Hlasujte v červnových anketách WTA. Kvitová může být hráčkou měsíce a vyhrát úder měsíce

5. 7. 2018, 13:07
Aktuality 5
Stejně jako každý měsíc i za červen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V červnovém hlasování najdeme mezi nominovanými Petru Kvitovou, která může vyhrát hned ve dvou kategoriích.

Za červen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězky posledních turnajů - šampionka z Birminghamu Petra Kvitová, vítězka z Eastbourne Caroline Wozniacká a Ashleigh Bartyová, jež ovládla turnaj v Nottinghamu.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Srbku Alexandru Kruničovou, Němku Tatjanu Mariaovou a Američanku Sofii Keninovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Petra Kvitová, CoCo Vandewegheová, Caroline Wozniacká, Alexandra KruničováDominika Cibulková.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Petra Kvitová
Petra Kvitová úspěšně obhájila loňský triumf na turnaji v Birminghamu. Dvojnásobná wimbledonská vítězka ztratila set až ve finále, v němž po prohrané úvodní sadě smetla Slovenku Rybárikovou. Na britské trávě předtím porazila Kontaovou, Gavrilovovou, Görgesovou a Buzarnescuovou.

Poté se přesunula do Eastbourne, kde začala výhrou nad Bondarenkovou a přidala šesté vítězství v řadě. K dalšímu zápasu kvůli zranění stehenního svalu nenastoupila.

2) Caroline Wozniacká
Caroline Wozniacká podruhé v kariéře (2009) ovládla podnik v Eastbourne. Světová dvojka nejprve porazila Giorgiovou, Kontaovou a Bartyovou. V semifinálovém souboji odvrátila mečbol Kerberové a ve finále přetlačila talentovanou Bělorusku Sabalenkovou.

Dánská tenistka získala první titul od letošního triumfu na Australian Open. Navíc se stala teprve druhou hráčkou od roku 2007 (Justine Heninová), která dokázala v Eastbourne zvítězit alespoň dvakrát.

3) Ashleigh Bartyová
Ashleigh Bartyová zahájila letošní travnatou část sezony nejlepším možným způsobem, když si v Nottinghamu došla pro svou druhou kariérní trofej na WTA.

Australanka nedala šanci Vögeleové, Ying-Ying Duan, Boulterové, Ósakaové a ve finále ve třech setech zdolala domácí Kontaovou. Po triumfu v Nottinghamu si dále zahrála druhé kolo v Birminghamu a čtvrtfinále v Eastbourne.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková
Květen: Simona Halepová


Průlom měsíce

1) Alexandra Kruničová
Alexandra Kruničová v Hertogenboschi vybojovala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Srbka vyřadila Grammatikopoulouovou, Schoofsovou, Kudermetovovou, po odvráceném mečbolu dvojnásobnou šampionku a nasazenou jedničku Vandewegheovou a ve finále po obratu přehrála Flipkensovou.

Kruničová se po triumfu v Hertogenboschi stala teprve druhou hráčkou, která letos dosáhla na premiérový titul. Tou první byla v Indian Wells japonská hráčka Ósakaová.

2) Sofia Keninová
Sofia Keninová se na Mallorce dočkala premiérové semifinálové účasti na okruhu WTA. Devatenáctiletá Američanka po úspěšné kvalifikaci porazila Kozlovovou, van Uytvanckovou, nasazenou jedničku a členku Top 10 Garciaovou a až v semifinále nestačila na pozdější vítězku Mariaovou. Proti Garciaové si připsala svou dosud nejcennější výhru.

3) Tatjana Mariaová
Tatjana Mariaová se o pár dní později připojila k Srbce Kruničové. Na Mallorce totiž ve 30 letech získala svou premiérovou trofej na okruhu WTA. Přitom před startem travnatého turnaje na největším španělském ostrově nevyhrála na žadné akci dva zápasy v řadě a přijela na něj s bilancí 3-15.

Němka na Mallorce porazila Kontaveitovou, Witthöftovou, Šafářovou, Keninovou a ve finále finalistku předchozích ročníků a obhájkyni titulu Sevastovovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová
Květen: Mihaela Buzarnescuová


Úder měsíce

1) CoCo Vandewegheová
CoCo Vandewegheové se v Hertogenboschi povedl velmi neobvyklý a pro její soupeřku hlavně nečekaný úder. Američanka se celou dobu ve výměně bránila. Posledním úderem se však zachránila, když její obranný lob dopadl do kurtu soupeřky a poté se odrazil zpět na její polovinu.

2) Alexandra Kruničová
Alexandra Kruničová ve finále v Hertogenboschi ukázala rychlé nohy i šikovnou ruku. Pozdější šampionka nejprve fantasticky doběhla halfvolej z rakety Flipkensové a ještě lépe výměnu zakončila.

3) Petra Kvitová
Petra Kvitová se v Birminghamu kromě zisku trofeje pro vítězku blýskla také fenomenálním obranným volejem v zápase s Australankou Gavrilovovou.

4) Dominika Cibulková
Dominika Cibulková se v Eastbourne výborně vypořádala se zkrácením hry, které proti ní zahrála Ruska Makarovová.

5) Caroline Wozniacká
Caroline Wozniacká se umí skvěle bránit i na trávě. V Eastbourne pozdější vítězka vytáhla nechytatelný lob proti domácí Kontaové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová
Květen: Simona Halepová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
fujtajblick
k němu Petra spurtovala byl daleko lepší než to, co tam je
Reagovat
tommr
nominace Petry působí vzhledem k jejímu výbuchu ve Wimbledonu jako špatnej vtip. Totéž platí i pro Wozniackou. Takže to nakonec vyhraje asi Bartyová i když získala nejmenší titul, ale aspoň nedopadla tak špatně ve Wimbledonu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon se začal hrát až 2.7. :-)
Aspoň bude jasná vítězka za červenec. Jen koho dají jako třetí?
Proti vítězství Ash nic nemám :-) ale radší ať zvládne ještě aspoň kolo ve W. :-)
Reagovat
letityfanousek
tam by taky mohla vyhrát
Reagovat
letityfanousek
next month
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist