Kohlschreiber v semifinále přehrál Fogniniho, o titul se utká se Sousou

4. 8. 2017, 16:15
Aktuality 11
ATP KITZBÜHEL - Philipp Kohlschreiber si v osmém vzájemném duelu již pošesté poradil s Fabiem Fogninim. Posledního z nasazených hráčů přehrál v semifinále turnaje ATP 250 v Kitzbühelu 7-5 6-3 a po dvou letech si zahraje v rakouském horském středisku finále. V něm předloňský vítěz vyzve Portugalce Joaa Sousu.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber si na antuce po skončení travnaté části sezony vede náramně. Německý tenista si minulý týden na domácí akci v Hamburku zahrál semifinále a do stejné fáze turnaje se probojoval po výhrách nad Bagnisem, Veselým a Lajovičem také v Kitzbühelu.

V semifinále dnes narazil na svého vcelku oblíbeného soupeře. Posledního zástupce osmičlenného nasazeného týmu Fabia Fogniniho porazil již pošesté z osmi vzájemných duelů a již počtvrté na antuce. Ukončil tak Italovu sérii šesti vítězství v řadě.

Kohlschreiber sice v úvodním dějství první z brejků ihned ztratil, ten druhý si nicméně vzít nenechal a po jeho potvrzení se ujal vedení 1-0 na sety. Ve druhé sadě ve třetím gamu sebral favorizovanému Italovi servis potřetí, přestože Fognini vedl už 40-0. Na podání v dalším průběhu utkání již nezaváhal a zápas ukončil už na returnu, když nasazenou dvojku počtvrté brejknul.

Kohlschreiber tak potvrzuje, že se mu na domácí antuce prostě daří. Třiatřicetiletý Němec, který v rakouském horském středisku žije, si vybojoval své 17. kariérní finále na okruhu ATP a bude usilovat o 8. kariérní titul.

Jeden z nich získal předloni právě v Kitzbühelu, hned třikrát dobyl domácí oranžovou drť v Mnichově a jednou antuku v německém Düsseldorfu. Dále v roce 2011 ovládl domácí travnatý podnik v Halle a před dlouhými devíti lety poprvé a naposledy triumfoval mimo domácí prostředí, když nenašel přemožitele na betonu v Aucklandu.

O titul si zítra zahraje s Portugalcem Joaem Sousou, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-2. Osmadvacetiletý Sousa v dnešním druhém semifinále ukončil tažení domácího jednadvacetiletého mladíka Sebastiana Ofnera jeho premiérovým turnajem ATP, když zvítězil ve dvou tie-breacích.

Ve svém celkově 9. finále bude Sousa usilovat o třetí titul a první z antuky.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 540,310 eur
páteční výsledky (4. 8. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kohlschreiber (Něm.) - Fognini (2-It.) 7-5 6-3
Sousa (ortug.) - Ofner (Rak.) 7-6(4) 7-6(4)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
gigin
https://twitter.com/troublefault/status/893301118268297217
Reagovat
sprchon
Hezký. :) Ale tak Kevin by si stejně vzal jestřába a bod by mu byl uznán, ne?
Reagovat
gigin
Třeba už neměl, nevím, ale taky šlo o to, že umpire dal opakovat výměnu, ale Thiem mu dal bod.
Reagovat
sprchon
Aha, tak to jo. :)
Reagovat
Fandina
že Kohli doma hrát umí. Má prý na tomhle turaji historicky nejvíc výher. Asi proto, že na zápasy jezdí na kole. Tak držím palce, ať je titul. Komm!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I am sad to announce that after talking with my team and doctor I had to make a difficult decision to undergo a medical intervention on my knee. This was the only solution to make sure I will be able to compete at the top level for many more years.
This is obviously extremely disappointing, but I?m already looking
ahead and planning my recovery. I love this sport and I will work hard to get back to my top level and play many more years. I also want to take this opportunity to thank my fans for sending plenty of messages of support during the last couple of days. I will see you all in 2018!
Reagovat
George_Renel
S takovou ještě bude Berdych hrát TM.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kohlscheiber je velký hráč a prohrát s ním není žádná ostuda.
Reagovat
tommr
Kohlschreiber je typickej příklad toho jakou roli hraje v tenisu domácí prostředí. Mimo Německo je poloviční ...
Reagovat
Fandina
Kitzbühel je v Rakousku ... ale vím, jak to myslíš, on tam bydlí :-)).
Reagovat
Pavol
Napísal si že Fognini ta tam vyhrá ale Ja som vedel že myslíš že pôjde ta tam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist