Fruhvirtová: Super atmosféra, super úspěch. Ale pořád jsem v turnaji

19. 1. 2023, 17:30
Aktuality 7
Sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová si užívala životní postup do 3. kola Australian Open a ví, že na grandslamu ještě nemusí končit. Rodačka z Prahy dnes porazila domácí Australanku Kimberly Birrellovou 6-3 6-2, a přestože většina fanoušků v Kia Aréně fandila proti ní, atmosféra se jí líbila.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová

"Je to super úspěch, ale pořád jsem ještě v turnaji. Uvidíme, jak daleko se můžu dostat," řekla Fruhvirtová. "Dnešní zápas jsem si moc užila. Jsem ráda, že jsem ho zvládla a těším se na další," doplnila.

O sedm let starší Birrellové odvrátila pět ze šesti brejkbolů a vylepšila si grandslamové maximum. Tím bylo 2. kolo z loňského US Open. "Podařilo se mi chytit začátek, což bylo dobré. Hrály jsme na velkém kurtu a byla super atmosféra. I když asi většina lidí chtěla, aby vyhrála domácí hráčka, atmosféru jsem si užila. Bylo to fajn," prohlásila Fruhvirtová.

I když většina diváků fandila soupeřce, nevadilo jí to. "Blbě řečeno, jsem na to zvyklá. Když jsem byla menší, moc lidí mi také nefandilo. Dneska mě to nerozhazovalo. Ať už fandili komukoliv, atmosféru jsem si užila," uvedla Fruhvirtová.

V rozhovoru pro Radiožurnál řekla, že ať už v boji o osmifinále vyzve krajanku Markétu Vondroušovou, nebo Tunisanku Ons Džabúrovou, nemá proti nim co ztratit.

"Nemám co ztratit. Ať už vyhraje Markéta, nebo Ons , dám to toho vše a uvidíme," dodala vítězka loňského turnaje v Čennaí. Nakonec narazí na krajanku Vondroušovou, jež v nočním zápase vyřadila světovou dvojku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Linda Fruhvirtová, nejstarší ze ságy předurčené k zápisu do dějin...

Zrozeni k úspěchu, trénovaní podle nejvyšších sportovních standardů a předčasně vyspěle talentovane hracky připravene překonat všechny překážky.... To jsou sestry Fruhvirtovy (17letá Linda a 15letá Brenda), nová rodinná sága připravená ovládnout světový tenis.

O příklady bratrů a sester, kteří se dostali mezi elitu, není nouze. Malejevové, Rochusové, Safinové, Radwanští, Plíškové, Rodionovové nebo samozřejmě ve španělském případě bájná dynastie Sánchez-Vicariové jsou jen některé z mnoha příkladů tenisových sourozenců.

Rodice:
Jezdí s nimi na většinu turnajů a spoléhají se na akademii Patricka Mouratogloua, kde občas intenzivně trénují, ale odmítají najmout trenéra na plný úvazek.

Naši rodiče jsou ambiciózní a disciplinovaní lidé, vštípili mi, že je důležité odevzdat na kurtu všechno, a vím, že bych si nikdy neodpustila, kdybych odešla ze zápasu s pocitem, že jsem ze sebe nevydala to nejlepší, říká Linda Fruhvirtová, která spojuje ambice s opatrností.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/20/linda-fruhvirtova-mayor-saga-destinada-historia

*
Tak hodne stesti;) s Maky.
Reagovat
makro99
Linda postupuje i v deblu :)
7:5 ve třetím
Reagovat
Vlk-v-trave
;)
Reagovat
Torn
Já mám docela jasno. Budu fandit Markétě. Linda mi je těžce nesympatická a vadí mi ten její projev, kterým se snaží napodobit Petru (Brenda mi přijde lepší). :D
Reagovat
tommr
jakej projev máš na mysli? smile
Reagovat
Torn
Přijde mi, že naodobuje Petru. Ten způsob hecování, jak se snaží působit atd. Nějak jí to nevěřim. :D
Reagovat
tommr
no mě se to hecování Petry taky moc nelíbí ale jinak je Petra dobrej vzor ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist