Kolář neuspěl ani na challengeru v jihoafrické republice, v prvním kole podlehl Bašičovi

9. 2. 2021, 21:59
Aktuality 0
CHALLENGER POTCHEFSTROOM - Zdeněk Kolář v šestém letošním zápase utrpěl už pátou porážku. V prvním kole challengeru v jihoafrickém Potchefstroomu 24letý Čech podlehl 6-7 5-7 Mirzu Bašičovi z Bosny a Hercegoviny.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© AFP)

Zdeněk Kolář měl po loňském srpnovém restartu sezony solidní formu, když na třech domácích challengerech došel vždy do 3. kola. K tomu přidal dvě výhry v kvalifikaci. 

Jenže od čtvrtfinálového debaklu v Ostravě (4. září) se mu ze dne na den přestalo dařit. Z posledních 18 zápasů dokázal pouze třikrát odejít jako vítěz, pouze jednou porazil papírového favorita. 

Poslední nezdar 24letý Čech zaznamenal dnes na challengeru v jihoafrickém Potchefstroomu, kde podlehl po dvouhodinovém boji 6-7 5-7 Mirzu Bašičovi z Bosny a Hercegoviny. Letošní zápasovou bilanci tak má 1-5.

231. hráč světa Kolář ještě v jihoafrické republice zůstává. Tento týden ho čeká ještě premiérová čtyřhra po boku Švýcara Marca Hüslera a příští týden se zúčastní druhého dílu tamního challengeru. Pak by se měl přesunout na dva challengery do Las Palmas na Kanárských ostrovech. 

V Potchefstroomu dnes nezvládl první kolo ani nejvýše nasazený Ind Prajnesh Gunneswaran, jenž prohrál s Bulharem Dimitarem Kuzmanovem.

• CHALLENGER POTCHEFSTROOM •
JAR, tv. povrch, 52.080 dolarů
úterní výsledky (09. 02. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bašič (Bos.) - Kolář (ČR) 7-6(4) 7-5
Kuzmanov (Bulh.) - Gunneswaran (1-Ind.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist