Kanadská tenisová federace možná bude muset přesunout prestižní Rogers Cup do Spojených států

19. 5. 2021, 10:04
Aktuality 0
Kanadská tenisová federace loni kvůli pandemii koronaviru o svůj prestižní turnaj přišla, ale letos ho chce rozhodně uspořádat. A to i za cenu, že by se hrálo úplně v jiné zemi, konkrétně ve Spojených státech amerických. Letošní Rogers Cup je na programu od 7. do 15. srpna, muži mají bojovat v Torontu a ženy v Montréalu.

Problémem je stejně jako loni pandemie koronaviru. Kanadská tenisová federace doufá, že se v Kanadě zvýší proočkovanost, prestižní podnik zahrnující akce ATP Masters 1000 a WTA 1000 se uskuteční podle plánu a do areálu budou kromě tenistů smět i fanoušci.

"Věříme, že máme stále několik možností, jak turnaj uspořádat v Montréalu a Torontu. Můžeme ho například odehrát bez diváků nebo jen s omezeným počtem. Obě varianty máme naplánované do nejmenšího detailu," uvedl Eugéne Lapierre, ředitel turnaje v Montréalu. "Už jsme komunikovali i s americkou tenisovou federací (USTA) a hledali alternativu, jak turnaj případně odehrát ve Spojených státech. K tomu ale dojde jen v případě, že vyčerpáme všechny možnosti u nás," dodal.

"Musíme být trpěliví. Až se bude blížit termín turnaje, rozhodne se," řekl ředitel akce v Torontu Gavin Ziv.

USTA už má s přesouváním turnajů zkušenosti. Loni ve Flushing Meadows, dějišti US Open, vytvořila "bublinu", ve které se odehrál přesunutý podnik ze Cincinnati a rovnou po něm i americký grandslam.

Letošní Rogers Cup je na programu od 7. do 15. srpna, muži mají hrát v Torontu a ženy v Montréalu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist