González natahuje svou rozlučku s antukou. Kvůli výkonnosti nekončím, zdůraznil

23. 2. 2012, 08:47
Aktuality 6
ATP BUENOS AIRES - Fernando González si znovu minimálně o jeden zápas prodloužil svou rozlučku s jihoamerickými turnaji. Chilský tenista na antuce v Buenos Aires zdolal bez ztráty servisu dvakrát 7-6 Španěla Ramose a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká se světovou pětkou Davidem Ferrerem.
Fernando González

Fernando González nedávno oznámil, že příští měsíc v Miami ukončí kariéru. Rozlučkou s antukou a fanoušky v Jižní Americe je turnaj ATP World Tour 250 v Buenos Aires a jednatřicetiletému Chilanovi se v Argentině daří.

V úvodním duelu mu ve druhém setu vzdal kvůli zranění zad Montaňés a ve 2. kole si González poradil ve dvou tie-breacích s dalším Španělem Albertem Ramosem. González nasízel 13 es, odvrátil všechny tři brejkboly a za hodinu a 50 minut vyhrál 7-6 7-6. 

"Odehrál jsem parádní zápas a je skvělé mít další šanci jít a zase hrát," těšila Gonzáleze už druhá výhra na turnaji. "Se svým tenisem jsem opravdu spokojený a jen to dokazuje, že mé rozhodnutí skončit s tenisem není z výkonostních důvodů, ale je to rozhodnutí z osobních důvodů," řekl ke svému brzkému konci, který má naplánován za měsíc v Miami. 

"Miami pro mě hodně znamená a žije tam spousta Chilanů. Chci se tam hlavně rozloučit se svými kamarády z Tour," uvedl držitel dvou olympijských medailí - v Aténách 2004 získal zlato ve čtyřhře, před čtřmiy lety v Pekingu přidal stříbro v ve dvouhře.

Bývalý pátý hráč světa González, který v posledních dvou letech bojoval se zraněním kyčle, kolena a nohy, tak postoupil poprvé od dubna 2010 do čtvrtfinále turnaje ATP a zajistil si prestižní souboj se současnou světovou pětkou Davidem Ferrerem. S o dva roky mladším Španělem má celkovou bilanci 5-4 a 2-2 na antuce.

"Je to skvělý hráč. Už jsem s ním odehrál spoustu zápasů a bude to hodně těžké. Obzvlášť na tomto povrchu, na kterém se cítí tak dobře," očekává González velkou tenisovou bitvu. Všechny čtyři souboje na oranžové drti se protáhli do třísetového boje.

Ferrer na svém prvním letošním antukovém turnaji ještě neztratil set, po úvodní drtivé výhře nad Moltenim se ale proti Facundu Bagnisovi trochu trápil. V zápase přišel dvakrát o podání, sám ale proměnil čtyři z jedenácti brejkbolových příležitostí a nakonec zvítězil 6-3 6-4 a i na třetím letošním turnaji postoupil minimálně do čtvrtfinále.

"Dnes to byl hodně těžký zápas, Bagnis mi to dost komplikoval. Ale on chyboval v klíčových momentech a já své šance využil. Publikum mě potěšilo, i když podporovalo domácího hráče," komentoval předloňský finalista Ferrer, který už letos získal titul z Aucklandu. Jedinou porážku utrpěl ve čtvrtfinále Australian Open s Djokovičem.

Kei Nišikori po skalpu Juna Carlose Ferrera v Buenos Aires porazil i Victora Haneska a poprvé na pomalé antuce (vyjma loňského finále v Houstonu) postoupil do čtvrtfinále. Dvaadvacetiletý Japonec musel ale i ve druhém zápase svést třísetový boj, neboť s Rumunem prohrával už 3-6 a 0-2 a ve druhé sadě za stavu 4-4 ještě čelil brejkbolu. Nišikori nakonec zvítězil 4-6 7-5 6-1 a se Stanislasem Wawrinkou si zahraje o semifinále.

Švýcar si svůj druhý zápas na argentinské antuce ve druhém setu nečekaně zkomplikoval, neboť čtyřmi ztracenými gamy v řadě přišel o cvedení 5-3 a celé dějství. Francouze Benoita Paireho nakonec porazil 6-3 5-7 6-2.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 484.100 dolarů)
středeční výsledky (23. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Bagnis (Arg.) 6-3 6-4
Nišikori (4-Jap.) - Hanescu (Rum.) 3-6 7-5 6-1
Wawrinka (6-Švýc.) - Paire (Fr.) 6-3 5-7 6-2
González (Chile) - Ramos (Šp.) 7-6(6) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
gonza si myslím že bude hrát min. 2 roky jeste
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 6
Arriadia, frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzova rozlucka s antukou zrejme konci, David uz bude nad jeho soucasne moznosti, to by musel svuj forhend moc oprasit. Rozhodne ale sympaticke vystoupeni sympataka a treba jeste bude vsechno jinak. :-)
Reagovat
misoSK
Par turnajov do roka by mohol zvladnut, tak aby sa drzal v kondicii, pretoze pre chilsky DC tim by to bol stale velky prinos
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist