Jablka padla daleko od stromu. Moje děti nemají o tenis zájem, odhalil Murray

6. 3. 2023, 13:57
Téma 1
Někdy jablko padne velmi daleko od stromu a to je přesně případ Andyho Murrayho. V jeho situaci je to dokonce hned několik jablek, žádné z jeho čtyř dětí totiž nemá o tenis zájem. "Je to docela zvláštní, protože někteří jejich kamarádi ve škole se na tenis dívají," řekl trojnásobný grandslamový šampion a bývalá světová jednička.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray a jeho žena Kim Searsová spolu mají čtyři děti: nejstarší dceru Sophiu narozenou v únoru 2016, další dceru Edie, která se narodila o dva roky později (přesné datum pár nikdy neoznámil), syna Teddyho, jenž přišel na svět v říjnu 2019, a nejmladší dceru (* březen 2021), jejíž jméno dosud nezveřejnili.

Rodák z Glasgow dosáhl v tenise na mnohé, dokonce vytvořil spolu s Novakem Djokovičem, Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem tzv. "velkou čtyřku". Bývalý lídr žebříčku posbíral dohromady 46 titulů, má tři grandslamové tituly a dvě olympijská zlata, vyhrál Davis Cup a na mužském tenisovém okruhu stále působí, ačkoli už několik let hraje s kovovou kyčlí a první soutěžní zápas mezi profesionály absolvoval před skoro 21 lety.

O inspiraci by tak jeho děti měly postaráno. Ani jedno z nich však otce zatím napodobit nehodlá. "Moje nejstarší (Sophia, 7 let) miluje zvířata, takže jsme si jednoho dne pořídili pár králíků. Momentálně se mnohem více zajímá o domácí mazlíčky než cokoli spojeného s tenisem," řekl Murray v rozhovoru pro britský celostátní deník The Times. "Je to docela zvláštní, protože někteří jejich kamarádi ve škole se na tenis dívají. Ale moje děti prostě nejeví zájem," dodal.

Dokonce i nejstarší Sophia má ale ještě nějaký čas vzít raketu do ruky a pustit se za dobrodružstvím. Například Roger Federer začal s tenisem až v osmi letech a je jedním z nejúspěšnějších hráčů všech dob. Podle většiny expertů je ideální začít zhruba v pěti či šesti letech. Většina nejúspěšnějších tenistů historie držela poprvé raketu mezi třemi a šesti lety.

Murray v květnu oslaví 36. narozeniny, nejlepší léta své kariéry už má za sebou, ale sám neví, kdy raketu definitivně pověsí na hřebík. Nejvíce mu bude chybět soupeření a také pocit, kdy se ráno probudí a ví, že je pořád co zlepšovat.

"Díky dětem si ale určitě vytvořím jinou rutinu, budu je připravovat a vozit do školy, vyzvedávat je a další věci. Samozřejmě to bude jiné než tenis. Asi nemůžu očekávat, že tenisovou rutinu něco 100% nahradí, to bude těžké. Ale můžu se například věnovat koučinku a rozhodně si vyzkouším i jiné sporty, třeba golf."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
hanz
Nojo, Můro, asi si řekly, že nějaký to tvý neustálý pinkando grando bez winneru není pro ně. Mají pravdu, nudnějšího tenistu těžko hledat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist