Kolář v Eckentalu přerušil sérii tří porážek, Macháč podlehl Kordovi

2. 11. 2020, 23:51
Aktuality 1
CHALLENGER ECKENTAL - Zdeněk Kolář na challengeru v německém Eckentalu porazil Francouze Goeffreyho Blancaneauxe, přerušil sérii tří porážek a z posledních osmi zápasů zaznamenal teprve druhou výhru. Naopak vypadl Tomáš Macháč, který nestačil na Američana Sebastiana Kordu.
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Zdeněk Kolář po koronavirové pauze postoupil na třech domácích challengerech v řadě vždy do 3. kola, včetně kvalifikací vyhrál 8 z 10 zápasů. Jenže debaklem ve čtvrtfinále v Prostějově, kde 4. září prohrál 1-6 1-6 s Němcem Oscarem Ottem, odstartoval černou sérii sedmi zápasů, v nichž si připsal jedinou výhru.

Po sérii tří porážek dnes vstoupil do halového challengeru v německém Eckentalu a po více než měsíci se dočkal vítězství, když porazil 7-6 6-3 Francouze Goeffreyho Blancaneauxe.

O postup do čtvrtfinále se 24letý Čech utká s druhým nasazeným Australanem Alexejem Popyrinem, nebo s Kanaďanem Brydanem Schnurem. 

Druhý český zástupce v soutěži neuspěl. Dvacetiletý Tomáš Macháč ve večerním duelu podlehl 6-7 1-6 stejně starému Američanovi s českými kořeny Sebastianu Kordovi.

136. hráč světa Korda, syn bývalé světové dvojky Petra Kordy, vstoupil do druhého challengeru po sobě výhrou nad soupeřem z Česka. Před 14 dny v Ismaningu, kde hrál poprvé od úspěšného svého debutu od Roland Garros, začal skalpem Koláře a dostal se do čtvrtfinále.

V Eckentalu si Korda zahraje o postup mezi osmičku nejlepších s domácím Johannesem Haerteisem.

• CHALLENGER ECKENTAL •
Německo, tv. povrch / hala, 88.520 eur
pondělní výsledky (02. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Blancaneaux (Fr.) 7-6(5) 6-3
Korda (7-USA) - Macháč (ČR) 7-6(0) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mantra
v noci jsem měl sen, teď u titulku jsem si vzpoměl. Nevím proč, ale pamtuji si ze snu nějaký rozpis zápasů z nějakého turnaje a byl tam napsanej mladej Korda pod vlajkou německa. Zarazilo mě to a ve snu si říkal, že má asi i jejich občanství.....

Tvl to jsou věci, a to jsem včera na tenis ani nekoukal smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist