Jednička Garciaová v Monterrey nechybí ve čtvrtfinále. Šarífová přežila mečboly

3. 3. 2023, 11:40
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Světová pětka Caroline Garciaová na podniku WTA 250 v mexickém Monterrey přehrála hladce 6-3 6-2 Španělku Nuriu Parrízasovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm si bývalá finalistka zahraje s Egypťankou Majar Šarífovou, jež v bitvě s
Caroline Garciaová (© Abierto GNP Seguros)

Caroline Garciaová zakončila loňskou sezonu triumfem na Turnaji mistryň. Letos je jejím maximem finále na hůře obsazeném domácím halovém podniku v Lyonu, kde nečelila jediné hráčce Top 60 a v boji o titul podlehla Alycie Parksové.

Nyní světová pětka plní roli nasazené jedničky na akci WTA 250 v mexickém Monterrey a roli největší favoritky zatím potvrzuje. Po Slovince Kaje Juvanové si poradila i se Španělkou Nuriou Parrízasovou, kterou v prvním vzájemném duelu přehrála 6-3 6-2.

29letá Francouzka hraje v Monterrey počtvrté v kariéře a poprvé po šesti letech. Dosud nikdy nechyběla v semifinále, při premiéře v roce 2015 marně usilovala o druhý titul na okruhu WTA a první z tvrdého povrchu.



Letos si Graciaová zahraje o místo mezi kvartetem nejlepších s Majar Šarífovou (h2h 0-0). Sedmá nasazená Egypťanka ve 2. kole zdolala 3-6 7-6 6-4 Číňanku Xinyu Wang, přestože soupeřka ve druhém setu podávala na vítězství a v tie-breaku měla dva mečboly, a poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě.

Poprvé od loňského října, kdy triumfovala v tuniském Monastiru, do čtvrtfinále postoupila Elise Mertensová. Čtvrtá nasazená Belgičanka si poradila 6-3 3-6 6-2 s rumunskou kvalifikantkou Elenou-Gabrielou Ruseovou, kterou porazila i potřetí.

V dalším zápase bývalá světová dvanáctka narazí na Elisabettu Cocciarettovou (h2h 0-0). 22letá Italka zdolala ve dvou tie-breacích semifinalistku loňského Wimbledonu Tatjanu Mariaovou a do čtvrtfinále se prodrala na třetím z pěti letošních turnajů.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 03. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Garciaová (1-Fr.) - Párrizasová (Šp.) 6-3 6-2
Mertensová (4-Belg.) - Ruseová (Rum.) 6-3 3-6 6-2
Šarífová (7-Eg.) - Xinyu Wang (Čína) 3-6 7-6(6) 6-4
Cocciarettová (8-It.) - Mariaová (Něm.) 7-6(5) 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist