Krejčíková po triumfu v Dubaji: Je zázrak, kam jsem se po zranění dostala

26. 2. 2023, 13:15
Aktuality 15
Barbora Krejčíková věří, že je po sobotním vítězství na turnaji WTA 1000 v Dubaji na správné cestě zpět mezi absolutní elitu. Bývalá světová dvojka, která vloni laborovala se zraněným loktem a zápěstím, porazila v jednom týdnu čtyři soupeřky z první desítky žebříčku a triumf završila finálovou výhrou nad první hráčkou světa Polkou Igou Šwiatekovou 6-4 6-2. Připsala si šestou trofej ve dvouhře a na tiskové konferenci doufala, že se letos dočká dalších úspěchů.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

"Minulý rok byl opravdu těžký. Zvláště, když jsem byla tak dlouho mimo hru. Do konce sezony jsem se nemohla vrátit do své hry a pak se na konci zase zranila," řekla Krejčíková, jež kvůli zranění lokte nehrála od února do května. Na podzim sice ovládla turnaje v Tallinnu a Ostravě, poté ale musela kvůli bolavému zápěstí vynechat účast na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové v Glasgow.

"K tenisu jsem se vrátila až o Vánocích. Byl to tedy zázrak, kam až jsem se na začátku roku dostala. Cítila jsem ale, že když budu hrát, trénovat a zůstanu zdravá, mohu dosáhnout velkých věcí. Jsem šťastná, že jsem tady vyhrála. Věřím, že se vrátím tam, kam patřím," uvedla sedmadvacetiletá hráčka z Ivančic.

V Dubaji poprvé na jednom turnaji vyřadila víc jak jednu hráčku Top 10 a nakonec si poradila se všemi čtyřmi vyzývatelkami. Ve 2. kole odvrátila proti Darje Kasatkinové (8. v WTA) čtyři mečboly, poté porazila krajanku Petru Kvitovou (15.), letos neporaženou vítězku Australian Open Arynu Sabalenkovou (2.), Američanku Jessicu Pegulaovou (3.) i dominantní Šwiatekovou (1.), kterou ve finále přehrála za hodinu a 32 minut.

"Miluju výzvy. Když mě čeká opravdu těžká soupeřka, jdu do toho s chutí a chci vidět, jak na tom jsem a zda ji dokážu porazit. Dodává mi to extra motivaci," líčila Krejčíková. "Když hrajete s Igou, víte, že to bude bolet. Jinak ale nevyhrajete, protože ona je všude. Má skvělé údery a hraje opravdu dlouhé výměny. V zápase s ní člověk trpí, ale nevadí mi to," doplnila Krejčíková, jež se v žebříčku posune na 16. místo.

V Dubaji také nechala zapomenout na dva roky starou finálovou porážku se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Právě v metropoli Spojených arabských emirátů ale Češka tehdy nastartovala úspěšnou sezonu, v níž poté vyhrála dvouhru i čtyřhru na Roland Garros.

"Je to pro mě speciální místo a určitě na něj budu celou sezonu vzpomínat. Pokusím se dál zlepšovat a dostat se do dalších finále a velkých zápasů, které tak miluji," dodala Krejčíková, jež letos navíc ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou vyhrály čtvrtý grandslamový turnaj po sobě (na kterém startovaly).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
Pokud zůstane zdravá tak má Bára téměř jistotu že se brzy dostane do top-10. Jde jen o to jestli to bude už po Sunshine Double, na antuce nebo až na trávě. V následujících měsících totiž prakticky nic neobhajuje:

Indian Wells 0
Miami 0
Madrid 0
Řím 0
French Open 10
Eastbourne 1
Wimbledon 0

Zajímavý taky bude sledovat jestli na výše uvedených turnajích bude hrát i debla ve kterém jsou spolu s Katkou vždycky jasné favoritky na zisk titulu ...
Reagovat
horska.kraslice
Předpokládám, že v deblu už budou spolu hrát jen na GS.
Reagovat
tommr
to by byla škoda. Tituly z tisícovek jsou taky cenný. Navíc se musí před GS taky nějak rozehrát a sehrát a k tomu jsou ty tisícovky jako dělaný ...
Reagovat
vergus
V těch dvoutýdenních turnajích, kde to může střídat ob den se singlem, by to možná jednou za čas zvládla (třeba IW/Madrid), ale v turnajích na jeden týden (Řím/Cincinnati) by to fyzicky nemohla dlouhodobě utáhnout
Reagovat
tommr
Gauff/Pegula to zvládají bez problémů ...
Reagovat
vergus
To jo, a kolik získaly zrovna ty dvě titulů ve dvouhře na turnajích, kde hrály dvouhru i čtyřhru? (možná Gauff na nějakém pouťáku, ale tu zatím žene mládí)
Reagovat
tommr
všechno se nedá měřit jen titulama. Pegula je třetí na světě v singlu a pátá v deblu, Gauff šestá v singlu a třetí v deblu ...
Reagovat
makro99
to jo, to je argument;
ale spíš, kolik dalších špičkových singlistek hraje pravidelně debla?
a hlavně špičkový singlistky, pokud debla hrají, tak obvykle v určitých fázích kariéry, ale ne permanentně...
Reagovat
GrandSlamMan
Bára je jedinou hráčkou od zavedení žebříčku, co dokázala na jednom turnaji porazit no.1, no.2 a no.3 během 3 dnů.
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
Titan
Psal jsem to tady už po obědě. Od roku 1975 nikdo neporazil na jednom turnaji top 3 ve třech dnech po sobě - až Bára...
Reagovat
mendrit
Tak to je senzační úspěchsmilesmile
Reagovat
Orgasmator
smile smile smile
Reagovat
Maisterstich
Já sem tady doma!
Reagovat
Krisboy
Žádnej zázrak, Báro. Jsi prostě fantastická tenistka, rozhodně jedna z nejlepších posledních let. Jana musí mít obrovskou radost a jistě je na tebe pyšná. Jednou překonáš i ji.

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist