Kolik toho ještě odehraju? Snad budu na Roland Garros a olympiádě, přeje si Nadal

15. 2., 10:07
Aktuality 14
Bývalý první tenista světa Rafael Nadal (37) připustil, že moc turnajů už neodehraje. Letos by chtěl startovat na olympijských hrách v Paříži a na Roland Garros, kde získal 14 z 22 grandslamových titulů.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Nadal zmeškal takřka celou loňskou sezonu kvůli zranění a následné operaci kyčle. V lednu si zdravotní potíže obnovil a odhlásil se z Australian Open i turnaje v Dauhá, který je na programu příští týden.

"Nevím, kolik toho ještě odehraju. Ale moc toho už nebude," řekl Nadal v rozhovoru pro španělskou stanici La Sexta. "Jedním z cílů je Roland Garros a také bych chtěl hrát na olympiádě. Nic potvrdit nemůžu, ale doufám, že to vyjde," dodal.

Nadal se také ohradil proti kritice za spolupráci se Saúdskou Arábií. "Ano, zaplatili mi. Ale potřebuji peníze? Vůbec, život mi to nezmění. Nepodepsal jsem super smlouvu jako jiní sportovci, kteří tam šli," prohlásil.

Saúdská Arábie v poslední době investovala spoustu peněz sportu, například fotbalu, formule 1, boxu či golfu. Kritici tvrdí, že si tím jen vylepšuje svou mezinárodní image poškozenou porušováním lidských práv.

Nadal, který má zemi pomoci s propagací tenisu a tréninkem dětí, však něco takového odmítl. "Nemyslím si, že by mě potřebovali k vylepšení pověsti. To není mým cílem. Tím je tenis," uvedl španělský hráč.

"Ale je pravda, že když jsem se spoluprací souhlasil, věděl jsem, co bude následovat. Myslím, že můj tým podcenil komunikaci a já jsem měl okamžitě všechno vysvětlit," řekl Nadal, který by měl v Saúdské Arábii mimo jiné vybudovat tenisovou akademii.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Pavol
Najlepší tenista histórie je Djokovič. Nadal za Srbovou kontroverznou povesťou vidí dobrého človeka.

Ja naopak vidím v Nadalovi dobrého človeka a v srbovi nie.
Reagovat
turista
Novak Djokovič je dobrý člověk.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Nola
vsetci traja ste na smiech, nikdy ste ziadneho tenistu osobne nestretli, nesedeli ste s nim v jednej miestnosti, nezili s nim v spolocnej domacnosti, to, co nam ukazuju na kurte, resp. mimo neho nemusi byt jeho prava tvar, a uz vobec nie to, ako nam ho vykresluju media.....

svet bez soc. sieti a bulvarnych platkov bol prijemnejsim miestom, vcera som si precitala par bulvarnych ka.anic na Novaka aj Fedexa, dnes na soc. sietach na Rafu, a to znamena, ze su zli ludia, lebo to nejaky novinar kvoli citanosti uverejnil?

kazdy z nas moze mat subjektivny nazor na toho, ktoreho hraca, ale ako pravdu to prezentovat je smiesne
Reagovat
Amputace
Čím jsem na smích? A čím je na smích Pavol? Tím, že jsme vyjádřili názor? Jediný, kdo tady prezentuje svůj názor jako pravdu, je turista.

Ty zase tradičně vytahuješ média. Jsi tím snad posedlá. Já jsem v souvislosti s Djokovičem média řešil vždy až na posledním místě. Naopak jsem vždy vytahoval a poukazoval na jeho konkrétní chování na kurtu. To je pro mě jeho tvář, kterou hodnotím a na kterou si utvářím názor. Pokus se to už konečně pochopit. A pokus se rovněž pochopit, že Djokovič není oběť médií, ale v první řadě svého vlastního temperamentu.
Reagovat
Patik
Nevylucoval možnosť ze toto není jeho posledná sezóna a možno bude hrať aj tu budúcu ale zároveň by bol rád za účasť na RG a OH.. Mám taký trosku slabý pocit ze behom posledného mesiaca zistil ze to nevyzerá tak ružovo a bude rád ak odohrá aj tu trochu co si zaumienil a myslím si ze po IW prehlási ze není to dobre a RG bude jeho posledný turnaj..kde mu usporiadajú rozlúčku s kariérou.
Reagovat
michalenko
https://www.sport.cz/clanek/tenis-federera-stve-ostra-kritika-uz-nejsem-tak-rychly-chci-ale-vyhrat-pet-turnaju-hlasi-530049 NO pekne sa nám okazaly egoista Roger vyfarbil.Nadalovi nechce byť nikdy nič dlžný. Práva morálna legenda ,autorita a elegán, na ktoreho ľudskosť a morálnu auru sa vraj djokovič díva z povzdalia. Nuž pravda sa vždy ukáže.
Reagovat
srnecek
z podobného súdka...

https://sport.aktuality.sk/tenis/clanok/tvrda-kritika-rogera-federera-oznacili-za-chamtivca-2024021413553872391

tým však nechcem povedať nič, len ako zaujímavosť (a ako sa na veci každý pozerá trochu ináč)
Reagovat
Krisboy
Tohle je bohužel zcela běžné..."On" se nijak neliší od Adidas, Nike, Reebok, H&M...
Reagovat
Krisboy
Neboj, všichni víme, že na saúdskoarabskou exhibici budeš fit, tak nás zbytečně nestraš!

Reagovat
Nenela
No ja si myslim, ze Rafa ty prachy uz fakt nepotrebuje
Reagovat
Krisboy
Nepotřebuje, ale chce.
Reagovat
Patik
No jo.. Ale peňaženku nastaví.
Reagovat
Ondra979
presne tak to je. jinak ohledne tohoto vyjadreni to dava o neco mensi sanci, ze se jeste predstavi v nejake slusne forme, ale porad ma jeste nejaky cas..chtelo by to jeste nejakou peknou bitvu na RG at uz s Alcarazem, Sinnerem nebo nekym podobnym, ale spis si myslim, ze na to uz nedojde...uvidime
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist