Hlavní dvě arény na Australian Open budou mít sníženou kapacitu na polovinu

13. 1. 2022, 09:19
Aktuality 1
Hlavní dvě arény na Australian Open budou moct diváci zaplnit maximálně z poloviny. Organizátoři úvodního grandslamu sezony tímto rozhodnutím zareagovali na aktuální opatření proti šíření koronaviru v Melbourne. Turnaj začne v pondělí.

Omezení se bude týkat Areny Roda Lavera pro téměř 15 tisíc diváků a Areny Margaret Courtové, která pojme 7500 fanoušků.

"Pořád očekáváme vysokou návštěvnost. Věříme opatřením proti covidu, která jsme zavedli," uvedl zástupce australského tenisového svazu Ben Slack v tiskové zprávě.

Návštěvníci turnaje musejí nosit roušky s výjimkou konzumace jídla a pití. Ve vnitřních prostorách budou muset dodržovat rozestupy.

Ve státě Victoria dnes přibylo přes 37 tisíc nakažených koronavirem, zhruba o tři tisíce méně než o den dříve. V celé Austrálii počet nových případů vinou varianty omikron dosáhl rekordní hodnoty víc 147 tisíc.

Loňské Australian Open se od prvních dnů konalo s výrazně omezenou kapacitou areálu. Ten byl rozdělen na tři zóny a vpuštěno do něj bylo nejvýše 30.000 fanoušků. Na první kola se kapacita ani nenaplnila. Na vyvrcholení turnaje pak byla navýšena na zhruba padesát procent.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Frantz
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist