Korda v Estorilu smetl Augera-Aliassimeho a po 11 měsících postoupil do semifinále

30. 4. 2022, 08:34
Aktuality 15
ATP ESTORIL - Sebastian Korda na antuce v portugalském Estorilu přehrál světovou desítku Félixe Augera-Aliassimeho z Kanady, poprvé od loňského Wimbledonu vyhrál na turnaji ATP tři zápasy po sobě a poprvé po 11 měsících postoupil do semifinále. V něm 21letý Kanaďan narazí na krajana Francese Tiafoea, který uspěl v tříhodinové bitvě se Španělem Alejandrem Davidovichem.
Sebastian Korda

Sebastian Korda letos nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě. Sice sebral set v té době letos neporaženému Rafaelu Nadalovi a v Monte Carlu udolal čerstvého šampiona z Miami Carlose Alcaraze, ale na výraznější úspěch čeká. 

Dočkat by se 21letý Američan mohl tento týden na antukovém turnaji ATP 250 v portugalském Estorilu, kde se třemi soupeři neztratil ještě ani set. Po Francouzích Pierru-Huguesi Herbertovi a Benjaminu Bonzim si poradil i se světovou desítkou Félixem Augerem-Aliassimem.

Korda v pátečním pozdně večerním čtvrtfinále smetl kanadského vrstevníka 6-2 6-2, oplatil mu porážku z loňského Acapulca a zaznamenal třetí skalp hráče Top 10, první od loňského května.

Korda prožívá svůj nejúspěšnější turnaj ATP po dlouhých měsících. Tři zápasy po sobě vyhrál poprvé od loňského června, kdy se do stal do osmifinále Wimbledonu. Do semifinále se dostal poprvé od loňského května, kdy bez ztráty setu triumfoval na antuce v italské Parmě a získal svůj dosud jediný titul.



V semifinále, v nichž má bilanci 2-0, se syn bývalé světové dvojky Petra Kordy utká s o tři roky starším krajanem Francesem Tiafoem (h2h 0-2). Finalista z roku 2018 udolal až po třech hodinách boje 7-6 5-7 7-5 Španěla Alejandra Davidoviche, byť ve třetím setu prohrával 2-5, a také on poprvé v sezoně postoupil do semifinále.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili španělský obhájce titulu Albert Ramos a argentinský mladík Sebastian Báez.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 534.555 eur
páteční výsledky (29. 04. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Korda (8-USA) - Auger-Aliassime (1-Kan.) 6-2 6-2
Tiafoe (5-USA) - Davidovich (4-Šp.) 7-6(5) 5-7 7-5
Ramos (6-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6-2 6-2
Baez (Arg.) - Gasquet (Fr.) 3-6 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Newcombe
Jak to ta Rajchrtová s tím Petrem Kordou dělají?? Udělali nejlepší golfistky na světě, taky udělali "skoro" nejlepšího amerického tenistu. Určitě má na top10 ve světě. Vidím jasnou zářivou budoucnost. Takhle se to dělá. Neznám lepší rodinný klan smile
Reagovat
blixa
No jo, geny nezapřeš ... smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Souhlasím, jen Felixovi to včera nešlo mimořádně. I když fandím Sebastianovi, bylo mi ho líto.
Reagovat
Mony
To jsou tajné recepty, ty se neříkají. Ale asi se dostali k Tajné Kamasutre
Reagovat
Pe3k
Udělal z Felixe opravdu špičkového antukáře smile
Gratz Kordovi, body potřebuje jako sůl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
o jednoho soupeře Rafy na sklonku kariéry méněsmile
Reagovat
Patik
Strýko Pony by ho musel trénovať ako psa..už od šteniatka..keďže ho ale trénoval už ako dospelého tak z toho nič nebude..ale FAA má tým pádom aj šťastie nebude mať doživotné následky z mučiacich tréningov a nezanechá to v ňom defekty typu strčím si prst do análu pred každým servisom.
Reagovat
Pe3k
Já myslím, že je vliv strýčka velice přeceňován a ta genialita je v samotném Nadalovi. Proč mám Rafael obsedantně kompulzivní poruchu (rituálky) to netuším, ale asi to není z tvrdých tréningů. Vsadím boty, že do konce kariéry už strýko nebude mít s nikým valné výsledky jako trenér a i teď hraje Nadal pod Moyou lépe než pod Tonym.
Reagovat
Marduch
Přečti si tu Nadalovu knížku, pak už nebudeš bagatelizovat vliv strýčka Tonyho.
Reagovat
Pe3k
Rozepisuje se tam i o jeho návštěvách s DR. Fuentesem?
Reagovat
Marduch
Netrol a šup dovzdělat se smile
Reagovat
Pe3k
Pokud tam není o tom ani zmíňka, pak je to kniha pro ovce...Kdo jí pro Rafu napsal?
Reagovat
Patik
Mne to celkovo nejde dokopy ta kniha k Nadalovi..taká póza pre tenistu..podla mňa v jeho prípade to bolo asi takto trénoval na kurte ako každý deň .. Prišla unudena Xisca vykrikovať ze sa jej nevenuje ze sa nudí celé dni..on jej nato povedal ze sorry teraz nemám čas..ona nato ze nikdy nanu nemá čas že stále len trénuje a celé dni ju zanedbáva..on pokračuje ze prepáč zlatko ale musím o mesiac je Monte Carlo.. Ved keď sa nudíš tak ja neviem píš si knihu.. A ona ze fajn a napíšem ju o tebe ako na mňa kašleš.. Okej píš si co chceš len tam nepíš to s tým Fuentesom..
Reagovat
Pe3k
Xisca mi připadá fajn. Nic o ní nevím, ale pochybuju, že to ona psala tu knihu. Na to si Rafa najal profesionála. Tak jako tak, mě to neláká, ledaže by to byla podobné jako kniha od Aggassiho tzv. "open".
Reagovat
Patik
Určite to nepísala Xisca.. Ale nieslo sa to určite v tom duchu ze Rafa proste nerieši nejaké knihy..on je podľa mňa taký ten tenisový nerd.. Co jaké knihy nemám čas ja musím byť stopercentný na turnaji to si riešte tam s mojou ženou a manažérom..ked sa ho pýtali na knihu detaily isto riešil počas prestávky na tréningu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist