Halepová přispěje nemocnicím v Rumunsku na boj s koronavirem

18. 3. 2020, 08:58
Aktuality 4
Wimbledonská šampionka Simona Halepová se rozhodla v Rumunsku finančně podpořit boj s pandemií koronaviru. Osmadvacetiletá tenistka na sociálních sítích oznámila, že přispěje na lékařské vybavení nemocnicím v Bukurešti a Constantě a doufá, že ji další lidé budou následovat.
Profily hráčů
Simona Halepová

"Bohužel procházíme velice těžkým obdobím, jaké jsme si ještě před pár měsíci ani nedovedli představit. Na druhou stranu je to skvělá příležitost ukázat, že dokážeme být oporou a být zodpovědní nejen k sobě, ale i k lidem okolo," napsala druhá hráčka světového žebříčku.

"Zatímco my jsme doma, lékaři a sestry vyvíjejí nesmírné úsilí k záchraně každého života a sami se ve jménu vyššího dobra vystavují riziku. Proto jsem se rozhodla pomoci své zemi a daruju lékařské vybavení," vysvětluje osmadvacetiletá rodačka z Constanty.

"Rozhodla jsem se věnovat peníze na nákup potřebného vybavení a zdravotnického materiálu. Částku, která bude okamžitě směrována vedení nemocnic v Bukurešti a Constantě. Podporuju každého, kdo může pomoct v boji proti tomuto viru. Prosím, buďte zodpovědní a zůstaňte pozitivní," dodala.

Rumunsko oficiálně hlásí zhruba dvě stovky nakažených novým typem koronaviru, žádné úmrtí v souvislosti s infekcí zatím nebylo v zemi zaznamenáno.

Kromě Halepové pomáhají také Kanaďanka Bianca Andreescuová a Američanka Katy McNallyová, které darovaly podepsané rakety nadace Athletes For Relief.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Nola
palec nahore, snad sa pripoja ti, ktori maju zabezpecenych potomkov na aspon 10 generacii....
Reagovat
smazaný uživatel
Simona patří mezi tenistky,které mají na okruhu největší respekt. A to nejen výsledky (neskutečná stabilita), ale i chováním.
Reagovat
jirkaS
nejsem její fanda, ale je velmi
dobrá, RESPEKT
Reagovat
FulnekUltras
v Rumunsku jich bude rozhodně víc než třeba v "čecháčkově" - aniž bych teď chtěl sebemíň "rejpat", a není na to vůbec vhodná doba
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist