Hlasujte v dubnových anketách WTA. Karolína Plíšková může být hráčkou měsíce

2. 5. 2018, 15:01
Aktuality 0
Stejně jako každý měsíc i za duben mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V dubnovém hlasování najdeme mezi nominovanými Karolínu Plíškovou, která se může stát hráčkou měsíce.

Za duben si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězky posledních turnajů - šampionka halové akce ve Stuttgartu Karolína Plíšková, vítězka turnaje v Charlestonu Kiki Bertensová a Garbiñe Muguruzaová, která nenašla přemožitelku v Monterrey.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Američanku Bernardu Peraovou, Rumunku Anu Bogdanovou a patnáctiletou Ukrajinku Martu Kosťukovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Kiki Bertensová, Julia Görgesová, Alizé Cornetová, Caroline Wozniacká a Maria Šarapovová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Garbiñe Muguruzaová
Garbiñe Muguruzaová zakončila sezonu na amerických betonech tím nejlepším možným způsobem. Dvojnásobná grandslamová šampionka nenašla přemožitelku na akci WTA International v Monterrey a získala první letošní a celkově šestý kariérní titul.

Bývalá světová jednička a aktuálně třetí hráčka světa se do finále probojovala bez ztráty setu, když porazila domácí Renatu Zarazúaovou, Alison Riskeovou, Ajlu Tomljanovičovou a Anu Bogdanovou. Teprve až v souboji o titul musela do tří sad a nakonec souboj s Timeou Babosovou úspěšně otočila.

2) Kiki Bertensová
Kiki Bertensová se stala první nizozemskou vítězkou turnaje Volvo Car Open, akce WTA Premier, která se koná na zelené antuce v americkém Charlestonu. Bertensová zvládla psychicky i fyzicky náročný týden, kdy letošní ročník narušoval déšť.

V neděli Bertensová vyhrála téměř tříhodinové semifinále proti domácí Madison Keysové a po krátké pauze dominovala ve finále proti Julii Görgesové, které povolila pouhé tři hry.

"Vyhrát tady titul je jako sen. V průběhu týdne jsem ani nepomyslela na to, že bych tu mohla vyhrát," řekla po triumfu. "Ani dnes ráno jsem o titulu nepřemýšlela. Prostě jsem chtěla předvést svůj nejlepší tenis. A najednou tu stojím s trofejí," radovala se Nizozemka.

3) Karolína Plíšková
Karolína Plíšková na halové akci WTA Premier ve Stuttgartu vybojovala svůj jubilejní 10. kariérní titul. Česká jednička postupně porazila Kiki Bertensovou, Veroniku Kudermetovovou, Jelenu Ostapenkovou, Anett Kontaveitovou a ve finále CoCo Vandewegheovou. V těchto pěti zápasech ztratila jediný set.

Šestadvacetiletá Češka vůbec poprvé dobyla antukový podnik vyšší kategorie než International a připsala si první letošní triumf.

"Byl to skvělý týden. Odehrála jsem tu spoustu těžkých zápasů. Byla jsem psychicky silná, což je vždy důležité. Vím, že pokud to mám srovnané v hlavě, tak na tělu už tolik nezáleží," řekla světová šestka. "Přesně to se tento týden stalo. Nemyslím si, že jsem hrála svůj nejlepší tenis, ale stačilo to na titul, protože jsem měla obrovskou touhu zvítězit."

"Samozřejmě mě ještě čekají další antukové turnaje. Tohle byl rozhodně dobrý vstup do této části sezony, ale snad větší vítězství na antuce ještě přijdou," dodala Plíšková po triumfu ve Stuttgartu.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová


Průlom měsíce

1) Ana Bogdanová
Ana Bogdanová se poprvé v kariéře dostala do první stovky žebříčku WTA a v dubnu ukázala velmi dobrou formu. Pětadvacetiletá Rumunka se představila poprvé od konce ledna a na obou dubnových turnajích došla do semifinále, přičemž pokaždé prohrála až s pozdější šampionkou.

Na betonech v Monterrey vyřadila Danielle Collinsovou, jež vyhrála anketu Průlom měsíce v březnu, také domácí Victorii Rodriguezovou a Saru Sorribesovou. Nestačila až na Garbiñe Muguruzaovou.

V Bogotě přehrála bývalou šampionku a domácí hráčku Marianu Duqueovou, Rusku Annu Blinkovovou a Danielu Seguelovou. V semifinále prohrála s Annou Karolínou Schmiedlovou.

2) Bernarda Peraová
Bernarda Peraová si může odškrtnout další položku ve svém seznamu. Na domácí antukové akci WTA v Charlestonu se totiž poprvé v kariéře probojovala do čtvrtfinále turnaje série WTA Premier.

Třiadvacetiletá Američanka zahájila své působení v Jižní Karolíně coby 101. hráčka světa a po vítězstvích nad bývalou finalistkou Janou Čepelovou, mladou talentovanou Ukrajinkou Dajanou Jastremskou a bývalou finalistkou French Open Sarou Erraniovou se díky postupu mezi nejlepší osmičku poprvé dostala do první stovky žebříčku WTA.

Peraová ve čtvrtfinále sahala po skalpu své krajanky Madison Keysové, se kterou ale nakonec po velkém boji prohrála 2-6 7-6(5) 5-7, přestože v závěrečném setu vedla o brejk.

"Trochu se mi ulevilo, že jsem se konečně dostala do první stovky žebříčku, ale věděla jsem, že to jednou přijde. Nyní si musím stanovit nové cíle," řekla Peraová po porážce s Keysovou.

3) Marta Kosťuková
Marta Kosťuková nepřestává v letošní sezoně překvapovat. Teprve patnáctiletá Ukrajinka se stala nejmladší hráčkou od roku 1994 (Martina Hingisová), která na halové akci WTA Premier ve Stuttgartu zvládla první kolo hlavní soutěže.

Kosťuková v něm porazila domácí divokou kartu Antonii Lottnerovou a navázala na skalp Alizé Cornetové ze závěrečného kola kvalifikace, v němž si připsala druhou největší výhru své kariéry, co se žebříčkového postavení soupeřky týče.

Rodačka z Kyjeva ve druhém kole pořádně zatopila Caroline Garciaové. Se světovou sedmičkou prohrála až 5-7 v rozhodujícím dějství. V žebříčku si polepšila o 24 pozic na 134. místo a je suverénně nejlepší hráčkou narozenou v roce 2002. Další je až 473. Whitney Osuigweová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová


Úder měsíce

1) Alizé Cornetová
Alizé Cornetová předvedla v Luganu naprosto nečekaný kraťas, na který nestihla její soupeřka, domácí Jil Teichmannová, absolutně zareagovat.

2) Julia Görgesová
Julia Görgesová v Charlestonu projevila v závěru utkání s domácí Kristie Ahnovou pořádnou dávku odvahy. Pokažený dropšot by totiž znamenal mečbol pro Američanku. Němce se však zkrácení hry povedlo na jedničku.

3) Kiki Bertensová
Výbornou výměnu sehrály v Charlestonu pozdější šampionka Kiki Bertensová a Alizé Cornetová. Výměnu nakonec po úspěšném voleji vyhrála Bertensová.

4) Caroline Wozniacká
Caroline Wozniacká a Sara Erraniová předvedly v Istanbulu skvělou výměnu plnou technických úderů. Fiftýn nakonec slavila favorizovaná Dánka, když zahrála parádní volej.

5) Maria Šarapovová
Maria Šarapovová v hale ve Stuttgartu ve velmi pohledném souboji s Caroline Garciaovou ukázala, že kromě agresivních úderů umí také technické údery. Svou francouzskou soupeřku zaskočila dokonalým lobem.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist