Kopřiva další překvapení ve Gstaadu nepřidal. Ruud ho v semifinále zastavil kanárem

24. 7. 2021, 14:52
Aktuality 5
ATP GSTAAD - Životní jízda Víta Kopřivy prvním turnajem ATP se zastavila až v semifinále. Český tenista na antuce ve švýcarském Gstaadu nestačil až na světovou čtrnáctku Caspera Ruuda, kterému podlehl 3-6 0-6. Šest zápasů neporažený Nor si o druhý titul během dvou týdnů zahraje s francouzským mladíkem Hugem Gastonem, jenž je ve finále poprvé.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva ke třem semifinálovým účastem na challengerech přidal také první semifinále na turnaji ATP. Ve švýcarském Gstaadu se mu to povedlo hned při premiéře v hlavní soutěži, což dokázal jako teprve druhý tenista od roku 2012.

24letý Čech v tenisově netypických podmínkách zimního střediska ve výšce tisíc metrů nad mořem prošel dvoukolovou kvalifikací a další tři výhry přidal v hlavní soutěži. Porazil domácí divokou kartou Johana Niklese, světovou desítku a semifinalistu letošního Wimbledonu Denise Shapovalova z Kanady a Švéda Mikaela Ymera. 

Do finále už ale postoupit nedokázal. Recept nenašel na ve formě hrajícího 14. hráče světa Nora Caspera Ruuda, kterému podlehl snadno 3-6 0-6.

Kopřiva sice do zápasu vstoupil brejkem, ale potvrdit se mu ho nepodařilo. K dalším šancím na returnu se už pak nedostal, od stavu 3-3 neuhrál ani game. O svůj servis vždy bojoval přes shodu, ale čtyřikrát v řadě ho neudržel. 

"Zápas byl extrémně náročný. Začátek mi vyšel, ale šlo vidět, že Casper teď hraje v psychické pohodě. Nedaroval mi nic zadarmo. První set se určitě mohl vyvíjet jinak, ale bohužel to nedopadlo. Ve druhém setu mě zlomil a byl lepším hráčem, pohlídal si to," řekl Kopřiva Tenisovému světu.

249. hráč světa Kopřiva se i přes dnešní porážku posune v žebříčku ATP poprvé do Top 200 a má tak zajištěnu účast v kvalifikaci letošního US Open. Na grandslamu se představí poprvé v kariéře.

Příští týden se svěřenec Jaroslava Pospíšila pokusí navázat na dobré výkony na antukovém challengeru v polské Poznani.

Turnaj ve Gstaadu se koná od roku 1915 a jedinými českými šampiony zůstávají Vladimír Černík (1946 a 1950) a Jiří Novák (2001 a 2003). Před sedmnácti lety triumfoval také Roger Federer.



22letý Ruud, který minulý týden triumfoval v Bastadu, si dnes připsal šestou výhru v řadě a postoupil do celkově šestého finále. Opět na antuce. Zatím má na kontě tři triumfy. 

"Jsem nadšený, protože finále nehrajete každý týden. Je to výjimečný pocit. Hraju teď dobrý tenis a zdejší podmínky mi vyhovují. Vím, že antuková szeona pomalu končí, tak jsem rád, že se mi daří," řekl  Ruud.

O čtvrtý titul si Ruud zahraje s Hugem Gastonem. 20letý Francouz, jenž až do tohoto týdne nikdy nebyl ve čtvrtfinále turnaje ATP, dnes po obratu zdolal 3-6 6-3 6-3 sedmého nasazeného Srba Lasla Djereho

Gaston, který ve čtrvtfinále utekl ze čtyř mečbolů Chilanu Cristianu Garínovi, si finále zahraje znovu po sedmi dnech. Před týdnem v rumunském Iasi neuspěl v boji o první titul z challengeru proti českému tenistovi Zdeňku Kolářovi.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (24. 07. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (3-Nor.) - Kopřiva (ČR) 6-3 6-0
Gaston (Fr.) - Djere (7-Srb.) 3-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
Se také dockala podobného příběhu jako její starší sestra Zuzana. Ta už dlouho poté co ukončila kariéru se přihlásila myslím na French Open do kvalifikace na chráněný žebříček a tou prošla celkem v pohodě a dostala se myslím až do třetího kola Hlavní soutěže. Moc dobra brigáda..
Reagovat
EllNino
Do druhého :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jinými slovy vyhrála 1k v MDsmile Ale i tak jí to muselo potěšitsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zápas jsem neviděl, ale na vítězství nad rozjetým Casperem jsem to moc neviděl. Snad jenom škoda, že se mu vrátil darovaný kanárek. Stal se z něj tak trochu černý Petr. Tedy nejlépe ho zas co nejdřív předat dálsmile
Co se turnaje týká, SF při debutu je víc než pěkný výsledek a Víťa má na čem stavětsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zas neviděl - neviděl, to jsem nevidělsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist