Hradecká odehrála poslední zápas kariéry. Ve sbírce má grandslamové trofeje i olympijské medaile

20. 10. 2022, 11:55
Aktuality 10
Dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře žen a majitelka dvou olympijských medailí Lucie Hradecká skončila na svém posledním turnaji v kariéře hned prvním kole. V mexické Guadalajaře s Tchajwankou Hao-Ching Chan prohrály 4-6 1-6 s ukrajinsko-lotyšskou dvojicí Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková.
Profily hráčů
Lucie Hradecká (© j48tennis.net)

Lucie Hradecká si letošní sezonu naplánovala jako rozlučkovou a své rozhodnutí už nezměnila. Poslední turnaj odehrála v mexické Guadalajaře, kde se představila po boku Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu.

Ani na druhé společné akci bývalé členky deblové Top 5 výrazný výsledek nezaznamenaly. Minulý týden v San Diegu 37letá Češka s o osm let mladší Asiatkou vypadly ve druhém kole a včera v Mexiku skončily dokonce hned po úvodním vystoupení. S ukrajinsko-lotyšskou dvojicí Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková prohrály za 64 minut hladce 4-6 1-6.

Pětinásobná vítězka Fed Cupu během kariéry získala 26 deblových titulů. Největších úspěchů dosáhla po boku krajanky Andrey Sestini Hlaváčkové, s níž vyhrála dva grandslamy (Roland Garros 2011 a US Open 2013), získala olympijské stříbro (Londýn 2012) a zahrála si finále na Turnaji mistryň. Na OH v Riu de Janeiro 2016 slavila také bronz ve smíšené čtyřhře s Radkem Štěpánkem, na Roland Garros 2013 ovládla mix s Františkem Čermákem.

Ve dvouhře vyhrála 19 turnajů ITF, nejcennější trofej získala na halové akci s dotací 100 tisíc dolarů v americkém Midlandu (2011). Na okruhu WTA byla sedmkrát ve finále, ale v triumf nedokázala přetavit ani jedno z nich. Ve světovém žebříčku byla nejvýše na 41. místě v singlu a na 4. v deblu. Kariéru končí na 29. místě deblového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Na kousek zápasu jsem se dívala. Protihráčky byly lepší, ale líbilo se mi, že Hráďa s Chan byly stejně oblečené. A moc hezky.

Jinak pěkná kariéra Lucie. Škoda, že už končí. Letí to.
Reagovat
lvicek
Lucce preju vse nej do dalsi kariery a diky za prima zazitky u tenisu!
Reagovat
com
a proc skoncila zrovna v Mexiku a ne pred dvema tydny na domacim turnaji smile
Reagovat
tommr
možná že v Mexiku ještě nikdy nehrála a tak si tam jela na placenej výlet na rozloučenou ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť ona měla rozlučku v Ostravě, jenže to už jsi spalsmile
Reagovat
Drzymalski
Lucie Hradecká sympatická a skromná tenistka. Přesto že se v singlech tolik neprosadila, jako světová deblistka a týmová jistota ve Fed cupu patří do síně slávy českého tenisu. Díky Lucko a hodně štěstí v další činnosti.
Reagovat
A211
Ať se Lucii Hradecké daří dále jako se jí dařilo v tenise
Reagovat
Newcombe
za Tvojí kariéru. Byla jsi úžasnásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a navíc sympatická
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist