Istomin vyřadil Isnera, teď ho čeká Berdych

13. 5. 2013, 10:15
Aktuality 4
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych se po semifinále v Madridu okamžitě přesunul na další turnaj Masters 1000 do Říma, kde má znovu v prvním kole volný los. Do soutěže vstoupí duelem s Uzbekem Denisem Istominem, který na úvod porazil vyřadil Američana Johna Isnera.
Denis Istomin

Denis Istomin si v úvodu soutěže poradil s mírně favorizovaným Američanem Johnem Isnerem po setech 5-7 7-6 6-3, když za celý zápas přišel jen jednou o své podání. Při něm si pomohl i 8 esy.

Proti Berdychovi bude šestadvacetiletý Uzbek v úterý bojovat o první postup do 3. kola antukového turnaje ATP od jara 2010, kdy se dostal do čtvrtfinále v Hamburku. Světová šestka Berdych, který v sobotu vypadl v semifinále v Madridu, nastoupí proti Istominovi potřetí. Před třemi lety ho na tvrdém povrchu v Kuala Lumpuru porazil ve dvou setech, na wimbledonské trávě pak s aktuálně 49. hráčem žebříčku ATP zvládl pětisetovou bitvu.

V italské metropoli se představí kvarteto aktuálně nejlépe postavených českých tenistů. Nejzkušeěnjší z nich Radek Štěpánek se v 1. kole utká s domácí Potitem Staracem, s nímž vyhrál oba vzájemné duely. Pokud čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné uspěje i potřetí, utká se stejně jako před týdnem v Madridu s Federerem.

Jana Hájka, který si start v hlavní soutěži zajistil výhrami nad De Bakkerem a Marčenkem v kvalifikaci, čeká Španěl Albert Ramos. Lukáš Rosol sice v posledním kole kvalifikace prohrál s Rusem Kuzněcovem, mezi elitu se však nakonec dostal místo Nicoláse Almagra, který se odhlásil kvůli zranění boku, a v prvním kole tak může vyzvat Francouze Juliena Bennteaua.

Nikolaj Davyděnko po neproměnění mečbolu proti Tomáši Berdychovi prohrál už čtvrté utkání v řadě. V Římě podlehl 3-6 4-6 Španělu Marceli Granollersovi, který v dalším kole vyzve světovou dvojku Andyho Murrayho.

Titul obhajuje světová jednička Novak Djokovič, který v loňském finále přehrál Rafaela Nadala. O první letošní finále bude usilovat Roger Federer, kterému se však v Římě nikdy příliš nedařilo. Švýcarovým maximem jsou finále z let 2003 a 2006.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.204.745 eur)
nedělní výsledky (12. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Gasquet (9-Fr.) - Querrey (USA) 6-2 7-6(8)
Istomin (Uzb.) - Isner (USA) 5-7 7-6(5) 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Viola (It.) 6-4 6-3
Anderson (JAR) - Melzer (Rak.) 6-1 6-2
Dimitrov (Bul.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-4
Granollers (Šp.) - Davyděnko (Rus.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Tomáš si na něm moh aspon trochu spravit sebevědomí, který muselo při zápase s Wawrinkou utrpět hodně velkou ránu. S Istominem čekám velký trápení s nejistým výsledkem ...
Reagovat
Stan_Borowitz
může na Rosola narazit až ve finále, a to je dobře. Nejdříve ale musí porazit Djokoviče v semi.
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě Rosolovi přeji takové finále ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Což o to, o Lukáše strach nemám, když to na něj příjde, tak to bude kosit hlava nehlava, ale Rafa v semifinále, to je velký otazník...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist