Kerberovou dělí od Turnaje mistryň už jen jedna výhra

10. 10. 2013, 23:33
Aktuality 42
WTA LINEC - Na letošní Turnaj mistryň zbývá jen jedna volná vstupenka a už zítra může být známá její pyšná majitelka. Zajistit si letenku do Istanbulu může Angelique Kerberová, jež dnes v Linci smetla Rumunku Cadantuovou a případnou zítřejší výhrou proti Mayrové-Achleitnerové by získala jistotu účasti na vrcholu sezony.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová v Linci původně neměla (nesměla) startovat, neboť se turnaje WTA International smí podle pravidel zúčastnit pouze jedna hráčka Top 10. Tou měla být Petra Kvitová, česká tenistka se však v sobotu kvůli zranění zad odhlásila a německá hráčka tak na poslední chvíli uvítala šanci vylepšit své bodové konto. 

Už v Linci si totiž Kerberová může zajistit postup na Turnaj mistryň, na kterém loni při premiéře prohrála všechny tři zápasy. A poté, co se včera oklepala z 'kanára' a otočila duel s Niculescuovou a dnes smetla 6-1 6-0 další Rumunku Alexandrou Cadantuovou ji od letenky do Istanbulu dělí už jen jedna výhra. 

"Na kurtu jsem se cítila opravdu dobře. Byla jsem velmi uvolněná a od začátku jsem hrála dobře," komentovala světová desítka svou hladkou výhru.

Pětadvacetiletá Němka v Rakousku potřebuje postoupit do semifinále, o které se v pátek utká s Rakušankou Patricií Mayrovou-Achleitnerovou. A pokud by neuspěla, má šanci na reparát ještě příští týden v Moskvě, kde by k jistotě potřebovala postoupit do čtvrtfinále. 

Pokud by Kerberová ani jednu podmínku nesplnila, mohou ji z postupového místa sesadit už jen tři soupeřky, které však potřebují turnajové tituly. Caroline Wozniacká by musela vyhrát příští týden v Lucemburku, Roberta Vinciová v Moskvě a Sloane Stephensová by potřebovala získat titul tento týden z Lince i příští týden z Lucemburku.

Dvacetiletá Stephensová si teoretickou naději v Rakousku zatím udržuje. Dnes Američanka, jež si na letošním Australian Open zahrála v semifinále, zdolala po velkém boji 7-6 4-6 6-3 Němku Andreu Petkovicovou

V prvním setu Američanka prohrávala 2-5, dokázala však postupně odvrátit tři setboly a nakonec ovládla tie-break. Ve druhé sadě naopak ztratila vedení 3-1 a rozhodnout musel třetí set. V něm Stephensová první brejk nepotvrdila, napodruhé už ale uspěla a uchovala si teoretickou šanci na Turnaj mistryň, nebo alespoň roli náhradnice.

"Jsem šťastná, že jsem prošla dál. Na začátku mi to moc nešlo, ale přečkala jsem to a postupně jsem se dostala do hry," řekla Stephensová, kterou ve čtvrtfinále čeká Švýcarka Stefanie Vögeleová.

Drtivou výhru 6-0 6-1 si dnes připsala Dominika Cibulková, jež deklasovala Polku Katarzynu Piterovou. Ve čtvrtfinále slovenská tenistka vyzve dvojnásobnou šampionku Anu Ivanovičovou ze Srbska.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 10. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Kerberová (1-Něm.) - Cadantuová (Rum.) 6-1 6-0
Stephensová (2-USA) - Petkovicová (Něm.) 7-6(1) 4-6 6-3 
Cibulková (7-SR) - Piterová (Pol.) 6-0 6-1
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Zaněvská (Ukr.) 6-1 6-7(1) 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Knappová (It.) 4-6 6-2 7-5 

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Barthelová/Beguová (4-Něm./Rum.) 3-6 6-3 10-6 
Husárová/Voráčová (3-SR/ČR) - Kruničová/Savčuková (Srb./Ukr.) 6-1 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
gigin
Anička normálně doservovala mač. Neuvěřitelné!! :))
Reagovat
tommr
dneska hrála opravdu dobře. Docela mě překvapila ... :)
Reagovat
gigin
Jj, pravdu máš. Navíc to komentoval Basa, na obě holky byl hezký pohled i jako takhle.. příjemné :)))
Reagovat
Sonja
Aničce:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty děláš, jako kdyby to Anička neuměla. :) Jo, někdy se s tím dopodáváním potýká, ale to platí u řady dalších holek. U nich prostě není servis taková výhoda jako u chlapů. Ale vím, žes to nemyslel nijak špatně... Co se týče komentování, tak Libora jsem neslyšel, protože momentálně nemám český Eurosport. Teď to ani nemá význam, protože jsem stejně většinu týdne pryč a pak zase dlouho žádný tenis dávat nebudou (bohužel)... Jinak s tebou souhlasím, že Aně ty modré šaty moc sluší. Jak už jsem tady psal: U Aničky platí, že čím kratší, tím lepší. Holka s takovou krásnou postavou toho nemusí moc skrývat. :)

tommr: Aně se v Linci vždycky daří. :) Máš pravdu, že hrála dobře, ale nepřekvapilo mě to. Na rozdíl od tebe jsem Aničku v tomto zápase považoval za favoritku. :)
Reagovat
Sonja
My s giginem jsme zvyklí stresovat se i u Noleho, jestli doservíruje nebo co:-DDD Takže to fakt není jen dámská specialita.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, občas to tady čtu... No a gigin se ještě stresuje u Ernestka. :D
Reagovat
gigin
Ernestek je opravdový balzám na nervy.
Reagovat
freeteepek
Tak Rakušanka do toho pořádně buší! Kerberová má plný ruce práce:-)
Reagovat
freeteepek
Tak Patricia to tam posílala bez zábran a do poloviny prvního setu jí to vycházelo. Teď to vypadá, že už jí štěstí pomalu začíná opouštět...
Reagovat
tommr
v tomhle zápase nemohlo bejt o vítězce nejmenších pochyb ... :)
Reagovat
freeteepek
Tahle Achleitner má na tomhle turnaji smůlu na levačky. Nebo to na ně prostě neumí. Už v r.2011 jí vyřadila Petra Kvitová, která tehdy nehrála nic moc, ale naprosto fantasticky podávala. Vidím to jako dnes...:-)Vloni Rakušanka vyřadila v prvním kole Sabine Lisickou, aby následně vypadla s Marticovou.
Reagovat
Sonja
:-((( obrovská škoda... ve 3.setu vedení 5-2 a nakonec prohra. Achjo.
Tak doufám, že bude z téhle půlky ve finále vítězka duelu Anička x Domča. Trochu víc to přeju Aně. Tak IDEMO!
Reagovat
freeteepek
Tak škoda je to fakt obrovská. Jaký byl asi kurs na Voegele za stavu 2:5 ve třetím? Tipuju něco okolo 50:-(
Reagovat
Michaelus
Go Patrizia!!:D
Komm!
Reagovat
Michaelus
Je losování na tm čistě náhodné? jako že může být skupina 1,2,3,4
nebo tam jsou nějaké nasazení....??
Reagovat
Michaelus
Myslím tím jedničkatj. Serena s vikou,agou Nalinkou?
Reagovat
smazaný uživatel
je to podle nasazení, trochu :D
nemůžou být : 1a2 3a 4 5a6 a 7a8 v jedné skupině
Reagovat
tommr
je to tak jak píše mufik. Serena nemůže bejt ve skupině s Azarenkovou atd. A Petra tak už má bohužel jistotu, že si ve skupině nezahraje s Erraniovou což by pro ní byla ideální soupeřka ... :(
Reagovat
slacker
A za to muze ta Ruska prevychovana na Americanku :-)
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151609769956895&set=vb.65920772679&type=2&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké, ale já nepoužívám FB, takže ten kanál asi nemůžu nějak sledovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Žena lvice, žena bouře, žena osud
Reagovat
dadaft
i ty romantiku. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti bušičkám , ale tohle je jeden z nejlepších úderů, co jsem viděl.

http://www.youtube.com/watch?v=PkHgraGqcnY&noredirect=1

A to tam není, jak Angie v klidu dobíhala, ale nedoběhla :D
Reagovat
smazaný uživatel
wau, výborný :D
Reagovat
freeteepek
Ještě před týdnem to vypadalo na účast 4 hráček z top 10 žebříčku WTA. Momentálně zbývá jediná - Angelique Kerber. Ta příští výhrou získá jistotu účasti na TM a tudíž její motivace dál se plahočit, když ostatní odpočívaj nebo v klidu trénujou, bude mizivá. Připusťme, že se vybičuje a turnaj v Linci ještě vyhraje. Odjede pak ale na Kremlin cup? Pochybuju. Ten turnaj pak rázem přijde o poslední hráčku top 10, což jeho úroveň velmi poznamená. Vždyť je to turnaj s dotací 795.000 USD, což je trojnásobek toho, co měli k dispozici v Linci. Kde jednu povolenou hráčku z top 10 měli...Vládce Kremlu by měl zakročit:-)
Reagovat
slacker
Zrejme na rozdil od jinych turnaju nedostavaji hracky penalizacni 0, a tohle je dusledek. Byt organizatorem udelam maximum pro to prohodit si termin o tyden drive. Tesne pred TM je termin pro TOP hracky krajne nevhodny a navic by mohla zafungovat motivace cestovani z Pekingu do Evropy s mezizastavku v Moskve.
Reagovat
smazaný uživatel
Bych řekl, že rusům nejde o kvalitní účast a boj o TM. To by nemohly padat překvapivé výsledky.
Reagovat
slacker
Nechapu primou souvislost s MYM prispevkem, takove nedorecene spekulace linkuj na prvni prispevek
Reagovat
PetaM
No, tak holky to mají ještě celkem v pohodě. Je to "jen" turnaj za 470 bodů. Co mají mluvit chlapi, kteří mají týden před TM Masters 1000 ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj názor - "Tesne pred TM je termin pro TOP hracky krajne nevhodny"

můj- rusům o ně nejde.
Reagovat
tommr
no je to všechno dost divný - Rusko je v ženským tenisu velmoc číslo jedna (aspon co se týče počtu top-hráček) - a přesto pořádá jen jeden turnaj střední kategorie a navíc ještě v tak nevhodným termínu ... :)
Reagovat
slacker
A tenisova velmoc CR porada jako co? Ani jeden ATP nebo WTA. Zrejme jsme stejni smejdi (nebo co maji ty protirusky narazky znamenat?)
Reagovat
slacker
Tak pokud rusum o ne nejde tak snad polemizuj rovnou s prvnim prispevek kde se resi odreknuti 3-4 TOP10 hracek jako problem pro Moskvu. Ja to vidim jako dusledek terminu a zrejme absenci penalizacnich 0. Nevi nekdo jak a kdy se ty penalizacni 0 davaji u nemandatory turnaju? Ja v tom nemuzu vypozovat zadny system.
Reagovat
tommr
kde vidíš v mým příspěvku nějakou protiruskou narážku? Já se prostě jen divím, že taková tenisová velmoc pořádá jen jeden bezvýznamnej turnaj ...
Co se týče absence jakejchkoli ATP a WTA turnajů u nás tak to já osobně považuju za velkou ostudu. Důvod je ale zřejmej - na rozdíl od Rusáků na jejich pořádání prostě nemáme peníze ... :(
Reagovat
slacker
Tak tvuj pripsevek beru jako jeden z rady v tomto vlakne a nejak se jim jako tenka cervena nit vine divani se na Rusko pres prsty ideologicke masaze (ze rusum nejde o kvalitu turnaje ale zrejme jen o manipulaci se sazkami).
Reagovat
slacker
Ještě se vratim k argumentu ze turnaj WTA a ATP nemame kvůli penezum. Spousta zemi s mnohem horsi ekonomickou situaci nez u nas a ještě horsi tenisovou historii porada takovy turnaj. V tom bude něco jiného.
Reagovat
PetaM
Angiiii!!!! :D Jediná výhra a bude! Tak jdeme na to! :) :)
Reagovat
Frick
Asi jí začalo mrdat v hlavě. Škoda :-(
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy na čtvrtfinále:

C. Suarez Navarro x K. Flipkens 1,794 - 2,16
S. Stephens x S. Voegele 1,266 - 4,35
A. Kerber x P. Mayr-Achleitner 1,087 - 9,95
A. Ivanovič x D. Cibulková 1,518 - 2,77

a na vítězku turnaje:

A. Kerber 2,20
A. Ivanovič 5,0
S. Stephens 6,5
D. Cibulková 9,0
C. Suarez Navarro 13,5
K. Flipkens 15,0
S. Voegele 61,0
P. Mayr-Achleitner 101,0
Reagovat
tommr
kurz na Ivanovicovou se mi zdá příliš nízkej - podle mýho názoru v zápase Ivanovicový proti Cibulkový není žádná z hráček favoritka ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist