Krejčíková to znovu dokázala! Ve finále v Dubaji přemohla Šwiatekovou a má první titul z WTA 1000

25. 2. 2023, 17:58
Aktuality 133
WTA DUBAJ - Barbora Krejčíková ve finále v Dubaji přemohla 6-4 6-2 letos na Blízkém východě neporaženou Igu Šwiatekovou, jako pátá v historii porazila na jednom turnaji světovou trojku, dvojku i jedničku a získala svou premiérovou trofej z podniků WTA 1000 a celkově šestý titul. Druhá česká šampionka v historii dubajské akce připravila Polce teprve třetí porážku z 15 finále, první na "tisícovkách", a navázala na loňskou výhru z ostravského finále.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková začala loni právě na Blízkém východě laborovat s loktem, poté tři měsíce nehrála a formu našla až v závěru roku, když ovládla po sobě jdoucí halové podniky v Tallinnu a Ostravě. Na další čtvrtfinálovou účast ale dosáhla až v tomto týdnu.

A mohla na ni čekat dál, protože po jasné výhře nad Irinou Beguovou odvracela čtyři mečboly Darjy Kasatkinové. Následovalo suverénní vítězství nad Petrou Kvitovou, neskutečný obrat proti letos neporažené šampionce Australian Open Aryně Sabalenkové a skalp Jessicy Pegulaové. Rodačka z brněnských Ivančic se tak podruhé v tomto dějišti probojovala do závěrečného kola (2021, porážka s Garbiňe Muguruzaovou) a Česko mělo už pošesté za posledních 10 let zastoupení v dubajském finále.

Na druhý pokus už to 27leté Češce vyšlo, ačkoli v letošním finále narazila na Igu Šwiatekovou, která před týdnem obhájila titul v Dauhá, v šesti zápasech na Blízkém východě dohromady ztratila jen 14 gamů a byla jasnou favoritkou. Krejčíková jí ovšem v souboji posledních tří vítězek French Open po setech 6-4 6-2 připravila teprve třetí porážku z 15 finále a první na "tisícovkách", navíc navázala na loňskou výhru z ostravského finále.

Obě aktérky měly v úvodním dějství velké potíže na servisu a k vidění byly spíše nevynucené chyby než vítězné údery. Krejčíková sebrala podání Šwiatekové hned v úvodním gamu, ale o náskok brejku dvakrát přišla. Soupeřce se podařilo srovnat na 4-4, nicméně ve zbytku setu nebyla schopná trefit kurt a v posledních dvou hrách neuhrála jediný fiftýn.

Druhá sada už byla mnohem kvalitnější. Zpočátku byla lepší Šwiateková, avšak Krejčíková napříč dvěma gamy odvrátila všechny čtyři brejkbolové hrozby a v páté hře sama udeřila. Favoritce nakonec nepovolila už ani jeden game, druhý brejk slavila díky parádní obraně a famóznímu lobu přímo na základní čáru a utkání suverénně doservírovala.

Statistiky zápasu Krejčíková - Šwiateková

Krejčíková jako teprve pátá v historii dokázala na jednom turnaji porazit světovou trojku, dvojku i jedničku. "Je to velký úspěch, užívala jsem si to tu. Mám ráda zápasy na velkých kurtech a byla tu skvělá atmosféra. Věřím, že je přede mnou ještě spousta takových duelů," radovala se.

Navíc zkompletovala sbírku trofejí z akcí všech kategorií (WTA 250 Štrasburk 2021, French Open 2021, WTA 250 Praha 2021, WTA 250 Tallinn 2022, WTA 500 Ostrava 2022 a WTA 1000 Dubaj 2023) a vyhrála šest ze sedmi posledních finále (celková úspěšnost 6-3). Konkrétně v Dubaji se stala druhou českou šampionkou po Kvitové (2013).

Bývalá světová dvojka, která se v žebříčku posune na 16. místo přesně mezi krajanky Kvitovou a Karolínu Plíškovou, přehrála v Dubaji čtyři členky Top 10. Stejný počet skalpů takto vysoko postavených soupeřek slavila na posledních 24 turnajích dohromady. Jako první v historii zvládla v Dubaji porazit světovou jedničku ve finále.

"Znamená to strašně moc. Byl to skvělý týden, každým zápasem jsem se tu zlepšovala a dneska jsem předvedla svůj nejlepší výkon. Igu hodně respektuju, je pro mě velkou inspirací, každým dnem mě motivuje. Bylo to výborné finále a s výsledkem jsem spokojená," řekla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru.

Šwiateková si zhoršila svou finálovou bilanci na 12-3 a poprvé prohrála souboj o titul na prestižních "tisícovkách" (5-1). Jednadvacetiletá rodačka z Varšavy je druhou polskou finalistkou v historii Dubai Duty Free Tennis Championships, na krajanku Agnieszku Radwaňskou (2012) navázat nedokázala. Jako poslední triumfovala v Dubaji i Dauhá v rámci jedné sezony Justine Heninová (2007).

• WTA 1000 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.788.468 dolarů
sobotní výsledky (25. 2. 2023)
• Dvouhra - finále •
Krejčíková (ČR) - Šwiateková (1-Pol.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Kuděrmetovová/Samsonovová (-) - H. Chan/L. Chan (Tchaj-wan) 6-4 6-7(4) 10-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

133
Přidat komentář
Titan
Ještě k tomu klubu pěti hráček, které od roku 1975 porazily na jednom turnaji 3, 2, 1.
Bára je jediná na světě, která to dokázala ve třech po sobě jdoucích dnech...!
Nejvíc času mela Grafová, den mezi Davenport a Selešovou a další den mezi Selešovou a Hingisovou...
Reagovat
Vlk-v-trave
:)..
...Bára má už teď zajímavé zápisy do historie WTA.
A je tak specifickou hráčkou, že ještě nějaký zajímavý zápis určitě přibude i v téhle dost specifické době WTA.

Za mne ale stavím o trošku výš kombo RG. Nejde mne ani o to, že se na to čekalo 21 let, ale v tomhle období, kdy lepší singlistky ten debl na GS míjejí...už několik let, je to opravdu unikát...

Každopádně mazec toho 3,2,1 je jen těžko popíratelný, neboť projít přez Sabalenku, vyzhledem k vývoji zápasu...a vědomím toho, že letos ještě neprohrála... porazit suverenní na turnaji Igu ve finále, a to že dokázala reagovat na prohru s Pegulou na AO, děla z téhle akce opravdu skvělý počin hodného zápisu zlatým písmem:)

Pokud i tohle vše pominu, to co je nej, je sledovat její tenis... opravdu radost...:)
Reagovat
vavrinec
Jojo, je to v podstatě geniální hráčka. Ona je asi jediná, která by mohla Igu porážet. Porazit ji samozřejmě může kterákoliv, Iga není kapela aby furt vyhrávala, má své slabší chvíle, ale porážet ji zatím žádná nedokáže, snad jen právě Bára se svojí unikátní hrou.
Reagovat
Marduch
Jj, jak čistě trefovala míče tak brzo po odskoku, to se moc často nevidí.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Je k tomu už i článek.

https://www.tennis.com/news/articles/barbora-krejcikova-defeats-iga-swiatek-in-dubai-final-top-3-sweep

jediná, v rozmezí 3 dnů po sobě.
Reagovat
Kozoroh
Za asi 15 minut začne na ČT2 talk show Marka Ebena Na plovárně, kde je jeho hostem Petra! Díl je k dispozici i v ivysílání.
Reagovat
NovacekTP
smilehttps://www.ceskatelevize.cz/
Reagovat
lvicek
Díky za upozornění, byl to super rozhovor :).
Reagovat
tommr
v pondělí se Bára posune na 16.místo ... smile

Pokud zůstane zdravá tak má téměř jistotu že se brzy dostane do top-10. V následujících měsících totiž prakticky nic neobhajuje:

Indian Wells 0
Miami 0
Madrid 0
Řím 0
French Open 10
Eastbourne 1
Wimbledon 0
Reagovat
aligo
Ono prakticky až do konce září jde jen o pár drobných
Reagovat
Vlk-v-trave
Obhajoba 11 bodů...
co říct. Sabalenka, Pegula, Rybakina, Iga atd. měly štěstí, že byla zdravotně indisponována. JInak by těmi turnaji asi víc zamíchala...

Jinak doplním race... Baruška skočila o 18 míst a je v tuto chvíli na 6.místě. Na Sabalenku ztrácí 1400 bodů. Ale jinak je to dále vyrovnané.
Pořadím race určitě zamíchá IW, Miami.

1 Aryna Sabalenka 2660
2 Elena Rybakina 1561
3 Iga Świątek 1420
4 Belinda Bencic 1410
5 Jessica Pegula 1395
6 Barbora Krejčíková 1251
7 Victoria Azarenka 1041
8 Coco Gauff 970
9 Magda Linette 927
10 Karolína Plíšková 726
Reagovat
dadaft
Vika překvapuje
Reagovat
Vlk-v-trave
Mě překvapuje také Magda, ale težko říct jak dlouho ji to vydrží.

Vika jede, je to takové její asi znovuzrození.

Bohužel také překvapuje Pavlínka Badosa... nějak se nedokáže dobře porvat s fyzickou přípravou, je to ode zdi ke zdi...a kdo ví...

Ale jsem teprve na začátku dlouhého a náročného roku...
Reagovat
com
aspon ze nikoho neprekvapuje, ze mezi desitkou nejlepsich je Karolina smilesmile
Reagovat
dadaft
tak tomu říkám pohoda, co si uhraješ, to máš smile
Reagovat
Vlk-v-trave
5 turnajových titulů. z toho 1xMasters, 1x500

11 majorů. z toho 1xSingl, 7xDebl, 3xMix
V deblu ma kariérní GS.

1 GS kombo Singl-Debl, V Paříži existují s kombem pouze tyhle hráčky, King, Court, 2xEvert, Ruzici, 2xNavratilova, Pierce... Paříž čekala 21 let až to zvládla Bára.

Jako jediná se Serenou dokázaly na Masters porazit No.1, 2., 3.

Výše už jen zůstává Stefanie Graf, která to dala na GS.

Na TM se to může stávat přirozeně častěji, ale i tak jsou pouze 2, kterým se to podařilo, Vee, Aryna.

Skvělá vizitka. A asi od dob Novotné, Navrátilové jsme neměli tak komplexní hráčku, jestli jde o výsledky v různých soutěžích...napadla mě ještě Suková, ale ta nemá singl major, takže mimo Martiny zůstává jedině Jana Novotná...nádoda?:)
Každopádně v tomto tenisovém období, kde už nefunguje to, co za dob Martiny, Jany, je to opravdu unikát...

2023
V tomto roce může zaútočit na pravý, kalendářní GS s Katkou v deblu...ale pokud bude zdravá, také se těším na trávu a Wimbl, u Báry rozhodně i v singlu...:)
Reagovat
Jan
smile Zdraví a forma je věc vrtkavá. Záleží i na štěstí. I zde mohla vypadnout dříve než ve finále.
Reagovat
turista
To sice ano. Ale Bára zase dokázala, že je excelentní singlistka.
Reagovat
Jan
smile Debl ji naučil dobře všechny údery. Má v tom výhodu oproti singlistkám, které to často řežou od základní čáry. Je to takový Štěpánek v sukni. i toho debl naučil. smile Jana Novotná by měla radost. Bára jde v jejích stopách.
Reagovat
tommr
Bára už má 6 singlových titulů (1xGS, 1x1000, 1x500,3x250) ...
Deblových titulů má celkem 15 (z toho 14 jich získala s Katkou) ...
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, rozdělil jsem turnajové tituly a majory, tedy GS.
Z deblových jsem dal jen Majory, neboť mají velkou váhu...děkuji za doplnění a za tvou starou dobrou pečlivost, spíš jsem tam měl dodat ještě OH, když už jsem to tak pojal...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Před finálovým zápasem

Janowicz: Bára tu zahrála skvělý turnaj, utekla z několika MB, porazila 3 hráčky top10, takový turnaj se vyhrává:DDD Neveřím, že bude v nevýhodě, že hrála víc setů a zápasu, naopak, jedině, žeby to byl maratón, to by se v záveru mohlo projevit...

Celt, Janowicz: Iga nemá konkurenci z toho důvodu, že neexistuje konzistentní hráčka, všechny chtějí hrát víc agresivně s vetší silou, ale nejsou schopné to udržet víc jak pár zápasů...

Kostecka: Krejčíková je nejinteligentnější hráčka na okruhu, která dokáže zahrát všechno, její arsenál úderů je nejšírší ze všech. Ona se potýkala hlavně s fyzickými problémy, ale nezapomínejme, že ikdyž se jí nedaří, a prohrává, tak do konce zápasu vytahuje další a další možnosti jak zahrát údery. Je to jediná hráčka na okruhu v tuto chvíli, která dokáže regulovat délku úderu na jakou sama ona chce a nutí běhat soupeřky dopředu, nebo od kurtu.

https://www.youtube.com/watch?v=lYsgMD-ew_A

Po finálovým zápase

Celt, analíza
Cesta Barbory šla přez fh Igy, hrála takovou délku úderu na její fh, že neměla možnost dobře reagovat a tím kontrolovat výměny, a tim se celá hra Igy rozsypala...což se jí v těchto případech dějě.a je to její slabina, pokud nemůže na fh dominovat... (ad. Garcia, Rybakina...)

https://www.youtube.com/watch?v=QrLV1_3b_LM
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravdu dí, předsedo!smile
Janowicz byl můj oblíbený hráč, ale myslím, že měl taky hodně zdravotních trablů. Ale pálí mu to, klukovismile
A Kostecka mi sice nic neříká, ale pěkné shrnutí smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Janowicz by jí rád pomáhal s trénováním servisu, ale asi tam bude nějaký, omezení, blok od trenéra a otce, jak už to v těch případech bývá, ale kdo ví...třebas ho jednou uvidíme v jejím týmu... to ovšem bude potom mazec...
Reagovat
lvicek
komu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vlk nejspíš myslí Igu.
Reagovat
Vlk-v-trave
jasně, že Igu:)
Reagovat
SpacialRecognition
co to dělá smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi to zkouší jako Bárasmile A navíc 2sety jsou na rozehrání málo.
Reagovat
ladinec
Strim by nebyl?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nekoukám, nevím...
Reagovat
Vlk-v-trave
*Jaká úroveň Krejčíkové, dívky, kterou jsem nikdy nemusel, ale která má tenis nejkomplexnější, který je na okruhu. Tady jí nikdo nic nedal: porazila Kasatkinu, Kvitovou, Sabalenku, Pegulu a teď Swiatek. Bylo by dobré, kdyby se vrátila do první desítky.

*Gratuluji Barborita ukázala, že Iga není neporazitelná, doufám, že bude pokračovat v této cestě, v současné době má jen záblesky v některých turnajích.
PS: Všechny tituly Barbory ve dvouhře byly v době, kdy na daném turnaji nehrála čtyřhru (kromě RG).

*Když se Krejčíková dostane do hry, je velmi dobrá. Dobrý první servis, velmi dobrý bekhend, sikovna ruka, dobrá hra na síti. Změny směru, které dělá na svém bekhendu, jsou úžasné.

*Podle mého názoru velmi inteligentní hráčka. Mám z ní radost.

*Mám radost za Barboru, měla fantastický turnaj a dnes ho skvěle zakončila, a to jakým způsobem.

*Krejcikova GOAT
:)))

https://www.puntodebreak.com/2023/02/25/krejcikova-convierte-utopia-realidad-exhibicion-swiatek
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
jirkaS
Barboritasmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ve spanělštině zdrobnělina Barbory... také se mě líbí Barborita...:)
Reagovat
jirkaS
ze zvědavosti jsem zabrousil na ty
hispánský stránky, ale diskuzi
traslator nepřekládásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stačí přehodit do Google překladače, ne?smile
Reagovat
jirkaS
každej post zvlášť? to bych se
uklikalsmile
Reagovat
jirkaS
už jsem vyřešil, doplněk do FFsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fransoas
Přes nekvalitní stream jsem si to užil a současně nevěřil jakým způsobem Bára hrála.Dovoluji si odhadnout že byla minimálně o 25% lepší než Iga.Nejenom za toto finále ale i za celý turnaj obrovská gratulace 3x potržená !smile
Reagovat
aligo
Opravdu nečekám, že Bára teď začne vyhrávat kam přijede, to bych opravdu trošku brzdil.
Myslím si, že určitě udělá dobré výsledky do RG, klidně může nějaký titul přidat, klidně ne jeden, ale pravděpodobně nezačne válcovat soupeřky jako vloni Iga. Hru na to samo má, ale jak víme, tak to není všechno.
Uvidíme jak se to teď vyvrbí, hlavní je, aby zůstala zdravá, od toho se vše odvíjí smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Jako kdyby jsi mně mluvil z duše, 100% souhlas.
Reagovat
GrandSlamMan
Bára může být letos po RG minimálně no. 2 ... pokud udrží tuto úroveň hry i na následné turnaje.

Od té doby, co se Bára může řadit mezi TOP hráčky (od RG 21), jsme jí neviděli ani na Sunshine Double, ani na antuce (loňské RG po zranění a s COVIDEM nelze brát jako měřítko).

Podle mě jí pomalejší povrch bude svědčit, jelikož se tam dají údery lépe kontrolovat takže jsem plný očekávání, s čím nás Bára v následujích měsících překvapí smile.
Reagovat
com
to jako ze ted bude vyhravat jeden turnaj za druhym jako Swiatek smile
Se vseci uklidnime jo.. smile Dubaj vyhrala, ale pochybuju, ze ji ta forma vydrzi.. Rupne v IW s nakou hrackou mimo top 30 smile
Reagovat
Titan
Dnes jsem se dověděl, že existuje i Desert Double (Dubai-Doha)...
Reagovat
tommr
https://i.imgur.com/EaAUJUd.mp4

tenhle míček nejspíš Swiatekovou definitivně zlomil ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně jsem věděl, kterej to budesmilesmile
Nicméně, zlomila ji už dřív. Hlavně i tým byl nervní už v prvním setu.
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
skvělé představení, dokonale využila svoje zbraně.
Parádní údery a klid v hlavě!smilesmilesmile

Jestli se nepletu, tak si v boxu Igy ona vyhlášená psycholožka kousala ret a nevypadala zrovna vyrovnaně:D Hmm, já to říkal, neměla dělat z Igy robota...

takže trocha klasiky:
https://www.youtube.com/watch?v=A8ksdqUJ4DI
Reagovat
Walda58
smile manifik - velkolepé. Gratulace Báře, no nádhera.smile
Reagovat
GaelM
Brutální výkon, vzhledem k síle soupeřek se to dá porovnávat i s RG2021. Škoda, že tahle forma nebyla vyladěná na AO, mohly se dít zajímavé věci... kéž by to vydrželo do RG smile

Mimochodem pro Báru první titul mimo Evropu.
Reagovat
Dobry-den
Bára je v Dubaji doma! smile
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Takže dnes v noci Kateřina s Kamilou, ve dvou:)))
Reagovat
KarelS
Bára ukázala svou kvalitu. Světovou jedničku spolkla jak malinu! naprosto suverénně! Báro, jen tak dál, máš na to! Máš to v ruce i v hlavě! Super!!!smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile A na RG si půjde Bára pro 2 GS titul smile
Reagovat
turista
Proč ne? Nic není nemožné!
Reagovat
vladka
smilesmilesmile Prostě krása! Přejet světové: trojku, dvojku, jedničku -tak to asi nebude náhoda! Moc gratuluju i trenérovi!
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Honza-K
smilesmilesmile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
A211
Gratulace pro B.K. pane ta zatočila se soupeřkami a i s negativními experty. Už nemusí přidávat jen odpočívat.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je fajn niekedy vyhrať 2:1 a nevyhrávať v kuse absolútne dominantným spôsobom. Pretože pri výhrach 6:1, 6:0 sa hráč nemá kde a ako naučiť zvládať tlak z nepriaznivého skóre, resp. zo strateného setu. To sú situácie, ktorými len treba prejsť. Swiatek sa toto nestalo prvýkrát.
Reagovat
Nola
smile

to som pisala nizsie, hrac/ka potrebuje byt preverena, ak mas opoziciu, ktoru kosis ako na beziacom pase, nadobudnes dojem, ze si neporazitelna
Reagovat
Liverpool22
tak, tak smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal tusim vyhral na GS neviem kolko 30+ setov v rade, tusim dvakrat v kariere a pri prvej strate setu zakazdym rovno aj stratil zapas.

Tesná výhra dá clovek vo velkej miere viac, nez 2:0, 3:0, zvládanie krizových situácii si nikde nekúpiš.
Reagovat
Nola
ked som videla par zapasov Igy, tiez som nadobudla dojem, ze ju nema kto zastavit, ale uz vcera s Coco nehrala dobre, a mam pocit, ze aj ten skrec Karoliny jej vobec nepomohol, proste Barbora sa rozohrala proti silnym superkam, kym Iga tam mlatila svoje podriadene, resp. hracky mimo formy.... Barbora naopak, presla si krizovymi situaciami, celila MP a dnes nemala vobec co stratit, ale verim tomu, ze liezt do kopca je ovela jednoduchsie, ale udrzat sa nom je ovela zlozitejsie, kazdy chce porazit toho najlepsieho...
Reagovat
Vlk-v-trave
Big3
Tři hráčky, které byly schopné porazit na lepším turnaji No.1, No.2, No.3

P.S. Skvěle jste to v tom druhém pohlídali:D

Báruš...paráda...příště budu zase tommrovat, ale... pořád mám tu Muchovou nejraději, s tim asi nehnu...každopádně Báruška je bourák...
Reagovat
tommr
k úplný dokonalosti Báře chybělo jen to, aby cestou k titulu porazila i Muguruzu ... smile
Reagovat
Titan
Ještě Sabalenka na TM 2022 (Jabeur, Pegula, Swatek)
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, diky, ted jsem nasel, ze jich je pry 5.
Ale nevim, ktera je ta posledni.
Reagovat
Titan
Venus na TM 2008 (Safina, Serena, Jankovič)
Reagovat
Vlk-v-trave
smile dik
Reagovat
Titan
https://www.wtatennis.com/news/3083110/krejcikova-upsets-swiatek-in-dubai-to-win-first-title-of-the-year
Reagovat
Vlk-v-trave
diky:)
Ta Stef byla opravdu fenomen. Na GS. Dost Dobry.
Na tom TM bych jeste veril, ze se to stat vic muze, jine to je pak v Masters, GS...uz jen aby se to tak nalosovalo...:)
Reagovat
Kozoroh
Grafová na RG 1999 porazila dvojku Davenportovou ve ČF, trojku Selešovou v SF a jedničku Hingisovou ve finále.

Serena Williamsová v Miami 2002 porazila trojku Hingisovou ve ČF, dvojku Venus v SF a jedničku Capriatiovou ve finále.

Venus Williamsová na TM 2008 vyhrála nad trojkou Serenou a dvojkou Safinovou v základní skupině a nad jedničkou Jankovičovou v SF.

Aryna Sabalenka na TM 2022 vyhrála nad trojkou Pegulaovou a dvojkou Jabeurovou v základní skupině a nad jedničkou Swiatekovou v SF.

Barbora Krejčíková v Dubaji 2023 porazila dvojku Sabalenkovou v ČF, trojku Pegulaovou v SF a jedničku Swiatekovou ve finále.
Reagovat
Vlk-v-trave
diky:)
Reagovat
Blondie
Bára tam dneska přišla totálně v modu "je mi úplně jedno, kdo je na druhé straně sítě" a naprosto perfektně to klaplo! :)

Iga vypadala docela vyjeveně, to se tak rozčiluje často?
Reagovat
Petra86
Tak by k tomu měli přistupovat všichni hráči/ký. Podělat se před zápasem ničemu nepomůže.
Reagovat
Blondie
Teorie je jinde než realita ;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Walda58
smilesmile, ale přijala to a s radostí a od srdce Báře blahopřála. Sportu zdar!!!!
Reagovat
GrandSlamMan
mě to spíše přišlo, že Iga prohrávala už v šatně :-)) ... oni jsou to často spojené nádoby - pokud máš pochybnosti o sobě už od začátku a podpoří to soupeř tím, že hraje super => projeví se často psychická deka a hraješ pod svými možnostmi

Po tom breaku na 5:2 bylo naopak vidět obrovské sebevědomí u Báry v posledním gamu smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Skvělá jízda. Podobně jako na RG 2021 si Bára prošla složitými situacemi.
Dostala kanára a byla set a brejk dole proti Aryně, proti Darje dokonce odvracela 4 mečboly. Se vším si ale poradila a slaví svou druhou nejcennější trofej.

Tady ale na rozdíl od RG neměla umetenou cestičku k titulu. Naopak, narazila na to nejlepší, co momentálně ženský tenis nabízí a porazila hráčky č. 39, 8, 15, 2, 3, 1. GS je samozřejmě výš, ale tenhle titul má opravdu vysokou hodnotu.

Respekt. smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
smile Krásně napsané
Reagovat
Vlk-v-trave
už jsem to tu jednou dával, koukni na porovnání Iga 22 vs. Bára 21
nóóóó, to potom nevím, co měla Iga v tom 22...když Bára to jako měla umetené...
To jsou furt dokola ty samé stereotypy:)
Reagovat
Dobry-den
Já mluvím jen o Báře. Tvrdím, že tady měla cestu za titulem z hlediska žebříčkového postavení soupeřek daleko těžší než na RG.

Co s tím má společného Iga??? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nebot si myslim, ze to jeji RG nebylo vubec jednoduche, jak se casto tvrdi...proto davam to porovnani.
RG bylo narocnejsi, je to GS, vic zapasu a jeste debl jako bonus.
Reagovat
Dobry-den
Já o koze, ty o voze.
Netvrdím, že RG 2021 byla hračka. Musíš číst celý příspěvek, ne ob řádek. :)
Viz 'Podobně jako na RG 2021 si Bára prošla složitými situacemi.'
Nechci ten GS titul v žádném případě shazovat. Pokaždé je potřeba vyhrát 7 zápasů (mimo skreče/odstoupení soupeře), popasovat se s tlakem atd...
Hovořím jen o těch skalpech, kde prostě výhra nad č. 1, 2, 3, 8, 15, 39 je víc než výhra nad č. 6, 18, 25, 32, 34, 59, 89.
Je to prostě unikát, už tím, jak to tady vypisujete, komu se to v historii povedlo...
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
baba
bravo, Báře pomohly 2 momenty- výhrou nad Sabalenkou dostala sebevědomí a ten neuvěřitelně šťastný míček na druhý brejk 2.setu Igu odrovnal. Holt dnes vše vycházelo...
Reagovat
tommr
ten lob na 5:2 byl fantastickej, ale Bára by už zápas dotáhla i kdyby jí náhodou nevyšel ...
Reagovat
Mri
Musim to dát i sem:

KREJČÍKOVÁ JE TENHLE TÝDEN NEJLEPŠÍ TENISTKA NA SVĚTĚ!!!!!!smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Samsonova a Kudermetova, poslední dvě tenitky, se kterými Bára v singlu prohrála (Samsonova ve 2. kole Abu Dhabi a Kudermetova v 1. kole Doha)

:)) Sedí a čumí
Reagovat
Fandina
Ani jsem si nevšila, že v Dubaji předchází vyhlášení výsledků umělecké představení.
Reagovat
Liverpool22
trocha exotiky nikdy neuškodí.
Reagovat
Walda58
jako v Petrohradu. Východ je exotika.smile
Reagovat
EllNino
Česká tenistka taky dokázala vyhrát Dubaj a ne jen Doha, a navíc v kategorii WTA 1000 :) Doha/Dubaj v 1000 kategorii má jen Petra, ostatní Češky (Petra Doha a Dubaj, Karolína Doha, Šafi Doha) vyhrály "jen" kategorii 500

Ta bilance od roku 2013 je neskutečná :)
Reagovat
Pe3k
Tak sem dal přednost wta před atp a sem rád. To bylo gala představení nejlepší české hráčky. Bravo Báro smilesmile
Reagovat
zfloyd
porazila jedničku , dvojku i trojku smilesmilesmile
Reagovat
aape
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
dadaft
Dneska na rozdíl od Ostravy docela jasná věc, Iga nehrála dobře, Bára jo.
Ale samozřejmě gratulace.
Dobré je hlavně, že se nenaplnily obavy, že ten pokles (díky zranění) je už na furt, Bára je už nějakž čas zpátky a schopná vyhrávat velké turnaje. smile
Reagovat
turista
Bára dokázala, že její předchozí úspěchy nebyly v žádném případě náhodné ale plně zaslouženě a odpovídající jejím možnostem. Velká gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Bára dokázala, že její předchozí úspěchy nebyly v žádném případě náhodné ale plně zaslouženě a odpovídající jejím možnostem. Velká gratulace!
Reagovat
EllNino
Jestli se nepletu, tak je to první velký titul Češky od jejího triumfu na RG 2021 ... a to jsme tu před týdnem říkali, že na velké tituly to teď nebude :) Bára ale opět porušovala zákony přírody ...

4 mečboly proti Kasatkině, 0:6 1:3 proti Sabalence, výhra nad světovou 1, 2, 3, výhra nad třemi GS šampionkami :) výhra nad čtyřmi hráčkami top 10 ... neskutečné :)

Hezky se dívá na žebříček - Petra 15., Bára 16. a Karolína 17. - a to ani jedna nic moc neobhajují v následujícíh měsících :)

V race máme dokonce 2 hráčky a ve třicítce jich je hned 7 :) Super :)

Bára má bilanci ve finále teď 6:3 a má tituly ze všech kategorií :)
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Báře! smilesmile Porazit světovou trojku, dvojku a jedničku za sebou je majstrštyk! smile
Reagovat
Nola
jj, zlepsovala sa od zapasu k zapasu a Iga presne naopak
Reagovat
Liverpool22
Iga vypadala nehratelně, ale dnes zvadla. Bára naopak rozkvetla smile
Reagovat
Jan
Iga nebyla ve své kůži, ale to nijak nesnižuje vítězství Báry. Čekal jsem u Báry únavu pro větší porci odehraných zápasů, zvlášť, když poslední zápasy pro ni byly až na krev, ale není to poprvé, co Bára předvedla obrovskou výdrž (když dřív i kombinovala singl, debl, příp. mix). Na začátku 2. setu jsem odešel, čekal jsem, že Iga to překlopí do 3. setu a ono ne. Krásný zápas. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrala, Iga vyvrcholila podstatne skor, tie kanarky boli zbytocne, Barbora tento rok vyhra FO, ma na to zbrane

Iga to ma za to laskovanie s Andym Murraym na twitteri, obaja prehrali finale

Andy viedol dokonca 40:0 a prehral servis presne ako Lehecka v predchadzajucom zapase....
Reagovat
Nola
vyhrala, Iga vyvrcholila podstatne skor, tie kanarky boli zbytocne, Barbora tento rok vyhra FO, ma na to zbrane

Iga to ma za to laskovanie s Andym Murraym na twitteri, obaja prehrali finale

Andy viedol dokonca 40:0 a prehral servis presne ako Lehecka v predchadzajucom zapase....
Reagovat
Liverpool22
Ano - Báře taky na RG dost věřím - navíc si nyní bude věřit na Igu.....
Reagovat
Nola
jj, antuka je podla mna jej naj povrch, ako to uz bezi v tenisovom svete, tak kazdy si bude brusit zuby na NO1- Igu, uz ju odhalili viacere hracky, obhajovat tie neskutocne body z vlanajska nebude vec vobec jednoducha
Reagovat
Liverpool22
výborný výkon a zasloužená výhra. Konec zápasu už Bára excelovala a Igu převálcovala. Takže velká gratulace smile smile smile
Reagovat
Marduch
Jak wta nesleduju, tak tenhle tenis byl snad lepší než u chlapů. Technika Krejcikove bude asi hodně top.

.
Reagovat
aligo
Bára hodně hraje hlavou, to málokterá vyjma Igy
Reagovat
turista
Je to podobné jako to má Muška. Ta by potřebovala podobný úspěch. Možnosti má podobně velké.
Reagovat
smazaný uživatel
Respektsmile

Ať je fit a dál zatápí těm nejlepším.smile
smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Fandina
Krejča super. Viděla jsem druhý set a moc se mi to líbilo. Gratulka. Je vidět, že to na Igušku umí. Gratulace veliká. Mám radost a Barča začíná dohánět naši top dvojku. Gratulace. smilesmilesmile
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Petra86
Gratulace Báře.
Reagovat
com
Swiatek padla smilesmile
Reagovat
vladka
smilezase - konečně - hurásmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist