17letá Fruhvirtová si v Melbourne zahraje o první grandslamové osmifinále! Roli favoritky potvrdila i Plíšková

19. 1. 2023, 07:29
Aktuality 129
AUSTRALIAN OPEN - Linda Fruhvirtová si poradila s další domácí divokou kartou a vylepšila své grandslamové maximum. Sedmnáctiletá Češka našla recept také na Kimberly Birrellovou a ve svém premiérovém třetím kole na podnicích velké čtyřky narazí na krajanku Markétu Vondroušovou. Roli favoritky potvrdila i Karolína Plíšková, která už pošesté po sobě porazila Julii Putincevovou a při osmém startu v řadě prošla do třetího kola australského majoru.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová byla loni touto dobou až na konci třetí stovky žebříčku, ovšem s pomocí prvního triumfu na nejvyšším okruhu, osmifinále na WTA 1000 v Miami a úspěšného debutu v hlavních soutěžích grandslamů (druhé kolo US Open) se velmi rychle vyšplhala do elitní stovky pořadí.

Po senzačním prvenství v září v indickém Čennaí však dlouho hledala formu a v Soulu, Monastiru i Guadalajaře a letos v Aucklandu vypadla hned v prvním kole. Sérii přerušila až při svém premiérovém vystoupení na Australian Open. Starší z talentovaných sester v Melbourne zatím parádně využívá příznivého losu a po Jaimee Fourlisové si poradila s další domácí divokou kartou Kimberly Birrellovou, jež si předevčírem vyšlápla na nasazenou Kaiu Kanepiovou. Australanku přehrála 6-3 6-2 a ani jí nepovolila set.

Zatímco ve druhém kole nedávného US Open narazila na bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Garbiňe Muguruzaovou, tentokrát měla mnohem přijatelnější soupeřku a od začátku dominovala. Za stavu 4-2 sice ztratila náskok brejku, nicméně se jí povedl rebrejk a sadu s přehledem ukončila. Ve druhém dějství už žádné zaváhání na servisu nepřipustila a po necelé hodině a půl prošla do svého premiérového třetího kola na grandslamech.

"Čekala jsem, že budu víc nervózní. Byla tu skvělá atmosféra. Zápas jsem si užívala," uvedla na kurtu Fruhvirtová, jejíž o dva roky mladší sestra Brenda se v Melbourne poprvé probojovala do hlavní soutěže. "Jsme šťastné, že jsme spolu hrály na nějakém turnaji. Vloni jsme měly odlišný program. Dokázala něco úžasného a myslím, že v budoucnu ukáže ještě víc," dodala Fruhvirtová.

O postup do osmifinále se česká hvězdička, která v příštím vydání světového hodnocení vylepší své maximum, utká s krajankou Markétou Vondroušovou. Rodačka ze Sokolova v rámci Night Session vyřadila světovou dvojku Ons Džabúrovou.

Statistiky zápasu Fruhvirtová - Birrellová

Karolína Plíšková si během příprav na předchozí sezonu zlomila ruku a o loňské australské léto přišla. Do akce se vrátila až v březnu, rok zakončila s nelichotivou bilancí 21-21, čtyřmi porážkami v řadě a bez jediné finálové účasti.

Bývalé světové jedničce se nedařilo ani v úvodních týdnech probíhající sezony. Na generálkách v Adelaide skončila hned v prvním kole po jasných prohrách s Jelenou Ostapenkovou a Danielle Collinsovou, na druhém podniku dokonce musela poprvé od srpna 2014 do kvalifikace.

Na Australian Open ovšem už při osmém startu v řadě postoupila do třetího kola. Semifinalistka ročníku 2019 si poradila bez ztráty setu s Xiyu Wang i Julií Putincevovou, ruskou rodačku reprezentující Kazachstán porazila pošesté v řadě.

Nasazená třicítka dominovala a získala úvodních osm gamů. V tom devátém ale ztratila vedení 40-0 na podání, pustila soupeřku do hry a ještě se musela o druhou sadu poprat. Putincevová šla dokonce za stavu 3-3 do vedení brejku, který jí rodačka z Loun nedovolila potvrdit. K prvním mečbolům se favoritka dostala už v desáté hře, nicméně zápas ukončila až o dva gamy později po proměnění třetí šance.

"Za postup jsem ráda. Ve druhém setu jsem si to trochu zkomplikovala, ale jinak jsem začala dobře. Set a půl jsem byla mnohem lepší hráčkou. Podmínky nebyly snadné, bylo větrno, ale jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech," řekla na tiskové konferenci Plíšková.

"S Julií jsem odehrála hodně zápasů, hodně jich bylo třísetových. Jsem ráda, když mám čas na svou hru, což mi ona dává. Mám čas si zvolit úder a jít si za ním," doplnila lounská rodačka.

O čtvrté melbournské osmifinále bude Plíšková usilovat v prvním vzájemném duelu s 22letou Varvarou Gračovovou. Aktuálně 97. hráčka světa dnes v Melbourne porazila hladce 6-3 6-1 italskou kvalifikantku Lucreziu Stefaniniovou a vyrovnala své grandslamové maximum.

Statistiky zápasu Plíšková - Putincevová

Fruhvirtová s Plíškovou tak mezi nejlepší dvaatřicítkou doplnily Barboru Krejčíkovou. Ta nastoupí zítra k souboji o osmifinále s Anhelinou Kalininovou. O postup do druhého týdne bude v pátek usilovat také Jiří Lehečka.


Sabalenková pokračuje v letošní neporazitelnosti, Kuděrmetovová překvapivě končí
Aryna Sabalenková ani v šestém letošním zápase neztratila set. Světová pětka a jedna z největších favoritek letošního ročníku Australian Open smetla ve druhém kole 6-3 6-1 Shelby Rogersovou a s Američankou vyhrála i třetí vzájemný souboj. Čtyřiadvacetiletá Běloruska bude o třetí melbournské osmifinále v řadě a vyrovnání svého maxima v tomto dějišti bojovat s Elise Mertensovou.

Se svou bývalou deblovou parťačkou, s níž získala pět titulů včetně trofejí z US Open 2019 či Australian Open 2021, vyhrála posledních pět střetnutí a ve vzájemné bilanci má navrch 6-2. Bude se jednat o jejich první měření sil od US Open 2021.

Semifinalistka z roku 2018 Mertensová ani při své šesté účasti v hlavní fázi Australian Open nechybí mezi dvaatřicítku nejlepších, v předchozích třech letech vypadla vždy až v osmifinále. Letos už vyřadila bývalou finalistku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska a dnes porazila 6-4 6-3 čerstvou šampionku z Hobartu Lauren Davisovou z USA.

Překvapivě už ve druhém kole skončila Veronika Kuděrmetovová. Světová devítka, jež před pár dny kvůli zranění nenastoupila k semifinále generálky v Adelaide, nestačila 4-6 6-2 2-6 na kvalifikantku Katie Volynetsovou. Jednadvacetiletá Američanka si připsala svůj teprve šestý skalp Top 100, až na osmý pokus porazila někoho z nejlepší padesátky žebříčku a zajistila si debut v elitní stovce. Ve svém premiérovém třetím kole na grandslamech vyzve Shuai Zhang.

Druhé kolo bylo konečnou i pro Anett Kontaveitovou. Bývalá světová dvojka tak nezlomí už celkem dlouhou krizi ani na Australian Open. Estonka, která je nyní až na 19. místě, prohrála s Magdou Linetteovou a zhoršila si letošní bilanci na 1-3. Polská tenistka se do třetího kola grandslamů dostala poprvé od Wimbledonu 2021 a ještě nikdy v něm neuspěla (0-6). O premiérovou účast ve druhém týdnu podniků velké čtyřky zabojuje proti Jekatěrině Alexandrovové (H2H 1-1).

Těžké druhé kolo zvládla čtvrtá nasazená Caroline Garciaová. Bývalou finalistku US Open Leylah Fernandezovou z Kanady zdolala 7-6 7-5, přestože v tie-breaku prvního setu prohrávala 0-4 a 2-5 a ve druhé sadě čelila setbolu.

O vyrovnání svého nejlepšího výsledku na Australian Open se francouzská vítězka loňského Turnaje mistryň Garciaová utká s Laurou Siegemundovou (h2h 1-0). 34letá Němka až po třech a čtvrt hodinách boje udolala 5-7 7-5 6-3 nasazenou Rumunku Irinu Beguovou, s níž si poradila počtvrté v řadě, a postupem do 3. kola vyrovnala své melbournské maximum. Nejlepšího výsledku na grandslamu dosáhla na Roland Garros 2020 (čtvrtfinále).

Ve skvělém vstupu do sezony pokračuje Donna Vekičová, jež vyhrála i svůj pátý letošní zápas. Někdejší světová devatenáctka měla v prvním kole potíže s kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou, ale s další ruskou zástupkyní a mnohem nebezpečnější si poradila suverénně. Chorvatka za hodinu a pár minut smetla 6-3 6-0 nasazenou osmnáctku Ljudmilu Samsonovovou. O páté osmifinále na grandslamech a první přesně po dvou letech se utká s Nurií Párrizasovou.

Belinda Bencicová měla nečekané potíže s Američankou Claire Liuovou. Švýcarská favoritka zvítězila až po téměř dvou hodinách hry 7-6 6-3, přestože celkem čtyřikrát neudržela podání a v prvním setu prohrávala 2-5 a v devátém gamu při servisu soupeřky čelila dvěma setbolům. O osmifinále si zahraje s Italkou Camilou Giorgiovou (h2h 3-2).

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 76.500.000 aus. dolarů
čtvrteční výsledky (19. 1. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Džabúrová (2-Tun.) 6-1 5-7 6-1
Kar. Plíšková (30-ČR) - Putincevová (Kaz.) 6-0 7-5
L. Fruhvirtová (ČR) - Birrellová (Austr.) 6-3 6-2
Garciaová (4-Fr.) - Fernandezová (Kan.) 7-6(5) 7-5
Sabalenková (5-) - Rogersová (USA) 6-3 6-1
Volynetsová (USA) - Kuděrmetovová (9-) 6-4 2-6 6-2
Bencicová (12-Švýc.) - Liuová (USA) 7-6(3) 6-3
Linetteová (Pol.) - Kontaveitová (16-Est.) 3-6 6-3 6-4
Vekičová (Chorv.) - Samsonovová (18-) 6-3 6-0
Alexandrovová (19-) - Townsendová (USA) 1-6 6-2 6-3
Shuai Zhang (23-Čína) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-3
Mertensová (26-Belg.) - Davisová (USA) 6-4 6-3
Siegemundová (Něm.) - Beguová (27-Rum.) 5-7 7-5 6-3
Giorgiová (It.) - Schmiedlová (SR) 6-4 6-3
Párrizasová (Šp.) - Potapovová (-) 6-3 6-2
Gračovová (-) - Stefaniniová (It.) 6-3 6-1
• Čtyřhra ženy - 1. kolo •
Bouzková/Osoriová (ČR/Kol.) - Changová/Kulikovová (USA) 6-4 6-2
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Eikeriová/Harrisonová (Nor./USA) 6-2 3-6 6-2

Pegulaová/Gauffová (2-USA) - Martincová/Vekičová (ČR/Chorv.) 7-6(2) 3-6 6-2

• Čtyřhra muži - 1. kolo •
Lehečka/Molčan (ČR/SR) - F. Cerúndolo/Etcheverry (Arg.) 6-4 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

129
Přidat komentář
GaelM
Nikdy jsem ho zvlášť nemusel, ale tomu co dnes předvedl nešlo nefandit. Snad ještě úplně neumře po dnešku smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
com
smile Karolina smilesmile
Reagovat
Krisboy
Myslím. že zítřejší program v MCA můžeme zrušit.
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/zrozena-k-panovani-fruhvirtova-okouzluje-i-chovanim-nadchl-j/r~8db76d2497d411edba5b0cc47ab5f122/
Reagovat
vrabejka
Bude dlouhá noc nikdo z nás nejde spát ;)
Reagovat
Liverpool22
Tak Australani jsou masochisti - zápas Andyho a Kokkiho se hraje uprostřed noci je tam 2:15 a pokud to půjde do 5setů budou končit kolem 4 ráno. Druhý extrém je, že holky vyženou na kurt v pravé poledne, kdy je na rozpáleném kurtu cca 40stupňů. Dnes na to dojela Veronika - prostě takové tenisové sadomaso smile
Reagovat
A211
Veronika K.dojela na nesoustředěnost, různé gestikulace při chybách a hlavně soupeřka byla daleko poctivější na nohách ať v běhání tak v postavení k míči (ne nadarmo říkala oštěpařka B. Špotáková že nejdůležitější pro sportovce jsou nohy), vedro bylo pro obě stejné to je tenis kde horší hráč když do toho dá víc tak jde dál.VK+její tým ještě teď nevěří že jsou venku.
Reagovat
jackiec
Nejslabší světová dvojka v historii, ropucha.
Reagovat
SpacialRecognition
Kontaveit byla horší
Reagovat
Liverpool22
smile Anetka byla fakt asi horší - hodně těžila z covidu a na No.2 strašila neuvěřitelně dlouho.
Reagovat
Blondie
ty jsi ale podivné a vulgární stvoření, viď?
Reagovat
Vlk-v-trave
furt jeste zije... KoKki nedoserviroval...
Reagovat
Krisboy
Já ho nikdy nemusel, ale je to borec smile
Reagovat
A211
Ráno jsem psal že Karolína a Linda se soupeřkami pěkně předpažili a Markéta to okoukala skvělý hatrik dnes když je zdraví tak to frčí jen tak dál a ještě přidat.smilesmilesmile
Reagovat
makro99
no chtěl sem po setu napsat, že jen naiva si může myslet, že dá světové dvojce 6:1 6:1... a vono jo :) fantazie smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Gratulace veliká. Úžasný zápas od Markéty, fakt je, že Ons jí svými chybami hodně pomohla, ale Markétina bojovnost a šikovná ruka to zařídily. Díky Maky za krásný zážitek.smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile tak nakonec nás čeká české derby MAKY + LINDA
Reagovat
Marie9
Hurááá, ale tipovat si netroufnusmile
Reagovat
frenkie57
Jaképak hurá, to je pěkně na pikaču, raději bych viděl obě v OFsmile
Reagovat
Marie9
No, to je fakt, ale z druhé strany - kdyby tam nebyly obě, tak by znamenalo, že dnes nevyhrály. Asi tak. smile
Reagovat
frenkie57
Ten pavouk je prostě nemilosrdný, to je už druhé cz derby.smile
Reagovat
frenkie57
Štve mně, že jedna nutně skončí. Mám je totiž rád obě, jejich tenis mě baví.
Reagovat
Marie9
Nojo, co naděláme...já mám ráda všechny naše holkysmilev tomto případě budu vděčná za pěkný tenis.smile
Reagovat
frenkie57
Máš pravdu, když už musí jedna z kola ven, tak ať to stojí za to.
Reagovat
zfloyd
vida , vida , vida smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Říká se veni, vidi, vici smile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
dadaft
je to tam
Reagovat
Vlk-v-trave
Maky pekne.
Reagovat
Petra86
Gratulace Markétě
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Pavol
Že sa na to ťažko pozerá. smile
Reagovat
Pavol
Blahoželám Markéte. smile
Reagovat
zfloyd
Žábra si začla věřit , bude to těžké smile
Reagovat
makro99
tak na BH si věřit úplně přestala, ty věčný kraťasy sou spíš z nouze ctnost..
Reagovat
frenkie57
Bude, ale vedení 3:0 skýtá jakousi naději.
Reagovat
Krisboy
A což teprve 5:0 smile Člověk si na chvilku odskočí a nestačí se divit.
Reagovat
frenkie57
Tohle už Markytánka nesmí pustit.
Reagovat
zfloyd
snad to dotáhne smile
Reagovat
Jon61
Už to tu zaznělo, musíte chodit častěji pryč. smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
makro99
Markéta skvěle koncentrovaná smile Je vidět, že už s velkýma zápasama má dost zkušenosti...
Reagovat
dadaft
hou, teď se to herně vyrovnalo a hraje se skvělý tenis.
Reagovat
Davor1
Jabeur nie je zďaleka v takej forme a kondícii, ako minulú sezónu, na tom pohybe to je jasne vidieť, ale aj keď hrá Markéta skvele, tak je Žaba stále extrémne nebezpečná a je to 50 na 50, ak to Maky neukončí v druhom sete, tak sa obávam, že ju Žaba v tom treťom rozstrieľa...
Reagovat
makro99
jo, je to pořád 50:50, ale už teď je jasný, že loňskej Stuttgart nekopírujeme..smile
Reagovat
Vlk-v-trave
nezapominat na WTA efect, ---> ding dong... ted sice Maky 5:0, ale v tichosti cekam na promeneny MB.

Klidne bych i na drzo napsal fuuurt 50/50 :D
Ale v tomhle pripade snad to Maky normalne dohraje bez nejakeho black out shock-efectu.
Reagovat
makro99
dohraje :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, jsem rad, ze Maky nenavazala na slavne vykony KiKi, Nasti, atd. atd.:)
Reagovat
Jon61
Ons se odporně vzteká, snad Markéta své podání uhraje.
Reagovat
zfloyd
koukám akorát jsem přišel a všechny gamy zatím pro
Žábrusmile
Reagovat
Krisboy
Tak zase odejdi, děkujeme smile
Reagovat
zfloyd
už je to lepší smile
Reagovat
Krisboy
Tak dobře, na půl očka se dívat můžeš smile
Reagovat
dadaft
hm, Žabce to tam začalo padat smile
Reagovat
tommr
když bude Jabeur trefovat kurt tak nemá Markéta proti tý brutální síle šanci ... smile
Reagovat
dadaft
dobrý brejk, móc dobrý brejčínek smile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo smile smile smile
Reagovat
tommr
škoda že Markéta neproměnila aspoň jeden z těch dvou brejkbolů na úvod druhýho setu. Jabeur se ale začíná nebezpečně rozehrávat ...
Reagovat
Pavol
Markéta zaber Ja som vsadil že Žabér nevyhrá set. smile
Reagovat
darek.vrana
Tady prý někdo chce být světovou jedničkou smile.
Reagovat
vavrinec
Nepodceňovat! Žabka dokáže přidávat a přidávat.
Reagovat
baggik
Ale stejne. Prumerna hracka, ktera v 28 se stala dvojkou. Ale je to taky dane tim, ze ted kre Swiatek podavaji vsechny holky nevyrobnane vykony + Osaka vecne nehraje a Barty zase prerusila karieru.
Reagovat
baggik
Maki zatim jizda! smile
Reagovat
Liverpool22
Zatím pro Maky pohodovej zápas smile
Reagovat
makro99
Nepodcenovat, je to jen set..
Reagovat
Liverpool22
už se to zamotává 1:4 smile
Reagovat
jackiec
Sejmi tu přeceňovanou ropuchu úplně na pohodu.
Reagovat
Nenela
Vsichno chceme, aby Marketa vyhrala, ale kvuli tomu neni treba se o souperce vyjadrovat hanlive. Zrovna Ons si to nezaslouzi
Reagovat
vavrinec
Žabka nad sebou kroutí hlavou, no nezlobil bych se, kdyby v tom kroucení pokračovala.smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
tommr
a po zápase se bude vymlouvat že jí z toho bolí krk ...
Reagovat
Liverpool22
klasika smile na něco to bude muset hodit smile
Reagovat
frenkie57
Krk to nebude, ale v chodbě byla nějaká dušná...
Reagovat
makro99
má proti Top 2 bilanci 3:2? Pane jo.. to je snad lepší než J1rka :)
Reagovat
Vlk-v-trave
pssst;)
Hlavne aby to Maky neprestalo behem zapasu bavit.:D
Reagovat
makro99
4:2 :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Ted oslavujme:)
Reagovat
Nenela
Mate prosim nekdo odkaz na funkcni streamy? Nic mi dneska nejede :-(
Reagovat
Liverpool22
zkus to tady, ale je potřeba se tam proklikat:

https://sportshub.stream/event/marketa_vondrousova_w_ons_jabeur_w_106905401/

anebo zde: http://cnnlivestreams.com/tennis-1a/
Reagovat
Nenela
Diky :-)
Reagovat
tommr
Markéta se nejspíš dneska na kurt vůbec nedostane protože Djokovic to zase neskutečně protahuje ... smile
Reagovat
Grape
To si teda dovoluje... smile
Reagovat
dadaft
už to bude
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi mu nekdo poslal tvuj post na mobil mezi 3. a 4. setem:D
Reagovat
Dobry-den
Lindě i Káje gratulace. Takhle to má vypadat. smile

Zatím je ale v ženské části na můj vkus nějak málo překvapení na úkor top hráček. Takže Markéto, je to na tobě. smile
Reagovat
George_Renel
Také vám nejde Eurosport2?
Reagovat
George_Renel
Konečně to naběhlo.
Reagovat
dadaft
V ženském tenise jsme velmoc, to je jasné. Navíc zdravá velmoc s velikou historií, skvělou současností a nadějnou budoucností.
Gratulace Karolíně a Lindě.

Nicméně při pohledu na současné pavouky grandslamů a srovnání řekněme 10 roků zpátky, kdy panovala Serena a neuvěřitelné silná byla nejen top10 (Sharapova, Azarenka, Li Na ...), ale byl tady i supersilný druhý sled špičkových hráček jako Goerges, Šafařová, Schiavone, Ivanovič a dalších 35 jmen, které není těžké dodat ............. zkrátka už ve 2K GS bývala spousta velkých zápasů ............ v současnosti je to trochu slabší.
Reagovat
Liverpool22
smile je to tak. V současnosti je ženská TOP 10 hodně slabá oproti éře Šarapové, sester Wiliams, Li Na hrála taky super....
Jinak souhlas, že ČESKO je dlouhodobě tenisová supervelmoc - je to až neuvěřitelné kolik naše malá zemička produkuje talentů - hraje tam roli více faktorů - tradice + vzory z minulosti + genetika, kdy MY Češi jsme kreativní, máme dáno do vínku např. prostorové vidění + jakýsi cit v ruce, v prostoru....a proto dominujeme v tenise, sportovní střelbě, hokeji, vodním slalomu....
Reagovat
dadaft
a zázemí, které je superdůležité -- hodně kurtů po celé republice, spousta klubů a nadšenců, a taky solidní prachy (ne že by nemohlo být líp, ale bída to rozhodně není), a ve výsledku celková dobrá sledovanost tohohle krásného a náročného sportu.
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
frenkie57
Kurtů hodně, ale ani jeden travnatý.
Reagovat
Krisboy
Tak Petře to nevadí.
Reagovat
Pe3k
Gratz! smile smile
Reagovat
kolapse
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Karolína si to teda komplikovala, jak mohla :)
Linda jako zkušený mazák přes dvě australské ITF hráčky, ale s domácí podporou v zádech :)

Karolína má opravdu los jak z Milovic, snad toho využije, Gracheva - Stefanini do 3. kola je jednohubka :)

Linda vs Markéta prosím smile
Reagovat
Liverpool22
Kája ve 2. setu dost polevila. Jinak los má luxusní, ale zase bych nikoho nepodceňoval Gracheva + Stefani jsou relativně mladé holky a je předpoklad, že budou stoupat. Ve 4. kole buď Američanka, která tam dnes ve vedru lítala jak motorová myška nebo nebezpečná Číňanka - navíc Číňankám se na AO dlouhodobě daří.
Nicméně pokud chce Kája ještě pomýšlet na výhru na GS, tak takovéto soupeřky musí porážet. smile
Reagovat
Drzymalski
Když se dívám na soupeřky Plíškové...nelosoval on to nakonec Hrdlička?
Reagovat
Liverpool22
taky si říkám jestli to není nějak cinknutý smile
Reagovat
Petra86
Hlavně, aby ten lehký los využila a došla co nejdál.
Reagovat
Torn
Dneska jsem četl o nějaké "Uns Džábirové". smilesmilesmile Nenapadlo mě, že to jde ještě víc pos*rat. :D
Reagovat
Usm
já občas na onlajnech viděl místo Tsitsipas jméno Cicipas smile
Reagovat
Torn
Brzo z něj bude Cipísek. :D
Reagovat
frenkie57
Na Novinkách a iDnesu úplně běžná praxe a také tam dostávají autoři článků v diskusi pěknej kopr.
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
Davor1
Pozerám, že Rusky asi museli mať zaujímavú prípravu na AO.

" Top10 " hráčky Kasatkina a Kudermetova vonku, Kasatkina uhrala parádne 2 gamy, Kudermetova proti ITF hráčke zvládla dokonca set.
Samsonova ako veľká favoritka zvládla 3 gamy s Vekič. Ďalší debakel si odniesla dnes aj Potapova.

Nejako tým Ruskám austrálska klíma nesvedčí smile
Reagovat
Liverpool22
Tak to, že australské klima nesvědčí Ruskám, Estonce Konaveit, která taky už vyletěla je celkem logické - ani našim holkám nevoní pokud musí hrát v extrémním vedru viz. Kvitová - to je dané i geneticky. Prostě Češky, Rusky, Estonky....jsou zvyklé na mírnější klima a spíše zimu. Šarapka nebo Lendl se kvůli tomu přestěhoval na Floridu, aby si zvyknul na vedra....
Reagovat
lars
Kosatka prohrala s Ruskou
Reagovat
Davor1
Tak to je asi logické, že keď hrali 2 rusky proti sebe, tak jedna musela vyhrať... Akurát sa asi nepočítalo, že tá z top10 uhrá 2 gamy...
Reagovat
George_Renel
Pokud Linda F. uhraje i na každém dalším GS turnaji o kolo víc, máme se příští rok na co těšit.smile
Dnes o její zasloužené výhře od začátku nebylo pochyb.smile
Reagovat
makro99
Solidní GS bilance 3:1 :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kvaldu nepocitas?:)
Reagovat
makro99
nekazila by nám zbytečně bilanci? :) byly tam ty hořké prohry na evropských grandslamech tak nevím.. 8:3 by to bylo?
Reagovat
Vlk-v-trave
melo by byt... 6:1 :)
Reagovat
tommr
obávám se že jste oba trochu mimo. Správně je to 7:3 pokud počítáme i zápasy v kvalifikacích ...
Reagovat
makro99
Vlk nezaujatě vytěsnil Paříž a Wimbl :) a já to lovím z hlavy - Paříž byla 2. kolo s Kužmou; a Wimbl si nejsem jistej, jestli to zoufalství bylo v 1. nebo 2. kole, ale asi teda už v prvním... jeden zápas na trávě Linda vyhrála, ale asi to byl challenger nebo kvalda před...
Reagovat
Vlk-v-trave
Daval jsem to z hlavy co si ted pamatuji:)
To 7:3 je take hezke:)
Reagovat
tommr
Linda zvládla roli favoritky s přehledem ... smile
Další kolo už bude nejspíš nad její síly, ale už teď má Linda splněno a překročeno. Po AO se v každým případě posune na nové kariérní maximum do top-70 ...
Reagovat
makro99
V živém rankingu je momentálně 63 :)
Reagovat
Liverpool22
Další kolo se teprve ukáže, ale proti Maky bych Lindě i věřil a Žába taky není úplně v pohodě...České derby by bylo super smile
Reagovat
tommr
v českým derby by Linda mohla překvapit, ale moc tomu nevěřím ...
Proti Jabeur by měla šanci jen kdyby jí Jabeur silně podcenila což asi nehrozí, protože Tunisanka určitě nezapomněla jak jí nedávno vyškolila ta druhá Linda ...
Reagovat
makro99
Jabeur klame tělem..
Reagovat
makro99
OTOH, na to že hraje No. 86 proti světové dvojce, tak ty kurzy jsou nebývale vyrovnané :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste nevime proti komu bude hrat,...:)
Reagovat
tommr
na tom moc nezáleží. Proti oběma potenciálním soupeřkám je Linda jasná outsiderka ...
Reagovat
tommr
až do stavu 6:0 2:0 40:0 to vypadalo že Karolína proletí do druhýho kola v suchým triku, ale pak se to trochu zadrhlo. Karolína si s tím nicméně poradila bez ztráty setu a připsala si s oblíbenou soupeřkou šestou výhru v řadě ... smile
V dalších dvou kolech jí trochu překvapivě nečekají silný Rusky Kasatkina a Kudermetova, který nečekaně vypadly. Doufám, že toho Karolína využije ...
Reagovat
Liverpool22
Kája trošku polevila - přestala běhat a možná chtěla více potrénovat smile Jinak rozlosování má super, tak minimálně čtvrtfinále snad uhraje smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist