Krejčíková je v Madridu v osmifinále, Bouzková marně vzdorovala Pegulaové

30. 4. 2023, 17:22
Aktuality 41
WTA MADRID - Barbora Krejčíková ve 3. kole antukového podniku WTA 1000 v Madridu přehrála Číňanku Xiyu Wang a zůstala poslední Češkou v pavouku dvouhry. Marie Bouzková dnes totiž nezaskočila favorizovanou Jessicu Pegulaovou, byť světové trojce vzdorovala dvě a čtvrt hodiny a vypracovala si 14 brejkbolů.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková v této sezoně na individuálních turnajích ještě neprohrála s hráčkou mimo Top 20 a v zajetých kolejích pokračuje i v Madridu. Po třísetové výhře nad Dankou Koviničovou si dnes poradila 6-4 6-1 s Xiyu Wang a letošní bilanci na akcích WTA s hráčkami mimo elitní dvacítku vylepšila na 13-0.

27letá Češka loni na o pět let mladší Číňanku nestačila na antuce v Budapešti, ve Španělsku jí ale šestkrát sebrala servis a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

V prvním i druhém setu světová dvanáctka Krejčíková nedokázala dějství ukončit na první pokus při svém podání. Nepodařilo se jí tak i svou druhou soupeřku dorazit kanárem. 

Krejčíková předloni v Madridu vyhrála čtyřhru s Kateřinou Siniakovou, ale hlavní soutěž ve dvouhře hraje teprve podruhé a až letos si připsala první výhry. V osmifinále se střetne v prvním vzájemném duelu s Chorvatkou Petrou Martičovou.



Marie Bouzková (© Profimedia)Marie Bouzková minulý týden na turnaji ITF v portugalském Oeiras porazila dvě hráčky čtvrté světové stovky a letos poprvé v hlavní soutěži vyhrála dva zápasy po sobě. Na okruhu WTA se jí to ale nepovedlo ani v Madridu.

Po vítězné třísetové bitvě s Aliaksandrou Sasnovičovou nenašla recept na světovou trojku Jessicu Pegulaovou. Američance podlehla po dvou a čtvrt hodinách hry 4-6 6-7 a teprve podruhé v pátém vzájemném duelu odešla jako poražená.

24letá Češka sehrála s papírovou favoritkou vyrovnanou partii, v klíčových momentech ale nakonec vždy uspěla soupeřka. V pěti různých gamech si vypracovala celkem 14 brejkbolů, ale využít dokázala jen dva.

V úvodním setu Bouzková odvrátila od stavu 3-5 pět setbolů, nakonec ale Pegulaová sadu po 70 minutách vyhrála 6-4. Také ve druhém dějství dokázala Bouzková oddálit konec, když v desáté hře odvrátila dva mečboly a vynutila si tie-break. V něm už ale Američanka čtvrtý mečbol proměnila a vyhrála ho 7-2.



I šestý letošní zápas na antuce vyhrála světová jednička Iga Šwiateková. Dnes si v Madridu poradila 6-3 6-2 s Američankou Bernardou Peraovou a postupem do osmifinále vyrovnala své madridské maximum z jediné předchozí účasti (2021). O jeho překonání si zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 1-1).

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.705.780 eur
nedělní výsledky (23. 04. 2023)
• Dvouhra - 3. kolo •
Krejčíková (11-ČR) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-1
Pegulaová (3-USA) - Bouzková (29-ČR) 6-4 7-6(2)
Šwiateková (1-Pol.) - Peraová (28-USA) 6-3 6-2
Kasatkinová (8) - Curenková (Ukr.) 6-4 6-2
Kuděrmetovová (12) - Potapovová (21.) 7-6(3) 5-7 6-3
Alexandrovová (16-Rus.) - Qinwen Zheng (22-Čína) 5-7 6-4 6-2
Trevisanová (18-It.) - Parksová (USA) 7-6(3) 6-1
Martičová (27-Chorv.) - Kalinská (-) 6-3 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
Walda58
smile v této fázi zápasu Bára jednoznačně dominuje. Opravdu skvělé, radost pohledět.smile
Reagovat
Dobry-den
Bára i přes neschopnost dopodávat hladce postupuje. smile
Snad se nenechá otrávit nepříjemnou hrou Martičové a probojuje se k zápasu s Igou.
Reagovat
tommr
poměrně snadná výhra. Bára sice nedokázala oba sety napoprvé dopodávat ale ani na chvíli to nevypadalo že by to Číňanka mohla ještě otočit. Rozdíl v kvalitě obou hráček byl zřetelnej ... smile
Ani další kolo by pro Báru nemusela být konečná. Martic je sice těžká, ale hratelná soupeřka ...
Reagovat
annah
Kanár sice nezazpíval, ale závěr byl skvělý. Gratulace Báře!!!
Mimochodem, to je letos divná móda - ty nabírané bombarďáky. Vypadá to jako pyžamo. HUbená Číňanka se v nich sice ztrácela, ale když se do nich nadila taková Aryna...smile
Reagovat
Nola
ja som videla iba par zaberov, ale Barbora mi pride celkom macata, asi jej chuti papat, nejak pribrala, alebo sa mi to mari?
Reagovat
tommr
Bára takhle vypadá odjakživa. Žádná modelka z ní nikdy nebude ...
Reagovat
annah
Mně připadá pořád stejná.
Reagovat
frenkie57
Věřím, že jsou ty trencle pro tyto hráčky pohodlné, ale vypadají v nich trochu nežensky, divně. Když je srovnám s takovou Maruškou-jahůdkou, to je setsakramentský rozdíl.smile
Reagovat
jackiec
Ty trencle dělají už tak ošklivého a uřvaného sabalenka ještě děsivější, ale třeba to někoho rajcuje.
Reagovat
Astarin
Mě to teda nerajcuje, ale přijde mi, že Sábě ty trencle sluší na rozdíl od dnešní Číňanky.
Reagovat
Nola
predstav si, ze niektore zeny sa citia v kratasoch
pri sportovani ovela pohodlnejsie ako v sukni, .. a, ze tebe sa nepacia plnokrvne Amazonky, a mas rad vychrtliny, je vecou vkusu....smile
Reagovat
A211
Tenistka má být oblečená žensky a sportovně,je to i výraz že na diváka nekasle.
Reagovat
Nola
Iga ti predvcerom v kratasoch nevadila? smile
Reagovat
annah
Taky nic moc, ale byly to normální kraťasy, ne ty bombarďáky, co měla dnes Číňanka. Mně se líbí, když mají tenistky na sobě sukni (a třeba pod ní kalhotky s nohavičkami, jako dnes měla Bára), je to prostě ženské. Ale je fakt, že někdy, třeba v době periody, se holky v kraťasech mohou cítit líp.
Reagovat
A211
Bohužel jsem neviděl.
Reagovat
Fandina
Donedávna byly kraťasy na kurtu opravdu výjimkou. Pak se nějak změnila pravidla a už vloni, ale obvzlášť letos, vidím samé kraťasy. Osobně se mi to nelíbí a pohodlné to také podle mě není, protože každá tenisová sukynka je našitá na přiléhavé kraťasy, takže je to pohodlné a slušivější.
Reagovat
Nola
pat a pol divaka na zapase Barbory a nacpany mensi kurt na panoch.... ako zeny, mi je to luto, zensky tenis velmi netiahne, strasne pozerat na prazdne tribuny
Reagovat
Dobry-den
Překvapivě důstojný výsledek, to není špatné v kontextu letošní sezóny.
Snad už má tedy to nejhorší za sebou a teď už to půjde jenom nahoru. smile
Reagovat
zfloyd
každá nebude hrát tak hrozně jako Pegula dneska
Reagovat
zfloyd
´dneska hraje opravdu dobře , její výkon se mi líbí smile
Reagovat
com
snad zase vyradi Swiatek smilesmile
Reagovat
frenkie57
Ještě stojí v cestě Martič, to nebude nějaká jednoznačná odevzdávka.
Reagovat
tommr
napoprvé Bára první set nedopodávala když při svém podání neuhrála ani míček a udělala dvě dvojchyby ... smile
Doufám že napodruhý už to nebude taková tragédie ...
Reagovat
tommr
napodruhý už to vyšlo a Bára bere první set 6:4 ... smile
Reagovat
zfloyd
ten maník co sedí vedle trenéra s tou čelenkou , tak ten byl jako divák i v Americe , tam ho také párkrát ukázali
Reagovat
tommr
ten bláznivej imitátor Borga? smile
Reagovat
zfloyd
když jsem naposledy Borga viděl tak už byl nakrátko
Reagovat
Krisboy
Mě připomíná Willieho Nelsona.
Reagovat
tommr
když hráčka promění jen 2 brejkboly ze 14 tak může jen těžko očekávat že vyhraje. Týhle porážky je škoda protože Pegula byla dneska hratelná ... smile
Velkej problém je i to že Marie neobhájila loňské body a v žebříčku se propadne mimo pozice potřebné k nasazení v Římě a na FO. Což znamená těžší soupeřky už v úvodních kolech a tím pádem menší šance na úspěch. O ten propad si ale Marie koledovala už od začátku týhle sezony ...
Reagovat
misa
Hraje o dost líp než v lednu - únoru, tam často vypadala jako vyhořelá veteránka na konci kariéry. Nasazení není takový problém, spíš mám obavy, aby se Marie postupně nepropadala v žebříčku tak, aby zase musela hrát skoro všude kvalifikace jako loni :(

Bude muset dost vyhrávat, aby sezonu zakončila s nějakým dobrým žebříčkem. Madrid byl pozitivní zpráva, že by se jí mohlo zase začít dařit. Taky je už víc v pohodě - v průběhu turnaje se opět objevovalo to její radostné poskočení během chůze po kurtu, které se během předchozích turnajů v USA skoro vytratilo.
Reagovat
tommr
to že hraje líp než na začátku roku ještě neznamená že hraje dobře. Laťku si nasadila opravdu hodně nízko ...
Ted má naštěstí období (zbytek antuky + tráva) kdy skoro nic neobhajuje a tak by si snad mohla pozici udržet nebo dokonce trochu vylepšit. Musí ale začít vyhrávat aspoň s hráčkama který jsou v žebříčku za ní ...
Reagovat
misa
Jako v nejlepších loňských zápase MB nehraje, ale je u ní vidět nadějný posun. Ještě nedávno vyhazovala lehké údery i během výměn, to už vylepšila. Pár chyb dnes udělala u sítě, hlavně jedna pokažená smeč. Ale z její hry mám letos už konečně dobrý pocit. Snad nadějný trend udrží i do zbytku antuky.

Na trávě neobhajuje vůbec nic, protože nejdříve nehrála kvůli doznívajícímu kovidu a za Wimbledon nebyly žádné body. To se teď hodí :)
Reagovat
tommr
akorát že se to hodí všem ...
Reagovat
misa
Nebude muset myslet na obhajování 430 bodů.
Reagovat
tommr
ale měla by zase jistý nasazení ...
Reagovat
misa
Zápas rozhodla její nemohoucnost při proměňování brejkbolů - bilance 2/14 mluví za vše. Ještě dodám, že měla brejkovou šanci v celkem pěti hrách soupeřky, často se hrálo přes druhé podání Američanky. Nepřekvapí pak, že oba brejky získala Marie po nevynucených chybách Peguly. Hra při brejbolech je velká bolest, dost šancí Marie zahodila i loni v semifinále Guadalajary proti Sakkari...

Celkově se ale jednalo o herně nejlepší letošní turnaj Bouzkové. K obrovské bojovnosti přidala slušnou úderovou jistotu. Dnes ke konci druhého setu udivila třemi esy v řadě a kondice se taky vylepšila. Na její poměry zahrála na antuce slušných 25 winnerů. Jakoby jí ukončení spolupráce s Devotym vlilo novou energii do žil.

Snad v Římě a Paříži dostane do úvodního zápasu nějakou průměrnou hráčku, je potřeba vyhrát pár zápasů a získat herní sebevědomí.
Reagovat
misa
Ještě pár čísel ze statistiky: Pegula musela hrát při svém podání celkem 106 míčů, Bouzková jen 75, přitom obě servírovaly v jedenácti hrách. Odtud je vidět, jak velký boj se sváděl o podání Američanky. Marie vyhrála na returnu 42 míčků, Pegula o deset míň.

Zápas prostě rozhodly ty neproměněné brejkboly.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to tak a u Marušky bohužel ne poprvé.
Přitom myslím, že se tu tak trochu zapomnělo, že H2h bylo 3:1 ve prospěch Marušky a poslední zápas dokonce s kanárkem ve 3.setu. Jess s ní asi nehraje ráda a taky fuckovala už v prvním gemu. Jenže, Maruška všechny šance zahodila.

Na tomhle opravdu musí zapracovat s mentálním koučem, jak se na tyhle body soustředit a s koučem, jakou taktiku na kterou hráčku použít.

Tyhle momenty její výkon jednoznačně srážejí.smile
Reagovat
turista
Neproměňování brejkbolu se stalo osudným i Novaku Djokovičovi v jeho posledním zápase.
Reagovat
frenkie57
je to tak, BB jsou momenty, které silně ovlivní zápas a jejich využití většinou utkání rozhoduje.
A na to dneska Marie prostě dojela. Protože Pegula dnes rozhodně neměla svůj den a Maruš toho nedokázala patřičně využít. Škoda, tak snad v Římě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V Římě budou prázdniny smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist