Junioři Pavlásek, Routa, Staněk a Krejčíková jsou ve 2. kole

23. 1. 2012, 20:51
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN junioři - Australian Open bývá v posledních letech pro české juniory úspěšným grandslamem a ani letos nezačali špatně. Do 2. kola postoupili všichni tři chlapci včetně Adama Pavláska, z dívek uspěla jen Krejčíková.
Adam Pavlásek

V roce 2010 triumfovala v soutěži dívek Karolína Plíšková, loni ovládl dvouhru i čtyřhru Jiří Veselý. Ani jeden z nich kvůli věku už mezi juniory nestartuje, v Česku ale vyrůstají další naděje.

Tou asi největší je v současnosti Adam Pavlásek. Vítěz loňské Pardubické juniorky na grandslamu debutoval teprve loni na US Open a hned se dostal do čtvrtfinále. Sedmnáctiletý přítel Petry Kvitové úspěšně vstoupil i do Australian Open, když otočil zápas s Tchaj-wancem Chih-Jen Ho. Ve druhém kole ho čeká Srb Pedja Krstin.

Premiéru na grandslamovém turnaji zvládli Marek Routa a Robin Staněk. Sedmnáctiletý pražský rodák Staněk porazil domácího Thompsona a čeká ho třetí nasazený Brit Liam Broady. Kladeňák Routa otočil duel s Němcem Kaczynskim a o postup do osmifinále si zahraje s turnajovou třináctkou Nickem Kyrgiosem z Austrálie.

Z dívek postoupila pouze Barbora Krejčíková, jež byla loni na podzim na Zlatém kanáru vyhlášena Talentem roku. Tenistka, jež před měsícem oslavila teprve 16. narozeniny, porazila hladce 6-2 6-3 Američanku Vickeryovou.

Neuspěly Petra Rohanová a Jesika Malečková. Šestnáctiletá hráčka klubu TK Sparta Praha Rohanová při premiéře na Australian Open uhrála jen tři hry proti Hardebeckové ze Spojených států, vítězka Pardubické juniorky Malečková padla ve třech setech s Šaripovovou.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
nedělní a pondělní výsledky juniorů (22. - 23. 01. 2012)

Chlapci:
Dvouhra - 1. kolo:
Pavlásek (10-ČR) - Chih-Jen Ho (Tchaj-wan) 4-6 6-4 6-2
Staněk (ČR) - Thompson (Austr.) 7-5 6-0
Routa (ČR) - Kaczynski (Něm.) 2-6 7-5 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Routa/Staněk (ČR) - Kokkinakis/Li Tu (Austr.) 7-6(4) 4-6 10-5
Pavlásek/Veger (ČR/Chorv.) - Bourchier/Mousley (Austr.) 6-3 6-1

Dívky:
Dvouhra - 1. kolo:
Krejčíková (ČR) - Vickeryová (USA) 6-2 6-3
Šaripovová (12-Uzb.) - Malečková (ČR) 6-0 2-6 6-4
Hardebecková (USA) - Rohanová (ČR) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Haddadová-Maiaová/Malečková (Braz./ČR) - Palmigianová/Tomovová (It./Bulh.) 6-2 6-1
Katová/Ozakiová (Jap.) - Krejčíková/Rohanová (ČR) 3-6 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
jen tak dál, ať máme zase radost z Vašich vítězství. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, je dobře, že šli dál, ale chce to jít mnohem dál, pokud vím, tak všichni čtyři singlisti jdou dál i přes 2. kolo... Petra Rohanová je hráčkou Sparty??? ona přestoupila z ČLTK?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist