Italové jsou prvními semifinalisty letošního ATP Cupu, ze skupiny postoupili i Rusové

3. 2. 2021, 06:18
Aktuality 0
ATP CUP - Itálie se zásluhou Fabia Fogniniho a Mattea Berrettiniho po dnešním vítězství nad Francií jako první dostala do semifinále letošního ATP Cupu. Německo v souběžně hraném duelu již po dvouhrách porazilo Kanadu a zajistilo si přímý souboj o semifinále s obhájci titulu ze Srbska. Ve večerním duelu si postup ze skupiny zajistili Rusové, kteří si poradili s Argentinci.
Italský tým (© AFP)

Itálie včera po obratu zdolala 2-1 Rakousko v čele s Dominicem Thiemem a v dnešním utkání s Francií si zajistila postup do semifinále. Fabio Fognini, jenž včera překvapivě prohrál se stým hráčem světa Dennisem Novakem, v souboji trápících se hráčů bez ztráty setu porazil 6-1 7-6(2) Benoita Paireho, přestože ve druhé sadě ztratil vedení 3-0 a prohrával 3-5.

Na svého krajana úspěšně navázal Matteo Berrettini. Včerejší přemožitel Thiema v úvodním dějství otočil nepříznivé skóre 1-4 a Gaëla Monfilse nakonec přehrál snadno 6-4 6-2. Italové tak mají jisté prvenství ve Skupině C.

Jasná je i situace ve Skupině A. Německo dnes díky Janovi-Lennardovi Struffovi a Alexanderovi Zverevovi již po dvouhrách porazilo Kanadu a zítra se o postup do semifinále utká s obhájci titulu ze Srbska. Struff ve dvou tie-breacích zdolal Milose Raonice, Zverev po tříhodinové bitvě přetlačil 6-7(5) 6-3 7-6(4) Denise Shapovalova, oplatil mu loňskou porážku a dočkal se svého prvního vítězství v ATP Cupu (loni všechny tři zápasy prohrál).

Roli favoritů na ATP Cupu potvrzují ruští tenisté, kteří si podle očekávání zajistili postup do semifinále. Po Argentině si ve skupině poradili i s Japonskem, když Andrej Rubljov smetl 6-1 6-3 Jošihita Nišioku a Daniil Medveděv následně porazil 6-2 6-4 Keie Nšikoriho.

V semifinále se může Rusko střetnout stejně jako loni se Srbskem. Obhájce titulu kolem světové jedničky Novaka Djokoviče čeká ve čtvrtek rozhodující duel skupiny A proti Německu.

Ve čtvrtém dnešním duelu podlehlo Řecko navzdory vítězství Stefanose Tsitsipase nad Alexem de Minaurem 1:2 domácí Austrálii. V závěrečném duelu skupiny B bude hrát Španělsko s dobrou šancí na postup proti Řecku.

• ATP CUP •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů
středeční výsledky (3. 2. 2021)
Skupina A
Německo - Kanada | 2-1
Struff - Raonic 7-6(4) 7-6(2)
A. Zverev - Shapovalov 6-7(5) 6-3 7-6(4)
Krawietz/Struff - Diez/Polansky 6-7(4) 7-6(6) 3-10
Skupina B
Řecko - Austrálie | 1-2
Pervolarakis - Millman 2-6 3-6
Tsitsipas - de Minaur 6-3 7-5
Pervolarakis/Tsitsipas - Peers/Saville 4-6 6-4 5-10
Skupina C
Itálie - Francie | 2-1
Fognini - Paire 6-1 7-6(2)
Berrettini - Monfils 6-4 6-2
Bolelli/Vavassori - Mahut/Roger-Vasselin 3-6 4-6
Skupina D
Rusko - Japonsko | 2-1
Rubljov - Nišioka 6-1 6-3
Medveděv - Nišikori 6-2 6-4
Donskoj/Karacev - McLachlan/Nišioka 6-4 3-6 10-12
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist