Rumunky Halepová a Buzarnescuová ovládly květnové ankety WTA

18. 6. 2018, 12:11
Aktuality 3
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky květnových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka letošního French Open Simona Halepová, která vyhrála i anketu Úder měsíce. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje další rumunská tenistka Mihaela Buzarnescuová. Petra Kvitová skončila ve dvou anketách na druhém místě.
Profily hráčů

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Simona Halepová

Simona Halepová se na letošním French Open konečně dočkala kýženého grandslamového titulu, když ve finále ve třech setech zdolala Sloane Stephensovou.

Rumunská tenistka sice na úvod turnaje s Alison Riskeovou ztratila set, nicméně poté nedala Američance šanci a bez ztráty setu přehrála Taylor Townsendovou, Andreu Petkovicovou i Elise Mertensovou.

Ve čtvrtfinále po dalším obratu porazila Angelique Kerberovou a v semifinále až překvapivě snadno vyřadila Garbiñe Muguruzaovou. Díky postupu do finále si zajistila setrvání na postu světové jedničky.

Ve finále se Stephensovou, vítězkou loňského US Open, prohrávala už 3-6 0-2, ale nakonec vyhrála 12 z 15 následujících gamů a na čtvrtý pokus zvedla nad hlavu premiérovou grandslamovou trofej pro vítězku.

Před triumfem na French Open se Halepová probojovala do finále také v Římě, v němž prohrála s Jelinou Svitolinovou, a do čtvrtfinále v Madridu. Antukové jaro zakončila s bilancí 14-3.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce května
1. Simona Halepová
2. Petra Kvitová
3. Sloane Stephensová
4. Jelina Svitolinová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková


Průlom měsíce: Mihaela Buzarnescuová

Mihaela Buzarnescuová se nepřestává zlepšovat. Na French Open poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži grandslamu a nakonec se probojovala až do druhého týdne antukového grandslamu.

Nasazená jednatřicítka porazila Vaniu Kingovou, Rebeccu Petersonovou a poté zaskočila nasazenou čtyřku a jednu z největších favoritek Jelinu Svitolinovou. Rumunku zastavila až v osmifinále Madison Keysová. Buzarnescuová se díky výsledku v Paříži posunula na své nové žebříčkové maximum - 30. místo.

Před startem druhého grandslamu sezony si ještě zahrála finále v pražské Stromovce a semifinále ve Štrasburku. Buzarnescuová triumfem v této anketě navázala na krajanku Anu Bogdanovou, která ovládla dubnové hlasování.

Výsledky kategorie Průlom měsíce května
1. Mihaela Buzarnescuová
2. Darja Kasatkinová
3. Anett Kontaveitová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová


Úder měsíce: Simona Halepová

V květnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Simona Halepová. Světová jednička v Madridu úspěšně vracela rány z rakety Marie Šarapovové a nakonec fiftýn získala po famózním obranném voleji.

Výsledky kategorie Úder měsíce května
1. Simona Halepová
2. Petra Kvitová
3. Maria Šarapovová
4. Angelique Kerberová
5. Anastasia Pavljučenkovová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Blondie
Měli tam dát ten úder, kdy Kvitu fantasticky vybrala smeč Plíškové. To bylo něco!
Reagovat
d@ve
Tak podle mne French Open nemělo být do květnových anket vůbec zařazeno, když titul Simona získala až v červnu. :(
Podle mne je jasnou hráčkou měsíce května Petra!! :)
Reagovat
slacker
to je sproste od rumunu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist