Krejčíková se Siniakovou dál útočí na kariérní Grand Slam. Na US Open suverénně prošly do osmifinále

3. 9. 2022, 01:42
Aktuality 5
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se probojovaly do osmifinále čtyřhry na grandslamovém US Open. Třetí nasazený pár porazil rumunsko-americkou dvojici Ana Bogdanová, Sabrina Santamariaová dvakrát 6-2. V další fázi narazí na japonsko-tchajwanské duo Šúko Aojamová, Hao-Ching Chan.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Šestadvacetileté Češky nastoupily do utkání necelých čtyřiadvacet hodin poté, co absolvovaly úvodní kolo proti Rumunkám Monice Niculescuové a Eleně-Gabriele Ruseové. Možná únava na nich nebyla znát. Vyhrály úvodních pět her a celou první sadu získaly za 27 minut.

"Z naší strany to byl určitě lepší zápas. Hrály jsme aktivně a nedaly soupeřkám moc šancí. Důležité bylo, že jsme chytly začátek a pak je tlačily," řekla po utkání českým novinářům Siniaková.

Rodačka z Hradce Králové měla v předchozím duelu zdravotní problémy s kyčlí a několikrát se nechala na kurtu ošetřovat. Tentokrát ale odehrála duel bez komplikací. "Byla jsem trochu unavená, ale spíše tomu pomohlo jedno podklouznutí. To mě rozhodilo a pak jsem to cítila. Pomohla mi však fyzioterapeutka. Nad skrečí jsem neuvažovala. Tak hrozné to nebylo," řekla Siniaková.

Také ve druhém setu byly olympijské šampionky z Tokia při servisu stoprocentní a díky dalším dvěma brejkům dotáhly duel za necelou hodinu k postupu. Po vítězství na Australian Open a WImbledonu živí šanci na třetí grandslamový triumf v sezoně. Titul z US Open je poslední, který českému páru chybí do kompletní grandslamové sbírky.

Ve smíšené čtyřhře zahájila úspěšně turnaj Lucie Hradecká. Sedmatřicetiletá rodačka z Prahy vyřadila po boku Poláka Lukasze Kubota nasazené osmičky Matwého Middelkoopa a Demi Schuursovou z Nizozemska dvakrát 6-4.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
KrejSi bojují nejen o zisk kariérního GS ale i o účast na letošním TM ...
Katka si navíc může vybojovat i post světový deblový jedničky. Po nečekaném vypadnutí Gauffový už v prvním kole je to velmi reálný. Katce stačí uhrát lepší výsledek než Mertensová ...
Reagovat
GaelM
Mertensová už je venku, odstoupily z turnaje smile

Ale zatím to ještě na světovou jedničku nestačí, Katku může přeskočit např. ještě Ostapenko. Která pokud porazí duo Garcia+Mladenovic, tak má v pavouku jinak dálnici až do finále. K úplné jistotě potřebuje Katka aspoň semifinále.

Jinak turnaj mistrů je imho dost blízko. Jednak by vítězky dvou GS měly pozvat bez ohledu na body. A zadruhé Bára s Katkou mají tak málo bodů jen proto, že kromě GS spolu skoro nehrály. Kdyby to na US Open nevyšlo, pořád jim stačí naplánovat společné turnaje a měly by si dostatek bodů do konce sezóny zajistit. Kvalitu na to mají.
Reagovat
tommr
takže Katka už je vlastně jednička a jen se bude čekat jestli jí ještě předstihne Ostapenko. Ta by k tomu ale potřebovala získat titul a ani to jí nemusí stačit pokud by se KrejSi dostaly aspon do semifinále. Nevěřím tomu že by se to Ostapenkový mohlo podařit ...

Co se týče TM tam je to trochu komplikovanější a na WC bych určitě nespoléhal. Souhlasím ale s tím že KrejSi to mají ve svých rukách a můžou si v případě potřeby chybějící body uhrát i na dalších turnajích po USO ...
Reagovat
zfloyd
teď je čekají číňanky ty mají čtyřhru většinou dobrou no uvidíme
Reagovat
com
jo Šuko je na kurtu utaha smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist