Hájek napodobil Berdycha, bez problémů postoupil

4. 5. 2010, 14:21
Aktuality 1
Podobně hladce jako jeho slavnější krajan Tomáš Berdych začal svou pouť turnajem v Mnichově český tenista Jan Hájek. Daviscupový reprezentant dnes v prvním kole porazil Alexandra Sidorenka z Francie 6-1 6-2.
Jan Hájek

Jan Hájek měl v duelu se Sidorenkem, který postoupil z kvalifikace a je až 253. hráčem světa, problémy jen při mečbolech. Olomoucký rodák využil až šestý a vyhrál za hodinu a osm minut.

V boji o čtvrtfinále Hájka čeká těžší soupeř - osmý nasazený Benjamin Becker z Německa. Pokud ho český hráč zdolá, zahraje si vůbec poprvé mezi nejlepšími osmi na turnaji ATP. Do čtvrtfinále totiž letos prošel jen jednou, na challengeru v americkém Sunrise, jinak vypadl čtyřikrát ve druhém kole.

Z dnešních dvouher vzešel také soupeř pro Tomáše Berdycha. Třetí nasazený hráč se v dalším kole utká se Španělem Pere Ribou. Ten si dnes poradil se Slovákem Lukášem Lackem, kterého po téměř dvou hodinách porazil 5-7 6-1 6-2.

Výsledky - Mnichov (antuka, dotace 398.250 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Sidorenko (Fr.) 6:1, 6:2, Baghdatis (5-Kypr) - Gojowczyk (Něm.) 3:6, 6:1, 6:2, Riba (Šp.) - Lacko (SR) 5:7, 6:1, 6:2, Chiudinelli (Švýc.) - Ascione (Fr.) 6:0, 6:4, Koellerer (Rak.) - Ančič (Chorv.) 7:6(7:5), 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Právě tenhle turnaj by mohl Honzu zas nastartovat, udělá dvě kola než ho zastaví Južnyj, trošku se zase žebříčkově posune, získá další zkušenosti, potřebujeme někoho, kdo alespoň částečně zastoiupí Radka v DC, i když je jasné, že to ani zdaleka rovnocenná náhrada nebude:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist