Kontaová: Spojení ATP a WTA dává smysl. Na tour si ale musíme být všichni rovni

20. 5. 2020, 14:18
Aktuality 9
Johanna Kontaová podpořila návrh Rogera Federera na zastřešení mužského a ženského tenisu pod jednu organizaci, který podle ní dává smysl. Britská jednička však apeluje na to, aby z případného spojení vyplynuly rovné podmínky pro všechny.
Profily hráčů
Johanna Kontaová (© j48tennis.net)

Vše začalo dubnovým návrhem Rogera Federera, který na sociálních sítích volal po spojení mužského a ženského tenisu pod jednu organizaci. Až na pár výjimek se k nápadu staví kladně šéfové obou organizací, fanoušci i samotní hráči.

Také Kontaová, která je členkou hráčské rady, by změnu bílého sportu uvítala. Chce však rovné podmínky pro všechny. "Chápu to tak, že podmínky by musely být rovné. Pokud by nebyly, pak můžeme například říct, že máme menší hodnotu než naše mužské protějšky. Spojení by muselo proběhnout za předpokladu, že jsme si všichni rovni, protože tak je to správně. Nedokážu si v dnešní době představit, že by tomu bylo jinak."

Tenis momentálně řídí celkem sedm subjektů - ATP, WTA, Mezinárodní tenisová federace (ITF) a představenstva jednotlivých grandslamů. Tenisoví příznivci nyní nemohou sledovat veškeré tenisové dění například na jedné televizní stanici či internetovém vysílání. Muži a ženy mají jiný systém žebříčků a také různá pravidla, v ženském tenise je například povolen on-court coaching. To by se po případném spojení mohlo změnit.

O spojení obou organizací už před lety usilovala zakladatelka WTA Billie Jean Kingové, ale neúspěšně. Podle Kontaové až Federerův návrh vrátil možné spojení do hry a opět se o této variantě začalo mluvit. "Rozhodně dává smysl mít do budoucna jen jednu tour. Zároveň si uvědomuju, že bude třeba velkých kompromisů, je tu hned několik organizací, které rozhodují. Také jsou lidé, kteří si změnu nepřejí," uvedla Kontaová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Nola
Johanka, vacsina chlapov sa nevzda svojich zarobkov v prospech zien /maju totiz priatelky, ktore su vacsinou na nich zavisle, sedia v hladisku a podporuju ich / , mozno, ti, ktori su jednou nohou v dochodku, su davno za vodou a planuju vytazit sami pre seba z tejto fuzie :D
ATP ma lepsie zorganizovanu podporu mladych talentov - turnaj v Milane, su viditelnejsi, turnaj je sledovany, jednym slovom, dokazu predat buducnost panskeho tenisu, myslia na zadne kolecka, WTA je skostnatela organizacia, ktora akurat vyrobi smiesny rebrik aktivnych hracok poslednej dekady, pritom maju kopec mladych talentovanych hracok.....
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že kdyby to ve WTA vzali trochu šikovněji do ruky, nemuseli by se na nějakou ATP vůbec ohlížet. Zglajchšaltovat tyhle dvě organizace dohromady je zhruba stejná syntetická utopie jako třeba EU.
Reagovat
Nola
miesas jablka s hruskami, ja ako Slovenka EU kvitujem, mame spolocnu menu s vacsinou statov, vycestujem a absolutne sa nestaram, ci mam nejaku hotovost v penazenke, vobec nemusim prepocitavat kolko za co zaplatim, kedze rozmyslam uz davno v Eurach, Eura su vyhodnou menou vo vacsine statov, aj v tych, kde maju stale svoju narodnu menu, ze vy ste zamrzli niekde v minulom storoci je vina vasich politikov :D chapem, ze to nechapes, kedze stale si uviazol niekde v minulosti, a to som napisala iba vyhody jednotnej meny, ostatne nejdem rozoberat
Reagovat
FulnekUltras
jenom na měně vás při přechodu okradli o 10 procent - a dodnes vám zdánlivě nižší číslo zkresluje optiku - dál to opravdu nemá smysl rozebírat, zvlášť když mám už pár let většinu příjmu v eurech ;-)))
Reagovat
Nola
:D

podstatu veci sme nejak zahovorili....
mne je sumak ci sa spoja, alebo zostanu oddeleni, len nevidim vo fuzii nic pozitivne ani pre jednu zo zucastnenych stran.... navyse je tu este ITF, ktora ma pod zastitou najdolezitejsie turnaje, tie, ktore riadia kozlie preteky :D
Reagovat
blixa
Eurový maloburžouste!!! ;-) :-D
Reagovat
FulnekUltras
tahle svůj charakter předvedla už při FC v Rumunsku

a tuná druhá - že vraj okradnutá - a to sa ešte čaká na ozaj objektívny verdikt WADA o všetkých "jej" GS po roku 2010

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1409144-okradena-a-ponizena-serena-williamsova-citim-horkost-zurila-sampionka.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
safi1313
Proč by si museli být rovni když ve sledovanosti, popularitě a tím pádem i výdělku pro organizátory si nikdy rovni nebyli a nebudou ? Tenis táhnout chlapi, konkrétněji - tenis táhne duo Fedal. Ženy jsou nucenou součástí a pouze doplňkem.. možná někdy i okrasou, o tom žádná :) ale výdělkem by měla být pro ne tak tretina/čtvrtina toho co berou muži.. je to ostrý a nepopulární názor ale kdo do toho trochu vidí tak ví .. driv než zacnete chrlit feministicky názory - přečtěte si čísla a statistiky. :)
Reagovat
Kozoroh
Trio Fedalovic táhne tenis!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist