselo být peklo, hrál turnaje se zlomeným malíčkem, když si zapomněl pití, Toni mu ho nedal, odehrál celý trénink bez něj, aby na to nezapomněl.

Pak vznikne sice legenda, ale dívej se na vedlejší aspekty Nadalova projevu, ty lahve, nešlapání na čáry, rituály, tohle není normální osobnost.

Ten, kdo vše flákal byl spíše Federer, chodil pozdě na tréninky, sral na to, byl namyšlený, schválně prohrával aby mohl v pátek domů atd. Ten to však vyrovnal prostě svou genialitou za mlada i v dospělosti.

Kolikrát na tenis týden sral a pak vyhrál mistrovství bez ztráty gemu.

Ale jak říkáš ty, dítě si musí hrát, vůbec nic nenutit a za mě bych zakázal účast rodičů na tréninku, nebo zápase, to dítě to vyloženě deprimuje.

Se podívej na Runeho co předvádí, Medveděv vyhodí trenéra, otec Tsitsipase vyloženě brzdí, Zvereva taky.

Ale samozřejmě je těžký je vyhodit ze spolupráce, je to furt rodina.

Konkrétně u NextGen je to špatně celé a téměř u každého hráče.
Reagovat
Amputace
Zaprvé Nadal inspirací je a obrovskou. On právě svým příkladem říká, že nic v životě není zadarmo a bez bolesti či obětí to nejde. Čím dříve to dítě pochopí už zamlada, tím bude šťastnější i v životě. Nesmí se to přehnat, ale být přítomno by to mělo být už při výchově. Aby si dítě jen hrálo... to myslíš do jakého cca věku?

Úplně drtivá většina lidí to tak jako Federer nemá, většina si to musí opravdu vydřít a pak je ten jeden, který má ten talent, co nakonec stačí, viz film Rivalové - tam je tento konflikt nádherně rozebrán. Dobře se tímto tématem zabývá též Good Will Hunting. Možná mít Federer ještě k tomu všemu Nadalovu vůli, měl by dnes těch 22 GS on (to mu samozřejmě může být jedno, ale jen pro představu).

Ty situace jsou dost neporovnatelné. Federer se choval jako dítě, hrál si a vyšlo mu to. Ale to není vzor, to je spíše ukázka rovnice, která obecně v životě moc často nefunguje. Funguje daleko spíš ta Nadalova rovnice: dřeš = vyplatí se ti to. Něco si odepřeš = něco jiného získáš. Rovnice: hrej si, čiluj, bav se životem a budeš úspěšný, bohužel v praxi většinou neplatí. Úspěch = práce. A tím myslím práce, při které člověk vystupuje z komfortní zóny, ne že ho to jen baví. Myslím, že většina velikánů ve svých oborech by to potvrdila.

Vedení dětí k vrcholovému sportu je obecně vzato špatně - to bychom se klidně mohli bavit tak, že vrcholový sport je špatně, že člověku neprospívá, je to cílené huntování si těla. Ano, to co popisuješ ohledně Nadala, není rozhodně zdravé v rámci přirozeného vývoje dítěte, ale jak píšu, to vychází z velmi nezdravého konceptu vrcholového sportu jako takového.
Reagovat
W.G.M.
smilesmile
Reagovat
expert69
Dobře shrnuto, ale musím dodat, že bez talentů nebo v životě know-how to taky nejde a rafa byl wonderkid + jeho talent jde hodně vidět u sítě a v technicky náročných úderech. Tréninkem, dřinou se můžeš dostat jen do určitého l
Reagovat
Amputace
Ne, samozřejmě, to já vůbec neříkám, že Rafa talent nemá, naopak, vždy mi přišlo komické takové to dělení na Bohem odbarovaného Federera a ne příliš talentovaného Nadala, který si to musel všechno vydřít. Jen říkám, že kdyby k tomu tak Nadal (respektive Toni) nepřistoupil a přistoupil k tomu právě jako mladý Federer, nebyl by tam, kde je ani zdaleka, dostal by se možná do špičky, ale určitě by neaspiroval na titul nejlepšího tenisty všech dob.
Reagovat
Tennisfan77
Aby si dítě jen hrálo a nebyl na něj vyvíjen tlak? Tady bych viděl hranici tak 13 let, u některých možná více. Ten led je strašně křehký a může se to velmi rychle celé rozsypat.

Děti obecně tak do 15ti let neumí přijímat porážky, jsou frustrované a rodiče s nimi absolutně neumí sportovat a jsou hrobem valné většiny mladých talentů.

Úspěch = práce? To podle mě u dětí nefunguje, dělám přednášky finanční gramotnosti a funkce peněž/podnikání na VŠ u bakalářů a 99% je úplně mimo.

Minule klučina říkal, že bude opravovat dieslové motory, že si vezme úvěr a založí si servis. Když jsem se ho zeptal na green deal a přechod do elektromobility, řekl mi, že tomu nerozumím, sesypal se a odešel.
Reagovat
Amputace
A co škola, co tlak na výsledek ze strany učitelů (společnosti) a rodičů (rodiny)? Kdy dítě ještě vůbec nechápe, že je to všechno pro jeho dobro (protože čistě ze svého individuálního pohledu mu pětka za diktát asi žíly příliš netrhá).

Další věc. Do 13ti let už si třeba plno dětí dávno prošlo šikanou, tzn. musí řešit nějaký problém vystavující je obrovskému tlaku, problém, kterému nerozumí, ale který jim současně způsobuje trápení a musí ho nějak řešit (často tím, že ho neřeší nijak). Aby si dítě jenom hrálo, by bylo možné buďto v nějaké uzavřené a od běžné společnosti zcela odříznuté komunitě (viz film Špičák) nebo ve společnosti, kde neexistuje první stupeň školy. Navíc - dítě si přestává "jen hrát" už ve chvíli, kdy přijde do kontaktu s jinými dětmi. Už ve školce si "jen nehraje", ale je to do jisté míry a v jistém slova smyslu boj - o pozornost, o to, kdo si bude hrát s jakou hračkou, o to, kdo má víc kamarádů apod. Už v tomto věku dostává od okolí pocítit, že to bude boj a nebude to zadarmo, ale zatím tomu nerozumí. Nějaký konceptuální dril třeba právě v podobě sportu může v dítěti toto uvědomění urychlovat, a často tomu tak je. Ale samozřejmě se tím riskuje i trauma, to nerozporuji.
Reagovat
Tennisfan77
Tak pokud jdeme takhle do hloubky, tak můžeme začít už i ve školce, kdy přichází první konflikty, dítě zjišťuje, že každý nedělá to, co chce, že musí jíst to, co je, že se jde po obědě spát, že jedna hračka není jenom jeho atd.

Ale jo, nechápe to, pak máš dvě, možná tři skupiny dětí, tou první jsou ty agresivní, kteří si tu hračku prostě vybojují, pak ti neutrální, kteří si vezmou něco jiného a konfliktu se vyhnou a pak ti, kteří se z toho rozbrečí a mají trauma - čili možná první náznaky šikany.

Já jsem za to, že sport je dobrý, byť možná nenasilně, ale naučí děti kolektivnímu chování (některé samozřejmě ne, ale to je charakterová vlastnost, která se prostě změnit nemusí nikdy), možná se z části naučí prohrávat, nebo spíše jako s tou hračkou pochopí, že vše nejde jenom tak jak chce to dítě samo a obecně jako průprava do života sport špatný není.

Samozřejmě je zde nutná brutální kontrola organizace, kde to dítě vystupuje a samozřejmě rodičů.

Dovolím si říct, že takový tenis je určitě pro rozvoj dítěte lepší, než fotbal, nebo hokej, což jsou sporty, které jsou v Česku v úpadku, trenéry to nebaví a tím pádem nemají dětem co předat.

Tenis je kolektivně individuální sport a možná to pro rozvoj dětí je trošku lepší, ale studii na to nemám, je to spíše subjektivní pocit.
Reagovat
Amputace
No mě u toho srovnání tenisu s kolektivními sporty spíše napadlo, že tenis je lepší, protože je stále individuální, dítě je nejčastěji v kontaktu stále především se sobě blízkými lidmi (například otcem-trenérem). Kdežto v rámci kolektivního sportu je velice brzy vhozeno do celkem dost kompetitivního prostředí, kde musí bojovat nejen o to, aby bylo co nejlepší v daném sportu, ale aby vůbec zapadlo do kolektivu. Tam si umím vznik nějakého traumatu představit daleko snadněji. Toni Nadala driloval a mučil, ale stále to byl jeho strýc, osoba, které věřil a se kterou se mohl cítit v bezpečí. Dost jiný obrázek, než když je dítě vhozeno mezi dvacet dalších dětí, z nichž všechny usilují o to, zavděčit se trenérovi a rodičům.
Reagovat
Tennisfan77
To máme prakticky stejný názor, tenis může být v tomto příjemnějším a to nemusí být dítě ani s otcem/matkou, pořád je ten kolektiv relativně úzký.

U vysoce kolektivních sportů je navíc dítě mnohdy v situaci, že za svou výchozí pozici mezi dětmi ani nemůže, třeba má horší boty, horší mobil, rodiče dávají klubu méně darů, tím pádem se nedostává do hry více, než děti "obdařenějších" rodičů a tam souhlasím s tebou, traumata budou mnohem větší a navíc se přesunou i do reálného života, může dojít ke ztrátě sebedůvěry, což se táhne třeba i celý život.
Reagovat
Tennisfan77
S posledním odstavcem souhlas, vrcholový sport je špatně ve všech směrech, šance, že to vyjde je mizivá a většinou to tomu dítěti zruinuje budoucnost, protože ve 20ti zjistí, že na to nemá, většinou mělo individuální plán ve škole, čili nemá prakticky vzdělání a skončí v zaměstnání, které ho může, nebo nemusí bavit.

Ono když se podíváš i na sportovce, kteří ukončili kariéru, tak úspěšně z nich podniká/pracuje možná 20%, ostatní končí v dluzích. Důvod je jednoduchý, neumí nic jiného.

Proto by to u dětí mělo být vyvážené, sport ano, ale paralelně se u toho vzdělávat, dokončit školu, učit se všestrannosti i v jiných oblastech.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
celkem souhlas, až na jedno - se Zverevem ses netrefil - táta je v pohodě, brácha Miša taky, mladej byl holt možná víc rozmazlenej, ale někdy to tak chodí, lidská psychika je složitá. Ovšem ten princip vyhraj a dám ti všechno, bych v tomhle případě zcela vyloučil.
Taky jsem objížděl turnaje s bráchou, mám podobné zkušenosti jako ty. Nicméně z hodně jeho bývalých soupeřů jsou dneska trenéři, funkcionáři nebo otcové stejně starých hráčů, jako byli předtím oni. Pana Bouzka jsem na kurtech často potával, fajn chlap, tak jsem moc rád, že jeho dcera je jedna z nejsympatičtějších tenistek.
Reagovat
Vlk-v-trave
No, a co gymnastky? :) tam to trebas uplne preskocit nejde,,,:) Cim driv je neohnou, tim pozdeji jsou bez sance se ohybat :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to pozorsmile s tím ohýbáním a je jedno jestli přes kozu nebo přes koně - na to jsou zákonné věkové hranicesmile
Reagovat
peggy
Rafa je úžasný bojovník i přes bolest dohrál.
Docela mne zajímá co Djokovic měl v te lahví,ze které dýchal výpary.Na žádném turnaji se nesmí komunikovat při zápase s týmem a tam si podávají třeba dopink.Asi tam není dostatečná kontrola.Divim se,že se ostatní neozvali.
Reagovat
Ondrej2280
Mohla by si vediet ,ze borci z Belehradu maju zakazany doping v akejkolvek forme;))ci plynnej slebo tekutej:))
Reagovat
JohnB
byl v tom hašiš střihnutej s trávou, lehce zapálený, jen to doutnalo, tak si dal pár prdů...
Reagovat
Ondrej2280
A na konci z toho matrosu lietal:))))
Reagovat
Patik
Mňa by zaujímalo prečo si Nadal vo finále AO strčil hlavu s rukami do tašky..pozerat sa do tašky je jedna vec ale dat si do nej hlavu to som ešte nevidel.
Reagovat
Ondrej2280
Uz tu nespekulujte s tymito blbinami;))ja som si robil srandu sj s djokovicom a vyparmi:))))
Reagovat
Patik
Ale ja si srandu nerobím Nadal si vážne strčil hlavu do tašky až po krk.. Véd si to vygoogli daj si po anglicky nadal hlava v taške a uvidíš sám.
Reagovat
Ondrej2280
Tak potom nic:)))idem radsej spat;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to víš, chtěl se aspoň na chvíli schovat před rýpaly z TP, měj pro něj pochopení, víš jak těžká pozice to je smile
Reagovat
Ondrej2280
Ale neskryl:)))))
Reagovat
Rafaeoli25
Myslel jsem to samozřejmě ironicky smile
Reagovat
Ondrej2280
Aj ja:))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v pátek se zraní
a/ Rafa
b/ Gyros
c/ oba
smile?
Reagovat
paddy
d) Gyrose zatknou smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přímo na kurtu. A Rafa půjde svědčitsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Nezbývá než tento výsledek přijmout s pokorou i uspokojením, další těžce vybojované vítězství téhle sezóny, kdy jak uz jsem napsal jinde zvítězila hlavně Nadalova hlava a vůle, jako už mnohokrát. Je fajn, že i s limitem dokázal najít cestu a vyhrát. Pakliže není stoprocentně fit, bude cokoli dalšího jen příjemným bonusem. Pokud v semifinále padne, brečet určitě nebudu, má už za tuhle sezonu dávno splněno, opět dokázal, že i na trávě je znovu výborným hráčem, dokázal to sobě i všem ostatním. Finále nebo lépe titul by byly pěkné, ale je třeba být i realistou. Jsem spokojen a s pokorou přijmu v pátek jakýkoli výsledek. A Fritzovi ještě jednou palec nahoru za to, co letos předvádí, je dobře, že vyhrál s Rafou alespoň v tom finále IW, zpětně je to velmi spravedlivé.
Reagovat
paddy
dnes podal Fritz životní výkon smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě můžeme mladé vyzyvatele počínaje Sinnerem, Fritzem a konče Alcarazem neustále tepat, jak jsou psychicky slabí atd. Přesto si zaslouží respekt alespoň za to, že dostali Djoka a Nadala do pěti setů. Je to málo nebo hodně?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, kdyby Rafa prohrál, tak nám sem Rafaeoli zřejmě nepřispěje, ale když to dopadlo takhle, je nutné Taylora pochválitsmilesmile Rybakinu by ale dneska asi nedalsmile
Reagovat
paddy
Dnes to byl zápas turnaje smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
fyzicky hendikepovaný vs mentálně hendikepovanýsmile
ale aspoň to nebyly žádné nervy a (nejen) v tiebreaku jsem se několikrát smál tak, jako u tenisu už dlouho nesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No já myslím, že to byl místy velmi pěkný tenis. Že to ty neuznáváš je tvůj pohled.
Reagovat
paddy
chvílemi to vypadalo, že Fritz drží raketu poprvé v životě
v TB to bylo několikrát

v turnaji porazil hráče s prům. rankingem přes 100, snadný los
Reagovat
Ondrej2280
Mozno preto ze QF hral prvy raz,takze to chce aj skusenosti nielen buchat do lopty..
Reagovat
Rafaeoli25
A kolikrát takhle vypadali na grandslamech kdysi elitní hráči první desítky jako Ljubicic, Blake a další a další, takhle se ptej, skoro každý i v minulosti se před Big3 sesypal, nejen nejmladší generace. Stál tedy tenis za prd i tehdy, jak tu naznačuješ?
Reagovat
Rafaeoli25
Je nutná tahle ironie? Já nemám problém s vyseknutím poklony jeho soupeřům ať jde o kohokoli. Naopak jiní je mají velké.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak každý máme asi o kvalitním výkonu jiné představy. Ale pokud hráč, který už Rafu porazil, s ním pak prohraje, když Rafa podává celý zápas kol. 100mph a nemůže se ani stopro pohybovat, to považuji buď za výsměch nebo v tvém případě spíš za lichotku, která má vybalancovat pochvalu Rafy.
To je zbytečné, Rafa nemůže za to, že je Taylor pako. Jen se o něj doopravdy bojím, aby se psychicky nesesypal do konce sezóny nebo déle...
Reagovat
Rafaeoli25
To by potom stejná paka byli i Sinner, Zverev, Tsip, vlastně každý z mladé generace. Já se ale zeptám, Nalbandian, Ljubicic, Blake a další z dob minulých, co byli tehdy hlavní konkurencí Big3 byli psychicky lepší?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemlžsmile Píšu o tomhle konkrétním zápase, o ničem jiném.

Několik místních Rafových fanoušků tu je nicméně podobně nekritických obdivovatelů jako ty, a pokud prohraje důležitý zápas, zmizíte jak pára nad hrncem, podobně jako Kozoroh.
Reagovat
Ondrej2280
Pises blbosti...takisto ani nalbandian,blake a bla bla hraci neboli vazni superi pre big3 na GS ani big 4:))v tomto ma rafaeoli26 sakra pravdu..bolo to to iste,ak nie este horsie:)
Reagovat
dappe
Jenže tihle jmenovaní hráči nehráli proti důchodcům, dnes navíc proti stěží se pohybujícímu. Jestli si někdo myslíte (doufám, že ne), že by dnešní Nadal porazil třeba právě Nalbandiana, tak vlastně ani nevím, co vám na to napsat.
Reagovat
Ondrej2280
Nic ine by sa v celkovom vysledku nemenilo..0 GS by mal nalbandian,blake atd:)proste tito borci su o niekolko levelov lepsi nez ich konkurencia pred 10rokmi ci teraz..
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
dappe
Dnes by se změnilo například to, že by Nadal vypadl. Ale dnes by ho samozřejmě vyprovodila i řada současných hráčů, což každý nezaslepený vidí. Ale napsat něco ve stylu, že poklona Fritzovi apod., to je celkem síla. :)
Reagovat
Ondrej2280
Nekecaj blbosti..nadal to uhral absolutne skusene v TB..to bola vyucba live pre Fritza..
Reagovat
dappe
Argumentace TB smile Najdi si co k tomu napsal výstižně Amputace, ke konci zápasu už hrál Nadal samozřejmě slušně, v TB zejména, když cítil blížící se konec a šel úplně na hranu. Jenže když chceš hodnotit výkon Fritze, tak si musíš odpovědět na otázku, jak tenhle zápas mohl nechat dovést do TB rozhodujícího setu? V tom je ten háček.
Reagovat
Ondrej2280
Vobec nikde nehodnotim vykon Fritza..na GS bol prvy krat v QF..co by si chcel od neho extra vidiet..?
Reagovat
dappe
Výkonu Fritze se ale celé vlákno týká smile A co bych chtěl vidět? Aby hráč širší špičky porazil hráče, který nemůže podávat a je limitovaný na pohybu. Myslím, že nechci zase tolik.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Fritz to holt nedokáže no, nedokázal to loni v Austrálii, ani letos ve Wimbledonu. Prostě proti němu stáli titáni Djokovic a Nadal. Co dalšího v tom pořád hledáš?
Reagovat
Ondrej2280
Paci sa mi to slovne spojenie DNES BY:)))pamataj si,ze ziadne KEBY,BY ,AK BY a podobne v sporte neexistuje..existuje len finalny vysledok..
Reagovat
Rafaeoli25
Vyprovodila by ho řada současných hráčů, ty děláš jakoby Fritz neklepal na dveře první desítky. Chápu, úkol zní jasně - za každou cenu znectít Nadala. Podobné řeči tu byly i po finále Austrálie. Koho ale zajímá kdyby Medvěd, kdyby Fritz, kdyby někdo jiný?
Reagovat
Patik
Možno kozoroh odišiel lebo to nemalo zmysel.. Alebo ma iné záujmy.. Tenisportal predsa nieje nejaká celoživotná súčasť človeka..
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem nekritický obdivovatel, v čem? I já nám k němu plno výhrad a byly zápasy, které mu nevyšly a prohrál je po zásluze. O čem to tedy mluvíš?
Reagovat
Rafaeoli25
Víš v čem je taky problém? Že spousta lidí tady jsou více než fanoušky kritiky, někdy se dá říct jen kritiky, nic jiného než pitvat a znehodnocovat výsledky těch, které nemají v oblibě, jakoby neznali. Já jsem v první řadě fanouškem a divákem tenisu, nechodím sem, abych se tu strefoval do Noleho, Rogera nebo jiných a ještě si to požitkářsky užíval. Ne, jsem pozitivní fanda tenisu, Nadala především, ano, ale mám nadhled, netrpím zavilou nenávistí ke komukoli, to není normální.
Reagovat
dappe
Rafo, nic proti, ale nechybí ti trochu rozum? :/
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, chybí, promiň. Uznávám, že Ljubičič nebo Blake byli oproti Fritzovi a Sinnerovo mentální titáni, proto toho koneckonců oproti nim tolik vyhráli smile. Spokojen?
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně zmin fakt, ze dneska měl Nadal prvního solidního soupeře a skončilo to tak, ze malém vypadl, hrál přes čtyři hodiny a zranil se.

Čili kdyby byl ve třetím kole Cilic, nebo pak Felix, Nadal by dneska už mohl být taky na Mallorce.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdyby, na ta se nehraje. Každopádně je to fakt děs, pořád na Nadalovi hledat jen hnidy, nepochválit vůbec nic, to je prostě otřes od vás smile. Já naopak Noleho za včerejší obrat chválím, nemám s tím problém.
Reagovat
Tennisfan77
Co tam chceš zatím chválit? Měl štěstí na los a Fritz se složil. smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Zas kdyby?:)uz s tym fakt prestan:)
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
JohnB
tvl, je to Kamil, co byste po něm chtěli
Reagovat
mahycek
A semifinále ? Přál bych si finále bez Djoka a
Rafy. To se asi těžko splní, ale jeden z nich
by tam být nemusel. Nebo ještě jinak, aby to
nevyhrál. Možná je schůdnější pomyslet, že
Rafa bude mít 23 GS, než Djoko 7 Wimbledon.
Asi chápete proč. Roger jich má 8. Tady to
finále 2019, když Roger měl za 40-15 ty dva
mečboly, to bude mrzet do konce života.
Mnohokrát jsem si to přehrával, znova a znova a
nechápusmile

smilesmile
Reagovat
turista
Tak Djokovičovi ten Wimbledon 2019 prosím odpusť. Roger měl své možnosti proměnit. V Djokolandu věříme, že Nadal na 23GS tady nedosáhne a že Novak snad na 21GS konečně dosáhne pokud mu to neznemozni Norrie nebo Kyrgios. Nadal to už by v tomto zdravotním stavu byl pro Noleho šťavnatý sendvič.
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslím, že Nadal se jesre dohromady dá, ale jestli bude na 100% to se uvidí, má na to tři dny. Djok to každopádně vyhrané zdaleka nemá, Norrie překážka asi nebude, ale Kyrgios nebo Nadal ano.
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme ze nadal/kyrgios budu prekazkou...norrie ani naahodou
Reagovat
turista
Kyrgios ano. Zraněný Nadal ale pro zdravého Novaka tady překážkou nebude.
Reagovat
Ondrej2280
Nadal bude pre djokovica prekazkou vzdy..ty to nevies ale djokovic ano:))
Reagovat
Rafaeoli25
To neměl být ani v Paříži.
Reagovat
paddy
"The body in general is fine but of course in the abdominals, something is not going well, to be honest. I had to find a way to serve a little bit different. For a lot of moments, I was thinking that I would not be able to finish the match but, I don't know, the court, the energy [kept me going]."
Reagovat
mahycek
Nezmizel jsem úplně, ale mockrát tady zazněla
pravda, ta podstata, že Nadal nabídnul Fritzovi
dost možností, aby to s ním američan ukončil.
Nestalo se i kvůli Nadalovi zabejčenosti, tak
zkrátka Nadal vyhrál. Ale, s Fritzem jsem se
nespletl, akorát potrápil Rafu, to ano dostal
se do čtvtfinále, dál už ne-
Reagovat
Mayo
Dúfam, že dr. Fuentes ho pripraví dostatočne dobre na hráča z ktorého mám na celom turnaji najväčšie obavy - pana Kyrgiosa.
Reagovat
RL68
RAFAsmilesmile
Reagovat
Mayo
Ja vedel, že to bude veľkolepý boj. Ale El Matdor ide cez limit, som rad za výhru. Každopádne ten supertajbrejk to je vtip.
Reagovat
turista
Nadal je dobrý. Ale jeho tělesná schránka už vrcholový tenis evidentně nechce. Láme to přes koleno což se nevyplácí.
Reagovat
Ondrej2280
Ked chces byt najlepsi musis veci casto lamat cez koleno:)
Reagovat
turista
Je to jeho volba. Neumím si představit že bych takhle ignoroval zpětné vazby ze své tělesné schránky. Zkusil jsem tréninkem přerazit odcházející virózu v roce 1986. Dopadlo to velice zle. Byla to totiž vleklá mononukleóza. Byly i trvalé následky. Bohužel.
Reagovat
Ondrej2280
Tak ani ja to nelamem,ale nie som profik;)toto je absolutne vrcholova uroven a press zo vsetkych stran...
Reagovat
turista
Ano. Ale může skončit jako invalida. O tom žádná. Pak je otázka zda mu to za to stojí.
Reagovat
Rafaeoli25
On sport miluje a já být na jeho místě budu také pokračovat, já tedy s jeho rozhodováním nemám problém.
Reagovat
Patik
Nadal ma vraj so sebou doktora aj na Wimbledone tak potom žiadny strach trofej je istá.
Reagovat
com
Kyrgios neni zadnej vyhukanej mladicek.. Ten unavenyho Nadala vystrili raz dva smile
Reagovat
Nola
ty si videl tento rok unaveneho Nadala? smile ma kondicku lepsiu ako hraci mladsi o 10 rokov, ved si to nakoniec mohol vidiet na GS
Reagovat
Patik
smile co o 10 ale aj o 15.
Reagovat
Amputace
A to píšeš ty jako fanynka Djokoviče? Nadal alespoň strhaně vypadá, zpocený až na kost, rozcuchaný, Djokovič i v 35ti letech působí, jako kdyby tenis zrovna začal hrát a chystal se coby teenager na první velkou sezónu kariéry. Navíc v pohybu skoro nic neztratil, pořád dokluzuje jako srnka, problémy s klouby záhadně nikde. A jestli ti Nadal nepřipadal unavený minimálně ve finále AO, tak to mi ukaž jediný pětiseťák s unavenějším Djokovičem.
Reagovat
wojtop
tak to mi ukaž jediný pětiseťák s unavenějším Djokovičem - finale AUSOpen 2012, napriklad.
Reagovat
Amputace
Jako že tam byl unavenější než Nadal ve finále AO 22? :O Se podívej, jak Nadal vypadá v pátém setu a jak Djokovič. Vždyť to musí vidět i slepý tu propast. Netvrdím, že Djokovič unavený nebyl, ale poznat to na něm ve srovnání s Nadalem tedy rozhodně není: ani na pohybu, ani v obličeji či řeči těla. Nadal už od čtvrtého setu vůbec nemohl. Bylo vidět, jak po některých výměnách těžce chytá dech, jak je mu při servisu na zvracení. Ten dnešek vůbec ani nemá smysl komentovat. Djokovič je na tom fyzicky od určité doby mnohem lépe než Nadal a je to na nich vizuálně i těžce poznat během zápasů. Viz FO 2021, tam to bylo vidět v plné kráse, jak jeden totálně odpadl a druhý byl v pohodě.
Reagovat
Rafaeoli25
Za doping je ale stíraný Nadal, jedině on. Vážně k smíchu.
Reagovat
Amputace
To mi právě též přijde zvláštní, že s podobnou konspiračkou zatím nikdo nepřišel u Djokoviče...
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, je to tak, velmi zvláštní. Jinak opravdu stojí za to přečíst si památné rozhovory se Simonem, jak to na Nadala bylo vše připravené - prostě byl moc dobrý, tak bylo třeba ho očernit obviněním z dopingu.
Reagovat
Rafaeoli25
Djokovice jsem já unaveného vlastně ani neviděl, jak to ten kluk dělá smile
Reagovat
Amputace
Pochybuji, že zrovna v případném finále proti Djokovičovi, který je schopen během necelého setu vyléčit natržený břišní sval, bude mít Nadal nějakou šanci.
Reagovat
peggy
Djokovic si dýchne a jede dál,ale co je te lahví?????,když po dvou setech umíral.
Reagovat
turista
Pokud se do finále dostane tak to aspoň bude pro Novaka formalita. Ale s tímhle přes Gyrose nepřejde pokud ten šílený Cotorro neudělá zase nějaký zázrak.
Reagovat
Ondrej2280
Takze nie Nadal zahra dobre ale stane sa zazrak:)))toto uz je fakt hanebne konstatovanie a pokial trosku rozumies sportu tak by si si mal dat hned facku za to:)))
Reagovat
Denis92
Fritz :D
Dalsi mentalny titan, ktory robil komparz Nadalovi na tohtorocnom GS.
V Australii to bol Shapovalov a Medvedev, v Parizi zase Zverev a dnes tomu nasadil Fritz korunu.
NextGen by mala pockat, kym Djokovic s Nadalom ukoncia karieru a potom sa vratit k tenisu.

Keby Nadal neutoci na kalendarny GS, tak by to mozno aj zabalil. Na druhej strane si nemyslim, ze to zranenie je nejak vazne. V piatok urcite nastupi a s Kyrgiosom si poradi. O tom som presvedceny. Kazdopadne, aj tak klobuk dole, ze to dobojoval. Viacmenej to bolo o tom, ci zaberu lieky. Koncom 4.setu jeho hra (servis) isli vyrazne hore.
Reagovat
Nola
smile

ja si ale nemyslim, ze by bol vazne zraneny, skor nejaka nepohoda, alebo strach zo zranenia, ked stale o zraneni rozprava, tak si to mozno uz aj vsugeruje, ved ku koncu uz podaval normalnou rychlostou
Reagovat
Denis92
Vazne zraneny urcite nie je, ale nieco ho naozaj limitovalo. Polovicu zapasu podaval evidentne pod svoje moznosti. Mohla to byt len chvilkova indispozicia, ktora presla (s pomocou liekov), pretoze koncom 4.setu sa jeho servis zlepsil a ako vravis. ku koncu zapasu uz podaval normalne.
Reagovat
dappe
Já bych Kyrgiosovi docela věřil. Trochu obavu mám z toho, že on své rameno bude do pátku léčit vínem, zatímco Nadalův tým už bude mít dnes večer tak tři razítka na dosud neznámé látky. :)

Takže pravda, v pátek to nemusí být úplně dobré smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Patik
Podľa mňa pre Kyrgiosa je zápas s Nadalom showtime.. Úplne jasná príležitosť.. bude tam Nadal budu tam plne tribúny on žije pre takéto zápasy..verim ze tam budu padať podania spodnom.. Minimálne jedna hádka alebo nejaký exces.. Pôjde do toho naplno navyše motivácia ze v ďalšom kole Djokovic toto je pre neho raj takáto koncovka turnaja lebo bude spájaný s dvoma členmi big3
Reagovat
Ondra979
tak o tom asi neni sporu, Gyros ma tady vyhodu, ze jak je namistrovanej, tak nebude mit ten respekt co maji ostatni..ale zase to nesmi s tema frajerinama a excesama prehnat, coz se mu ale klidne muze stat..ale show to bude urcite, na podo spodem se uz tesim a dalsi blbinky
Reagovat
dappe
Jenže nikdo netušíme, jak na tom bude Kyrgios 12. den turnaje, protože to nikdy nezažil. Mám o tom trochu pochybnosti, hlavní kurt je navíc pomalý, už dnes mu evidentně chyběla lehkost. Jednou z nadějí je, že se namotivuje a připraví, protože má opravdu šanci něčeho dosáhnout, dále je možné, že se Nadal nedá dohromady.
Reagovat
Patik
Kyrgios nezažil ani výhru vo štvrťfinále GS tuším a pozri dal to 3:0.
Reagovat
Denis92
Toto je uz prilis velky zapas na to, aby to Kyrgios zvladol v hlave. Neverim mu viac ako na set.
Reagovat
brixner
TVL, než skončí Nadal a Novak, bude tady New NextGen - to sou ti spratkové, co teď vláčej po kurtech tříčtvrteční pálkysmilesmilesmile
Reagovat
Nola
tak smekam pred Rafom, ako dokaze tych mladych uplne rozlozit na atomy, a to som nesledovala AO, kde vraj takto rozlozil Shapa a nasledne betonovu kozu vo finale , mali by tito mladici chodit ku psychiatrovi Standovi Wawrinkovi smile
Reagovat
Nenela
Copak Standa, ten by je rozebral na ten zbytek, co by po Rafovi zbylo. Asi kvarky smile
Reagovat
Nola
jj, ten by vymlatil zraneneho hraca z kurtu a ani raz by sa neobzrel, mozno iba poohliadol, ale mladi sa nesustredia na seba, ale na supera, casom to pochopia, pamatam, ze Murray zahlasil, ze preco by mal brat ohlad na to, ze je hrac zraneny, on tam prisiel vyhrat...
Reagovat
Tennisfan77
Tak oni se rozloží sami, Nadal hraje bez chyb, pamatuju i Djokovice nebo Federera, tam meli hrací i šest matchballu a vše vyhodili, ostetni na to Proste nemají
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist