Krejčíková na generálce v Melbourne skončila ve čtvrtfinále. Se Siniakovou si zahrají finále čtyřhry

6. 2. 2021, 06:45
Aktuality 9
WTA MELBOURNE 3 - Barbora Krejčíková na generálce WTA 500 v Melbourne určené pro tenistky z přísnější karantény ve svém největším kariérním čtvrtfinále po dvou hodinách podlehla Jennifer Bradyové. Nasazená Američanka bude o své druhé finále na hlavním okruhu usilovat proti krajance Ann Liové. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Maria Sakkariová a Anett Kontaveitová.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková má v posledních měsících nejlepší formu své singlové kariéry. Pětadvacetiletá Češka ji neztratila ani v Melbourne, přestože byla na palubě letu s pozitivním testem na koronavirus a 14denní karanténu strávila v přísnějším režimu bez možnosti tréninku.

Brněnská rodačka už na desátém turnaji v řadě přešla přes úvodní soupeřku a zvládla první kolo hlavní soutěže, když vydřela postup přes Lauren Davisovou. Další třísetové vítězství si připsala včera proti nasazené čtyřce a světové devatenáctce Jeleně Rybakinové a na devátý pokus dokázala porazit hráčku Top 20 žebříčku.

Ve svém prvním čtvrtfinále mimo nejnižší podniky WTA 250 dnes čelila Jennifer Bradyové. S Američankou, která loni hrála semifinále US Open a své jediné dosavadní finále v Lexingtonu přetavila v triumf, prohrála těsně 6-7(5) 4-6.

V úvodním dějství nebyl k vidění jediný brejk, přestože česká tenistka měla pět šancí, a Bradyová dokonce osm. Krejčíkové ke konci úvodní sady docházela šťáva a musela si nechat ošetřovat puchýře, i tak po prohrané zkrácené hře pokračovala.

Vývoj zápasu ale zvrátit nedokázala, Bradyová o svém vítězství rozhodla jediným brejkem zápasu v páté hře druhého setu. Krejčíková sice ještě za stavu 3-5 odvrátila dva mečboly, nicméně Bradyová utkání dopodávala čistou hrou.

Krejčíková pokračuje ještě ve čtyřhře na Gippsland Trophy s Kateřinou Siniakovou. Nejvýše nasazené Češky dnes porazily 7-5 6-2 rumunsko-francouzské duo Mihaela Buzarnecuová a Alizé Cornetová a poprvé od loňského ledna postoupily do finále. O šestý společný titul se utkají s tchajwanskými sestrami Hao-Ching Chan a Latisha Chan.

Bradyová, jež na čtyřech z posledních sedmi turnajů uhrála minimálně semifinále, bude o své druhé finále na hlavním okruhu bojovat s krajankou Ann Liovou. Dvacetiletá Američanka po skalpu Veroniky Kuděrmetovové ve svém premiérovém čtvrtfinále na turnajích WTA za hodinu hry smetla 6-3 6-1 Soranu Cirsteaovou.

Druhé semifinále obstarají Maria Sakkariová a Anett Kontaveitová. Sakkariová prohrála s Angelique Kerberovou oba předchozí souboje a ani do toho dnešního nevstoupila dobře. Od stavu 1-4 však řecká jednička získala 11 ze 13 následujících gamů a trojnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku porazila 6-4 6-2.

Pětadvacetiletá Sakkariová si semifinále zahraje již na třetím turnaji v řadě a zaútočí na své třetí kariérní finále. Kontaveitová do semifinále prošla bez boje po odhlášení Viktorie Azarenkové (bolesti v oblasti bederní páteře).

• WTA 500 MELBOURNE 3 (Grampians Trophy) •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
sobotní výsledky (6. 2. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bradyová (7-USA) - Krejčíková (ČR) 7-6(5) 6-4
Kontaveitová (6-Est.) - Azarenková (3-Běl.) / bez boje
Sakkariová (5-Řec.) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 6-2
Liová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-1
MELBOURNE 2 (Gippsland Trophy)
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Buzarnescuová/Cornetová (Rum./Fr.) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
darek.vrana
Prý se kvůli nahuštěnému programu nebude hrát finále?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
čeho, AOsmile?
Reagovat
tommr
jj v neděli se odehrajou jen semifinále a obě vítězky dostanou body a peníze za finále. Je to divný rozhodnutí a docela by mě zajímalo jestli to někdo konzultoval s hráčkama. Já na jejich místě bych to finále určitě chtěl odehrát ... smile
Reagovat
PetaM
Takže titul nedostane ani jedna? :D :D :D Super turnaj, opravdu.
Reagovat
dadaft
Velmi zajímavá hráčka pro mé oko, Cirsteu školí pěkně.
Není to žádná ortodoxní hitterka a brusička BL, spíš hráčka s výborným pohybem, variabilními údery, umí si to rozehrát a přejít na síť.
A to já rád. smile
Reagovat
EllNino
Byl to kvalitní zápas a Bára se opravdu zlepšuje a získává sebevědomí, posouvá se v žebříčku atd.

Snad se jí něco povede na AO, ale los má hodně těžký (SaiSai Zheng, Alexandrova, Barty)...
Reagovat
tommr
škoda hlavně toho nezvládnutýho závěru TB v prvním setu. Bára ho měla dobře rozehranej ...
Postup do čtvrtfinále stačil Báře k tomu, aby se v žebříčku poprvé v kariéře dostala před Katku Siniakovou ... smile
Reagovat
makro99
možná to bude podobný "blok" jako ta stovka :) už to měla několikrát na raketě a několikrát ten poslední krok k předskočení neudělala...
Reagovat
lvicek
Vsak to ale zvladla a pred Katkou uz je, ne? Jsem zvedava, jestli jim to spolu bude dal klapat i ve ctyrhre, ony takovehle "blbosti" muzou lezt trochu na mozek. A nebo to naopak Kacku nakopne a bude z toho spis zdrava rivalita a bude se darit obema. To by bylo fajn!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist