Juniorská jednička Dán Rune si v Santiagu připsal první výhru na okruhu ATP. Do konce roku chce být v Top 100

10. 3. 2021, 12:19
Aktuality 2
ATP SANTIAGO - Nejlepší junior světa Holger Rune na antuce v Santiagu porazil 6-3 6-2 bývalou juniorskou jedničku Argentince Sebastiana Baeze a na druhý pokus si připsal první výhru na turnaji ATP. Ve druhém kole 17letý Dán vyzve druhého nasazeného Francouze Benoita Pairea.
Holger Rune

Holger Rune v 16 letech vyhrál juniorku na Roland Garros 2019 a od loňského srpna si už připisuje první menší úspěchy mezi muži. Už sedmkrát se dostal do finále turnajů ITF, čtyři z nich proměnil v titul.

A nyní začíná sbírat zkušenosti již i na okruhu ATP. Debut si odbyl díky divoké kartě minulý týden v Buenos Aires, kde podlehl ve třech setech zkušenému španělskému antukáři Albertu Ramosovi. 

Následně se přesunul na antuku do chilského Santiaga, kde teprve podruhé v kariéře absolvoval kvalifikaci a poprvé v ní uspěl. 17letý Dán zvládl tři třísetové souboje s hráči druhé a třetí světové stovky a zajistil si druhý start v hlavní soutěži. 

A v té si na druhý pokus připsal první výhru. Nejlepší junior současnosti Holger si poradil 6-3 6-2 s o tři roky starším Argentincem Sebastianem Baezem, který býval rovněž juniorskou jedničkou. Holger pouze jednou přišel o své podání. Problém měl jen s uzavřením zápasu, využít dokázal až celkově šestý mečbol.


"Je to skvělý pocit vyhrát poprvé zápas na okruhu ATP. Hrál jsme velmi dobře, byl jsem soustředěný a nedělal špatná rozhodnutí. Svou hru jsme měl pod kontrolou. Mám velkou radost z toho, jak celý zápas probíhal," radoval se Holger.

"Myslím, že je reálné dostat se na konci roku do Top 100," nedává si malé cíle sebevědomý rodák z Kodaně, který je aktuálně 410. hráčem světa. "Zatím se mi daří, vyhrávám zápasy a snažím se bojovat o výhru v každém zápase. Letos jsem zatím jen třikrát prohrál. Mým cílem je být pro soupeře čím dál těžším protivníkem."

O postup do čtvrtfinále si Holger zahraje proti 29. hráči světa Benoitu Pairemu. S takto vysoko postaveným hráčem se utká poprvé. "Nevím, co tenhle týden očekávat. V dalším zápase nejsem favoritem, takže neříkám, že vyhraju. Ale pokud se mi to podaří, bude to skvělé. Jdu od zápasu k zápasu," uvedl Holger.



První kolo zvládl také Juan Manuel Cerúndolo, jenž před dvěma týdny v Córdobě hned při svém debutu na turnaji ATP získal premiérový titul. 19letý Argentinec na úvod potvrdil roli favorita proti domácímu Gonzalu Lamovi a vyhrál 7-5 6-2. O čtvrtfinále si zahraje se Španělem Robertem Carballésem.

Naopak jeho bratr Francisco Cerúndolo, který v neděli v Buenos Aires ve svém prvním finále na turnaji ATP uhrál jen tři gamy, utrpěl druhou drtivou porážku během tří dnů. V Santiagu 22letý Argentinec prohrál 1-6 2-6 se Slovákem Andrejem Martinem, jemuž se povedla odveta za loňské finále challengeru v Guayaquilu a na šestý pokus si tak připsal první letošní výhru na turnaji ATP.

Ve druhém kole se 31letý Martin střetne s osmým nasazeným Federicem Delbonisem (h2h 1-3). Argentinský tenista v úterý zvládl těžký třísetový zápas se Španělem Jaumem Munarem a přerušil s ním sérii tří porážek ve vzájemných duelech.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 393.935 dolarů
úterní výsledky (09. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Coria (7-Arg.) - Mager (It.) 4-6 7-6(4) 7-6(4)
Delbonis (8-Arg.) - Munar (Šp.) 6-4 6-7(5) 6-4
Rune (Dán.) - Baez (Arg.) 6-3 6-2
J. M. Cerúndolo (Arg.) - Lama (Chile) 7-5 6-2
Rune (Dán.) - Baez (Arg.) 6-3 6-2
Martin (SR) - Cerundolo (Arg.) 6-1 6-2
Tabilo (Chile) - Kovalík (SR) 6-1 0-6 6-4
Varillas (Peru) - J. Sousa (Portug.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď koukám jedou na všech frontách. I když se zlomeným Pérem teď asi moc práce neměl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist