Hlavní soutěž US Open bude hrát minimálně 9 Čechů. Plíšková začne proti Linetteové, Kvitovou čeká kvalifikantka

25. 8. 2022, 19:17
Aktuality 52
Bývalá světová jednička Karolína Plíšková rozehraje tenisové US Open proti Polce Magdě Linetteové. Petru Kvitovou, Barboru Krejčíkovou a Marii Bouzkovou čekají hráčky z kvalifikace. Vítězka 23 grandslamových titulů Američanka Serena Williamsová, jež se může v New Yorku rozloučit s kariérou, narazí v úvodu na 80. hráčku světa Danku Koviničovou z Černé Hory. Ve Flushing Meadows bude v hlavní soutěži startovat minimálně devět českých zástupců.

Českých tenistek je v hlavní soutěži zatím sedm, muži jsou dva. Nasazená dvaadvacítka a loňská čtvrtfinalistka Karolína Plíšková by mohla v případě postupu přes Linetteovou hrát ve druhém kole s Marií Bouzkovou. Na svou soupeřku zatím čeká nejvýše postavená Češka na turnaji Petra Kvitová (21.) nebo loňská čtvrtfinalistka Barbora Krejčíková (23.).

Tereza Martincová vyzve v úvodu Estonku Kaiu Kanepiovou. V druhém kole by si mohla zahrát s loňskou semifinalistkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska a později také s letošní wimbledonskou vítězkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. Karolína Muchová nastoupí proti Ajle Tomljanovicové z Austrálie, Kateřina Siniaková zahájí turnaj ve Flushing Meadows s domácí Američankou Taylor Townsendovou.

Česká mužská jednička a 60. hráč světa Jiří Lehečka bude v hlavní soutěži US Open debutovat proti Cristianovi Garínovi z Chile. Jiří Veselý narazí na posledním grandslamu sezony na 22. hráče světa Brita Daniela Evanse.

Úřadující šampion a aktuální světová jednička Rus Daniil Medveděv zahájí turnaj proti domácímu Stefanu Kozlovovi, obhájkyni vítězství Britku Emmu Raducanuovou vyzve Francouzka Alizé Cornetová. Světová jednička Polka Iga Šwiateková bude čelit Italce Jasmine Paoliniové.

Chybět bude vítěz 21 grandslamů a letošní šampion Wimbledonu Novak Djokovič. Pětatřicetiletý Srb se kvůli odmítavému postoji k očkování proti koronaviru nedostane do USA a trojnásobný vítěz turnaje bude ve Flushing Meadows chybět stejně jako začátkem roku na Australian Open. Přijde tak o šanci získat 22. grandslamový titul, díky němuž by vyrovnal rekordmana Rafaela Nadala. Španěla, který bude plnit roli nasazené dvojky, čeká v úvodu Australan Rinky Hijikata.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
Tennisfan77
No, takže jsem si v klidu projel los na PC, v mobilu je to na dlouhý lokty.

Spodní část pavouka je Rafa only, druhé kolo Karatsev/Fognini, oba dva total z formy, byť oba dva v nejlepší formě na překvapení možná měli, set by Rafovi mohl vzít ve třetím kole Kecmanovič, ten má letos skvělou sezónu. První hrozba je za mě Tiafoe, pokud dojde do osmifinále, určitě může Rafu potrápit, speciálně doma. Norrie/Rublev v QF, jednak tam ani jeden z nich spíše nedojde, když ano, poserou se. SF může být pro Rafu tricky, Alcaraz bude ale nejdříve muset přehrát Čoriče, pak asi Čiliče, otázka co uhraje Sinner.

Sečteno podrženo, Rafu čekají do potenciálního finále max 2 soupeři, kteří ho mohou potahat a to Tiafoe a Alcaraz.

Medveděv to má podstatně horší, v pavouku má Kyrgiose, který ho může vyřadit v osmifinále, po něm Felix, nebo Carreňo Busta, pokud přejde Meddy přes QF, má v SF easy los, Tsitsipas ho na BoF neporazí, Ruud tam ani nebude.

Rafa má jednoznačně nejslabší čtvrtinu pavouka, měl by si to postrážit, samozřejmě pokud bude 100% fit, teoretický stačí asi aby byl na 80% fit, potenciální finále s Medveděvem vyhraje spíš Nadal.

Tenhle GS má vyloženě Rafa na své raketě, Djokovič toho nevyužil na USO21, Rafa může na USO22. smile
Reagovat
Patik
toto bude taký slabší odvar US Open 2017..tí mladí hráči vyložene trú biedu Montreal a Cinci naznačili čo približne sa môže udiať na US Open...mužský tenis v týchto časoch nemá žiadnu stabilitu..jediná istota je Nadal ten vieme že tam nechá aj svoju mamku aby to vyhral..Finále Nadal - Busta 3:0 ďakujeme dovidenia.
Reagovat
Tennisfan77
Tak Rafa je velkým favoritem, nicméně si nemyslím, že to bude procházka růžovým sadem. Nemá prakticky žádnou herní praxi, naposledy vyhrál ve Wimbledonu a to ještě se složeným Fritzem, který vše vyházel.

Je to sedm zápasů, hodně setů, proti němu budou mladí hráči, kteří mají mnohem více energie než on sám, nevíme co těhotná Xisca v nemocnici, nevíš co zranění břicha.

Já bych to tak jistě neviděl.
Reagovat
Patik
O Nadalove zdravie a energiu sa nebojím fyzicky a kondične je natom lepšie ako 20 roční zdraví chalani.
Reagovat
Tennisfan77
To asi ne, hodně to ovlivňuje ten jeho drive, hraje přes bolest a bez ohledu na následky, pak to vypadá, že je fyzicky 100% fit, ale není.

Ve Wimbledonu to šlo vidět, v Cincinnati fatálně nestíhal.

Výhoda USO je, že ty odskoky jsou vyšší a celkově povrch není tak rychlý, ale už nebude bránit na hardu tak, jako 3-4 roky zpátky.
Reagovat
Patik
pred pol rokom odohral šesťhodinový zápas a Medvedev potreboval maséra v poslednom sete..v IW bol vo finále so zlomeným rebrom..Na RG s injekciami lietal ako vymenený..na Wimbledone porazil Fritza s natrhnutým svalom..na US Open kde je relatívne zdravý si zoberie doktora a do finále nestratí ani set..a pri hentom žrebe ani nehovorím..
Reagovat
Kozoroh
Pokud se Alcaraz zmátoří ze svého útlumu, tak by mohl USO vyhrát. USO používá tvrdý povrch od stejného výrobce jako Miami, kde letos Carlos vyhrál. Rychlejší, s nižšími odskoky míčků, to je voda na mlýn Carlosova tenisu!
Reagovat
Kozoroh
Na Rafu čeká bomba v podobě Fabia v 2. kole. Otázkou je, jestli ve správný čas vybuchne. smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Myslím, že tahle bomba už má dávno zvlhlý doutnák...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak vybuchne určitě, jen aby při tom výbuchu nebyla na displeji nějaká ta nulasmile
Reagovat
Patik
Polovica top 10 nedôjde ani do štvrťfinále jediná istota je snáď len Medvedev a Nadal..ani to nie.. Len Nadal.. Finále bude buďto oni dvaja alebo Nadal verzus druhá desiatka hráčov.
Reagovat
paddy
na Medveděva bych si QF nevsadil

finále může být klidně antukářské
Tsitsipas - Ruud smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cyp vs Macháčsmile
Reagovat
paddy
Carlos Alcaraz 9 %
Daniil Medvedev 29 %
Rafael Nadal 53 %
Stefanos Tsitsipas 2 %
Other 7 %

stále čekám, že letos vyhraje 1 GS nějaký haluzák smile smile
other 35 %

YT: Tennistic 9,3 tis. hlasů
Reagovat
Krisboy
Haluzáci do toho! smilesmilesmile
Reagovat
com
ja chci Bornu smilesmile
Reagovat
Krisboy
Já Musettihosmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Hmm, kolik by mel asi procent, kdyby nebyl zraneny:)))
Reagovat
paddy
2x víc, 106% smile
Reagovat
Fandina
:-DDDD smile
Reagovat
brixner
Já myslim, že Nalad to vyhraje, ale nesmí si zapomenout hned zkráje namontovat to nový chodidlo! A pak musí bejt vopatrnej, páč když vomylem do něj zase něco píchne, je hotovo! Prostě si nesplíst strany, mě se to vobčas taky stane a pak místo na jih pajdam na sever...smilesmile
Reagovat
fandorin78
Potencionální 2. kolo Kostyuk - Azarenka. Vážně vtipné. No a 1. kolo Cornet - Raducanu. Emma se dost dobře může pakovat hned na úvod. Ale třeba taky ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To jsou ty paradoxysmile Snad se budou věnovat tenisu.
Ema to nemá... snadné.smile Cornout ji myslím nedávno nechutnal. Jde o to, o kolik se zlepšila a jak se zrovna vyspi Alizé.
Reagovat
vergus
No vypadá to, že Raducanu přijde o takových 2030 bodů během jednoho turnaje; to bude asi nový rekord, ne?
Reagovat
paddy
2040
Reagovat
paddy
obhajuje a min. 10 získá, takže 2030, ale nemalujte čerta na zeď

v dnešní době může vyhrát kterákoli, takže proč ne ona smile
Reagovat
tommr
ale i kdyby vyhrála tak příjde o 40 bodů ...
Reagovat
lxr
To je nepříjemná situace, že i když vyhraje GS, tak všechny body neobhájí. smile
Reagovat
Dobry-den
Co si navařila, to si taky sní! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Boduje se jinak, nebo proč?smile
Reagovat
tommr
nebude hrát kvaldu ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
vergus
No kdyby chtěla obhájit všechny body, tak by musela hrát i kvaldu smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Turnaj ztratil veškerou kredibilitu. Zdravý sportovec pořád v životní formě není vpuštěn na turnaj kde domácí neočkovaní smějí hrát. Tomu zatleská jen hater Novaka a fanoušek Djokoviče.

Co se losu týče, Nadal walkover jako v roce 2017.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Turnaj ztratil veškerou kredibilitu. Zdravý sportovec pořád v životní formě není vpuštěn na turnaj kde domácí neočkovaní smějí hrát. Tomu zatleská jen hater Novaka a fanoušek Nadala.

Co se losu týče, Nadal walkover jako v roce 2017.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal má dobrý walkout, konečně měl štěstí na los, nemá ho kdo porazit do semifinále, spíše do finále totální pohoda.

Ten GS 23 je na USO hodne reálný.
Reagovat
Paixx
Los jako takový po delší době lehčí, jsem zvědavý na tu čtvrtinu s Alcarazem a Čoričem, vůbec bych se nedivil, kdyby Alcaraz v semifinále nečekal
Reagovat
Tennisfan77
Alcarazovi na SF absolutně nevěřím, na tohle ještě nemá, byť je USO trosku pomalejší.
Reagovat
dako
Rafa to schytal fakt parádne. Po dlhšej dobe úplne pohodový los, vystavaný až do finále. Aj tie nástrahy, ktoré tam v neskorších kolách môžu čakať, majú s takými zápasmi na GS nulové skúsenosti. Navyše Rafa je celý týždeň na miestnych kurtoch, trénuje tam najdlhšie zo všetkých. Verím, že bude pripravený a hlavne zdravý. 23 je za týchto okolností fakt reálny.
Reagovat
Tennisfan77
Půjde jako vždy o zdraví a okolnosti.
Reagovat
Patik
pokiaľ si Nadal berie svojho doktora tak nieje o čom.
Reagovat
paddy
1k Maria - Sakkari smile smile smile
Reagovat
tmora
Lepší bylo: Mária : Sharapova ????
Reagovat
paddy
4k Medveděv - Kyrgios
3k Alcaraz - Čorič
1k Nadal - Hijikata
Hihihihihi smile

Nadal má ve své půlce Alcaraze, Djokovič mu vyhnul smile
Reagovat
brixner
Chrstnou na nebe studenou vodu a vono to zase klesnesmile
Reagovat
Andrew89
Hraje skvele, dala kanara,tak snad vydrzi:)
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
com
Serena ma podezrele lehkej los.. To zas byly pri losovani cachry.. Sice ji hrozi svetova dvojka, ale Kontaveit je uplne bez formy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Anett dá Serenu i bez formy, stačí, když si vezme raketusmile
Reagovat
brixner
No jo, ale v rukavicích by asi šanci neměla...smilesmile
Reagovat
Blondie
Karolina docela ostré...
A jak znám české štěstí, Petru zničí některá naše holčina - Linda nebo Sára XD
Reagovat
Jon61
Bára, Petra a Maruška budou mít za soupeřku kvalifikantku, takže hrozí, že postupující naše mladé holky budou mít za soupeřku Češku. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist