Konec dalších favoritů: Fritz utekl z mečbolů Zverevovi, Basilašvili vyřadil Tsitsipase

16. 10. 2021, 10:06
Aktuality 9
ATP INDIAN WELLS - Do semifinále turnaje Masters 1000 v Indian Wells se nedostal žádný ze čtyř největších favoritů ani nikdo z dvacítky nejvýše nasazených. Akci této kategorie vyhraje buď Grigor Dimitrov, nebo poprvé v kariéře někdo z tria Cameron Norrie, Nikoloz Basilašvili a Taylor Fritz. Posledně dva jmenovaní v pátečních čtvrtfinále vyřadili Řeka Stefanose Tsitsipase a Němce Alexandera Zvereva.
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz ve svém prvním čtvrtfinále na turnajích Masters 1000 čelil popáté v kariéře Alexanderu Zverevovi a podruhé ho dokázal porazit. Na tvrdém povrchu dokonce vyhrál druhý ze tří soubojů.

V Kalifornii se přitom dvakrát ocitl míček od porážky. Prvnímu mečbolu čelil ve třetím setu za stavu 2-5, soupeř mu pomohl nevynucenou chybou. Druhý mečbol přežil poté, co Zverev v následném gamu udělal dvojchybu. Nakonec si vynutil tie-break, v něm předvedl několik skvělých úderů a zvítězil 4-6 6-3 7-6.

"Obvykle bych byl v tie-breaku třetí sady nervózní, ale teď ne. Mám radost, že jsem dokázal pod velkým tlakem hrát dobře," radoval se 39 hráč světa Fritz, jenž si zajistil návrat do první třicítky žebříčku ATP. 

Třiadvacetiletý Američan si proti světové čtyřce připsal premiérový skalp hráče Top 5. Člena elitní světové desítky porazil posedmé v kariéře a vůbec poprvé na jednom turnaji zaznamenal dva tyto skalpy, už ve třetím kole vyřadil i sedmého tenistu světa Itala Mattea Berrettiniho.



Ve svém největším semifinále se Fritz utká letos už potřetí s Nikolozem Basilašvilim (h2h 2-1), který má za sebou rovněž vítězně první čtvrtfinále na takto velkém turnaji po životním skalpu.

29letý Gruzínec Basilašvili nečekaně zdolal 6-4 2-6 6-4 světovou trojku Řeka Stefanose Tsitsipase a připsal si třetí skalp hráče Top 5. Člena Top 3 porazil dokonce poprvé.

"Už jsem tady odehrál lepší zápasy. Dnes jsem s výkonem moc spokojený nebyl, ale mám radost, jak jsem zápas zvládl psychicky," řekl Basilašvili, který až letos na pomalém hardu v Indian Wells poprvé vyhrál zápas v hlavní soutěži.



První semifinálovou dvojici vytvořili už ve čtvrtek Brit Cameron Norrie a Bulhar Grigor Dimitrov, který má jako jediný z kvarteta semifinalistů ve své sbírce titul z turnaje Masters 1000 (Cincinnati 2017). Proti finalistovi pěti letošních akcí Norriemu bude útočit na první finále od února 2018.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8,359.455 dolarů
páteční výsledky (15. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Basilašvili (29-Gruz.) - Tstsipas (2-Řec.) 6-4 2-6 6-4
Fritz (31-USA) - A. Zverev (3-Něm.) 4-6 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Mantra
by mohl ještě trochu přitopit pod kotlem, těmhle "následovníkům" Jen tak dál!smile
Reagovat
Pe3k
Zverev zažil velký kolaps ve třetím setu, servis si vzal dovolenou a taktika taky, čekal jsem, že celý turnaj vyhraje, hlavně když vypadl Medvěd. Taylor mi již delší dobu připadá, že hraje dobře a zasloužil by si být v ranku výše. Amíci budou mít nakonec 4 hráče v top 30. Isner, Korda, Fritz, Opelka. Ten Fritz není vyloženě servis man, pokud by ho chtěl někdo takto degradovat. Basilašvili čili muž, který má v průměru nejrychlejší fh a bh na okruhu chytnul v poušti formu, ani si netroufám odhadnout kdo titul vyhraje.
Reagovat
paddy
Jako ve WTA smile smile

Tennis TV

Grigor Dimitrov (23rd seed)
Cameron Norrie (21st)
Taylor Fritz (31st)
Nikoloz Basilashvili (29th)

What a semi-final line-up at Indian Wells

===
Tennistic Productions

Dimitrov-Norrie / Fritz-Basilashvili ... The most random Masters 1000 SFs I´ve ever seen lol
Reagovat
Pe3k
A ty bys chtěl, aby každý turnaj byli v semifinále hráči 1-4? Nebylo te dominance favoritů potažmo Big 3 už dost? Podle mě je fajn, když se do boje o titul dostanou i hráči druhého (či třetího) sledu. Kdyby Medvěděv vyhrával tituly jak na běžícím pásu, to by si měl potom radost z "tenisu"?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, ale aspoň jeden hráč top10 se mohl do SF dostat. Zverev, ačkoli ho nemusím, má velmi účinný a i dost atraktivní styl. Nicméně pořád ještě, i přes velké úspěchy, ho sráží hlava.
Reagovat
smazaný uživatel
V tejto dobe vyhraval Federer velke tituly. Je to tu zas, takto bude vyzerat tenis po odchode Nadala s Djokovicom/
Reagovat
spaniel
Jistě, drotárik.
Reagovat
Pe3k
Ty ještě čteš ty jeho blitky? smile
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist