Vítězkami březnových anket WTA jsou Ósakaová, Collinsová a Halepová

8. 4. 2018, 21:44
Aktuality 0
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky březnových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka podniku v Indian Wells Naomi Ósakaová, která získala více než polovinu hlasů. V kategorii Průlom měsíce jednoznačně dominovala Danielle Rose Collinsová. V anketě Úder měsíce jasně zvítězila světová jednička Simona Halepová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová si na prestižním podniku BNP Paribas Open došla pro svou vůbec první trofej na okruhu WTA. Po vítězství nad bývalou šampionkou Šarapovovou porazila také Radwaňskou, Vickeryovou, Sakkariovou, Karolínu Plíškovou a světovou jedničku Halepovou. Během cesty do finále ztratila jediný set.

V souboji o titul přehrála dvacetiletá Japonka stejně "starou" Rusku Kasatkinovou a kromě premiérového triumfu na okruhu WTA se mohla radovat také z výrazného vylepšení svého žebříčkového postavení. Ve světovém hodnocení vylétla o více než 20 příček na 22. místo, což bylo tehdy jejím kariérním maximem.

"Každý zápas byl těžký. Říkala jsem si, že to hlavně nesmím vzdát, ať se děje cokoli. Nakonec jsem celý turnaj vyhrála a rozhodně mi právě to, že jsem se nevzdávala a bojovala o každý míč, nesmírně pomohlo," uvedla Ósakaová.

Talentovaná Japonka se stala teprve druhou hráčkou, jež v kalifornské poušti získala svůj premiérový titul (Daniela Hantuchová 2002), třetí nenasazenou vítězkou (Serena Williamsová 1999 a Kim Clijstersová 2005), nejmladší finalistkou od roku 2010 (Caroline Wozniacká) a nejmladší šampionkou od roku 2008 (Ana Ivanovičová).

Ósakaová pokračovala ve vítězném tažení také v Miami, kde v prvním kole ztratila pouhých pět gamů se svým dětským idolem a osminásobnou vítězkou Serenou Williamsovou. Její vítěznou šňůru čítající osm zápasů zastavila ve druhém kole světová čtyřka Svitolinová.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce března
1. Naomi Ósakaová (52%)
2. Darja Kasatkinová (20%)
3. Sloane Stephensová (15%)
4. Jelena Ostapenková (13%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová


Průlom měsíce: Danielle Rose Collinsová

Danielle Rose Collinsová se v žebříčku WTA díky fantastickým březnovým výsledkům posunula o více než 60 pozic a premiérově nakoukla mezi nejlepších sto tenistek světa. Nyní klepe na dveře první padesátky.

Čtyřiadvacetiletá Američanka si předchozími solidními výkony zajistila divokou kartu do hlavní soutěže turnaje v Indian Wells a nakonec došla překvapivě až do osmifinále. Cestou do něj porazila krajanky Townsendovou a Keysovou a také bývalou juniorskou wimbledonskou vítězku Žukovou. Její pouť v kalifornské poušti ukončila Španělka Suárezová.

V Miami svůj nejlepší kariérní výsledek ještě vylepšila a jako první hráčce v historii se jí povedlo na Floridě postoupit z kvalifikace až do semifinále. V kvalifikaci si poradila se Smitkovou i Čepelovou a v hlavní soutěži postupně vyřadila Beguovou, Vandewegheovou, Vekičovou, Puigovou a Venus Williamsovou. Padla až s Ostapenkovou.

"V celém svém životě jsem tvrdě dřela, abych byla co nejlepší hráčkou. Pokud vyhraju zápas, tak je to super, pokud prohraju, tak vím, že jsem na kurtu nechala vše," řekla Collinsová, jež ještě v Indian Wells snila o tom, že se někdy dostane do první stovky žebříčku a bude startovat na grandslamech přímo v hlavní soutěži.

Výsledky kategorie Průlom měsíce března
1. Danielle Rose Collinsová (79%)
2. Amanda Anisimovová (21%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová


Úder měsíce: Simona Halepová

V březnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Simona Halepová. Světová jednička na akci v Miami ukázala, jak výborně umí reagovat na zkrácení hry, když parádně vrátila jedovatý dropšot Radwaňské.

Výsledky kategorie Úder měsíce března
1. Simona Halepová (81%)
2. Caroline Wozniacká (7%)
3. Naomi Ósakaová (5%)
4. Caroline Dolehideová (4%)
5. Angelique Kerberová (3%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist