Kouř z požárů v Melbourne dusí tenisty a kritika bují. Jakupovičová musela vzdát, další se nechávali ošetřovat

14. 1. 2020, 11:49
Aktuality 105
Tenisty v Melbourne trápí silně znečištěné ovzduší z rozsáhlých požárů na jihovýchodě Austrálie. Kvůli akutním problémům s dýcháním musela Slovinka Dalila Jakupovičová vzdát zápas kvalifikace Australian Open, kterou úspěšně rozehráli čeští reprezentanti Lukáš Rosol, Denisa Šátralová a Tereza Martincová. Pořadatelé v Melbourne raději předčasně ukončili exhibici Kooyong Classic mezi Marií Šarapovovou a Laurou Siegemundovou.

Úterní Melbourne už od brzkých ranních hodin zahalil štiplavý kouř z rozsáhlých požárů, které už přes měsíc řádí na mnoha místech Austrálie. Index kvality ovzduší byl daleko za hranicí bezpečnosti a pořadatelé proto o hodinu odložili začátek bojů v kvalifikacích mužů a žen.

Už dříve organizátoři úvodního grandslamu sezony prohlásili, že zdraví hráčů, pořadatelů a fanoušků je na prvním místě. Odborníci totiž očekávali, že tento týden se ovzduší v Melbourne výrazně zhorší.

Jenže realita je jiná. Odložení startu dnešního programu o 60 minut bylo z pohledu spousty tenistů spíše jen alibistickým krokem. Většina hráčů se totiž na kurtech dusila, po fyzicky náročných výměnách dostávala záchvaty kašle a došlo i na skreč.

Slovinka Dalila Jakupovičová vedla v Melbourne Parku nad Švýcarkou Stefanií Vögeleovou 1-0 na sety a ve druhém ji jeden fiftýn dělil od tie-breaku, když ji přemohl silný záchvat dusivého kašle. Tenistka skončila na kolenou a lapala po dechu.

"Měla jsem strach, že zkolabuju," přiznala poté, co byla nucena duel skrečovat. Už předtím si kvůli potížím s dýcháním opakovaně volala na kurt fyzioterapeutku. "Nemám astma a nikdy jsem problémy s dýcháním neměla. Jakmile ale byly výměny trošku delší, nemohla jsem dýchat a pak jsem skončila na zemi," dodala.

Podle 180. hráčky světa bylo od pořadatelů nezodpovědné, že program kvalifikace za daných podmínek nezrušili, ale pouze o něco odložili. "Byla jsem překvapená, myslela jsem, že se dneska hrát nebude, ale neměli jsme na výběr," posteskla si.

Pauzu na ošetřerní si bral například také domácí Bernard Tomic, který nakonec v prvním kole kvalifikace prohrál 6-7 3-6 s Američanem Denisem Kudlou. "Myslím, že tohle jsou neregulérní podmínky pro tenis. Ale pro oba hráče je to stejné, takže prohru na to svádět nemohu," řekl Tomic.

Svitolinová: Proč musíme čekat, až se něco stane
Na podmínky si stěžovala i někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová, která rovněž potřebovala několikrát ošetření. Číňanku Jou Siao-ti nakonec ve třech setech zdolala i díky tomu, že soupeřka rovněž na kurtu trpěla a v závěrečné sadě dokonce několikrát raději podávala spodem.

"Bylo těžké dýchat a dělalo se mi nevolno. Není ideální, že musíme hrát v takových podmínkách. Stejně jako je pravidlo ohledně vysokých teplot, mělo by být i na kvalitu ovzduší," řekla Kanaďanka.

Na exhibici Kooyong Classic ukončil hlavní rozhodčí zápas za nerozhodného stavu 5-5 ve druhém setu. První sadu získala Siegemundová nad Šarapovovou v tie-breaku, obě hráčky ale postupně stále silněji pociťovaly potíže a trápil je kašel. "Podle mne to bylo po dvou a půl hodinách hry správné rozhodnutí," řekla pětinásobná grandslamová šampionka Šarapovová.

Na twitteru se proti podmínkám ohradili i další tenisté a tenistky. "Proč musíme čekat, až se něco stane, než začneme něco dělat," napsala Elina Svitolinová.

Kritikou na adresu pořadatelů nešetřil ani Francouz Gilles Simon. "Když se najdou doktoři, kteří řeknou, že hrát na Australian Open ve 45 stupních není nebezpečné, a rozhodčí, podle kterých není mokrá tráva ve Wimbledonu kluzká, určitě budeme schopni najít i experty, kteří potvrdí, že je kvalita ovzduší vyhovující," napsal.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

105
Přidat komentář
Patik
Keď si Caroline Wozniacka zavolala do tímu Nicka Kyrgiosa na single match..a komentátor nadviazal na Serenu ako zareaguje a ktorého hráča postaví proti nemu..citujem..How about the GOAT..vzápätí záber na Federera vstupujúceho na kurt a v pozadi Nole s Rafom dotknutí so založenými rukami fajn..a my sme tu čo..vzduch ?
Reagovat
gigin
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11042--ovzdusi-je-tu-lepsi-nez-v-cine-organizatori-se-chovaji-fer-rika-cesky-stachovskij
Reagovat
Vlk-v-trave
A uz nemusi postupit ani do hlavni souteze, uz ma slusne vydelano :D)
Reagovat
gigin
A navíc je to kuřák, takže pohoda :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Akorat mu to ted silne kazi dest...
...Gulbisovy sance trochu padaj tedka.
Je tam treba poslat do teho Melbourne Forahanda, aby nam tam denne podpaloval parky kolem a udrzoval kourovou zonu.:)) On ma k dymu kladny vztah, a ma cas.
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
Krisboy
Sympatický je jeho vyjádření o Evženě. Jenom potvrzuje, co si o ní myslím.
Reagovat
gigin
Stach je fajn :) Evženku ale miluju, chci si jí vzít, takže kačky jsou téma.
Reagovat
Krisboy
Jj, nevěsta bez věna je k ničemu :)

Stachovskij nikdy nikomu nikam nelezl a na pokrytecký kecy si nepotrpí. Sympaťák.
Reagovat
George_Renel
A ono to jde i pěkně z úst:
Evžen(k)u chci za ženu
Reagovat
blixa
Paní Bouchardová ? Co použil v originále ? Tipoval bych "madam Bouchard" :-D

To mi připomnělo mého starého kamaráda, který měl přezdívku Šotek. Jednou jsme takhle seděli v jedné nejmenované kladenské hospodě a bylo k půlnoci, když se tam Šotek nějak přikodrcal. Obsluhovala tam taková přisprostlá servírka, která už taky měla slušně upito a když se připotácela k jeho stolu, pravila "co chceš, ty ču...u ? Asi tak 99,9 % všech případných hostů by jí odpovědělo větou končící na pí.., ne tak přítel Šotek, Ten odvětil větou, která se v té hospodě stala legendární. Pravil "Chtěl jsem se Vás jen dotázat, nenatočila-li byste mi jedno pivo, MADAM !". Takže asi tak ... :-D
Reagovat
Krisboy
Já jsem to teda pochopil, že mluvil česky..?
Reagovat
gigin
Blixa je tupan. Nevšímej si ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen asi v Číně k tomu nemají 36 stupňů.
Reagovat
Krisboy
No v Šanghaji občas ano :)
Reagovat
Fandina
Exhibice live na Eurosportu 1. Jsou tam dva týmy, nicmeně složení mi nějak nevychází genderově. V první je Caro, Gauf, Šáša, Čiči a Naomi a ve druhé Serena Nole Thiem Rafa a Petra. Tak nevím, jak se to a kdo proti komu bude hrát :-)).
Reagovat
Fandina
Tak první zápas Nole Serena proti Caro Tsitsi :-)).
Reagovat
Fandina
Tak je to exhibice, po game se vystřídali, Petra Rafa proti Naomi Šáša. :-))
Reagovat
Fandina
A Petra hraje v barevných šatičkách a má rozpuštěný cop, vlasy jí lítají, to jsem ještě na ní při hře neviděla ... úsměvf.
Reagovat
Fandina
Petra s Rafou srovnali stav na 1:1 a nastoupil Dom místo Rafy a Gauff místo Naomi. :-))
Reagovat
Fandina
A Caro má také hezké šatičky, nicméně Petra je má vzorované, Caro s různobarevnými geometrickými vzory.

Jinak se to hraje opravdu exhibičně, jedna hra byla Rafa Dom proti Naomi Tsitsi a teď je dámská čtyřhra Petra Serena proti Caro Gauff. :-))
Reagovat
tommr
tak snad už bude od těch otravných požárů a kouře z nich pokoj ...
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))

https://twitter.com/enricomariariva/status/1217153280444456961?ref_src=twsrc %5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1217153280444456961&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.puntodebreak.com%2F

Mut bude mit radost, Sir Andy pred Djokovicem:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ktery bude hrat svuj prvni kvalifikacni zapas teprve dnes se ostre pustil do organizatoru AO.

1. Hraci nejsou vubec informovani o podminkach, jak bylo slibovano, nebot org. slibili, ze meli dostavat prubezne informace emailem, a nedostavaji nic...

2. Obecne panuje v tom chaos, kdo je odpovedny za informovani hracu.

3. K otazce, ze hraci mohou odstoupit, Noah pochopitelne rika, ze je to rozhodnuti, ktere ma vliv pro hrace, hlavne jako on, na celou sezonu, vzhledem k vysce za startovne uz v 1.kole, ktere muze v kvalde vybojovat. ...dale si samozrejme nedokaze predstavit, zeby podobne bylo zachazeno s hraci jako Fedex a Nadal atd. jako s hraci, kteri bojuji v kvalifikaci.

4. Dale krituzuje, ze na kurtu musi byt za kazdou cenu plno jinych lidi nejen na sbirani micku...celou dobu...nejen ne jeden zapas...coz citi, ze je velmi spatne, nebot jako hrac tam bude pobihat max. 3 hodky, jini tam jsou cely den...

5. Citi se jako profesional, a chce urcite hrat, pokud bude mit pochopitelne povoleni lekaru...a je dost smutne, ze hraci jsou vubec nuceni organizatory AO k takovym rozhodnutim.

http://www.puntodebreak.com/2020/01/14/noah-rubin-explota-open-australia-federer-o-djokovic-recibirian-trato
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak s diskuse pod clankem vybiram glosku jmenovce,

Wolf:
Este Grand Slam está que arde. Literalmente.
Tento Grand Slam hori. A to Doslovne.

:D)))
Reagovat
Vlk-v-trave
sokovala na tiskovce novinare, nebot se sverila, ze ji umrel jeji otec, ktery mel teprve 43. let

Kvuli tomu snad nechtela jet ani do Australie.
Sverila se take s cilem...stat se No.1, coz bylo prani jejiho otce.

http://www.puntodebreak.com/2020/01/14/sabalenka-desvela-rueda-prensa-fallecimiento-padre-43-anos
Reagovat
smazaný uživatel
Proběhlo to na twitru asi před měsícem.
Reagovat
steve79
Koho vidite jako nejvetsiho favorita na AO 2020? Ja Novaka a potom Rafu. Tesim se na Rogera. U neho to je velka neznama. Posledni ostry zapas hral zacatkem listopadu.
Reagovat
Ereinion
Rafovi dlouhodobě AO nevyhovuje, navíc pokud to bude v hale...vidím to asi takhle:

1. Djokovic
2. Medvedev
3. Federer
4. Nadal
Reagovat
safi1313
Kyrgios
Reagovat
Patik
Mne to príde že tohtoročné tipovanie víťaza Australian Open bude asi najťažšie za posledných 5-10 rokov..ale povedal by som asi že Djokovič to je taká istota..ak sa bude hrať v halových podmienkach čo sa bude..tak možno Federer ktorý vyhral dva z posledných troch ročníkov..Nadal záleží aký bude žreb a ako to zvládne fyzicky..ďalej sú tu Thiem,Medvedev,Tsitsipas ktorý môžu pokojne spraviť finále..bude to zaujímavé snáď výjdu podmienky
Reagovat
annah
Největší favorit je podle mě Djokovič.
Z mladých Medveděv a Tsitsipas. Rafa taky není bez šance. Ale to by mu musel někdo cestou vymést Novaka.
Roger už ne. Velký úspěch by pro něj bylo semifinále. Ale těším se, že ho zase uvidím v akci. Aspoň pár zápasů. Musíme si to užít, protože možná je to jeho poslední sezona. Nebo spíš předposlední.
Reagovat
turista
Roger a Rafa AO patrně nevyhrají. Djoki to bude mít těžké vzhledem ke kvalitě next gen. Ale konání celého turnaje je kvůli kouři z požárů v ohrožení. Přerušení turnaje a jeho dokončení v únoru nelze vyloučit.
Reagovat
Nola
ja to vidim na Petru Vlhovu :DDD , prave ziskala dalsi skalp Mikaely
Reagovat
Patik
Shifrinová dneska nebola vo svojej koži.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zas tá priposr*tá mentalita.

Namiesto toho, aby sa oslavoval triumf, tak neprajný Slovák len lakonicky skonstatuje, ze Shiffrinová nebola vo svojej koži.

Tvoji rodicia mozno tiez neboli vo svojej kozi, ked roky dozadu v noci zhasli lampu a rozhodli sa mat deti. Koho to dnes kua zaujima.

Este stastie ze si fanusik Federa a mozem sa s kludným svedomim od teba dištancovat.
Reagovat
Patik
(facepalm) Petre naopak veľmi fandím..a veľmi ma to potešilo..popri tom konštatujem že Shifrinová dnes prekvapivo až tretia..čakal som že to bude s Petrou tesný súboj o prvé miesto..môj komentár zle vyznel.
Reagovat
Holahej
Píše se...
Prostředí špionů Slovence Vlhové očividně není cizí. Ta totiž posílá svůj tým na místa, kde trénuje její rivalka, aby se od ní mohla něco přiučit. Američance se to ale vůbec nelíbí.

?Považujeme to za překročení hranice, při kterém se krade naše duševní vlastnictví. Berou nám něco, co je naše,? vzteká se Shiffrinová. Trenéři Vlhové špionáž drze přiznali. ?Vím, že to není úplně korektní. Chceme, aby Petra jezdila co nejlíp, a chceme se učit od nejlepších. Je to naše práce,? uvedl její italský kouč Livio Magoni.

Na hraně
Byť slovenský tým neporušil žádná pravidla, stejně je z toho poprask. ?Rozbory jízd jiných závodníků u videa jsou zcela běžné, ale tajně někoho natáčet na tréninku už je hodně na hraně,? myslí si bývalá lyžařka Lucie Hrstková-Pešánová, která se s podobným případem ještě nesetkala.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ti Italové!!!...
Reagovat
paddy
pojďme se při mých tipech zasmát - vy teď a já po turnaji :)

Novak je bez šance na titul, za to Djokovič je hlavní favorit
Roger dojde dál než Rafa
bude se dařit Goffinovi a Bautistovi
trio Méďa, Šáša a Cipísek má za hlavní úkol nás pobavit
Reagovat
smazaný uživatel
Skusil som Tsitsipasa s kurzom 17 a Medvedeva s kurzom 8..Ten bol este ale pár dni dozadu kurz 10.

Najvacsi favorit je Djokovic a Medvedev, prajem si aby sa stretli spolu v pavúku.

Nadal je z formy, ale ak sa mu to otvori ako Federerovi v roku 2018, moze vyhrat aj s priemernou vykonnostou.
Reagovat
Marduch
Více než kdy dříve, co hraje Big3, bude záležet na losu..
Reagovat
Vlk-v-trave
mankote...chycen na dopingu na Dejvis Cupu.

Vzorek moci obsahoval Ligandrol, LGD-4033, a Stanozolol (androgenni a anabolicky steroid)

Nico:
Je to jeden z nejtezssich okamziku, kteremu jsem ve svem zivote musel celit, a rad bych vam rekl, co se stalo.
Loni v listopadu, kdyz jsem hral Davis Cup za Chile, jsem mel dva testy na moc.
První vysel cisty, ale ve druhem vzorku byly detekovany dve zakazane latky. Hladiny techto latek jsou tak neuveritelne nizke, ze se rovnaji jedne biliontine gramu, urovne tak nizke, ze mi to nemohlo poskytnout zlepseni meho vykonu.

Chci objasnit, že jsem behem sve kariery nikdy umyslne nebo vedome neprijal zadnou zakazanou latku a ve skutecnosti jsem opravdu proti dopingu. Proto v následujicich dnech a tydnech venuji veskery svuj cas a budu se snazit zjistit, odkud pochazeji tyto latky, takze ja a muj tym pravnich zastupcu chceme tuto situaci objasnit.

http://www.puntodebreak.com/2020/01/14/suspension-dopaje-nicolas-jarry

*
Prvni stopa vede k zajimavemu multaku vyrobenemu v Brazilii, na ktery dostal doporuceni...Nico Jarry chce spolupracovat a je plne k dispozici Mezinarodni Tenisove Federaci.
Reagovat
Patik
a Farah s dopingom za ním.
Reagovat
paddy
prý snědl kontaminované kolumbijské maso
s podobnou historkou přišel kdysi i cyklista Contador :)

nezbývá než čekat, jaká jména WADA oznámí u WTA
Reagovat
spaniel
Cekam na Nadalovce s jejich mantrou, ze steroidy tenistum nepomahaji.
Reagovat
Kozoroh
Četl jsem na zahraničních fórech, že kvalita vzduchu bude příští týden mnohem lepší, už v následujících dnech se to bude zlepšovat. Takže nemusíme malovat čerty na zeď.

https://i.postimg.cc/hPZJqc1t/Screenshot-20200108-052735-Air-Visual.jpg
Reagovat
turista
Kéž by jsi měl pravdu.
Reagovat
paddy
U koho je na prvním místě zdraví, tak se odhlásí. Účast není povinná.
Reagovat
Mantra
howgh
Reagovat
Vlk-v-trave
Ta veta, cos tu postnul je irelevantni, nebot Craig Tiley tyden zpet sliboval nejen hracum, ale i divakum, sberacum atd. ze se v takovych podminkach hrat nebude a prave je ujistoval, ze na prvnim miste bude hlavne zdravi lidi.:) a v takovych pripadech se bude hrat pouze v hale.

Kritika nekterych hracu v tomhle ohledu je tedy na miste a odvolavat se na to, ze neco je nepovinne, a jestli je na prvnim miste zdravi nebo ne... na to je jaksi uz dost pozde.

Veta by mela tedy spis znit;

Neslibuj ty jelito nekomu neco, co nemuzes splnit:)
Reagovat
blixa
Noooo, slibem neurazíš ... aneb nikdo vám nemůže splnit, co my vám můžeme slíbit ! ;-) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy rok v Austrálii odflashuje 5-10 tenistov kvoli teplu...

Takze ak to bude tohto roku pod 10 kvoli dymu, ukaze sa, ze dym je mensie zlo ako teplo.

Viac takýchto ročníkov.
Reagovat
spaniel
Doufam ze uz se tesis na prvni halovy GS v historii :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pod strechou sa hralo na USO mnohokrát..Rod Laver aréna je atypická, nebudú to typicky halové podmienky. Ale teším sa z toho, ze po dvoch rokoch cítiš šancu na výsledok.
Reagovat
spaniel
Spatne sis to vysvetlil. Hala neni antuka a je vic excelentnich hracu. Jde o to, ze sance plesate by byly stejne jako ze se mu uchyti nova ofina.
Reagovat
lvicek
Pro Petu to letos nevypada moc dobre :(. Mozna radsi mela jet do toho Adelaide... Jsem vazne zvedava, jak se s tim vyporada, snad dostane aspon nejaky rozumny kurt a cas. Hlavne at si nezpusobi nejaky zdravotni problem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Fotky a videa z Radvanic a prej Melbourne..falešný poplach :)) Tak ať to šoupnou do haly, Rafa to stejně nedá, tak bude mít alespoň solidní omluvu :)
Reagovat
steve79
Treba se to do pondeli zlepši
Reagovat
petrulinka
Pokud se nestane zázrak, tak si myslím, že se můžeme připravit na to, že Petra buď nedohraje nebo ani nenastoupí k prvnímu zápasu, jelikož takové podmínky jsou pro lidi s astmatem velmi nebezpečné. Jsou to kreténi, vždyť to je neskutečné množství škodlivin ve vzduchu, které do sebe hráči dostanou. Akorát tak si z toho můžou zadělat na rakovinu
Reagovat
bIbec
Petra kouř ráda čuchá. V Číně se jí pravidelně daří.
Reagovat
Mantra
a taky na namožený svaly, taky si může zadělat na vyvrtnutej kotník a kdesicosi dalšího, hele nechci to zlehčovat, ale lidi tam chodí dál do práce, bydlí, žijí .... holt chceš hrát nebo ne, je to na jednotlivci (pokud se to nezruší nebo neodehraje v hale celé - kdyby jen část, pak to nebude fér)
Reagovat
Vlk-v-trave
...jo, a co maj rikat trebas takovi kladeci lina...

https://www.youtube.com/watch?v=NZQjTkXte6Q
Reagovat
Mantra
Reagovat
brixner
Hrůza,že je v tom chtějí nechat hrát!My jsme jednou vjeli před deltou do obrovské mlhy,dispečeři nějak zaspali,najednou bílá tma a kormidla se chopil náš kapitán.Najednou lehčí náraz a loď se zapíchla do břehu na okraji mokřadu a my jsme si mysleli,že to náš kápo totálně posral a už jsme se těšili,že dostane v Baselu pěkně po tý svý germánský tlamě.Když vyšla pravda najevo,docela jsme se styděli a to i já,kterej má lodní patent...Ukázalo se totiž,že náš kapitán tyhle vody zná dokonale,už se tu plaví 32let,takže...Správně odhadl,že proud Rýna je podivný a mohli bychom najet někam,kde bychom způsobili veliké škody a proto naprosto správně loď nasměroval do poloslepého ramene,o kterém moc dobře věděl!Jen si to představte-tma jak v prdeli a najednou rána a šlus!Náš kápo je sice německý pako,ale profík a je z nás jednoduše nejlepší.Prdel byla,že Marco si vodskočil na břeh vysrat se do křoví a na plotně se mu připálilo žrádlo pro celou posádku a ten dejm se smísil s tou mlhou a my neměli kam utéct a Bruno se i poblil,je to slabej kus,no:-) Takže dejmy,mlhy a smogy prostě nebrat!!
Reagovat
Pavlis
Respirační obtíže jsou to nejhorší v dnešní době. Absolutně se to zanedbává. Lidé nedýchají zdravý vzduch. Nikoho to nezajímá. Nedá se zpětně zjistit, co vám dané onemocnění způsobilo. A že se na to hromadně umírá.
Reagovat
paddy
V ČR jsou paradoxně největším problémem domácnosti, které spalují cokoli vč. ostravských briket (petka+olej+pyliny). Průmysl je dohlížen (filtry atp.).
Reagovat
brixner
A to ještě netušíš, jak krásně hoří polystyrén:-))))
Reagovat
turista
Hoří, ale spalovat plastické hmoty je ekologický zločin, protože takový kouř obsahuje více rakovinotvorných látek než při spalování uhlí.
Reagovat
smazaný uživatel
vyzera to tak,ze To vyhraje ten najviac prispôsobivy,najodolnejsi a celkovo-nielen tenisovo-najsilnejsi,uz sa tesim,po dlhych rokoch najzaujimavejsi GS:-P
Reagovat
gigin
v Číně je smog jak cyp a hrajú. Když to udýchal Gulbis, který tam každý rok umírá, tak to zase taková hrůza nebude. Hrajte a nefňukejte. Princezny tvl..
Reagovat
Vlk-v-trave
torzo fanclubu lotysskeho genia zacina silne vetrit sanci na titul:D)
Reagovat
smazaný uživatel
aspon by si nieco privyrobil v krize sa nachadzajuci Hollywood:))
Reagovat
gigin
To není torzo. To je všechno už :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
gigin
https://youtu.be/qxqCuN0-3d0
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze behem zapasu vyrazne zlepsil obhozy a loby...
To se bude ve finale proti Djokovicovi hodit.
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
gigin
Ten poleze na sako až si budú třepat rukama.
Reagovat
Pavlis
Požáry jsou v Austrálii už od října 2019. 6b.cz/mxSt

Mají tam hrát jen v krytých halách, kde je dodáván čerstvý vzduch, nezatížený směsí jakýchkoli jiných, škodlivých látek. Ohrožovat takto zdraví tenistů je nezodpovědné.
Reagovat
Vlk-v-trave
V tehle podminkach nej. favoritem se stava Gulbis. Ma za sebou dost treningu v zacouzenych barech. Tohle zbytek pole jen tezko treningove dozene.
Kazdy jiny vitez bude spis prekvapenim.
Reagovat
Krisboy
Možná by něco uhrál i V.Gerulaitis, kdyby se toho dožil.
Reagovat
Mantra
si říkám, že ty čínští tenisté mohou být docela zvyklí :-)
Reagovat
ttopi
Tohle je snad objektivní příčina pro to, aby byl zápas spíše přerušen, než aby musela hráčka vzdát ne?

Chápu, mohlo by se to zneužít a záchvat zahrát, ale i tak trocha lidskosti by neuškodila.
Reagovat
LukasH
To bude něco pro Petřino astma.
Reagovat
EllNino
tak musí přežít první kola, od 3. kola se už většinou hrajů zápasy topek na těch třech největších se střechou ...

A vzhledem k tomu, že je nasazená 7, tak by mohla i ta první kola hrát na těch prvních třech, Karolína to samé
Reagovat
petrulinka
Petra v těchto podmínkách podle mně nepřejde první kolo. To opravdu není nic pro astma
Reagovat
smazaný uživatel
V mém rodné městě býval přechod pro chodce. Přechod byl špatně označený a velmi často se tam stávaly havárie a střety s chodci.

Oprava, popřípadě zviditelnění by stálo město moc peněz a samozřejmě představitelé města problém přehlíželi, jelikož se tam nestalo nikdy nic extra vážného.

No a jednoho letního rána tam borec sejmul dvě sestry, které na místě umřely.

Voila, přechod byl do měsíce opraven, osvětlen a nic se už nestalo.

Lidská logika nezná mezí. Tím chci říct, že dokud na AO někdo neumře, tak se prostě hrát bude.

Nehraje se - nejsou peníze ze vstupného, nejsou peníze pro papaláše a to je to hlavní vo co tady běží.
Reagovat
RF46
Skoda, ze to David Ferrer uz zabalil. On jako kurak by mel nejvetsi sanci.
Reagovat
Krisboy
On ale posledních pár sezón už nekouřil. Ale i tak by byl ve výhodě, to je jasný :)
Reagovat
RF46
na WTA snad kourej vsechny, ne?:)
Reagovat
Krisboy
Všechny rozhodně ne :)
Reagovat
paddy
Na to jsem taky myslel. Okruh favoritů se zužuje na kuřáky. Můj černý kůň je Brown, který opět vykouří Rafu z kurtu a vyhraje to celé.
Reagovat
RF46
Pokud jenom z kurtu, pak je vse v poradku :)
Reagovat
paddy
U Browna platí heslo: ať tráva nebo kouř, výher je jen houš
Reagovat
Krisboy
Mimochodem - je tráva na seznamu zakázaných látek? Tipoval bych, že ano...
Reagovat
paddy
Není, protože se na hraje nejdůležitější turnaj :)
Reagovat
gigin
Je. Však Ernie byl nevrlý na turnaji v Amstru, že sa to nemože.
Reagovat
Krisboy
Chudák Dreddy. Jedinej rasta na světě, kterej nehulí.
Reagovat
Krisboy
Předpokládám, že po skončení kariéry odjede na Jamajku a ubalí si a sám vyhulí metrovýho jointa.
Reagovat
smazaný uživatel
Letosni AO bude na nic :(
Reagovat
Krisboy
Vypadá to tak...rozhodně bude neregulérní, hráči nebudou mít stejné podmínky.
Reagovat
Mantra
jak to? jeden bude hrát ráno a druhý večer - o zeĎ? pak se to nějak virtuálně porovná?
Reagovat
Krisboy
?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist