Ivaška ve Winston-Salemu deklasoval Ymera a jako první Bělorus po 18 letech vyhrál turnaj ATP

29. 8. 2021, 08:12
Aktuality 2
ATP WINSTON-SALEM - Ilja Ivaška korunoval svůj životní týden premiérovým triumfem na turnaji ATP, na kterém vyhrál jako první Bělorus po 18 letech. Sedmadvacetiletý rodák z Minsku ovládl generálku na US Open ve Winston-Salemu, kde v souboji finálových debutantů deklasoval 6-0 6-2 Švéda Mikaela Ymera.
Profily hráčů
Ilja Ivaška (@WSOpen)

Ilja Ivaška prožívá svou dosud nejlepší sezonu. V Mnichově si proti Alexanderu Zverevovi připsal první skalp hráče Top 10 a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. Ve Wimbledonu si poprvé zahrál osmifinále grandslamu a ve světovém žebříčku se vyšplhal už na 63. místo, což je jeho maximum.

Svou stupňující se formu dokázal prodat tento týden ve Winston-Salemu, kde si poprvé zahrál finále na okruhu ATP a nakonec se stal i prvním běloruským vítězem na hlavním okruhu od roku 2003. Tehdy Max Mirnyj zvítězil v Rotterdamu.

27letý Ivaška cestou za životním úspěchem porazil šest soupeřů se ztrátou jediného setu - zkušeného Itala Andrease Seppiho, bývalého vítěze US Open Marina Čiliče, Němce Jana-Lennarda Struffa, světovou dvanáctku a šampiona z roku 2016 Pabla Carreña, Fina Emila Ruusuvuoriho a v sobotním finále deklasoval za necelou hodinu hry 6-0 6-2 o pět let mladšího Švéda Mikaela Ymera.

Ivaška je šestým hráčem mimo elitní padesátku žebříčku, jenž letos triumfoval, a osmým tenistou, který v roce 2021 získal premiérový titul.


22letý Ymer má za sebou i přes finálový debakl svůj dosud nejlepší výsledek. Ve Winston-Salemu se vůbec poprvé dostal do čtvrtfinále na tvrdém povrchu a následně si poprvé zahrál semifinále a finále na okruhu ATP. 

Třiašedesátý hráč světa Ivaška rozhodl finálový souboj mezi aspiranty na první titul na necelou hodinu. O pět let mladšímu Ymerovi vzal v generálce na US Open pětkrát servis a

Devadesátý tenista pořadí ATP Tour Ymer byl prvním Švédem ve finále od roku 2011, kdy Robin Söderling vyhrál v Bastadu.

Oba se teď přesouvají do New Yorku, kde budou usilovat o první výhru na US Open. Ivaška se v prvním kole postaví proti domácímu Tennysu Sandgrenovi, Ymer narazí na dalšího Američana Jensona Broksbyho.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tvrdý povrch, 807.210 dolarů
sobotní výsledky (28. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Ivaška (Běl.) - M. Ymer (Švéd.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
com
Lukašenko musi mit radost smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist