Jastremská i přes dopingový nález a zákaz činnosti odletěla do Melbourne

15. 1. 2021, 11:54
Aktuality 3
Dajana Jastremská měla v listopadu dopingový nález a Mezinárodní tenisová federace jí zatím na neurčito zakázala činnost. Dvacetiletá Ukrajinka přesto nastoupila do speciálu směr Melbourne a podstoupí povinnou 14denní karanténu. Už probíhá vyšetřování, zda se jedná o porušení antidopingových pravidel ze strany Jastremské a australské tenisové federace.
Profily hráčů
Dajana Jastremská

Dvacetiletá Jastremská podle ITF porušila antidopingová pravidla 24. listopadu. Kvůli vyšetřování případu zatím nesmí hrát. Vítězka tří turnajů WTA přesto dostala od australské tenisové federace zelenou a mohla nastoupit na palubu speciálu, který účastníky úvodního grandslamu sezony přepravil do Melbourne, kde podstoupí povinnou 14denní karanténu.

To, že Ukrajinka skutečně do Melbourne odletěla, dokazují fotografie pořízené dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou. Ruská tenistka fotky umístila na sociální sítě, ale následně je smazala.

Jastremská, která má pozastavenou činnost od 7. ledna, odmítla vědomé užití dopingu. Podle ní se jedná o kontaminaci. V případě úspěšného odvolání by směla okamžitě hrát, práva odvolat se proti dočasné suspendaci zatím ale nevyužila.

Proto by se společně s australskou tenisovou federací (TA) mohla dostat do potíží. ITF totiž k dnešnímu dni Jastremskou stále vede jako hráčku s pozastavenou činností a tenisté na tomto seznamu se nesmí účastnit jakýchkoli aktivit spojených s organizací turnaje. Pokud však TA zaplatila let speciálem i Jastremské, jedná se o porušení pravidel, protože už toto je bráno jako jedna z těchto "aktivit". Porušením antidopingových pravidel by bylo i to, pokud by TA dovolila Jastremské v Melbourne trénovat.

Jastremská stále figuruje na seznamu přihlášených pro Australian Open, které startuje 8. února. Agentura AAP potvrdila, že probíhá vyšetřování.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
tak hlavně že nebyla C+

v daném případě má vlastně pořád šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Je to rebel!!!
Reagovat
Krisboy
Proč by si nemohla udělat výlet? Trošku se ohřát, zaplavat si se žraloky...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist