Južnyj se divákům omluvil za slabý výkon ještě během zápasu, všichni favorité dnes uspěli

2. 6. 2012, 17:15
Aktuality 41
Ruský tenista Michail Južnyj byl tak zahanbený ze svého slabého výkonu proti Davidu Ferrerovi ve třetím kole Roland Garros, že cítil potřebu omluvit se divákům ještě během zápasu, který se Španělem hladce prohrál 0-6, 2-6 a 2-6.
Michail Južnyj

V úvodu dnešního dne se na kurtech Rolanda Garrose dařilo Španělům. Už za hodinu a třiačtyřicet minut vyprovodil z kurtu Suzanne Lenglenové šestý nasazený David Ferrer Rusa Južného.

Južnyj v prvních osmi hrách získal jen šest bodů, všechny při vlastním podání. Po půlhodině konečně vyhrál první game, ale nevydal se odpočívat na lavičku a napsal nohou do antuky směrem k divákům jednoduché slůvko omluvy "SORRI".

"Zápas sledovalo hodně lidí, a proto jsem napsal pardon, protože jsem jim nechtěl ukázat špatnou hru. Na začátku to nebylo moc na koukání," řekl Južnyj, který si za to vysloužil dlouhý aplaus kurtu Suzanne Lenglenové. "Musel jsem to udělat."
Změnit vývoj zápasu se však Južnému nepovedlo, i když zkoušel vše včetně úderů mezi nohama. "Nevím, proč to udělal, a co k tomu říci," reagoval Ferrer.

Ferrerův krajan Almagro potřeboval k postupu do osmifinále také jen necelé dvě hodiny. Leonardo Mayer se v utkání s Almagrem držel jen v prvním setu. Vítězství 6-4 6-1 6-2 vypovídá o jasné převaze zkušenějšího Almagra.

O to, kdo si s Almagrem zahraje osmifinále, se utkali Benneteau s Tipsarevičem. Favorizovaný Srb nenabídnul v prvním setu soupeři ani jeden brejkbol a zaslouženě získal první sadu 6-3. Obrovskou šanci dostat se ve druhém setu do vedení jednoho brejku měl v šestém gamu Benneteau, ve kterém si vypracoval hned šest brejkbolů. Třikrát se Francouz dostal do výměny, ale pokaždé jej při pokusu o vítězný úder zradil bekhend. V závěru setu se do stejné šance dostal i Srb, ten však narozdíl od soupeře vedení 40-0 na příjmu dokázal využít. Úspešným potvrzením brejku na 7-5 Tipsarevič získal i druhou sadu. Do třetího setu vstoupil lépe Francouz a vedl už 4-1. Poté ale absolutně propadl, odešel fyzicky a ztratil následujících pět gamů. Mezi šestnáctku nejlepších hráčů letošního grandslamu v Paříži se zaslouženě po vítězství 6-3 7-5 6-4 dostal Janko Tipsarevič. Srb si čtvrté kolo grandslamu v Paříži zahraje vůbec poprvé.

"Jsem strašně rád že ten zápas trval pouze tři sety, ušetřil jsem nějaké síly, toho si cením. Na French Open není nikdy jednoduché hrát s domácími tenisty," komentoval Tipsarevič.

Také Andy Murray se dnes dobře vypořádal s rolí favorita a postupuje do osmifinále. Santiago Giraldo z Kolumbie dokázal Britovi vzdorovat něco málo přes dvě hodiny, ale silnějšímu soupeři nedokázal vzít ani set. Murray zvítězil 6-3 6-4 6-4 a o účast ve čtvtfinále si zahraje s vítězem duelu Haas - Gasquet.

"Podával jsem skvěle v prvním setu a to mi hodně pomohlo," hodnotil Murray. "Santiago nereturnoval dobře a já jsem díky tomu získal hodně míčů po svém servise," dodal Brit, který na French Open postoupil do osmifinále už počtvrté v řadě.

Na kurtu Philippa Chatriera se v podvečer představil jeden z favoritů na celkové vítězství letošního grandslamu ve Francii. Turnajové dvojce Rafaelu Nadalovi se ve třetím kole postavil Argentinec Eduardo Schwank. I tentokrát Nadal postoupil do dalšího kola suveréně. Španěl od začátku souboje diktoval tempo hry, neztratil ani jedno podání a po vítězství 6-1 6-3 6-4 zaslouženě postupuje do osmifnále.

"Jsem velmi spokojen s mými výsledky na antuce, a musím přiznat, že jsou jedinečné," řekl Nadal. "Odehrál jsem dnes solidní zápas, byl hodně podobný tomu minulému proti Istominovi. V důsledku je tohle vítězství pro mě důležité. Stále jsem neztratil ani set a cítím se dobře. To je nejdůležitější a já jsem šťastný." dodala světová dvojka.

Všechny zápasy, ve kterém byl dnes jeden z hráčů výrazným favoritem, dopadly podle papírových předpokladů. Ve zbývajících dvou zápasech turnajového pavouka mužů se favorit hledal obtížně. Možná i proto se v duelech Granollers - Mathieu a Raonic - Mónaco rozhodovalo až v pátých setech.

V souboji Raonica s Mónacem se hrálo o to, kdo dostane možnost pokusit se v osmifinále zastavit Rafaela Nadala při cestě za sedmým titulem z grandslamu na antuce. Na konfrontaci se světovou dvojkou se může po vítězství 6-7(5) 6-3 6-7(5) 6-3 6-4 těšit Argentinec Mónaco. Ve druhé pětisetové bitvě byl úspěšnější Španěl Granollers, který porazil domácího Mathieuho 6-4 6-4 1-6 4-6 6-1. Granollerse vyzve v osmifinále jeho krajan Ferrer.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
sobotní výsledky (02. 06. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Ferrer (6-Šp.) - Južnyj (27-Rus.) 6-0, 6-2, 6-2
Almagro (12-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-4, 6-1, 6-2
Tipsarevič (8-Srb.) - Benneteau (29-Fr.) 6-3 7-5 6-4
Murray (4-Brit.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-4 6-4
Gasquet (17-Fr.) - Haas (Něm.) 6-7(3) 6-3 6-0 6-0
Nadal (2-Šp.) - Schwank (Arg.) 6-1 6-3 6-4
Mónaco (13-Arg.) - Raonic (19-Kan.) 6-7(5) 6-3 6-7(5) 6-3 6-4
Granollers (20-Šp.) - Mathieu (Fr.) 6-4 6-4 1-6 4-6 6-1

Komentáře

41
Přidat komentář
baggik
Tak program na dnešní odpoledne je jasné - v 11 zapnu přenos z Kurtu Suzanne Lenglenové a o zábavu je postaráno. :-D
Martic - Kerber - hezký holky pěknej tenis
Azarenka - Cibulková - ještě hezčí holky a ještě lepší tenis
Federer - Goffin - Rožér už ztratil set s Ungurem i Mahutem tak proč ne s mladým Belgičanem.
Del Potro - Berdych - jednoznačně zápas dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Od zajtra sa nam to pozvolne zacina..Tsonga s Wawrinkom bude prvy slager,pre Noleho by bol urcite tazsím súperom Wawrinka...Tomas to s Delpom bude mat tazke,nieco mi hovori,ze zvitazi Argentincan,ktory neskor vypadne s Fedexom..Pre Murrayho prichadza skutocna skuska,porazit na antuke za sebou Gasqueta aj Ferrera,to mozno bude az nad jeho sily..Pre Brita krutý naoazj krutý zreb..Taktiez Rafu caka zatial najtazsí protivnik..Monaco bude taká generálka na Ferrera,tie zapasy budú isto podobné..Tipsarevic taktiez,tieto zapasy ho slusne rozbehajú..

To najlepsie nas teda este iba caká,zreb bol zatial k favoritom celkom benevolentný..Ku niekomu viac,ku niekomu menej,ale benevolentný..V prvych kolach sme sa teda vyhli zaujimavým konfrontáciám,v tych dalsich sa im uz nastastie vyhnut nedá..
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič-Almagro bude myslím hodně slušný zápas. Mírně v tomto zápase 2 mistrů turnajů 250, ze kterých mají oba tunu bodů, favorizuju Almagra. Tipsarevič se ale jak píšeš zlepšuje zápas od zápasu. Já se dneska hodně těším na záaps Tsongy s Wawrinkou. Mám ještě v paměti ten loňský zápas, kdy Tsonga vedl 2:0 a měl brejk ve 3. setu, Wawrinka ale famózním prohozem brejk stáhl a otočil. Jeden z nejlepších zápasů loňského turnaje. Přikládám i video.

http://www.youtube.com/watch?v=hw960X9ajz8
Reagovat
Vojtiik
taky favorizuju almagra, navic bych rekl, ze je schopny i vice potrapit Rafu:)
Reagovat
Mark976
co zítra? F,D,B,T? nebo někdo překvapí? asi nejnapínavější B vs.DP....Fedex i Djoker outsidery, Tsonga by Wawrinku mohl dát
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš mě dneska nasral,měl jsem ho jako základ na 3 tiketech,ale byl horší celej zápas,vůbec nebojoval,a udělal asi 200 nevynucených chyb,to jsem nečekal teda
Reagovat
smazaný uživatel
Fantasticke argentinske Monaco vo Francuzsku..Dakujeme ;)
Reagovat
spaniel
Se ti asi ulevilo, ze? Monaco bude pro Rafu prochazka ruzovym sadem, Raonic by byl horsi, ale kdyz ho dal Monaco, tak Rafa taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic by bol hrozbou,no ani z desatiny nie takou ako na inych povrchoch..Cakal som od neho viac,aj tak som vsak rad,ze je vonku..Pri tychto servismanoch clovek nikdy nevie..
Reagovat
Mark976
to máš pravdu, loni málem v prvním kole vyhořel s Isnerem...
Reagovat
Roger_Federer
A ostatni co tady chteji žbleptat Srbsky...doporučuju.
Smer Brno,dalnice na Bratislavu, přes Gyor, pak na Budapešt, Szeged..,a jste tam, v zemi zaslibene..da se po urazit za braru 13 hodin i z 2 přestavkama na čurani...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že rychleji. Z Budapešti je dálnice až na Pecs (Pětikosletí) ..
Reagovat
VlS
Nech je laskavě na pokoji a nikoho nikam neposílej. Jestli se ti nelíbí, že je někdo příznivcem někoho jiného, tak se sbal a vyraž do Švajcu, tam poznáš xenofobii na vlastní kůži a třeba už nebudeš chtít mít švýcarskej ani nick name.
Reagovat
Sonja
Tvoje cesta je mnohem kratší, Rožerku, nohy od sebe, předklonit a rovnou za nosem:-)
Reagovat
gigin
Rožére !!!!
Vls: děkuji ..
Sonja: ??? :-O
Reagovat
Roger_Federer
Vubec mi nevadi komu fandi...obtežuji me ty srbske plky to je vše..
Reagovat
gigin
Vamooos, C´omon Roger, go go go ... no a my idemo, nebo ajde .. Tak bych to nějak nehrotil. Už jsme byli celkem v klidu, ne ??
Reagovat
Roger_Federer
Sonja jak už jsem ti jednou psal, na to že maš nick jako žena maš nekdy hrube a buranske vyjadřovani..

gigin...nou koment,vubec to nehrotim...djokoviče mam rad.
Reagovat
Sonja
A mně zase vadí číst tu ty příšerný gramatický hrubky...každej máme něco:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že u chlapa se dají hrubky i omluvit, ale buranský a vulgární vyjadřování u ženy nikoliv.
Reagovat
gigin
Když tě bude neustále někdo z někama vyhazovat, a ani nevíš jakým právem, to ti přijde omluvitelné, neburanské ?? A navíc holku ?? Mi je to jedno, já to ustojím, ale že Sonja reagovala, tak jak reagovala, mi nepřijde vůbec neadekvátní ... Navíc nepoužila ani jedno sprosté slovo ..
Reagovat
Sonja
Tak za 1)reagovala jsem na to "srbské plkání"-to jemu vadí a mně zase vadí jeho gramatické chyby...co to je proboha za hloupost, že ty se dají U CHLAPA omluvit??:-O
A navíc mi nepřijde, že bych se vyjadřovala buransky, že zrovna vám dvoum nejdu pod nos, mi je šumafuk:-)
Mějte se.
Reagovat
Roger_Federer
Ema dekuji

gigne, tohle je alibismus, ja Vas formou žertu navedl do Srbska..sonja me poslala nechutne do pr...e..Navic to neni poprve kdy se uchylila k uražkam a vyrazum hospody 4 cenove kategorie...Takže tvoje omlouvani ji je učelne a držiš basu protože je Srbska fanatička..
Reagovat
gigin
Fanatička určitě není !! Nech jí být prosím tě. Klidně mne sežer, ale jí nech být ...
Reagovat
Roger_Federer
Ja proti tobe nic nemam,vždyt jsem moravak...Ale, co se tyka Sonji,je to fanatička, stačilo si přečist jeji komentaře a nazory při davis-capu..česko-srbsko...takže sory.
Reagovat
Sonja
Budu sem chodit psát ti...pod články psát nebudu, už je mně z týhle bandy upřímně nanic:-)
Reagovat
gigin
Už jsi spokojený !!! Dosáhl jsi svého !!
Reagovat
gigin
Ok, já tady taky končím .. definitivně ... :-(
Reagovat
Roger_Federer
ne, nejsem Sonja keca,stejne neodejde..
Reagovat
Sonja
Ještě mu tu budem chybět, až si nebude mít do koho kopnout:-).. anebo se začnou kopat mezi sebou:-)

Tak sbohem.
Reagovat
Roger_Federer
toto je pro tebe:NOLE ideme ajde
Reagovat
smazaný uživatel
sorrI :)
Reagovat
steve79
Koukám na zápas Rafy a jestli bude takto hrát na turnaji dále, tak ho vítězství nemine. Hraje opravdu skvěle. Rafa má finále asi jistý.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Raonič prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, že ne. Monaco je střevo. A bylo by určitě zajímavější osmifinále s Raoničem proti Nadalovi
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco je ale lepším hráčem a zaslouží si zvítězit.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic byl celkem neškodnej na returno no tak je to nakonec asi spravedlivý. Proti Nadalovi ale dostane Monaco hroznej klepec
Reagovat
gigin
Idemo Janko !!! :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mas srbske predky nebo ses jen blazen do srbu? Srbske holky me nevadi, naopak jsou me sympaticke, ale na srbske chlapy jsem nejaky alergicky...Janko me neposlech a jeste se mu domu nechce:(
Reagovat
gigin
Nějací pradávní by se tam našli, ale to není důvod. Prostě jim fandím. Že jsi na ně alegrický, v pořádku, chápu.
Reagovat
pgbass
Tak to je frajer Michail....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist