Granby: Kasatkinová je znovu po třech týdnech ve finále, Savilleová po pěti letech

27. 8. 2022, 10:37
Aktuality 3
WTA GRANBY - Darja Kasatkinová v kanadském Granby smetla 6-2 6-0 francouzskou teenagerku Diane Parryovou a postoupila do finále. O druhý titul v přípravě před US Open se světová desítka utká s Australankou Darjou Savilleovou, jež si finále zahraje po pěti letech.
Darja Kasatkinová (© AFP)

Darja Kasatkinová na začátku srpna vyhrála turnaj WTA 500 v San José a po třech letech se vrátila do Top 10. V Torontu a Cincinnati pak sice vypadla hned v prvním kole, tento týden v kanadském Granby ale stále nenašla přemožitelku a znovu po třech týdnech si zahraje finále. 

Kasatkinová plní roli nasazené jedničky a pozici favoritky potvrdila i ve svém čtvrtém vystoupení. Devatenáctiletou Francouzkou Diane Parryovou, která v Kanadě vyřadila Terezu Martincovou či semifinalistku Wimbledonu Tatjanu Mariaovou a semifinále turnaje WTA hrála poprvé, smetla 6-2 6-0.

25letá rodačka z Toljatti postoupila do svého celkově 11. finále a usilovat v něm bude o 6. titul. Její soupeřkou bude Darja Savilleovou, za svobodna Gavrilovová (h2h 2-0). Australanka v Granby ztratila ve třech duelech jen deset gamů, ze semifinále postoupila bez boje přes zraněnou Ukrajinku Martu Kosťukovou.

28letá rodačka z Moskvy Savilleová si finále zahraje popáté v kariéře a poprvé po pěti letech. Jediný titul slavila v srpnu 2017 v New Havenu, což byla rovněž generálka na US Open.

• WTA 250 GRANBY •
Kanada, tv. povrch, 251.750 dolarů
páteční výsledky (26. 08. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (1) - Parryová (Fr.) 6-2 6-0
Savilleová (9-Austr.) - Kosťuková (10-Ukr.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
dvě americká finále WTA a čtyaři Rusky v nichsmile
No, snad bude na USO pestřejší zastoupení.
Reagovat
tommr
kdyby byli soudruzi z USA tak uvědomělí jako soudruzi z GBR tak by k tomu nikdy nemohlo dojít ... smile
Ale abychom jim nekřivdili tak se jim zase - podobně jako soudruhům z Austrálie - podařilo zlikvidovat třídního nepřítele Djokovice ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je zajímavé, že RG ve složitější situaci mohli hrát všichni a byli za to i příslušně bodově ohodnocenismile
Na dalších dvou GS to najednou nejde.smile
Já Frantíky coby úředníky ani trochu nemusím, ale přesto, že jsou to jedni z největších byrokratů, tak si na to své heslo volnost-rovnost-bratrsví přeci jen někdy vzpomenou. Anebo je to jen tím, že neměli za sponzora nějaké očkovací monstrum...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist