Karolína Plíšková je hráčkou měsíce dubna. Dalšími vítězkami se staly Bogdanová a Šarapovová

7. 5. 2018, 13:22
Aktuality 24
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky dubnových anket. Hráčkou měsíce se stala česká jednička a vítězka halového podniku ve Stuttgartu Karolína Plíšková. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje rumunská tenistka Ana Bogdanová. V anketě Úder měsíce zvítězila bývalá světová jednička Maria Šarapovová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Karolína Plíšková

Karolína Plíšková na turnaji Porsche Tennis Grand Prix vybojovala svůj jubilejní 10. titul na okruhu WTA, díky čemuž se stala hráčkou měsíce dubna. Česká jednička v hale ve Stuttgartu porazila Kiki Bertensovou, Veroniku Kudermetovovou, Jelenu Ostapenkovou, Anett Kontaveitovou a ve finále CoCo Vandewegheovou. V pěti zápasech ztratila jediný set.

Triumf ve Stuttgartu byl pro Plíškovou prvním v letošní sezoně. Navíc se poprvé radovala na antukové akci série WTA Premier nebo vyšší.

"Byl to skvělý týden. Odehrála jsem tu spoustu těžkých zápasů. Byla jsem psychicky silná, což je vždy důležité. Vím, že pokud to mám srovnané v hlavě, tak na tělu už tolik nezáleží," řekla světová šestka. "Přesně to se tento týden stalo. Nemyslím si, že jsem hrála svůj nejlepší tenis, ale stačilo to na titul, protože jsem měla obrovskou touhu zvítězit."

"Samozřejmě mě ještě čekají další antukové turnaje. Tohle byl rozhodně dobrý vstup do této části sezony, ale snad větší vítězství na antuce ještě přijdou," dodala Plíšková po triumfu ve Stuttgartu. Nyní bojuje na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Madridu, kde ji dnes čeká utkání druhého kola.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce dubna
1. Karolína Plíšková
2. Kiki Bertensová
3. Garbiñe Muguruzaová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová


Průlom měsíce: Ana Bogdanová

Ana Bogdanová předvedla v dubnu velmi dobré výkony a vysloužila si ocenění "Průlom měsíce". Pětadvacetiletá Rumunka se díky dvěma semifinálovým účastem poprvé objevila v první stovce žebříčku WTA.

Bogdanová se představila poprvé od konce ledna a na obou dubnových turnajích došla do semifinále, přičemž pokaždé prohrála až s pozdější šampionkou.

Na betonech v Monterrey vyřadila Danielle Collinsovou, jež vyhrála anketu Průlom měsíce v březnu, také domácí Victorii Rodriguezovou a Saru Sorribesovou. Nestačila až na Garbiñe Muguruzaovou.

V Bogotě přehrála bývalou šampionku a domácí hráčku Marianu Duqueovou, Rusku Annu Blinkovovou a Danielu Seguelovou. V semifinále prohrála s Annou Karolínou Schmiedlovou.

Výsledky kategorie Průlom měsíce dubna
1. Ana Bogdanová
2. Marta Kosťuková
3. Bernarda Peraová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová


Úder měsíce: Maria Šarapovová

V dubnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Maria Šarapovová. Bývalá světová jednička na halové akci WTA ve Stuttgartu vytáhla parádní lob proti světové sedmičce Caroline Garciaové.

Výsledky kategorie Úder měsíce dubna
1. Maria Šarapovová
2. Julia Görgesová
3. Caroline Wozniacká
4. Kiki Bertensová
5. Alizé Cornetová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Torn
Super, že to Kája vyhrála. Nicméně, ne vždy jsou ty ankety tak zasloužené nebo fér. Hodně velkou roli hraje to, jak je hráčka oblíbená. Lidi mají rádi emotivní příběhy, hráčky, co se na kurtu hecují atd. Bohužel, každý je jiný a má jinou osobnost a hrát divadla na kurtu, když mu to není přirozené nebo to není spontánní, nemá smysl. V tomhle bude mít asi Kája vždycky velkou nevýhodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně řečeno, není co dodat.

Možná, ještě takhle bych to ukončil -

https://www.youtube.com/watch?v=v5nfvpg3oTI
Reagovat
smazaný uživatel
A mne to zase připadá jako hloupost. Nejčastěji tyhle ankety vyhrávají Halep a Radwanska a ty žádný velký divadlo ani příběhy zrovna nepředvádějí. Vzhledem k tomu, ze Karolína vyhrala, tak smůlu nemá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jednoznačně souhlas s tím, že to někdy nebývá zasloužené a fér.
Reagovat
Torn
Tak zrovna hráčku měsíce Aga a Halep moc nevyhrávají, to jenom na okraj. :D Aga jí naposledy vyhrála v roce 2015 a Simona vyhrála od roku 2015 každý rok jednou, což není zase tak často (pokud jsem dobře koukal).
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Aga je jistota v úderu měsíce. Ja to myslela tak nějak celkově ty ankety.
Reagovat
Torn
Já to chápu, já pak spíš narážel na tuhle jednu. Nevadí. :)
Reagovat
baggik
Urcite tady neni protezovani Agy. Kdyz jsem driv na ta videa koukal, tak vetsinou uder mesice sedel i moji volbe. Radwanska vraci neskutecny veci, takze neni divu, ze to obcas vyhraje. Myslim si, ze ta anketa je docela povedena a ze fanousci hlasuji objektivne.
Reagovat
Empe
Mně moc nevyhovuje to pojmenování... úder měsíce. Většinou mám tendenci hlasovat spíš pro výměnu měsíce. :)
Reagovat
Fandina
Ono také záleží, kolikrát byly nominované. Ale když jsou v nominaci, tak většinou je to jejich.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčku měsíce vyhrávají většinou vítězky největších turnajů, konané v nominovaném období.
Reagovat
FulnekUltras
Ono by bohatě stačilo, kdyby Hrdličková-Lendlová poctivě odehrála FC loni v Tampě s USA - a pohled na ni by byl úplně jiný.
Reagovat
blixa
Ono by bohatě stačilo, kdybys zalezl 100 sáhů pod zem politruku.
Reagovat
FulnekUltras
pravda umí nasrat, viď? ;-)
Reagovat
gigin
Tvé subjektivní pocity, vyšperkované tvým pozerstvím ti už nikdo snad nebaští.
Reagovat
slacker
on to nekdo bastil?
Reagovat
gigin
No podle diskuzí dříve si člověk původně myslel, že to myslí vážně a snažil se něco vyvracet. Dnes je jasné, že je tomu jinak.
Reagovat
Fandina
Je to tak napůl. Hodně věcí myslí vážně.
Reagovat
Torn
Kája si Vezmu Hrdlu i Lendla? :D Není to protizákoné?:D
Reagovat
com
Jo celkem hoooodne prekvapujici vitezstvi, myslel sem, ze pro ni v zahranici moc hlasovat nebudou.. A ze by byla Karolina nekdy hrackou mesice se myslim jeste nestalo:)
Reagovat
tommr
jeden zajímavej rozhovor s Karolínou z WTA stránek:
www.wtatennis.com/news/my-aces-can-be-tough-take-pliskova-talks-serve-strategy
Reagovat
tommr
i když je její vítězství naprosto zasloužený tak mě přesto překvapilo. Čekal jsem, že jí Muguruza převálcuje ... :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že hlavní důvod je výhra ve Stuttgartu, je to Premier, je tam auto a jestli jsou fandové jako já, tak může hrát svoji roli i to, že se hrál jako poslední v měsíci a to mám v živé paměti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist