Jsem připravený hrát US Open, ale nevím, jestli se opravdu uskuteční, hlásí Thiem

21. 7. 2020, 12:34
Aktuality 20
Dominic Thiem po skončení berlínských exhibicí potvrdil, že má v plánu zúčastnit se letošního US Open, které má odstartovat v poslední srpnový den. Nejlepší rakouský tenista si však stále není jistý, jestli se obvykle závěrečný grandslam sezony opravdu uskuteční.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Thiem je během koronavirové přestávky, která trvá už od března a skončit má na mužském tenisovém okruhu 14. srpna, velmi aktivní. Od konce května odehrál finalista lednového Australian Open již 28 zápasů s bilancí 25-3. V minulém týdnu ovládl obě berlínské exhibice, přemožitele nenašel na trávě ani na tvrdém povrchu v hangáru. "Bylo to opravdu velmi pěkné, ale doufám, že tohle byl můj poslední exhibiční zápas," uvedl po nedělním triumfu v hangáru.

Třetí hráč světa nyní vyhlíží US Open, kterého by se rád zúčastnil. Není si však jistý, zda se newyorský grandslam opravdu uskuteční. "Doufám, že mým dalším turnajem bude US Open. Nejsem si ale stoprocentně jistý, jestli opravdu bude. Snad k restartu dojde, všichni v to doufáme. Pokud se v Americe hrát bude, chci do Spojených států odletět v polovině či ke konci srpna," řekl s tím, že neví, zda by se zúčastnil i Masters v Cincinnati, které bylo přesunuto právě do Flushing Meadows a uskuteční se týden před startem grandslamu.

US Open sice dostalo zelenou, ale kvůli zhoršení pandemie koronaviru je možné, že ještě bude zrušeno. Ve Flushing Meadows se bude poprvé v historii hrát bez diváků a za velmi přísných podmínek. Největší otázkou nyní je, zda budou muset hráči po návratu do Evropy, kde po skončení US Open startuje zkrácené antukové jaro, do 14denní karantény, čímž by velká část hráčů přišla o možnost hrát před French Open v Madridu či Římě.

Zatímco Thiem a například domácí hvězda Serena Williamsová jsou připraveni do New Yorku jet a US Open odehrát, světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová, loňský vítěz Rafael Nadal či Petra Kvitová stále váhají.

Situace ve Spojených státech je momentálně hodně špatná, nicméně stát New York už dlouhou dobu zaznamenává denní přírůstek okolo tisíce nakažených a počet aktivních případů rychle klesá.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
svetova.dvojka
Doufám, že bude... už se nemůžu dočkat grandslamového tenisu, ten půst je hrozný , to je jak bez jídla a bez sexu.
Mělo by se to hrát za každou cenu.
Reagovat
ttopi
Aneb když je tenis více než lidský život... Rozkaz zněl jasně...
Reagovat
Krisboy
Lidí je na světě jako smetí.

Tenis je jen jeden :D
Reagovat
ttopi
To je pravda. Tak jo, pojďme hrát tenisový turnaj, lidí je hodně :-D
Reagovat
misoSK
Doteraz keď tenista ochorel na turnaji, šupli mu paralen/injekciu a išiel hrať, nikto to neriešil, ešte mu počas medical time outu doniesli pilulku. Teraz nedovolíme hrať ani zdravým ľuďom, lebo bububu korona.
Reagovat
brixner
Veď veď...A to mu treněr eště aji jednu pliesknuľ na lavičke, aby užaj začál behať a něrobil simulantá, bo mal naň vsazéno vo stáuke a kvóli dajaké horéčke + 39.6°C by všétko prejebál a bol by v piče. Týto tenistia nič něvydrží, to taký Lendel mal aji dvecaťseděm stupňou a zobral pálku a išiel na kurt, rovnako Mečíž...oceľový chlapi to boli!
:-))
Reagovat
paddy
Což teprve letci, ti mají i ocelové ptáky :)
Reagovat
svetova.dvojka
A hlavně nejlepší lék je kolektivní imunita.
To je pak bude celý koronavirus v perdéli...
Reagovat
LordMutademus
Já jsem bez sexu 26 let. Znamená to, že o něco přicházím? Protože tenis mi chybí.
Reagovat
Krisboy
Aha...to ovšem leccos vysvětluje :)
Reagovat
LordMutademus
Njn :-Do
https://youtu.be/-hTyZNgbYdk
Reagovat
gigin
Nevím proč lžeš, Mute.
Reagovat
Mantra
třeba má sex takový, že ho považuje za žádný :-))) to je snad ještě horší
Reagovat
LordMutademus
Nelžu, tamto se nepočítá.
Reagovat
gigin
Já to počítám :DDD
Reagovat
RFanousek
Tenis sleduji spoustu let ale překvapivě mi teď ani nechybí moc. Asi už si podvědomě zvykám na tenis bez Federera kdy určitě dramaticky klesne počet zápasů na které se budu dívat
Reagovat
annah
Vidím to úplně stejně. Až přestane Fedex hrát, bude u mě tenis na vedlejší koleji. Budu sledovat asi jen semifinále a finále velkých turnajů a samozřejmě naše dámy.
Reagovat
Kozoroh
To zrovna já si absenci živého tenisu vynahrazuji sledováním zápasů z minulosti, Wimbledon či US Open na Youtube zveřejnili v poslední době spoustu zápasů, legendární klasiky, upsety atd.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, taky jsem toho viděl v poslední době hodně.
Reagovat
Patik
To už nieje ono..aj keď si človek vychutnáva krásu tenisu..nemá to šmrnc keď aj tak vieme ako to dopadne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist