Hlasujte v květnových anketách WTA. Kvitová může být hráčkou měsíce a vyhrát úder měsíce

13. 6. 2018, 15:16
Aktuality 4
Stejně jako každý měsíc i za květen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V květnovém hlasování najdeme mezi nominovanými Petru Kvitovou, která může vyhrát hned ve dvou kategoriích.

Za květen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězky posledních turnajů - madridská šampionka Petra Kvitová, Jelina Svitolinová, která obhájila titul v Římě, a vítězka letošního French Open Simona Halepová. Nominována byla také finalistka antukového grandslamu Sloane Stephensová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Rusku Darju Kasatkinovou, Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou a Estonku Anett Kontaveitovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Petra Kvitová, Angelique Kerberová, Simona Halepová, Maria Šarapovová a Anastasia Pavljučenkovová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.

1) Simona Halepová
Simona Halepová se na letošním French Open konečně dočkala kýženého grandslamového titulu, když ve finále ve třech setech zdolala Sloane Stephensovou.

Rumunská tenistka sice na úvod turnaje s Alison Riskeovou ztratila set, nicméně poté nedala Američance šanci a bez ztráty setu přehrála Taylor Townsendovou, Andreu Petkovicovou i Elise Mertensovou.

Ve čtvrtfinále po dalším obratu porazila Angelique Kerberovou a v semifinále až překvapivě snadno vyřadila Garbiñe Muguruzaovou. Díky postupu do finále si zajistila setrvání na postu světové jedničky.

Ve finále se Stephensovou, vítězkou loňského US Open, prohrávala už 3-6 0-2, ale nakonec vyhrála 12 z 15 následujících gamů a na čtvrtý pokus zvedla nad hlavu premiérovou grandslamovou trofej pro vítězku.

2) Sloane Stephensová
Sloane Stephensová rozhodně prožila své nejlepší French Open v kariéře. Šampionka loňského US Open na pařížské antuce nikdy předtím nepřešla přes osmifinále.

Po maratonské bitvě s Camilou Giorgiovou, v níž Italka dvakrát servírovala na vítězství, si Američanka bez ztráty setu poradila s Anett Kontaveitovou, Darjou Kasatkinovou i svou velkou kamarádkou Madison Keysovou.

Podruhé v kariéře postoupila do finále grandslamu. Navíc si výhrou nad Keysovou zajistila posun na čtvrté místo žebříčku WTA a pozici americké jedničky. Ve finále však neudržela vedení proti Halepové a neprotáhla svou stoprocentní bilanci v soubojích o titul.

3) Petra Kvitová
Petra Kvitová měla výborné antukové jaro. Dvojnásobná wimbledonská vítězka v květnu na antuce vyhrála 13 zápasů v řadě. Nejprve triumfovala na největším domácím tenisovém turnaji v pražské Stromovce a na domácí prvenství navázala na prestižní akci v Madridu. Na kontě má letos už čtyři trofeje.

Její cesta na French Open skončila možná dříve, než se očekávalo. Česká tenistka vypadla už ve třetím kole po dvou tie-breacích, které prohrála s talentovanou Estonkou Anett Kontaveitovou. Vzhledem k momentální formě je Kvitová označována za jednu z největších favoritek na trávě.

4) Jelina Svitolinová
Jelina Svitolinová úspěšně obhájila loňský triumf na prestižním podniku v Římě. Ukrajinka se rychle oklepala z brzkého vypadnutí v Madridu a na italské oranžové drti vyřadila Petru Martičovou, Darju Kasatkinovou, Angelique Kerberovou, Anett Kontaveitovou a v repríze loňského finále smetla Simonu Halepovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková


Průlom měsíce

1) Darja Kasatkinová
Darja Kasatkinová v této kategorii triumfovala už v únoru, když se probojovala do Top 20. Další nominaci si vysloužila za své výkony na letošním French Open.

Talentovaná Ruska si v osmifinále vyšlápla na světovou dvojku Caroline Wozniackou a poprvé v kariéře se probojovala do čtvrtfinále grandslamu. V něm nestačila na pozdější finalistku Sloane Stephensovou.

2) Mihaela Buzarnescuová
Mihaela Buzarnescuová se nepřestává zlepšovat. Na French Open poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži grandslamu a nakonec se probojovala až do druhého týdne antukového grandslamu.

Nasazená jednatřicítka porazila Vaniu Kingovou, Rebeccu Petersonovou a poté zaskočila nasazenou čtyřku a jednu z největších favoritek Jelinu Svitolinovou. Rumunku zastavila až v osmifinále Madison Keysová. Buzarnescuová se díky výsledku v Paříži posunula na své nové žebříčkové maximum - 30. místo.

3) Anett Kontaveitová
Anett Kontaveitová na antuce opět zazářila. Talentovaná Estonka si zahrála osmifinále v Madridu a na French Open, a v Římě dokonce postoupila mezi nejlepší kvarteto.

V květnu si připsala čtyři skalpy hráček Top 10. Dvakrát porazila Venus Williamsovou (Madrid a Řím), v italském hlavním městě přehrála ještě Caroline Wozniackou a na French Open zdolala Petru Kvitovou.

V Madridu (Kvitová) i v Římě (Svitolinová) zastavily Kontaveitovou až pozdější vítězky. Jen na French Open (Stephensová) prohrála s pozdější finalistkou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová


Úder měsíce

1) Maria Šarapovová
Maria Šarapovová se letos mezi nominovanými objevuje velmi často a už dvakrát se radovala z vítězství. Další krásný úder předvedla na antuce v Madridu v zápase s Kristinou Mladenovicovou, když technickou výměnu zakončila parádním bekhendovým prohozem.

2) Petra Kvitová
Fantastickou výměnu předvedly v Madridu i Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Kvitová nejprve svou krajanku vyhnala z kurtu, ta jí však úder oplatila. Kvitová si s nepříjemným úderem poradila skvělým vítězným bekhendem po čáře, který musela zahrát přes vyšší část sítě.

3) Angelique Kerberová
Angelique Kerberová se v prvním kole římského turnaje proti Zarině Dijasové výborně bránila. Jakmile dostala šanci na útok, tak ji využila a zahrála nádherný kraťas.

4) Simona Halepová
Naprosto parádní výměnu předvedly v římském semifinále Maria Šarapovová se Simonou Halepovou. Druhá jmenovaná, jež úspěšně vracela rány z rakety Rusky, nakonec fiftýn získala po famózním obranném voleji.

5) Anastasia Pavljučenkovová
Finále letošního ročníku podniku WTA ve Štrasburku mělo vše, i tuto skvělou výměnu. Anastasia Pavljučenkovová v ní nečekaným způsobem vrátila zkrácení hry z rakety Dominiky Cibulkové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
aligo
Nevím co tam dělá Halep když RG vyhrála až v červnu
Reagovat
Ondřej.Jirásek
oni do toho květnového hlasování počítají i RG, asi protože začalo už na konci května, tak hádám.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni to někdo vysvětloval, že se počítá začátek turnaje.
Takže květen - vítězka RG, červen vítězka Wimbledonu, červenec - vítězka pouťáku v Horní Dolní.
Nevadilo by mi, kdyby květen - srpen byly stejné vítězky jako leden - duben. To by NĚCO znamenalo :-)
Reagovat
d@ve
Petra, Anett, Petra.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist