Jubilejní 40. finále! Kvitová v Cincinnati po obratu zastavila domácí Keysovou a zahraje si o 30. titul

20. 8. 2022, 19:27
Aktuality 216
WTA CINCINNATI - Petra Kvitová v úvodním kole odvrátila mečbol a nakonec své působení v Cincinnati dotáhla až do svého druhého letošního a jubilejního 40. kariérního finále. Dvaatřicetiletá Češka po setech 6-7(6) 6-4 6-3 zastavila domácí šampionku z roku 2019 Madison Keysovou a zahraje si své první finále na akcích WTA 1000 po dvou a půl letech. O jubilejní 30. triumf a devátý na největších turnajích WTA se utká s Caroline Garciaovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová ještě v červnu prožívala velké trápení a čekala na první semifinálovou účast v probíhající sezoně. Na trávě v Eastbourne si ovšem došla pro svůj 29. kariérní titul a k dalšímu má velmi blízko na prestižním podniku série WTA 1000 v Cincinnati, kde si semifinále zahrála potřetí a poprvé v něm uspěla.

Dvaatřicetiletá Češka přitom mohla již poosmé v letošním roce ztroskotat na úvodní soupeřce, v prvním kole totiž likvidovala mečbol loňské finalistky Jil Teichmannové. Právě po odvrácené hrozbě hraje při svém 12. startu na turnaji jako vyměněná, v následujících kolech nedala šanci Soraně Cirsteaové, světové pětce Ons Džabúrové ani Ajle Tomljanovicové.

V dnešním semifinále přetlačila 6-7(6) 6-4 6-3 domácí šampionku z roku 2019 Madison Keysovou. Američanku, která po cestě mezi nejlepší kvarteto vyřadila tři grandslamové vítězky včetně světové jedničky Igy Šwiatekové, v tomto dějišti porazila i loni a po šesti letech se ve vzájemné bilanci vrátila do vedení.

Kvitová v úvodních třech gamech na servisu vždy čelila minimálně jednomu brejkbolu a o ten prostřední i vinou tří dvojchyb přišla. Za stavu 1-3 však zlikvidovala obě hrozby, což ji nakoplo. Ve zbytku setu už ani jednou na podání nezaváhala, jenže to samé se podařilo Keysové, která v prvním dějství mnohem méně chybovala. Rozhodnout musel tie-break, v něm se Kvitová dotáhla z 2-5 na 5-5, ale pak trefila nabíhaný forhend do sítě. Keysová sice první setbol nevyužila, nicméně zkrácenou hru nakonec ovládla poměrem 8-6.

V další sadě díky dvěma vítězným returnům po sobě udeřila jako první Kvitová a o chvíli později se propracovala k náskoku 5-2 se dvěma brejky. Vynucení rozhodující sady si však ještě zkomplikovala, na první pokus nedopodávala a následně nevyužila dva setboly na returnu. Druhé dějství ovšem uzavřela čistou hrou a jako první na turnaji Keysové sebrala set.

Do rozhodujícího dějství nemohla vstoupit lepším způsobem, Keysové hned v úvodním gamu sebrala servis. V osmé hře ale málem o náskok přišla, když musela likvidovat stav 0-40. Po úspěšné otočce zakončila utkání už na returnu. Úvodní dva mečboly Keysová odvrátila aktivní hrou, nicméně Kvitová jí nedovolila využít gamebol a třetí mečbol po chybě soupeřky z forhendu proměnila.

"Bylo to neuvěřitelně těžké. Čekala jsem, že to bude těžké, ale nečekala jsem, že až takhle těžké. Madison hrála neskutečně," složila Kvitová soupeřce poklonu. "Byla jsem hned game pozadu, udělala jsem tam tři dvojchyby a byl to vážně mizerný game, ale dál jsem bojovala, abych se dostala zpátky do setu. Bohužel jsem prohrála tie-break, který myslím Madison odehrála úžasně. Já se pak snažila dál bojovat, uklidnit se a čekat na šance, které nakonec přišly," dodala.

Rodačku z Fulneku v neděli čeká jubilejní 40. kariérní finále a může v něm získat jubilejní 30. titul. Konkrétně na akcích WTA 1000 bude o titul bojovat po dvou a půl letech, kdy neuspěla v Dauhá. Na největších turnajích WTA může triumfovat poprvé od Madridu 2018 a celkově podeváté (finálová bilance 8-3), čímž by se vyrovnala Simoně Halepové. Víc titulů mají na kontě jen Serena Williamsová (13) a Viktoria Azarenková (10).

V historii Western & Southern Open, které se poprvé uskutečnilo už v roce 1899, je teprve druhou českou finalistkou, před šesti lety v Ohiu triumfovala Karolína Plíšková.

Ve svém největším finále ve Spojených státech bude Kvitová, jež si zajistila návrat na post české jedničky, bojovat s Caroline Garciaovou (H2H 5-3). Osmadvacetiletá Francouzka včetně kvalifikace zvládla už sedm zápasů, v deštěm přerušovaném semifinále přehrála 6-2 4-6 6-1 poslední nasazenou přeživší Arynu Sabalenkovou a postoupila do svého 13. kariérního finále.

Rovněž bývalá světová čtyřka, která uspěla v obou předchozích finále v letošní sezoně i na turnajích WTA 1000 (Wuhan a Peking 2017), bude usilovat o jubilejní trofej, a to desátou. Rodačka ze Saint-Germain-en-Laye je po Gail Chanfreauové (1969) a Nathalii Dechyové (2008) třetí francouzskou finalistkou Western & Southern Open.

Navíc jako vůbec první v historii došla na akcích WTA 1000 z kvalifikace až do finále. "Tohle asi nikdo nečekal. Dojít sem až z kvalifikace je dlouhá cesta," řekla po vítězství v semifinále.

V Cincinnati se prezentuje fantastickou formou z posledních týdnů a znovu potvrzuje, že je definitivně zpět. Od začátku června včetně kvalifikačních bojů posbírala největší počet vítězství (27) a mimo jiné porazila Biancu Andreescuovou, světovou jedničku Igu Šwiatekovou, Emmu Raducanuovou, Marii Sakkariovou či Jessicu Pegulaovou.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
sobotní výsledky (20. 8. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (ČR) - Keysová (USA) 6-7(6) 6-4 6-3
Garciaová (Fr.) - Sabalenková (6-) 6-2 4-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
L. Kičenoková/Ostapenková (7-Ukr./Lot.) - Melicharová-Martinezová/Perezová (USA/Austr.) 7-6(5) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

216
Přidat komentář
pink
za posledních 10 let trochu slušný zápas slečny PK
Reagovat
Alien
Co zde na tenisové diskuzi předvedl soudruh Rafaeoli25 a soudruh Liverpool22 je na mokrej hadr! Vy dva si s tím so nejdříve dojděte a specialistovi sdělte, ať se na vás podívá raději 2x! Neuvěřitelné!
Reagovat
Grape
Neviděl bych to tak zle, sice s nimi nesouhlasím, ale aspoň debatují slušně... Byť teda u té Liverpoolovi obhajoby Klause dost významně zvedám obočí a říkám si, jestli skutečně myslíme toho samého člověka. smile
Jenom teda jedna poznámka k tomu co tu Rafaeoli píše v každém svém druhém příspěvku - že bude chyba vlády, pokud lidi příště zvolí Babiše s Okamurou - NE, pokud to nastane, bude to chyba těch lidí! Ani sebehorší vláda nemůže omluvit, že člověk vypne mozek a hodí to jednomu z těch dvou gaunerů a populistů. Jsou i jiné strany, co nyní nejsou ve Sněmovně a i kdyby ne, volba těch dvou je v mých očích neomluvitelná a jen alibista to svádí na vládu.
Reagovat
Liverpool22
Asi takhle. Všechno je to trošičku složitější. Netvrdím, že Klaus je svatej a že má ve všem pravdu....
Nicméně je třeba si uvědomit, že žijeme ve velmi zajímavé době - jsou věci, které můžeme ovlivnit a které ovlivnit nemůžeme. A pravda je taková, že nyní se jede tzv. Agenda 2030, agenda zlaté miliardy, dále také na základě vizualizace můžeme vidět, že se západ Evropy islamizuje nebo-li ať chceme či nechceme naše životy nějak ovlivní Rusko + muslimové a teď je otázka zda nás ovlivní pozitivně či negativně......To co píšu už vše předpovídal Nostradamus, E. Casey a další, že západní Evropu ovládnou muslimové a že Rusko sehraje klíčovou roli v přechodu do 5D - tam hraje roli mraky věcí a toto vše lidé jako Klaus dokážou vidět, analyzovat......
PS: Jinak nejsem soudruh jak píše Alien - levici jsem nikdy nevolil smile - jsem přírodní pacifista sympatizuji např. s indiány v Bolívii a lidma co žijí v sepětí s přírodou, na horách - na Šumavě, v Andách, Himalájích....
Reagovat
Grape
Tohle všechno u Klause možná platilo před lety. Posledních cca. 10 let už ten člověk pouze papouškuje ruSSkou propagandu a je někdy až k neuvěření, jaké "argumenty" se pro své konstrukce snaží nacházet. Protiřečí si, neuznává fakta, když ho někdo konfrontuje, staví se do pozice: "Jak to se mnou mluvíte? Víte kdo já jsem?" Nebo rovnou z pořadu uteče. Karikatura sama sebe. A tím, že ho dost lidí pořád žere, navíc dost nebezpečná.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že Klaus neustál odchod z politické scény. Nechápu ale tedy, proč v roce 2013 nezaložil novou politickou stranu a nešel s ní do dalších voleb, to by bylo čisté a pochopitelné. Jak už jsem řekl, co se týče názorů, tak je umně není dle situace, jako Zeman, to mají společné, oportunisté, přesně to, co nesnáším. A k té nebezpečnosti, to je složitější, je ale jedno, jestli to, co říká Klaus bude říkat Okamura nebo někdo jiný, své voliče tento směr mít bude. Otázka je, jak bude silný, v Itálii bohužel vyhraje volby. Na druhou stranu, za tyhle konce může do velké míry i neschopnost umírněných vlád, které vzestup pravicového extremismu umožnily.
Reagovat
annah
Karikatura sama sebe... Přesně řečeno.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak většina voličů se ale rozhoduje i na základě toho, kdo z opozice má v dané chvíli reálnou šanci vyhrát nebo vůbec být v parlamentu, aby jejich hlas nepropadl. Já vzhledem k tomu, že tu není jiná levicová alternativa, se kterou bych souhlasil, jsem vždy doposud volil ČSSD a volit jí budu i příště, i s rizikem, že se nedostane do Sněmovny. Jinak musím se fakt jen smát, když mě někdo hází do jednoho pytle s lidmi, kteří nenávidí EU atd., když já jsem jejím podporovatelem i přes všechny její svízele a není mi nic vzdálenější než netolerantní režimy v Rusku nebo Číně. Fakt se musím jen smát, ale nálepky jsou dnes moderní no jak Allen ukazuje.
Reagovat
Martan1
To jsou totiž novodobí svazáci kteří by v padesátých letech psali dopisy za tvrdé odsouzení. Pro ně je důležité že se cítí trendy, rozum už nepoužívají. Kde se vyskytují ve větším množství tak rozloží cokoli svojim fanatismem a nedostatkem logiky a soudnosti a neznalostí historických souvislostí.Viz všechny odrůdy zelených fanatiků - zavírání jaderek v Německu a o to větší energetická mizérie a závislost na plynu a to jakémkoliv plynu, ne jen plynu z Ruska. Desítky příkladů se dají najít jak se pomalu zlikvidovat s voláním "kupředu zelená"
Reagovat
lars
jest-li Liverpool22 psal o Prof.Ing. Vaclavovi Klausovi CSc - kandidatu ved Jak rozkrast a protunelovat CR , tak klesl hluboko po moralni strance
Reagovat
Rafaeoli25
Ten název díla by na Klause seděl..
Reagovat
NoletheBest
Naprosty souhlas smile Je usmevne, jak politicke smysleni koreluje s hracskou preferencí.
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to mluvíš? Já se s Fulnekem, Liverpoolem a dalšími neshodnu na většině věcí.
Reagovat
Liverpool22
Já si naopak myslím, že MY DVA se shodneme ve spoustě věcí - jasně na Klause máme jiný názor, ale psal si, že nejsi očkovaný - takže tady jsme na stejné lodi. A taky s Tebou souhlasím v tom, že je potřeba v této době myslet pragmaticky, vnímat jaká je realita v Evropě, na celé planetě.....
Takže je to tak 50:50 - klíčové je respektovat názory druhých - o tom je svoboda slova, demokracie......
Reagovat
Rafaeoli25
No rozdíly ale mezi námi jsou i v těchto věcech, já nejsem nějak vyhraněný proti vakcinaci, proti očkovaným, je to čistě moje osobní rozhodnutí a jsem naprosto tolerantní vůči rozhodnutí každého, neříkám, jestli je to dobře nebo špatně, jsou argumenty pro i proti. Co se týče geopolitické situace tam realista jsem, nicméně tvrdě odsuzuji všechny totalitní režimy i samotné naladění daných společností. Jsem levicový progresivisfa a demokratický socialista, takže ani nemůžu smýšlet jinak, když vidím, co se v těch zemích děje menšinám atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Soudruh jsem prosím proč? Že kritizuji vládu za nedostatečnou pomoc? Pak ano, v tom případě jo.
Reagovat
Alien
Jak jsem zmínil v prvním příspěvku! 2x!
Reagovat
Rafaeoli25
Nevíš o čem mluvíš, jen dáváš nesmyslné nálepky. Co na to říct.
Reagovat
Alien
Nejméně 2x!
Reagovat
Rafaeoli25
A já ti potřetí napíšu, že plkáš nesmysly a nestojíš za komentář, stačí?
Reagovat
Alien
2x, nejméně 2x!
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím tě klid, zatím si zralej na psychiatra jen ty smile
Reagovat
Alien
100% 2x! Jiná varianta neexistuje!
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi diagnóza smile
Reagovat
Alien
Mám takový divný pocit, jestli 2x nebude málo?
Reagovat
Rafaeoli25
Zajdi k odborníkovi na slovo vzaté Cimickému. Ale pozor na něj, víš jak to s ním je smile
Reagovat
Alien
Opravdu 2x bude málo! Teď už je to jistota!
Reagovat
Rafaeoli25
V pohodě, ukázal jsi mi, že nemá smysl tě brát jakkoli vážně. Hlavně ať tě z toho netrefí, to bych nerad smile
Reagovat
Alien
NE. Musí to být víc než 2x!
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, ty jsi zralej na aspoň tak 10krát smile
Reagovat
Alien
Nejméně 2x!To už je jistota!
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Alien
2X !
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
EllNino
na tenisovém webu tohle nemá co dělat
Reagovat
Rafaeoli25
Já tuhle debatu nezačal, jen pozn.
Reagovat
EllNino
vůbec ses do ní nemusel zapojovat :)
Reagovat
Rafaeoli25
Chtěl jsem zareagovat. Omlouvat se za to nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Bohužel, Rafaeoli25 je grafoman a všeználek, který komentuje i svý komentáře.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zjevně neznáš význam slova grafoman. A všeználek určitě nejsem, ale v oboru, který jsem vystudoval a pohybuji se v něm, se orientuji. A pokud někomu vadí i nějaký pohled na věc, tak je to jeho problém.
Reagovat
EllNino
tady spíš není politikportál, ale tenisportál :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak rozhodně tu ode mé vždycky převažoval tenis, v poslední době jsem prakticky o ničem jiném nemluvil.
Reagovat
EllNino
Mluvíš jako politik :)) Prostě jeden Fulnek opravdu stačí, nevím, kolikrát to mám ještě naznačit
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale já debatuji, tříbím názory, nemelu tu jednostrannou propagandu bez ohledu na to, co říká druhá strana. Srovnávat mě s Fulnekem je promiň na hlavu.
Reagovat
EllNino
Já tě s ním nesrovnávám, jen říkám, že když jsme se ho konečně zbavili, proč začínat zase tohle ...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je rozdíl když někdo pálí jako blázen svoje monology a když někdo normálně diskutuje a druhého poslouchá. A zase z toho nedělej velblouda, jedna taková výměna názorů za čas nikoho nezabije. Jsou tu stovky článků za měsíc.
Reagovat
EllNino
ale zrovna pod Petrou to rozjíždět nemusíte :))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to určitě nebylo úmyslem smile. Jinak jsou tu jiní experti, kteří pořád rozjíždějí politické debaty, viz. národnost ruských tenistů, já to fakt nejsem smile
Reagovat
SydneyOpen
Hlavně co potěšilo je fakt že Petra otočila zápas proti Top tenistce, to už se dlouho nestalo, naposledy snad Sakkari Australian Open 2020? Od té doby těch otoček bylo opravdu poskromnu a jen proti "průměrným" tenistkám
Reagovat
Kozoroh
Petra jede. smilesmile Snad jí to finále vyjde, s Garciaovou má pozitivní H2H.
Reagovat
com
sice pozitivni, ale Garcia ji v Cinci uz porazit dokazala a navic ma mnohem lepsi vykonnost - v cervnu vyhrala turnaj na trave, v cervenci na antuce, ted je na rade srpnovy turnaj na hardu smilesmilesmile
Reagovat
ladinec
Pokud Kvitová vyhraje, Fiala slíbil, že sníži ceny za energie o 50%. Sláva Petře. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ten jo. I když pokud si bude chtít udržet svou židli co nejdýl, tak by to udělat měl, jinak pápá dříve nebo později smile
Reagovat
annah
Nedej bože, aby se vrátil ten gauner, co neumí pořádně česky.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud se současná vláda na lidi vykašle, tak to jinak nedopadne. A vrátí se možná ne Babiš, ale rovnou Okamura. Snad tedy dostane ODS rozum, jinak to blbě dopadne. Ale moc na to nespoléhám po tom všem, co tu modrý pták za třicet let navyváděl..
Reagovat
Liverpool22
Bylo by super, kdyby se např. elektřina zlevnila o 50% - určitě to není sci-fi, ale Fiala, Pekarová a spol. jsou úplně mimo realitu. Vždyť i starej Klaus říká, že je to nejhorší vláda....
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, jestli se tahle vláda nevzpamatuje, resp. jestli nepřestane být asociální, tak se máme nač těšit. Hlavně ale ať se pak skutečně nikdo nediví, pokud přijde vláda Babiše s Okamurou. Vinu na tom ponese jen současná vláda.
Reagovat
Liverpool22
Osobně si nemyslím, že se ještě Babiš vrátí a Okamura má nějaký strop cca 15%. Spíš u nás vypluje někdo nový....Jinak máš pravdu v tom, že v Evropě se to začíná vařit viz. Itálie, Holandsko, Francie.....tam se k vládě dostanou fašisti nebo-li historie se opakuje, ale naštěstí nikdy né stejně.....
U nás v Česku a celé střední Evropě jsem optimista - vše se ještě může zlomit správným směrem.....
Reagovat
Rafaeoli25
Babiš si 30% drží a podrží, možná dosáhne až na 35, no a pokud bude mít Okamura těch 15, tak si to spočítej. Mohla by se vrátit ještě ČSSD. Uvidíme, rozhodně budou lidé chtít sociálně citlivou vládu, ne tu, která na ně kašle.
Reagovat
SydneyOpen
sociálně přívětivější vládu, ale ne vládu co rozdává volební úplatky ze státní kasy a mít za premiéra člověka co dotace EU používá pro své soukromé podnikání. Ta energetická krize je výsledek hlavně minulé vlády, co třeba plyn? Mohli jsme mít plné zásobníky už před lety, Poláci nabídli kooperaci, jenže podle ANO to bylo moc drahé...
Reagovat
Rafaeoli25
Kompenzace lidem při obrovském zdražování nejsou volební úplatky. Budou nutné skutečně velké kompenzace, ne nějaké drobné. Babiše rád nemám, ale energetická krize, která je teď v celé Evropě je výsledkem minulé vlády? Tak to by se tedy dalo říct o všech vládách v celé Evropě ne? Každopádně realita je daná, pokud Fiala a spol. do robustní pomoci nepůjdou, spousta lidí skončí špatné a oni sami se budou nejpozději za tři roky pakovat a Babiš nemusí ani hnout prstem.
Reagovat
SydneyOpen
Dá se říct že současná energetická krize je výsledek většiny minulých vlád v EU. Když rusáci v roce 2014 obsadili Krym a začali s vojenskou aktivitou v Donbasu a Luhansku měla EU reagovat, mělo se dělat vše proto abychom se už tehdy zbavili na závislosti na ruských surovinách... nedělalo se vůbec nic a výsledek vidíme, přitom už tehdy bylo jasné že jen Krymem do neskončí. Mohli jsme být připravení...
Reagovat
Rafaeoli25
No ono mnoho alternativních řešení není. Třikrát dražší zkapalněný plyn tím dobrým řešením určitě není. Proto myslím nakonec dojde k dohodě a dodávky se obnoví.
Reagovat
Martan1
Babiš prosadil zrušení superhrubé mzdy a to spolu s ODSkou a to byla rána do rozpočtu jak prase, předtím kompenzace kovidu .. to nemohlo skončit jinak než zdražováním. Když bys dneska všem jen tak prostě přidal o inflacie tak zlikviduješ totálně úspory a vyvoláš inflaci ještě vyšší. A to by byla přesně taková inflace jako v devadesátých letech v době panování předsedy vlády Klause, kterého nemáš rád a ani já ne. Válka na Ukrajině na to má vliv ale ne takový jako se nám snaží nabulikovat jediné a vždycky správní v médiích. V jiných státech je totiž inflace třeba jen 7 procentní na rozdíl od naší 20 procentní a ty státy taky nakupují suroviny z Ruska.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže kompenzace se řešit musí, jinak to statisíce lidí odnesou. Jak to chceš řešit. Mají se dotyční odpojit od elektřiny a plynu a žít pro svíčkách, chlebu a vodě?
Reagovat
SydneyOpen
Ono bohužel u nás stále žije opravdu hodně lidí co zamrzlo v komunismu a myslí si že se vláda má o ně starat. Ne vláda se má starat o nemocné a staré, ne o lenochy co dodělali sotva základu a utrácí prachy za chlast a cigára a stěžují si že mají nízkou mzdu a nemají prachy na jídlo a že v naší republice takových je. Já jsem třeba volič ODS a netvrdím že tahle vláda dělá všechno dobře nebo špatně, ale hospodaření minulé vlády bylo přímo katastrofální...
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to proboha mluvíš? Tady je katastrofální inflace ve všem a ty říkáš no a..v Německu i skoro všude jinde dává stát do pomoci násobně víc, vládne tedy v Německu komunismus? No od pravičáků často slyším, že ano, pro ně je komunismem kde co. A argument cigára a chlast používají neustále, to už je taková mantra. Zcela zavádějící. Ano, jsou takoví, většina ale ne. Co lidé, pobírající nízké mzdy, kteří zaplatí nájem a základní jídlo a nemají na nic dalšího? A takových jsou statisíce. Samoživitelky, osamělí důchodci. Ceny bydlení jsou tu skoro stejně nebo někdy i vyšší než v Německu, zatímco platy čtyřikrát nižší. Máme tu západní ceny a východní mzdy a to doslova.
Reagovat
Rafaeoli25
Nízké mzdy jsou každopádně obrovským problémem. Minimální mzda nebýt vlád ODS byla dnes už nejméně 20 tisíc, i za to je ale problém normálně žít. Průměrná by vzhledem k výkonnosti ekonomiky měla být okolo 50, ne necelých 40. Minule vlády, ale i ty levicové bohužel, tu pokazily co se dalo a plody dnes bohužel sklízíme mnohem nižší životní úrovni, než jaká tu mohla být.
Reagovat
Marduch
Tys bys jak klasický levicak rozdával i to, co nemáš. Nejdřív ty peníze musí ekonomika vydělat. Bohuzel průmysl u nás (nepíšu náš průmysl) je sice do určité míry vydělá, ale tím, že stovky miliard rocne ročně odtecou ke svým Západním vlastnikum místo toho, aby byly re-investovány tady, tak vždy budeme Nemcum koukat na zada. Holt jsme v 90 letech do značné míry přirozeně vyměnili nízkou nezaměstnanost a stabilitu za trvale nevysokou životní úroveň.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale problémem nízkých mezd je hlavně malá angažovanost lidí v odborech, lidé si tady prostě nic nevydupou a nechají si šlapat po zádech. To je věc první, další chybou bylo i pomalé zvyšování minimální mzdy, které automaticky vede k tlaku i na růst mezd ostatních. A zatřetí, k odtoku peněz do zahraničí nemuselo a nemusí docházet, stačí jen zvednout daň z výnosů a dividend, ano, jsme jako stát za hlupáky, že tohle dovolíme. Každopádně vše špatně u nás z tohoto pohledu.
Reagovat
Blondie
Myslíš klause, kremlofila, který se snaží podrývat českou demokracii a který má extrémně rozvinutou narcistickou poruchu osobnosti se vším, co k tomu patří, ještě násobenou tím, že je prostě zhrzený a vykastrovaný svým stářím? :D

Lol, jo, ten hlas má jistě relevanci a snahu o objektivní posouzení ;D
Reagovat
Rafaeoli25
Klause bych do toho taky nemíchal, že je ale tahle vláda zatím na dvě věci, to je věc dosti zřejmá. Snad se polepší, ale moc tomu nevěřím.
Reagovat
Liverpool22
Blondie? Vše je to věc názoru. TY asi Klause nenávidíš. Já považuji Klause za geniálního šachistu, který myslí několik tahů dopředu - podobně jako Orbán, Lavrov.....Pokud mám být konkrétní, tak Klaus má velkou zásluhu na tom, že se Československo rozdělilo mírovou cestou - nebyla prolita ani kapička krve zatímco rozdělení Jugoslávie byl masakr, kde tekla krev!!!!
Dále díky Klausovi stále platíme českou korunou což je velká psychologická výhoda a to hlavně do budoucna nebo-li např. narozdíl od Slováků máme velký manévrovací prostor a kdykoliv můžeme uspořádat referendum o vystoupení z EU. Tímto se dostáváme k tomu, že Klaus byl vždy proti EU a pravda je taková, že EU se rozpadne a to možná už velmi brzy jelikož páchá v přímém přenosu rituální sebevraždu.
Takže Klause si vážím jelikož má něco v hlavě, je to diplomat, šachista, který se chce domluvit s každým, vymýšlí taktiku dopředu v zájmu Čechů, Moravanů, Slezanů a Slováků....Možná nevíš, že na stole už jsou scénáře až se rozpadne EU - konkrétně např. Trojmoří, Mezimoří, vytvoření Středoevropské unie nebo Sjednocení slovanských národů tzv. LIGA SLOVANSKÝCH NÁRODŮ.....nebo-li s EU už nikdo nepočítá - to už před lety profláknul nějaký člen ODS, který byl v Maďarsku, že počkají na správný okamžik a pak možná společně vystoupí. Konkrétně Maďaři hrají nyní trošku jinou politickou hru jelikož si chtějí zabrat kus Ukrajiny podobně jako Poláci.....A právě Klaus byl nyní před pár dny u Orbána, má kontakty do Polska, na Slovensko, ale i do Ruska - na Lavrova a to je pro nás vše spíše pozitivní......
No a na závěr Klaus je velký fanoušek tenisu a sportu obecně což je mi sympatické - tím však neříkám, že s ním ve všem souhlasím - každý má své mouchy......
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale Klause já nesnáším, hlavně proto, jak vláda s ním v čele divokou privatizací zpludrovala tuto zemi, kolik skvělých firem bylo zničeno, Němci tehdy jen tleskali tomu, jak se rozložila Poldovka. A jeho slova posledních let? Prý, že třeba platy u nás jsou až moc vysoké a co by prý Češi víc chtěli. Neuvěřitelná drzost. A tak bych mohl pokračovat dál a dál.
Reagovat
SydneyOpen
Přesně, Klaus má největší zásluhy na tom že Západ nám stále utíká. A ty jeho výroky a životním prostředí raději nekomentuji, i jako zařeknutý ODSák považuji Klause za jednoho z nejhorších českých politiků po roce 89
Reagovat
Liverpool22
OK - raději toho necháme, ale přeci jen je rozdíl mezi Klausem premiérem, ekonomem.......a prezidentem - prostě ohledně zahraniční politiky je to dle mojí subjekce machr - má v hlavě celou mapu světa a ví co se děje na celé naší planetě, nikdy nešířil nenávist, nikdy nesouhlasil s válkou v Jugoslávii, s uznáním Kosova....což jsou vše zásadní věci, které i dnes po letech ovlivňují naše životy...
Reagovat
SydneyOpen
Jenže válce v Jugoslávii přecházel masakr ve Srebenici, který je nejhorším masakrem od druhé světové války a Bosňané, Slovinci, Chorvaté... si hodně oddychli že se dostali ze srbského područí
Reagovat
Rafaeoli25
Klaus je v ekonomické oblasti opravdu černou skvrnou polistopadového vývoje, na tuto jeho stránku se zaměřuji já nejvíc, dodnes nás stíhá. Co se týče zahraniční politiky, tam je problém i jeho oportunismus, v devadesátých letech to bylo on, kdo dával přihlášku země do EU, také byl za Česko-německou deklarací, prostě Havlův kurz víceméně. Pak najednou otočil, proč? Protože vycítil ve společnosti pnutí, které mu mohlo přinést politické body? Nevím. S bombradováním Jugoslávie jsem nesouhlasil, co se týče invaze do Iráku ale myslím mlčel. Jedná dost podle toho, jak se mu to hodí. Každopádně jeho přínos pro vývoj téhle země je negativní, jako Zemanův. Nikam tuhle zemi kvalitativně neposunuli.
Reagovat
SydneyOpen
Neposunuli? Oni ji vrátili zpět. Němci si mysleli že po pádu komunismu se za 15 let vrátíme mezi nejvyspělejší země Evropy, že se vrátíme k dědictví první republiky kdy u nás vznikali světoznámé značky a Československo se v roce 1918 stalo jednou z prvních a největších demokracií světa. Jenže přišli divoké privatizace, mafiáni, vše se rozkradlo a největší podíl na tom mají Zeman s Klausem, jim nikdy nikdy nešlo o blaho republiky jen o blaho své...
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel ale to se dá říct o skoro všech politicích let devadesátých a ani ti, co přišli po nich nejsou tím, co k posunu potřebujeme.
Reagovat
Rafaeoli25
Že by si ale Němci dvakrát přáli, abychom se dostali zpět k jejich úrovni to si upřímně nemyslím, viz. slova Kohla o tom, jak se jim ulevilo, když šla Poldovka ke dnu, což jim vyhovovalo.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Blondie
To není věc názoru, to je věc diagnózy ;)
Reagovat
annah
Blondie, tys Klause vyse vystihla stručně a naprosto přesně. Myslím si to samé. Je to zaskodnik velkého kalibru.
Reagovat
Blondie
Osobně ho vidím jako někoho, kdo sehrál docela hodně pozitivní roli v bezproblémovém rozpadu Československa a následné transformaci ekonomiky - to je šíleně těžká discpilína. Dějiny si ho mohly pamatovat s plusovým znaménkem.

Ale co předvádí v posledních cca 10 letech, je už jen projev hodně posunuté mysli.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale divoká privatizace se všemi jejími následky nebyla žádným úspěchem.
Reagovat
brixner
No, konečně názor bez černočerný pásky na očích! Na politiky se obecně hodně nadává, je totiž naprostý přetlak informací všeho druhu a to lidi doslova nutí si myslet, že všichni dělají všechno špatně, ale oni by...Osobně jsem tou mantrou taky zasažen, taky na politiky qurvuju a docela určitě bych všechno udělal jinak a hlavně lépe, klidně bych si taky čórnul nějaký to péro a podobný kraviny. Jisté ale je, že zrovna Klaus je nejchytřejší hlava po Listopadu, kam se na něj hrabou všichni guvernéři NB! Asi má celý život nějaké vize, které se ne vždy podaří protlačit, se svým, řekněme IQ, asi dobře ví, že už nic nespasí, je to prostě šachista se třemi tahy dopředu, jako třeba Spasskij. Můj názor je, že podobná hlava v čele vrcholné politiky hodně chybí a asi nejen u nás...
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Klaus je prostě mozek s vysokým IQ - navíc velmi plusové body získal i ohledně odporu k očkování. Klaus sportuje, zdravě se stravuje.....a pro takové lidi je očkování zbytečné a spíše škodlivé, riskantní.....smile
Reagovat
SydneyOpen
No očkování na co? Třeba záškrt? Není to tak dávno kdy čeští doktoři marně zachraňovali malé děti. V roce 46 kdy se začalo plošně očkovat onemocnění prakticky hned vymizelo a poslední úmrtí je hlášeno z roku 1969, je to onemocnění které v neočkovaných populacích má stále úmrtnost až 20%. Co Tuberkulóza? Černý kašel? Tetanus? Tyfus? Neštovice? Bez očkování bychom tu tyto hrůzné nemoci měli i dnes a i dnes je třeba takový tetanus velmi špatně léčitelné onemocnění.
Reagovat
Liverpool22
Bavíme se o očkování na covid. Zkrátka pokud někdo sportuje - jezdí na kole, hraje tenis, plave, lyžuje... + se zdravě stravuje, nekouří, nepije alkohol nebo jen v malé míře..., tak je očkování na covid zbytečné a spíše imunitu oslabuje....
Reagovat
Martan1
No dobře , dobře a jak to jde rozlišit myslím teda technicky a prakticky kolik pohybu a zdravé stravy musí člověk mít nebo nemít aby se nemusel nebo naopak musel očkovat? Jak by to praktický lékař určoval? Podle nálady? A podle nálady a pocitů lidí to nechat na úplné dobrovolnosti.. tzn. nedělat žádný kampaně a pak teda jen kdo se chce nechat naočkovat tak ať se teda naočkuje a my ostatní co si myslíme že to nepotřebujeme tak teda ne... Nemám s tímhle přístupem vůbec problém ale.. ať si neočkovaní v případě komplikací hradí kyslíkové masky a ARO ze svýho. Že je to nespravedlivý? Že platili pojištění všichni? Dobrá tedy tak to povede v důsledku k tomu, že žádný veřejný pojištění nakonec nebude protože na to stát hold nebude mít. A budou kategorie jako v USA. Pojistis se na tohle a tohle - to ti zaplatíme a na co se nepojistis tak prostě smůla, to si budeš hradit sám. A pojišťovna už se sama postará o to že pokud nebudeš očkovaný za pár chechtaků tak si budeš pak muset platit pobyt na ventilaci že svýho. A jiná pojišťovna povinný očkování třeba vyžadovat nebude ale pojištění pak zase bude dražší atd. Chcete být pravicový? Pak ano ale ve všem.
Reagovat
Rafaeoli25
To, že má někdo vysoké IQ nic neříká o jeho charakteru, i genius může být zvrhlý a zavrženíhodný podotýkám. Jako ekonom každopádně opakovaně selhal, není to jen privatizace, to byl hlavně zločin, ale i správa státu a jeho ekonomiky, zemi dostal v roce 97 až na pokraj kolapsu jestli si nepamatuješ. Co se týče očkování, tak já jsem taky neočkovaný, respektuji ale pohled každého jedince, jsem rád za tolerancí názorů a přístupů v tomto. Jen na základě toho ale Klaus moje sympatie může získat těžko. A kdyby byl znovu premiérem tak se vsaď, že žádná pomoc obyvatelstvu kvůli zdražování by se nekonala. Na to má jiný názor než třeba Orbán, je proti jakýmkoli zásahům do ekonomiky. Trh si prý poradí.
Reagovat
brixner
K neočkování asi není zapotřebí příliš vysoké IQ, tam jsou masy ovlivněny vícero aspekty, mnozí šli jen prostě proti proudu, vysoké procento těch, co zohledňují věci v delším horizontu, bohužel není...Ale to není výtka, to je asi jen ten přetlak informací, kdy se mnozí nechají přesvědčit, že např. černá už dávno černou není, ale jednou by zase být mohla. Klaus vždycky přemýšlel jinak, chci jen napsat, že to rozhodně není hloupý člověk, myslící si, že v pondělí zasadíš jabloň a v neděli si schroupneš jablko. Tak či onak - je naprosto mizerná doba...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Grape
No inteligence se Klausovi upřít nedá, jen ji posledních cca. 10-15 let používá pouze a jedině ve prospěch RuSSka. On je v tomhle snad ještě horší než Zeman.
A v posledních pár letech už začíná vyloženě senilnět, s oblibou si pouštím např. jeho rok starý rozhovor v DVTV s Veselovským převážně o očkování, kde ho Veselovský totálně rozebral na součástky a Klaus se zmohl pouze na manipulace nebo dokonce vyložené lži a ještě brečel ať s ním moderátor nemluví tímto tónem... Nebo ten jeho nedávný výplod, že kdybychom při rozdělení Československa byli v EU, tak bychom po sobě stříleli... Argument samozřejmě žádný (ani mě nenapadá, jaký by pro takovou šílenost mohl být). A dalo by se pokračovat... Za pár věcí si asi uznání zaslouží, ale celkově strašně tragikomická figurka.
Reagovat
Martan1
Ten geniální šachista kdysi prohlásil že internet je slepá ulička a jiné podobné bláboly např. o globálním oteplování. Ne jak se má proti němu nesmyslně bojovat ale že vůbec neexistuje a jiné nelogičnosti. On a jeho kolegové a jejich kuponová privatizace to teda bylo "dílo"...+ neregulovana burza cenných papírů Praha. Dnešní zloději musí závidět až si rozkousají rty vzteky že u toho nebyli, když se rozdávalo mezi známými a spřízněnými. I kdyby byl pak Klaus zlatej( a to jako že nebyl) tak by to nestačilo. Nejhorší v tý době bylo že to člověk všechno věděl a viděl modroptácký svazáky jak ho všude adorujou a pomalu vynášejí do nebeský modrých výšin. Kdo měl jiný názor byl zakuklený komunista( jako kdyby většina modroptaků nebyla dřív v KSČ a byla křišťálově čistá) Hnus, hnus..
Reagovat
Blondie
**zívá**

Kámo, běž na Novinky.cz.
Tady na tyhle plačtivé výkřiky není NIKDO zvědavý.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zrovna tohle je ale dost důležité téma, proč se mu aspoň občas nevěnovat.
Reagovat
Blondie
Jistě.
Ale nejsou Novinky.cz vhodnější platforma?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nejsou to jen novinky, i idnes, ihned atd., když jsme u toho. Sem to moc nepatří, to je pravda, ale pár slov neškodí myslím.
Reagovat
brixner
Viděl bych to asi taklenc: Ještě víc zatáhnout prdel a vystrčit bachor, do pusy roubík, ale použil bych spíš drátěnku s pozink vláknem-víc to vydrží, samosebou ještě pár kérek navíc-to zase zvyšuje rychlost, vosobně se mi nejvíc líbí támdle třeba blesk a vedle šipku a na stehně třeba čínskej nápis s rozhodně hlubokym významem, jako třeba, že sou dobrý nudlový polívky a Mao ce Tung byl děvkař, na ramenou sou dobrý mořský panny, který ale už dávno nejsou panny, páč těch žraloků je kolem habaděj...a vono to třeba pude! A když né, tak...No, tak nic.
Takže...Petra tady má formu jak bejk, Kája taky neni žádný vořezávátko, ale myslim, že ta třicítka dneska padne, vo to strah nemam!
smilesmile
Reagovat
annah
Kéž bys byl dobrým prorokem. Ale i kdyby ne, finále je velkej uspech a Garcia je moc sympatická. Navíc vyřadila tu urvanou Amazonku a to se počítá.
Panske finále taky fajn, prostě Cinci letos parádní. :-)
Reagovat
brixner
Máš pravdu, Garciu mám taky rád, je to taková šedá myška, co umí hezky pokousat...Ale já myslím, že Petra je ažaž zkušená, min. v tomhle turnaji je docela dobře vidět, že jí nerozhodí ani ztráta setu, i když vyhrávat jen ve dvou se fakt nedá! Musí jí dneska šlapat servis, ten prostě musí přebít ty haldy UE, kdy dostávaj rány do hlav i diváci na tribunáchsmile Výsledky a anály v hlavě moc nemám, ale myslím, že na amerických betonech Petra žádné nic moc výsledky nikdy neměla, asi jde opravdu o to klima, v NY to bude ještě horší...
Ale dneska Karolínu dá, věřím tomu!!!smilesmile
Reagovat
tommr
USO je v posledních letech Petřin nejlepší GS ...
Reagovat
brixner
A v čem? Že někdy prošla do druhého týdne? Fakt to přesně nevím, ale nevzpomínám si, že by její formát udělal díru zrovna do USO, to i ta Italka to tam vyzobala celésmile
Reagovat
tommr
až do roku 2014 byl jejím nejlepším GS Wimbledon. Od té doby se jí tam ale vůbec nedaří a jejím nejlepším GS v letech 2015-2021 je USO kde byla čtyřikrát ve druhém týdnu ...
I letos čekám že na USO dojde nejdál. Latka je ale nastavena proklatě nízko (třetí kolo ve Wimbledonu) ...
Reagovat
Blondie
Myslím, že ne. Garcia ve třech, a to jsem optimista.
Peti se bohužel nezlepšuje - vrchol byl s Ons, pak horší s Ajlou, včera už i bez prvního servisu...

Její naději by bylo, kdyby se vrátilo výtečné první podání. Jinak... :/
Reagovat
SydneyOpen
Ale pořád je to finále a věřím že tam Petra nechá všechno, i když se Petra od zápasu s Ons nezlepšuje tak pořád je to velmi vysoký herní standard.
Reagovat
Jan
Velká gratulace smile Nádherný zápas. Setkaly se dvě podobné hráčky, podobně schopné. Obě občas ukázaly fantastické returny i dobrá podání. Petra díky tomu, že měla úseky hry, kdy se vymanila z dvojchyb, byla lepší než Madison a vyhrála. smile Madison nebyla lehká soupeřka, nakonec to ukázala v předchozích kolech. Mladé české hráčky se od Petry mohou hodně učit. V momentech, kdy Petra nekazila, hrála zkušeně jako mistryně svého řemesla. Hezky se na to koukalo. Tak hodně štěstí ve finále.
Reagovat
frenkie57
Kladivářka se po dešti nějak zlepšila a Garcia si vyžádala ošetření ruky. Ještě to bude zajímavé.
Reagovat
frenkie57
Takže finále Kvitová - Garcia. Bude to boj. Doufám, že to stihnou sehrát, má dost pršet.
Reagovat
aligo
Už se vysušuje smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
jo - už suší. smile Jinak zítra má v Cinci pršet cca od 14hodin až do večera, tak kdo ví jestli se vůbec bude hrát...smile
Reagovat
EllNino
Klidně ať to dohrají v pondělí :))
Reagovat
brixner
Neboj, až Petra povije, bude ti to už fuk...smilesmile
Reagovat
aligo
V kolik se bude zítra hrát finále?
Reagovat
Blondie
V plánu je od 20:00
Reagovat
lvicek
Peta skvela, paradni, zvladla jsem rizenim osudu videt zrovna posledni hru, tak jsem mela matchbally a jeste trochu tech nerviku nazivo :). Toz at to zitra jde dobre od ruky!
Reagovat
EllNino
Obrovská gratulace skvělým sportovním legendám :)

Už jsem nevěřil ani jedné a je to krásný pocit ... Petro, zítra to hezky zaokrouhli na 30. titul smile
Reagovat
Pavlis
Petra předvádí tento týden asi svůj letošní top výkon. Jeden míček je sice jeden míček, na kdyby se nikdo neptá.

Děkuji těm ochotným uživatelům na YT, co tam dávají více než dvacetiminutové sestřihy z jejích zápasů. Tak lze vidět skoro celé průběhy výměn a uhrané body. V prvním setu zkrácená hra a poměrně vyrovnaný boj. Že to Kvítí otočila, to ji řadí do těch velmi odolných hráček. Opět zachráněn jeden game z 0-40. Mad ve zbylých dvou setech příliš moc chybovala, a i když si s Petrou skvěle zastřílely, moc platné jí to nebylo. Jejich řežby mají fakt grády, fíha.

Dosažení finále v Cincinnati je nadmíru neočekávaný úspěch, který korunuje onen odvrácený mečbol v prvním kole.
Reagovat
Mony
Kdyby ho neodvratila, tak by to musela rozjet na USopen, forma by se snad jen tak nevytratilasmile
Reagovat
EllNino
Myslím, že forma přišla právě až po tom odvráceném MB
Reagovat
bardunek666
Krása! Už jsem letos Petře moc nevěřil. V první polovině roku byla bez jiskry, ale nyní má zase vlnu a to je dobře. Navíc na turnaji, kde to nikdy nebylo ono. Snad si formu přiveze i na USO.
Soupeřka, ať už Arynka či Garcia, ve finále je hratelná, tak snad to dotáhne do zdárného konce. :) Držím palce
Reagovat
brixner
Arynka...Si nějak rozněžnělej, dyk ona je to nevodpornější, co se belhá po jurtech...smilesmile
Reagovat
brixner
Vidíš, i klávesnice mi uhejbá...smile
Reagovat
bardunek666
Hele já ji můžu smile
Reagovat
brixner
Chápu, všichni máme nějaký ty ouchylkysmile
Reagovat
Nola
za stavu 15:40 na servise Petry som musela odist, tak som nevidela koniec, nie z nervozity.....

paddy nech len posiela tie jeho tipy dalej, nikdy som ho nevidela zhodnotit ziadny zapas :D taky kaviarensky mainstreamovy frajerik, na SK su to Blavaci, u vas asi Prazaci smile

Petra hrala velmi dobre, a ak sa profikovi nepaci, ze jej nesiel prvy servis, tak ho prave asi nastvem - tenista je tak dobry, ako dobry je jeho druhy sevis, ak ja hrac schopny vyhrat zapas bez 1.servisu mal by dostat poklonu a to velku, Petre gratulujem smile
Reagovat
aligo
mluví za vše smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
A jéjé smile pěkně tam chč.je smile
Reagovat
Liverpool22
To, že nyní déšť přerušil zápas Kladivářky a Carol hraje do karet Petře, která už nyní odpočívá smile
Reagovat
SydneyOpen
Přesně, navíc Garcia už má v nohách i kvaldu..
Reagovat
frenkie57
Ale je zase o několik let mladší...
Reagovat
drabona
opět začíná vyučovat soupeřky, jak za časů její nejlepší hry. Už s ní skoro nikdo nepočítal, jen ona tvrdila, že to v sobě má. Ještě že je tak tvrdohlavá. Jen aby jí to vydrželo co nejdéle protože, takovou hráčku hned tak mít nebudeme.
Reagovat
com
no myslim, ze zrovna minulej tyden taky jedna byla v SF Master ty popleto smilesmile
Reagovat
NoletheBest
Přesně tak, takovou jinou hracku navic s takovym osobnostnim kreditem proste nemame. Mlade vypadaji slibně, ale do této úrovně je jeste mooc daleko.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile obrovská gratulace!
Mně dneska výjimečně děkovat nemusíte, ale každopádně Petra urvala 3.set poté, co jsem se vzdal jeho sledování:D
Reagovat
tommr
já koncovku třetího setu taky nedal ... smile
Reagovat
horska.kraslice
Já jsem zbaběle po prohraném TB přepustila počítač jinému členu rodiny, aby se mohl dívat na fotbal. smile
Reagovat
Blondie
Ja jsem stala na jedne noze, a mumlala "vyhoda Petra, promen to, Peto... Ok, ted to das, ted to das.." az jsem mela krec v nartu. A celou dobu mi byla zima, pac prselo a ja furt povercive stala v sortkach a tricku smile
Reagovat
lars
ti prsi do bytu ? :)
Reagovat
Blondie
Byli jsme na chalupě, koukali na terase pod velkým slunečníkem a lilo :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
To je síla kolektivního vědomí smile
Jen ji umět správně a v pravou chvíli použít.smile
Každý jsme se snažili po svém.
Reagovat
Blondie
Jsme všici magoři :D :D :D
Reagovat
SydneyOpen
Petra je pořád paní tenistka, na začátku sezóny bych ani v nejmenším nevěřil že si ještě někdy zahraje velké finále a po RG už jsem to bral jako "jistotu", ale Petra má pořád herní strom v jiné galaxii
Reagovat
Liverpool22
smile Pěkně napsáno. Ano - Petra je pořád paní tenistka.smile V klíčových zápasech hodně těží z aury GS vítězky podobně jako např. Halepka. S tím souvisí, že v klíčových momentech je hodně silná mentálně viz. včerejší zápas s Ajlou, kdy Petra měla psychiku úplně v jiné galaxii......
Reagovat
NoletheBest
Velka gratulace Petře smile a smile na zítřek.
Reagovat
tommr
dneska byl velkej den smile českýho tenisu. Je docela symbolický že si postup do finále vybojovaly současně veteránka Petra Kvitová, nejlepší česká hráčka uplynulý dekády a Brenda Fruhvirtová, největší naděje českýho tenisu nadcházející dekády ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě jsi zapomněl na Máchovo jezero smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - je v tom určitá symbolika. Prostě jsme dlouhodobě tenisová velmoc. smile Nadějí u holek máme víc nejen Brendu - takže je na co se těšit......smile
Reagovat
Lunej..
Super Peti, vyhraj aspoň Cinci než to zabalis a budeš chtít chovat.. Pak mi budeš moc chybět.. :)
Reagovat
brixner
To máš: podržet, vodvláčet to, bejt imrvére nasraná, furt se cpát sladkym a kyselym, vomdlívat před termínama, nechat se vodtáhnout na cimru v nemocnici, tlačit, řvát, slzet, boxovat do porodní báby, krvácet jak z vola, zacpávat si uši při prvnim řevu, nechat si vysvětlit, že pytlík je kluk a tamto je holka, vymejšlet, jestli český nebo americká jméno, sehnat v bazáru kočár, sehnat pleny, vyvařit je, správně nasadit, aby se malej Kvitovic neuškrtil, setřít první hovínečko ze svýho vytahanýho břicha, v duchu bejt nasraná, že raději měla eště deset let hrát, první narozky a nesplíst si počet svíček, pak to laktační svinstvo, kdy se všichni vokolo divěj vo co jako gou, pak vytahaný kozy a známej plastik se válí někde v Karibiku...
Hele, mě by teda todlencto fakt zas tak moc nechybělo...smilesmilesmile
Reagovat
Lunej..
Věřím, žes tohle všechno poctivě osobně prodělal :) Vám chlapům taky začne ledacos viset a ani plastik valejici se v Karibiku nepomůže smile
Reagovat
brixner
No, mě už nepomůže ani nahatá patnáctka...Sem teda dopad...smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
ale neskutočne fakt
kiežby sme na smile mali taku tenistku teraz, po domči sa nik nehrabe
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zase to Slovensku vynahrazuje Molčan, který teď převyšuje dlouhodobě všechny Čechy.
Reagovat
SydneyOpen
No jo ale zase srovnávat Molčana s Kvitovou smilesmile
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
*vriska*
smile smile smile*
Reagovat
com
tak si to uzij, zitra budes potrebovat kapesnicek smilesmile
Reagovat
d@ve
Ty bys ho měl Comiku už ždímat... smile
Reagovat
brixner
Ten?? Jestli to Petra náhodou prosere, tak kapesníček spíš sežeresmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
zatím ne, jestli dobře koukám, ještě ji může předstihnout Garcia ;)
Reagovat
d@ve
Jj, ale to by musela Caroline získat titul. smile
Reagovat
tommr
jj po dnešku bude dvacátá, V neděli by jí teoreticky mohla z dvacítky vystrnadit Garcia pokud by získala titul. O důvod víc proč přát výhru Sabalence ...
Reagovat
frenkie57
No jo v liverankingu už to je. Jsou tam ty naše holky pěkně seřazený.smile
Reagovat
Liverpool22
Snad Kladivářka "umlátí" Carolinu a TOP 20 bude - zatím, ale vede Carol 3:1, tak uvidíme smile
Reagovat
com
uz 4:1 smile Garcia si de pro titul smile Sice je to pro Kvitovic 5:3, ale Garcia ji porazila prave i v Cinci.. Sabalenka je ve finale marna, tu nebrat smile
Reagovat
tommr
snad obráceně, ne?
Reagovat
d@ve
Jo jo, Comik to má v hlavě obráceně. smile
Reagovat
Alien
Jak si počínala Ida na tomto turnaji?
Reagovat
frenkie57
Stopka ne druhém kole na Mertens.
Reagovat
tommr
ale zase udělala semifinále v Torontu což je taky velkej úspěch ...
Reagovat
aape
prostě si to Petra rozhodne ve finále sama smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Nečekal jsem tu od Petry takové vzepětí, ale když už je ve finále, chtělo by to získat ten jubilejní 30. titul.
Za soupeřku bych bral radši Garciu. Ta má sice ve finále skvělou bilanci 9:3, ale Sabalenku nemůžu vystát, takže není co řešit...
Reagovat
frenkie57
Já také Sabinu nemůžu ani cejtit, namachrovaná bílá Ruska, co ječí jak siréna. Ale byla by zchůdnější soupeřkou, nemůžu si pomoct.
Reagovat
Rafaeoli25
Schúdnější.
Reagovat
Rafaeoli25
Schůdnější opr.
Reagovat
frenkie57
Dík za opravu. Vlastně opravu opravysmile
Reagovat
Rafaeoli25
U mě to tedy byl překlep u toho ůčka smile
Reagovat
frenkie57
U mně bohužel ne.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Člověk by měl být shovívavý smile
Reagovat
rili
Je to sladká výhra, návrat do top20, česká jednička, největší finále letos a v USA vůbec a doufám, že bude zaokrouhlovat na 30. Škoda toho těsnýho tiebreaku, mohla do finále trochu pošetřit síly. Gratulkasmile
Reagovat
Liverpool22
velká gratulace k postupu do finále smilesmile Dnes to byl hodně ubojovaný zápas - bylo to jak na houpačce. Nicméně Petra ukázala, že je zrozená pro velké zápasy, kdy dokáže zápasy urvat velkou bojovností. smile
Reagovat
Honza-K
smilesmilesmile
Reagovat
MiroslavVala
Jsem tenista a Petře Kvitové jsem vždy fandil. Vyhrála na Američankou Keysovou, která měla od sázkových kanceláří lepší koeficient na vítězství. Velmi jí gratuluji, dřela, dřela a dřela až to vítězství vydřela. Tady ale moje pochvala končí. Petra chybovala strašně moc, bylo to utkání, které vyhraje ta, co udělá více nevynucených chyb. Navíc Petra hrála téěř bez prvního podání. Třeba ve třetím rozhodujícím setu se s prvním podáním tuším strafila až za stavu 4:3. Trenér Vaněk Petře jistě poradil ať také nechá kazit soupeřku a to se vyplatilo.
Reagovat
aape
to jsou zas kecy, vy odborníku..
Reagovat
frenkie57
Je to pravda, Petra odehrála utkání skoro bez prvního podání. Chybovala často, to je také fakt, ale zase to vyvažovala skvělými vítěznými údery, kolikrát v klíčových chvílích. bylo to ubojované vítěztví, ale takto je to s Petrou často.
Reagovat
horska.kraslice
Ale to je prostě Petra :-)
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
tromas12
Tohle je naprostá paráda! Už jsem v takovýhle výsledek opravdu nevěřil a z to se Petře omlouvám, je opravdu skvělá. smile
Tak pořádný odpočinek a snad bude mít ve finále jako ve většině případů svůj den.
Už není ani zas takové pomyslet na TM, třeba tam nakonec hračku mít budeme smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile ten TM by mohl Petře vyjít, ale bude to chtít udělat minimálně ještě jeden pěkný výsledek - nejlépe na USO smile
Reagovat
tommr
na USO se rozhodne o obsazení TM ...
Je ale otázka zda se vůbec bude hrát protože pokud vím ještě není ani určené místo konání ...
Reagovat
tromas12
To se dlouho nevedelo ani loni, určitě s nějakým místem konání přijdou.
Uvidíme jak o to ještě Petra zabojuje smile
Reagovat
Rafaeoli25
Něco mi říká, že z toho bude titul, to samé v případě Čoriče, u obou forma výborná.
Reagovat
tommr
Petra mě opravdu příjemně překvapila že se po neštastně prohraném prvním setu nesložila. Ve zbývajících dvou setech už byla jasně lepší a zaslouženě postupuje do svého jubilejního 40tého finále ... smile
Dnešní výhra taky znamená že se Petra vrací zpět do top-20 a že se opět stala smile českou jedničkou ... smile
Reagovat
aape
Petře obrovská gratulace, je to radost vidět, jak prožívá každý míček - Péťo jsi úžasná, díky smile
Reagovat
d@ve
smile Návrat do TOP20 jako česká #1? smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Boomcap
a to už ji někteří házeli do starého železa smilesmile
Reagovat
Mony
Tak takhle nějak naše Péťa kdysi hrála, když jste většina ještě cucali dudlíka smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
frenkie57
smilesmilesmile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřeháněj, že by tu byly i deseti, dvanáctiletí? I když možná jo.
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Rafaeoli25
To já pamatuju ještě Lendla v celkem plný parádě. A bez dudlíka smile
Reagovat
frenkie57
Já to samé, jeho bitvy s McEnroe nebo Borgem, to bylo něco.
Reagovat
Rafaeoli25
No já ho zažil už přece jen v pozdní části kariéry, roky 90-92, pořád byl ale ještě výborný a schopný plnohodnotné konkurence, kdy čelil novým začínajícím esům Sampíkovi, Agáčovi a dalším.
Reagovat
Rafaeoli25
Lendl, Becker, Sampras, Agassi, ale i Chang a další, to byla hodně zajímavá sestava počátku devadesátých let smile
Reagovat
brixner
No, s Borgem těch bitev zase tolik nebylo, ale památná byla Basilej! To s Johnem se škádlili víckrát, Paříž 1984 mu až do smrti neodpustísmile
Reagovat
Mony
Tak to já s dudlikem
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné retro.
Snad zbyly síly na největší finále v USA.

Pojď!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist