Kouč Alcaraze: Skreč ve finále v Riu visela ve vzduchu, v Acapulku asi nenastoupí

28. 2. 2023, 11:16
Aktuality 13
Světová dvojka Carlos Alcaraz podle jednoho ze svých trenérů s největší pravděpodobností vynechá probíhající turnaj v Acapulku. Devatenáctiletý Španěl si v nedělním finále na antuce v Rio de Janeiru obnovil zranění nohy, ale souboj o titul skrečovat odmítl. V úterý večer by se měl představit na betonech v Mexiku, jeho tým je však ohledně jeho účasti spíše skeptický.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Alcaraz měl v neděli velmi blízko k tomu, aby dorovnal počet žebříčkových bodů světové jedničky Novaka Djokoviče a poprvé v kariéře obhájil triumf na nejvyšším okruhu. Náskok setu a brejku nicméně nedotáhl a nakonec s Cameronem Norriem prohrál. Navíc si obnovil zranění nohy, kvůli němuž přišel o celé australské léto včetně úvodního grandslamu roku.

Po dvoudenní pauze na přesun z Brazílie do Mexika a z antukových dvorců na beton by se měl v úterý večer představit v Acapulku, kde je nasazenou jedničkou a má nastoupit proti Mackenziemu McDonaldovi. "Snad to není nic vážného. Ale hrát v Acapulku na jiném povrchu bez předchozího tréninku je pro něj složité," řekl Antonio Martínez, jeden z jeho koučů, španělskému listu La Razón. Připustil, že finále v Riu Alcaraz málem vzdal. "Zvažovali jsme to. Ale on chtěl pokračovat," uvedl.

O jeho účasti v Mexiku se rozhodne v úterý, včera podstoupil magnetickou rezonanci a stále se čeká na výsledky. "Doufám, že je to jen kontraktura," přál si Martínez.

Úřadující šampion US Open bojoval se zraněním už na konci loňské sezony, kdy pro problémy s břišním svalem přišel o debut na Turnaji mistrů. Do letošního tenisového roku vstoupil po potížích se zadním stehenním svalem teprve před dvěma týdny a po Buenos Aires mohl kralovat i v Riu. V březnu se určitě bude chtít objevit na obou amerických Masters v Indian Wells (semifinále) a Miami (titul) a pak je na programu náročné antukové jaro s vrcholem v Paříži.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Berny
ty kariery Nadala a Alkosa jsou hrozne podobne. 2005 vs 2022, oba sli extremne rychle nahoru, oba vyhrali svuj 1.GS, oba nenastoupili na TM, oba zahy vynechali nasledujici AO... tak uvidime jak to pude dál..
Reagovat
GaelM
Tak logicky, oba praktikují brutální až sebedestruktivní fyzickou hru. Byl by zázrak, kdyby to u Alcaraze taky nevedlo ke zraněním, Nadal neměl problémy proto, že by byl až tak křehký. Spíš naopak, často zvládal nemožné, předtím než mu tělo vystavilo stopku.
Reagovat
Berny
by me zajimalo v cem je Alcarazova hra destruktivnejsi nez Djokovice.. ktery ted na AO v 36 letech mel 1.zraneni od pasu dolu v kariere..
Reagovat
elsky
Je to vidět na první pohled, Djoker zdaleka netlačí tolik na pilu, body ve výměnách spíš konstruuje.
Reagovat
turista
Ano. A dokáže si pomoci taky přímými body z podání což mu ušetří síly na ty výměny.
Reagovat
Amputace
Netlačí na pilu? Snaží se doběhnout úplně všechno, neustále dokluzuje, tvoří z obrany. Alcaraz hraje mnohem útočněji, tím pádem hraje i méně dlouhých výměn. Djokovičův tenis je jeden ze silově nejnáročnějších.
Reagovat
Marduch
Ve 2013 laboroval se zraněním kotníku, musel kvůli tomu dokonce do Prahéé k věhlasnému Prof.PaedDr. Pavlu Kolářovi, Ph.D.
Reagovat
Tennisfan77
Pokud se Alcaraz každou sezónu bude trápit se zraněními tak může buď:

A) Najmout doktora Fuentese a vyhrál 22 GS zraněný

B) Vynechat každý rok XY měsíců což ho bude bavit pár let

smile
Reagovat
Patik
Napadlo ma to..ale dalo sa to očakávať pri hentakom pohybe..jeden maratón jedna dobrá sezóna potom zranenie po zranení sa vráti vyhrá turnaj potom zase vyradený niekoho mi to pripomína..za 5 rokov bude plakať na každej tlačovke.
Reagovat
Martan1
A ten Mudr.Fuentes.., to je někdo jako manželka Colomba? Bude to asi zřejmě nějaký obávaný i uznávaný španělský doktor Frankenstein, kterého nikdo nikdy neviděl ale všichni o něm a jeho zázracích pořád mluví.
Reagovat
Pe3k
Pokud umíš používat google vyhledej si jméno Eufemiano Fuentes a pozdravuj Columbovu manželku smile
Reagovat
Martan1
Tak dík za info. Vyhledal jsem a existuje. Myslel jsem si že to je fáma.
Reagovat
turista
Jistěže existuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist