Heninová obdrží od ITF nejvyšší ocenění. Tenisu významně přispívá na různých úrovních

8. 7. 2023, 14:54
Aktuality 2
Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Justine Heninová obdrží Cenu Philippea Chatriera, nejvyšší ocenění Mezinárodní tenisové federace za přínos na kurtu i mimo něj. Představitelé ITF o tom informovali na svém webu.
Profily hráčů
Justine Heninová (© Profimedia)

Jednačtyřicetiletá hráčka během kariéry vybojovala také olympijské zlato (v Aténách 2004) a o tři roky dříve pomohla belgickému týmu k triumfu v tehdejším Fed Cupu. Cenu, pojmenovanou po bývalém předsedovi ITF a hráči Chatrierovi, převezme dnes v Londýně.

"Byla jednou z nejlepších hráček své generace na kurtech a od konce kariéry trvale a významně přispívá našemu sportu na různých úrovních," řekl šéf federace David Haggerty. Když Heninová s hraním skončila, založila v Belgii úspěšnou akademii a věnuje se charitativní nadaci pro děti s postižením.

Na okruhu WTA vyhrála 43 turnajů, z grandslamů se jí nepodařilo dobýt jen Wimbledon, kde byla dvakrát ve finále. V čele světového žebříčku strávila 117 týdnů a třikrát ukončila sezonu jako jednička.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
GOAT.

smile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist